Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2621 PostWysłany: 22 Gru 2023 11:50 

[quote="witekkowalRobiłeś transakcję z użyciem chipa na karcie?[/quote]
Płaciłem zbliżeniowo (kartą), zegarkiem i na próbę w internecie GooglePay. Do czytnika kartę włożyłem dopiero jak przestało działać. PIN do aplikacji jak pisałem nie działa ... zresztą jak pójdę do sklepu chyba sprawdzę jeszcze raz bo minęło kilka tygodni i może coś się zmieniło lub moje zgłoszenia coś dały.
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#2622 PostWysłany: 22 Gru 2023 12:14 
Awatar użytkownika

złoty
Hmmm, zawsze mi się wydawało, że pierwsza płatność kartą z użyciem fizycznego nośnika musi być z użyciem chipu, by się pin "wgrał". Coś się zmieniło i można teraz "od razu" robić zbliżeniowe?
 Profil Relacje PM off  

#2623 PostWysłany: 22 Gru 2023 13:33 

Nie musi, ale powinna być jedną z pierwszych.
Skutki widzimy
 Profil Relacje PM off  

#2624 PostWysłany: 22 Gru 2023 15:34 

abelincoln napisał(a):
Hmmm, zawsze mi się wydawało, że pierwsza płatność kartą z użyciem fizycznego nośnika musi być z użyciem chipu, by się pin "wgrał". Coś się zmieniło i można teraz "od razu" robić zbliżeniowe?

W Curve była aktywacja karty w aplikacji zamiast pierwszej płatności z czytnika. Czy brak pierwszej płatności czytnikowej przyczynił się do obecnego problemu trudno mi powiedzieć. Tak czy inaczej wszystko było zgodnie z zaleceniami producenta.
 Profil Relacje PM off  

#2625 PostWysłany: 22 Gru 2023 15:45 

TakiJeden napisał(a):
W Curve była aktywacja karty w aplikacji zamiast pierwszej płatności z czytnika. Czy brak pierwszej płatności czytnikowej przyczynił się do obecnego problemu trudno mi powiedzieć. Tak czy inaczej wszystko było zgodnie z zaleceniami producenta.

Każdą nową kartę się aktywuje i nigdy nie jest to zamiast transakcji w terminalu z PINem.
Mam wątpliwości czy aktywacja karty była przeprowadzona prawidłowo skoro ona nie ma PIN.
PIN do aplikacji to nie jest PIN karty i nigdzie w cytowanych materiałach nic takiego nie jest napisane.
Jeszcze można próbować czarów typu odinstalować aplikację - reset telefonu - zainstalować od nowa i zalogować się.

Edit: kiedy aktywowałem kolejną kartę mignęło mi pytanie o PIN i jakoś mi "umknęło"
Ale to była karta po wymianie i działa PIN poprzedniej.

Z helpa wynika, że PIN do karty nadajesz przy zakładaniu konta i dlatego w aplikacji możesz go podejrzeć bo karta z nim przychodzi.
Zmiana PINu jest nie w apce tylko w bankomacie, ale on zapyta o stary PIN najpierw ...
szukaj notatek z okresu założenia konta.
 Profil Relacje PM off
TakiJeden lubi ten post.

#2626 PostWysłany: 22 Gru 2023 17:00 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
lolekanabolek napisał(a):
u mnie citi przzechodzi, przed chwilą płaciłem

Coś specjalnego robiłeś/gdzieś zgłaszałeś? Bo z BNP wciąż problemy, zgłoszone do banku jak i przez czat Curve.
 Profil Relacje PM off  

#2627 PostWysłany: 22 Gru 2023 17:12 

Ja zgłaszałem przez formularz do którego prowadzi help.
Tyle że po kliknięciu Wyślij pokazuje się pusty ekran i zero potwierdzenia że otrzymali
 Profil Relacje PM off  

#2628 PostWysłany: 22 Gru 2023 17:47 

mrmrooz napisał(a):
lolekanabolek napisał(a):
u mnie citi przzechodzi, przed chwilą płaciłem

Coś specjalnego robiłeś/gdzieś zgłaszałeś? Bo z BNP wciąż problemy, zgłoszone do banku jak i przez czat Curve.
Nic nie robiłem, samo zaczęło działać
 Profil Relacje PM off  

#2629 PostWysłany: 22 Gru 2023 18:27 

Slavekk napisał(a):
TakiJeden napisał(a):

Każdą nową kartę się aktywuje i nigdy nie jest to zamiast transakcji w terminalu z PINem.
Mam wątpliwości czy aktywacja karty była przeprowadzona prawidłowo skoro ona nie ma PIN.
PIN do aplikacji to nie jest PIN karty i nigdzie w cytowanych materiałach nic takiego nie jest napisane.
Jeszcze można próbować czarów typu odinstalować aplikację - reset telefonu - zainstalować od nowa i zalogować się.

Edit: kiedy aktywowałem kolejną kartę mignęło mi pytanie o PIN i jakoś mi "umknęło"
Ale to była karta po wymianie i działa PIN poprzedniej.

Z helpa wynika, że PIN do karty nadajesz przy zakładaniu konta i dlatego w aplikacji możesz go podejrzeć bo karta z nim przychodzi.
Zmiana PINu jest nie w apce tylko w bankomacie, ale on zapyta o stary PIN najpierw ...
szukaj notatek z okresu założenia konta.

Tyle, że przy zakładaniu konta nie prosiło o ustalenie żadnego innego PIN-u niż PIN do aplikacji. Aktywacja karty raczej przebiegła prawidłowo bo po pierwsze wyświetlił się komunikat "dziękujemy" a po drugie z aplikacji zniknęła prośba o aktywacje. Reinstalacji próbowałem już dwa razy i lipa. Próbowałem już też odpinać i przypinać karty - bez efektu. Dzisiaj znowu sprawdzałem w sklepie i dalej nie działa.
Może masz racje z tym czytnikiem no ale teraz to już mleko rozlane. Zresztą to tak trochę różnie jest. Niedawno założyłem konto w Paribas-ie i i musiałem dzwonić by aktywować a przy pierwszej transakcji czytnik i PIN. W PKO na ile pamiętam tylko ustaliłem PIN w apce a potem używałem i działa bez problemu od 1.5 roku. W polskim banku to bym sobie po prostu sprawę wyjaśnił a w tym Curve to w zasadzie zero kontaktu i jestem trochę w czarnej.
 Profil Relacje PM off  

#2630 PostWysłany: 22 Gru 2023 19:20 

Heh..
Właśnie mi się pokazała aktualizacja apki do 4.18.1 i przy tej okazji zajrzałem do sklepu gugla, a tam coraz więcej opinii że karty Visa nie działają. W tym od znanego bankowca M. Macierzyńskiego.
U niego kredytówki Citi i Santander i chyba debetowa z BNP
 Profil Relacje PM off  

#2631 PostWysłany: 26 Gru 2023 16:13 

Kolejne podejście i kolejna odrzucona transakcja kartą Visa Citi..
 Profil Relacje PM off  

#2632 PostWysłany: 27 Gru 2023 02:49 
Awatar użytkownika

Robiłem dzisiaj dwie transakcje Curve Black z obciążeniem Citi Visa Platinum i żadnych problemów

#2633 PostWysłany: 27 Gru 2023 15:03 

u mnie dzisiaj Citi Visa też no problemo
 Profil Relacje PM off  

#2634 PostWysłany: 27 Gru 2023 17:48 

Przysłali maila.
Przyznali się, że odrzucanie transakcji było z ich winy i twierdzą, że to już naprawili.
Zobaczymy.

Edit. No i Visa Revolut odrzucona...
Za wcześnie się chwalili.
Już im odpowiedziałem.
 Profil Relacje PM off
lolekanabolek lubi ten post.
mrmrooz uważa post za pomocny.

#2635 PostWysłany: 28 Gru 2023 00:59 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Slavekk napisał(a):
Przysłali maila.
Przyznali się, że odrzucanie transakcji było z ich winy i twierdzą, że to już naprawili.
...

Kto się przyznał? Curve czy Citi?
 Profil Relacje PM off  

#2636 PostWysłany: 28 Gru 2023 07:02 

Curve Team
 Profil Relacje PM off  

#2637 PostWysłany: 28 Gru 2023 20:59 

od jakiegoś czasu nie działa mi anti-embarrassment mode

podłączona karta Revolut Visa , a jako zapasowa Santander Visa Credit

ma ktoś podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

#2638 PostWysłany: 28 Gru 2023 21:36 

A sprawdź czy płatności tą Visą przez Curve przechodzą...
 Profil Relacje PM off  

#2639 PostWysłany: 28 Gru 2023 23:18 

Tak , przechodzą normalnie , mam na codzień podłączona karte revolut visa

Jak zrobię podstawowa, santander visa credit , to normalnie dziala.
 Profil Relacje PM off  

#2640 PostWysłany: 29 Gru 2023 18:33 

ewidentnie to z karta Santandera , Curve ma problem, ale tylko kiedy karta Santandera jest ustawiona w anty E.M.

z kolei z ustawioną do płatności karta Mbanku i podłączona jako anty E.M. karta Revolut , wszystko działa poprawnie

wszystkie karty to Visa
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości