Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 04 Lut 2016 00:40 

igore napisał(a):
Grzegorz Ut napisał(a):
dostałem kod przed chwilką.

to co dziwne to kody są chyba zwalone gdyż inne od poprzedniego ( tzn. tego pierwszego powitalnego )

gdyż kod który dostałem brzmi tak dziwne , że aż go zacytuję tutaj

BONUSOWE BILETY DODATKOWE
BON NUMER 02-Feb-16

a ten powitalny to było 18 numerków

Grzegorz

Mam podobnie. Chyba nie obędzie się bez interwencji.

Już im się coś takiego przytrafiło w lipcu 2014r. wtedy bodajże Ryanair sam z siebie wysłał na wskazane adresy e-mail poniższą informację, a chyba dnia następnego właściwe kody

Kod:
Szanowny Pan/i

Przepraszamy za email, który został do Państwa błędnie wysłany w związku z bonem powitalnym do karty kredytowej Ryanair

Pragniemy poinformować, że niewłaściwe informacje zostały do Państwa wysłane.

Prosimy zignorować ten e-mail i serdecznie przepraszamy za zaistniałe niedogodności

Wazny bon powitalny zostanie wyslany do Panstwa wkrotce.

Z poważaniem,
Biuro Obsługi Pasażera Ryanair
 PM off  

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#942 PostWysłany: 04 Lut 2016 01:14 

Cytuj:
Dobra wysyłam przez ich formularz reklamację i informację o masowej skali nieprawidłowości przy wystawieniu voucherów.

No dobra lukas63, ale co napiszesz bankowi?
Bo rozumiem, że Ty masz voucher 6500, który Ci działa, ale za mało zbija cenę?
Zdradzisz BPH, że testowałeś voucher na stronce i że dla dwóch osób zbija tyle samo ile dla jednej?
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 04 Lut 2016 01:17 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Myślę że oni dobrze wiedzą że można z voucherów korzystać na stronie. Nie jest to jakiś tajny trik. Pole do wpisania kodu jest zaraz pod ceną przecież...

Próbowałem kiedyś załatwiać wprawdzie nie przez infolinię ale przez chat jak miałem tę sytuację z odejmowaniem za tylko jeden odcinek. Konsultantowi odejmowało dokładnie tyle samo.

Myślę że BPH gwiżdże na to czy Ryan sobie zarobi na 0-700 czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 04 Lut 2016 01:31 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Dziwna sprawa. Mój kupon w ogóle nie działa. Jest informacja ze został juz zrealizowany mimo że dopiero z niego korzystam pierwszy raz.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 04 Lut 2016 06:48 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
lukas63 napisał(a):
Dobra wysyłam przez ich formularz reklamację i informację o masowej skali nieprawidłowości przy wystawieniu voucherów.

Również wysłałem 2 sztuki, w imieniu własnym jak i małżonki ;)
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 04 Lut 2016 07:14 

Ja wysłaliście to dobrze, ja już raczej na teraz już nie wysyłam i poczekam, bo w pierwszej kolejności powinni wysyłać co za obrót 3500 zł zamiast kodu otrzymali ..."datę", przy okazji może, czy zapewne "pochylą się nad nami"

W nocy próbowałem trochę "popracować" z moimi 6, w pracy w miarę sprawnie wchodziły, ale dalej połowę np. w zwykłej taryfie odliczenie 149 zł, ponownie w Busness plus odliczyło 578 zł do 0 zł co mi pasowało, ale na koniec "pomieliło" i nie wygenerowało rezerwacji
 PM off  

#947 PostWysłany: 04 Lut 2016 09:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
No dobra lukas63, ale co napiszesz bankowi?
Bo rozumiem, że Ty masz voucher 6500, który Ci działa, ale za mało zbija cenę?
Zdradzisz BPH, że testowałeś voucher na stronce i że dla dwóch osób zbija tyle samo ile dla jednej?

Nie piszę gdzie testowałem bon - piszę ogólnie, że odejmuje tylko za 1 osobę i tyle i że to błąd systemowy, bo w ich klienci mają podobny problem, bo piszą o tym w Internecie.
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
ja mam wyrobione 6500zl i tez otrzymałam "datę"
napisałam w odpowiedzi Ryanairowi
"Czy mogliby Panstwo mi potwierdzić i wskazac gdzie w powyższym mailu jest numer mojego voucheru?"ale odpowiedzi nie spodziewam się.
Chyba zadzwonie do banku
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:27 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
niebieski
ponawiam pytanie: czy na loty w wakacje działają te kody?

#950 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Regulaminowo nie działają ale bywa, że wchodzą. Trzeba próbować.
 Profil Relacje PM off
michal24 lubi ten post.

#951 PostWysłany: 04 Lut 2016 11:07 

Witam

ponieważ dotknał mnie wczoraj problem "złego numeru" w kodzie to napisałem reklamację pisemną.

Ale by nie czekać zbyt długo na odpowiedź to wieczorem ( coś około godz 19 ) zadzwoniłem do biura obsługi w banku BPH.

z rozmowy wynikało, ze pracownica ma dostęp do numerów które przydziela RyanAir ( w moim przypadku jedynie do powitalnego )
oraz wie jaki jest jego numer i kiedy ryanair go do mnie wysyła.

W przypadku feralnego bonusowego biletu poprosiła o zaczekanie dwóch dni gdyż bank jeszcze nie otrzymał od RyanAir kopii numerów i na razie nie może mi pomóc.

Jej sugestia była taka.... jeśli RyanAir nie wyśle poprawionego listu w ciągu dwóch dni to wtedy mam ponownie odezwac się do banku.

pozdrawiam

ps: i jeszcze jedno

niestety zaczynają cytować to forum na innych stronach ( co za pech gdyż będzie trudniej z miejscówkami w samolocie )
szczególy poniżej

Ostatnio edytowany przez luziczek, 04 Lut 2016 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#952 PostWysłany: 04 Lut 2016 11:46 
Awatar użytkownika

srebrny
michal24 napisał(a):
ponawiam pytanie: czy na loty w wakacje działają te kody?

Teoretycznie, nie, ale
viewtopic.php?p=707382#p707382
wystarczyło cofnąć się 3 strony
 Profil Relacje PM off
michal24 uważa post za pomocny.

#953 PostWysłany: 04 Lut 2016 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Grzegorz Ut napisał(a):

niestety zaczynają cytować to forum na innych stronach ( co za pech gdyż będzie trudniej z miejscówkami w samolocie )
szczególy poniżej

o, ktoś mi screena przywlaszczyl... trzeba jakiegos karnego kut..a pod ten link przykleic :D

czyli co, temat do twierdzy :?: :lol:

Ostatnio edytowany przez luziczek, 04 Lut 2016 14:40, edytowano w sumie 1 raz
Delikatna cenzura ;)
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#954 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:54 

Tomek Zien napisał(a):
Grzegorz Ut napisał(a):

szczególy poniżej

o, ktoś mi screena przywlaszczyl... ..........................D

proponuję poprosić o jego usunięcie, bo na twoim głównie przykładzie bloger założył kilka tematów, gdzie pisząc wprost opisuje jak to tylko lata się za darmo dzięki otrzymywanym kodom za wykonany obrót

Istna kraina szczęśliwości, było czy też jest fajnie, ale na jednym przykładzie nie można pisać, że zawsze i wszędzie za 0 zł, bo tak niestety nie jest

ps. jedno się zgadza, gdyby nie kody za te pieniądze co pierwotnie zapewne byś nie poleciał :lol:
 PM off  

#955 PostWysłany: 04 Lut 2016 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Najlepsze to, że ten bloger myśli, że dwa vouchery obniżające o ponad 1400 zł wynikają z 1 karty kredytowej, a przecież nasz kolega ma dwie kk :D
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:36 

przed momentem Ryanair Gift Vouchers podesłał e-mail poprawione kody.
 Profil Relacje PM off  

#957 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:39 

niebieski
Za 6500 tez ? Czy tylko te za 3500
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:40 

lukas63 napisał(a):
Najlepsze to, że ten bloger myśli, że dwa vouchery obniżające o ponad 1400 zł wynikają z 1 karty kredytowej, a przecież nasz kolega ma dwie kk :D

choć teoretycznie i co najważniejsze praktycznie da się przy 8-miesięcznym okresie ważności kodów użyć 2 z tytułu posiadania jednej karty kredytowej (stosunkowo krótki okres obowiązywania obu, ale zawsze)

przed chwilą po wklepaniu kodów z wczoraj (przeloty na Euro, gdyż ceny szybują, w taryfie B+):

każdorazowo, choć dane oczywiście się zgadzają
Kod:
Imię i nazwisko na kuponie nie jest zgodne z podstawowymi danymi pasażera.

nowych póki co NIET

@Grzegorz Ut pisałeś do nich czy dzwoniłeś z reklamacją?
 PM off  

#959 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:44 

pisałem wczoraj o 15:35.... a następnie dzwoniłem parę minut przed 19.

ale czuję, ze chyba będę musiał pisać(dzwonić) ponownie

gdyż dostaję... to co powyżej czyli "Imię i nazwisko na kuponie nie jest zgodne z podstawowymi danymi pasażera."
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:47 

wychodzi, że Ryanair do wystawiania tych kodów wyznaczył jakiś stażystów przyuczanych od wczoraj ;)

To z reklamacją się wstrzymam, bo nic nie wiadomo, a nowych e-maili z kodami nie mam
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości