Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 05 Lut 2016 05:38 

Loty: 54
Kilometry: 113 285
Nowe osoby dostały bilet powitalny juz?
 Profil Relacje PM off  

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#982 PostWysłany: 05 Lut 2016 08:37 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
wysyłają już "nową" turę biletów za 2015 ;-).

#983 PostWysłany: 05 Lut 2016 10:15 

igore napisał(a):
Właśnie sprawdziłem na nowej stronie (wcześniej tylko na starej) i odliczyło z voucherem za wydane 3,5 tys. o 734 złote.

To jesteś szczęściarz: na nowej kod jest błędny, na starej niezgodne imię i nazwisko

Czekam do południa, potem zadzwonię do BPH zapytać
 PM off  

#984 PostWysłany: 05 Lut 2016 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 672 334
HON fly4free
Połowiczny szczęściarz.Teraz nie działa już na żadnej stronie.
 Profil Relacje PM off  

#985 PostWysłany: 05 Lut 2016 10:22 
Awatar użytkownika

srebrny
@igore wczoraj miałem identyczną sytuację
 Profil Relacje PM off  

#986 PostWysłany: 05 Lut 2016 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 672 334
HON fly4free
Coś się im ewidentnie posypało.Na różnych wersjach strony/przeglądarkach pokazuje różne komunikaty.
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 05 Lut 2016 13:09 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Anonymous napisał(a):
Ja czekam do jutra rana, jak nie naprawią to infolinia BPH będzie miała zapewne ból głowy (jak kolega pisał 2 dni po przyznaniu podobno widzą wszystko co dotyczy danego kodu)

Krzysztof76 napisał(a):
Jeżeli to komuś pomoże. Właśnie zrobiłem rezerwacje Kraków -Gran Canaria 21-28.05. Dla dwóch osób. Cena wyjściowa 1392 Zł zredukowało do 0 zł. Dwa kody 1 powitalny 2 za obrót 6500 zł.

jeśli rezerwacja z kodem z wczoraj sprawdzałeś teraz, czy z nią wszystko ok???

Hej, nie bardzo wiem co miałem sprawdzać mam przecież status potwierdzona i potwierdzenie na mailu. Sprawdziłem jednak na stronie Ryanair i jest tam ze statusem potwierdzona kwota 1392 zł i podane dwa numery wykorzystanych kodów obniżających cenę 2 x 696 zł razem 1392 zł. Więc wszystko zgodnie z planem.
Na marginesie, gorny77 teraz się ciesze że Cię posłuchałem i "dobiłem" do obrotu 6500 zł Dzięki :D
 Profil Relacje PM off  

#988 PostWysłany: 05 Lut 2016 13:15 

Pytałem, bo nie wiem jak oni zamierzają i co zamierzają z tym "bigosem", który naważyli zrobić

Nam co otrzymali kody 21...... jak zmodyfikują dane dostępu to ok, ale jak wystawią nowe dla nas i nowe dla tych co otrzymali zamiast kodów daty, to jak rozwiążą takie przypadki jak twój czyli wykorzystany

Ale nie ma co dywagować, póki co nadal nie działają

ps. szczęściarz, miałem tak samo, wychodzi,, że oni te kody specjalnie na ten Kierunek czy też całe Kanary wypuszczają ;)
 PM off
Krzysztof76 lubi ten post.

#989 PostWysłany: 05 Lut 2016 14:47 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
zazdroszczę Wam waszych problemów kwotowych z realizacja bonów ,bo ja cały czas nie mogę się dobic żeby w ogole otrzymać numer tego cholernego vouchera. :twisted:
Dzwonilam do Banku BPH ,rozmawiałam z konsultantem na chacie ,dzwoniłam pod numer 703303033 ,pisałam do Działu Obslugi Klienta termin do rozpatrzenia reklamacji to 30 dni...Dzieki,..to odechciewa się voucherow ,taki sam cyrk miałam żeby otrzymać bon powitalny miesiąc poszukiwań az mi podali numer przez telefon. Mam wyraznie jakiego pecha do tej karty.

co mi po takim mailu
BONUSOWE BILETY DODATKOWE
BON NUMER Created 65 Vouchers:

Szanowna Pani/Szanowny Panie XXXXXXXX
Dziękujemy za korzystanie z karty Visa Ryanair. Miło nam przekazać elektroniczny bon na 2 bonusowe bilety dodatkowe (prosimy zapamiętać numer bonu) – gratulujemy i życzymy miłych chwil z Ryanair!

kpiny jakies czy co?
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 05 Lut 2016 14:52 

Ale na spokojnie i profesjonalnie:
- na infolinii BPH co ci powiedzieli, czy reklamację przyjęli?
- na infolinii Ryanair co ci powiedzieli? ( a i dlaczego nie na ten numer co służy do wykorzystywania tych kodów do rezerwacji lotów, czy w ogóle wystawili taki voucher-kod)

A i jak to mówią wiekowi "wyluzuj", voucher-kod należy Ci się "jak psu micha" ;) , zgodnie z regulaminem mają czas do 10.02. na jego przesłanie, a widzę, że idziesz ostro w koszty, jeszcze kilka telefonów i wyjdzie na zero
 PM off  

#991 PostWysłany: 05 Lut 2016 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Mają obowiązek wystawienia prawidłowych bonów do 10 lutego. Ich termin na uwzględnienia reklamacji nie żadnego znaczenia do wystąpienia o odpowiednie roszczenie.
 Profil Relacje PM off  

#992 PostWysłany: 05 Lut 2016 14:56 

Ale do 10 lutego jak piszesz i tak jest nie ma mowy o występowaniu z roszczeniami, można reklamować tak jak wyżej otrzymanie daty zamiast kodu, zły numer kodu itp.
 PM off  

#993 PostWysłany: 05 Lut 2016 15:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlatego po 10 jeżeli nic się nie zmieni można bić pianę i wystąpić z roszczeniem jeżeli nagle pojawi się fajna promocja Ryanaira a przez to, że nie mamy bonów z niej nie skorzystaliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#994 PostWysłany: 05 Lut 2016 15:55 

Zadzwoniłem do BPH:
- po weryfikacji danych osobowych konsultantce i przedstawieniu sprawy w jakiej się dzwoni konsultantka prosi o podanie pełnego otrzymanego kodu 21................ i prosi o poczekanie bez rozłączania się
- po dobrych kilku minutach oczekiwania (jak dla mnie BPH nie ma żadnego wglądu, po prostu dzwoni zapewne do Ryanair i w odpowiednim dziale pracownik podaje co i jak) otrzymałem informację, że kod/y otrzymane są prawidłowe i są ważne do 02.10.2016r.
Co najważniejsze: dwukrotnie z przerwą na konsultacje z kimś, zapewne z pracownikiem Ryanair byłem pytany, czy na pewno próbowałem rezerwować pod wskazanym w e-maili nr. telefonu 0703303023, potwierdziłem (przekazałem że tak, ale rezerwacji nie można było wykonać, ponieważ kody są przypisane do innych danych osobowych i mam kontaktować się z BPH ;), bo co też mogłem innego powiedzieć)
- na koniec konsultantka zapytała, czy składam oficjalną reklamację w w/w sprawie, póki co nie złożyłem
- pod wskazanym nr. Ryanair nie ma obecnie polskiego konsultanta (przeważnie wyłącznie w języku angielskim), a że nie władam biegle i minuta 2,08 zł to poczekam, próbując mimo wszystko za jakiś czas starym wypróbowanym sposobem, a nuż
 PM off  

#995 PostWysłany: 05 Lut 2016 15:57 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Ale na spokojnie i profesjonalnie:
- na infolinii BPH co ci powiedzieli, czy reklamację przyjęli?
- na infolinii Ryanair co ci powiedzieli? ( a i dlaczego nie na ten numer co służy do wykorzystywania tych kodów do rezerwacji lotów, czy w ogóle wystawili taki voucher-kod)

A i jak to mówią wiekowi "wyluzuj", voucher-kod należy Ci się "jak psu micha" ;) , zgodnie z regulaminem mają czas do 10.02. na jego przesłanie, a widzę, że idziesz ostro w koszty, jeszcze kilka telefonów i wyjdzie na zero

Na infolinii BPH reklamacje przyjęli dostałam numer sprawy i mam czekac 30 dni
Na infolinii Ryanaira powiedzieli żeby problem opisac w formularzu http://frd.ie/help/?language=pl i czekac 30 dni
numer z koncówka 23 do kontaktu który podany jest w mailu w sprawie wykorzystania kodow jest angielskojęzyczny,wiec się nie dogadałam

koszty z 10 zl z pewnoscia pękło:)
trochę przebieram z nerwów nogami ,bo mam pilnie bilety do kupienia na popularny jak widać termin 21-28 maj .
Myslam ze może potanieją ale przecwaniłam się czekając i poszybowaly w gore na ponad 900 zl a wczoraj trochę o 150 sl spadły.
No i nerw mnie teraz zzera ,bo już noclegi zaklepane koleżanki walizki pakuja a ja biletów cały czas nie załatwiłam .
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 05 Lut 2016 16:07 

No to masz w sumie problem i na infolinię do rezerwacji nie dzwoń, bo jak nie masz kodu, tylko datę wystawienia to jak dla mnie nie ma po co

Może ogólny telefon Ryanair też drogi, ale czy warto nie wiem, być może jakby wszyscy z datami zamiast kodu zadzwonili i złożyli reklamację do BPH, to prawdopodobnie oni wpłyną szybciej na Ryanair, by rozwiązali spory problem (ale tu też niestety nie ma jeszcze 10 lutego i na prawie mają jeszcze "czas na błędy")

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 05 Lut 2016 16:37, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#997 PostWysłany: 05 Lut 2016 16:19 
Awatar użytkownika

niebieski
W swojej reklamacji do BPH pisałem na końcu, że problem dotyczy wszystkich użytkowników i powinni rozwiązać ten problem wspólnie z Ryanairem na szerszą skalę.
 Profil Relacje PM off  

#998 PostWysłany: 05 Lut 2016 16:22 
Awatar użytkownika

teraz to już będę siedzieć i czekac ,przynajmniej do 10 spokojnie ,bo może cos w końcu nadeśla ...gorzej jak dostane taki numerek jak Twój :) niedziałający na zadnej ze stron z szitowymi danymi.
@gorny77 Masz jakiś konkretny cel ? scisle daty i destynacje na które planujesz wykorzystać kod.
Ja musze na ten jeden konkretny bilet polować i nie wiem czy jeszcze mogę sobie pozwolić na poczekanie .Musze kupic 2 x 2 bilety.Jedne normalnie ,drugie z kodem.Czy można przewidzieć ze Ryanair zrobi na dniach jakas promocje np. 20% mniej?
 Profil Relacje PM off  

#999 PostWysłany: 05 Lut 2016 16:26 

Dzwoniąc konsultanci nie wiedzą o żądnym problemie, znają sposób postępowania i według reguł postępują (a że to bank, to zapewne w 100% bazują na tym co im powie Ryanair)
W sumie na piśmie chyba jest lepsza, biorąc opisane przeze mnie w poście wcześniej niuanse

Może w sumie ktoś spróbuje przez wskazany nr. Ryanair, bylibyśmy mądrzejsi (ja jeśli już celuję w polskiego konsultanta, do tego zapewne "różowo" jak online nie będzie, bo ktoś podawał tego przykłady)

W sumie bym to sobie na teraz odpuścił, ale wolałbym na Euro z kodami coś zaklepać, bo ceny szalone ;)
 PM off  

#1000 PostWysłany: 05 Lut 2016 19:36 

niebieski
hey, trochę OT, sytuacja jest co najmniej śmieszna i może się całkowicie odwrócić dla tych którzy mają teraz problemy, z ciekawości sprawdziłem moje cyferki (mój i żony), jak było podane odlicza dla podwójnych tylko połowę, a dla jednej osoby chyba tak jak było czyli 7-stówek z hakiem, dlaczego śmieszna, dlatego że może się skończyć tak, że tym osobom którym kody nie wchodzą wogóle po reklamacji mogą dosłać nowe, zakładam prawidłowo działajace, a nam zostaną takie jakie mamy, generalnie to zrozumiałe że wszyscy chcieliby żeby było po staremu, tylko czy w banku i u Francy ktoś będzie miał ochotę się pochylić nad tym, pewnie wielu osobom nie spodoba się to co napiszę, jak się to nie wyjaśni to przeczekajmy, może to tylko jednorazowe (choć było podawane że już coś podobnego się działo), może za następne półrocze przyjdą takie jak trzeba, a tak na marginesie, odlicza 50% to mało?? założmy że z lotu na 1000PLN odliczy 500PLN, za obsługę karty płacimy 85PLN, prowizje od płaza i sb załóżmy że 25PLN, to i tak na czysto jest prawie 4 stówki, nie zrozumcie mnie źle, nie twierdzę że nie trzeba próbować tego wyprostować, każdy chce żeby było jak poprzednio, ale jak nie będzie to co zrobimy strajk, trochę metaforycznie tak jak mówię niekiedy moim dzieciom, chyba się trochę w dupach poprzewracało, życzę wszystkim i sobie samemu powodzenia, pzdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości