Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Sty 2013 22:30 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Czyli jednak zmienili lotnisko wylotu na kolejne daty. Jak rozumiem na dniach trzeba się spodziewać maila o zmianie i ew. mozlmożliwości anulacji? Czy można samemu zadzwonic jak widzi się zmianę na stronie?

Tak, lub wypełnić formularz na stronie.
 Profil Relacje PM off  

Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych
Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN
#42 PostWysłany: 26 Sty 2013 18:06 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
donmateo napisał(a):
czy doładowanie konta wizz przez konsultanta daje 2 czy 4% CB?

Wydaje mi się że 2% no chyba że traktują to jako transakcje dokonaną na stronie wizzair.com ( ale raczej wątpię)

#43 PostWysłany: 26 Sty 2013 23:23 

Proszę o informację, czy jeśli wybiorę jako metodę płatności konto Wizz a suma do zapłaty przekroczy stan konta to:
czy będę mógł dopłacić kartą oraz czy prowizja za kartę będzie doliczona?
Dzięki za info

Mint
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Prowizja
#44 PostWysłany: 26 Sty 2013 23:29 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
tak, doliczą

#45 PostWysłany: 27 Sty 2013 08:54 

Dzięki za odpowiedź. Proszę o informacje w jakiej wysokości zostanie doliczona prowizja jeśli zabraknie kilku złotych do biletu a ile jeśli zabraknie większej kwoty, np za kolejny bilet.
Można gdzieś o tym poczytać?
Mint
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 27 Sty 2013 09:18 

niebieski
mint napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Proszę o informacje w jakiej wysokości zostanie doliczona prowizja jeśli zabraknie kilku złotych do biletu a ile jeśli zabraknie większej kwoty, np za kolejny bilet.
Można gdzieś o tym poczytać?
Mint

:shock: Zawsze tyle samo doliczą - 27 zł za człowieka, za każdy odcinek, więc lepiej zrobić 2 rezerwacje jeśli środków z konta Wizz starczy Ci choć na jeden pełny bilet.

#47 PostWysłany: 27 Sty 2013 10:14 

:shock: Zawsze tyle samo doliczą - 27 zł za człowieka, za każdy odcinek, więc lepiej zrobić 2 rezerwacje jeśli środków z konta Wizz starczy Ci choć na jeden pełny bilet.[/quote]

Dzieki za szybką odpowiedź.
Rozumiem, że jeśli na koncie jest 99 zł to w przypadku zakupu dwóch biletów po 50 zł każdy zapłacę dwie prowizje jeśli będę próbować wykonać zakup przez jedną rezerwację?
Natomiast jeśli wykonam dwie transakcję to zapłacę jedną prowizję i na koncie zostanie mi 44 zł?

Mint
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
nie będziesz mógł rozdzielić tego, bo bedzie to nie opłacalne, aby użyć punktow automatycznie musisz byc wpisany jako pasażer, więc jesli to ma być lot dla Ciebie i kogoś to porażka, bo kupisz dla siebie załóżmy punktami za 50zł a drugi bilet juz będzie bez DC i jeszcze haracz 18/27zł.

#49 PostWysłany: 27 Sty 2013 12:16 

Dzięki, oczywiście masz rację, że podany przykład jest niezbyt realny. Już się pogubiłem, ale z pomocą Forumowiczów zaczynam łapać.

Mam ostatnie pytanie z przykładem: jeśli zabraknie mi np. 1 zł do biletu RT dla mnie posiadacza konta to Wizz naliczy mimo wszystko 2 x 27 zł przy płatności brakującej kwoty kartą CITI?

pzdr,
Mint

Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Sty 2013 13:37 

niebieski
Skibek napisał(a):
nie będziesz mógł rozdzielić tego, bo bedzie to nie opłacalne, aby użyć punktow automatycznie musisz byc wpisany jako pasażer, więc jesli to ma być lot dla Ciebie i kogoś to porażka, bo kupisz dla siebie załóżmy punktami za 50zł a drugi bilet juz będzie bez DC i jeszcze haracz 18/27zł.

Rozdzielenie jest opłacalne osobnych przy zakupach biletów w dwie strony (zakładając, że lecisz Ty i druga osoba). W jedną stronę płacisz punktami z konta, w drugą stronę kartą (+ minimum 1 punkt z konta). W obu przypadkach skorzystasz ze zniżki za WDC.
Kupując na jednej rezerwacji zapłacisz więcej. Tak to mi się przynajmniej teoretycznie wydaje.

#51 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:02 
Awatar użytkownika

niebieski
AFC napisał(a):
donmateo napisał(a):
czy doładowanie konta wizz przez konsultanta daje 2 czy 4% CB?

Wydaje mi się że 2% no chyba że traktują to jako transakcje dokonaną na stronie wizzair.com ( ale raczej wątpię)

Wydaje mi się, że Citi robi takie rozróżnienie po tytułach operacji. Doładował ktoś konto i może się pochwalić jak jest nazwana blokada/obciążenie?

#52 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:24 

niebieski
Ich napisał(a):
wersatis napisał(a):
Ja nie przypominam sobie, aby podczas zakładania konta http://www.wizzair.com wybierał walutę bazową. Czy mam rozumieć, że ustalam ją przy pierwszym doładowaniu?

A co Ci się wyświetla po zalogowaniu po prawej stronie pod napisem:
"Twoje saldo Wizz:"
.... PLN czy inna waluta?

Ja mam standardowo przypisaną walutę Euro w polu saldo. Nawet dla testów zarejestrowałem kolejne konto www.wizzair.com. Nikt mnie nie pytał. Żadnych też wpłat jeszcze nie dokonywałem.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
To się zmienia dopiero po pierwszej wpłacie. € jest ustawione domyślnie.

Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 27 Sty 2013 15:10 

Ja już po rozmowie z infolinią wiem na pewno, jeśli ktoś z czytających ma wątpliwości to służę: jeżeli koszt rezerwacji nie może być w 100% pokryty środkami z konta WiZZ wtedy ponosi się opłatę tak jakby całość była regulowana tą drugą metodą, którą wybierzemy do wyrównania.
Przykładowo: lot RT, jeden pasażer, koszt 100 PLN, na koncie 99 PLN, w użyciu karta CITI. 99 PLN zapłacimy środkami z konta Wizz oraz dopłacimy brakujący 1 PLN wraz z 2 x 27 zł opłaty za użycie karty CITI.
Mint

PS1 powyższe potwierdza sens rozbicia rezerwacji na poszczególne etapy podróży
PS2 Przepraszam jeśli to co napisałem jest zbyt oczywiste.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 29 Sty 2013 14:58 

wczoraj podczas rozmowy z Callcenter powiedziano mi, ze aby doładować konto WIZZ należny przelać środki 300€ lub odpowiednik w innej walucie (1400PLN) na numer konta, który znajduje się na stronie wizzair.com podając w tytule przelewu numer członkowski.
Przelew ma być w takiej walucie w jakiej jest konto WIZZ, czyli mając konto w PLN to nie można przelać €.
Waluta ustalana jest podczas pierwszego "doładowania" konta. Czyli jak doładuje się za pierwszym razem (przelew bankowy czy tez przelew środków z karty Citibanku), tak już zostanie i nie ma możliwości zmiany (według miłego pana z infolinii).
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:06 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Ciekawe co się stanie, jak przeleję na przykład nie 1400, a 100 zł.
Pieniądze gdzieś zaginą, odeślą, a może doładują konto? :D
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:38 
Awatar użytkownika

Ciekawe :D Może spróbować 1,4 zł na początek... zawsze można powiedzieć, że się pomyliło i zamiast kropki wskoczył przecinek ;)
Rachunki bankowe rozumiem, że te...
https://wizzair.com/pl-PL/BankAccounts
a numer w tytule przelewu to ten 10-cyfrowy, pierwsza pozycja w moim profilu po zalogowaniu
Nr członkowski: 214****684

Ostatnio edytowany przez Roku, 25 Sty 2018 09:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:58 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Kurde, kusi mnie. Chyba spróbuję na dniach :D
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 29 Sty 2013 22:36 

niebieski
maxximala napisał(a):
wczoraj podczas rozmowy z Callcenter powiedziano mi, ze aby doładować konto WIZZ należny przelać środki 300€ lub odpowiednik w innej walucie (1400PLN) na numer konta, który znajduje się na stronie wizzair.com podając w tytule przelewu numer członkowski.
Przelew ma być w takiej walucie w jakiej jest konto WIZZ, czyli mając konto w PLN to nie można przelać €.
Waluta ustalana jest podczas pierwszego "doładowania" konta. Czyli jak doładuje się za pierwszym razem (przelew bankowy czy tez przelew środków z karty Citibanku), tak już zostanie i nie ma możliwości zmiany (według miłego pana z infolinii).

Czy aby doładować konto muszę pierw zadzwonić na infolinie czy można z marszu puszczać przelew? Jestem przed pierwszym doładowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 29 Sty 2013 23:10 

wersatis napisał(a):
Czy aby doładować konto muszę pierw zadzwonić na infolinie czy można z marszu puszczać przelew? Jestem przed pierwszym doładowaniem.

nie pytano mnie ani o numer ani o nazwisko, tylko powiedziano by przelać pieniądze na konto
wiec trochę dziwna ta informacja o dzwonieniu na infolinie :?:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości