Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Wrz 2016 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Cicha_Woda napisał(a):
Tak prawdę mówiąc to chyba każda osoba z tego forum ma ten grzeszek na sumieniu :twisted: Oczywiście zakładając, że jest to grzeszek ;)

A ja dotąd dziwię się, jak w jakimś nieprzygranicznym miejscu mówią do mnie za granicą po polsku. ;-)

Na poważnie (i krótko - bo weekend w końcu) - rozumiem aspekt termiczny przeniesienia urlopu nad cieplejsze morze, ale wyjeżdżania do kraju XYZ po to, żeby mieć tam drugą Polskę już nieco mniej. Na dobrą sprawę "polskie strefy" są na każdej objazdówce i w większości popularnych celów podróży - pilot/ rezydent/ inni goście/ polskojęzyczni usługodawcy itd. itp. Jak ktoś ma się ochotę zamknąć w getcie i ometkować za własne pieniądze - proszę bardzo. Ale patrząc w skali makroekonomicznej - nie ufam w slogany marketingowe.
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#62 PostWysłany: 23 Wrz 2016 18:07 

Czy ktoś wie może, czy te strefy będą tylko dla klientów Rainbow? Czy każdy będzie mógł tam wejść, niezależnie od tego z jakim biurem pojedzie?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 23 Wrz 2016 18:24 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Kara napisał(a):
(...) ale wyjeżdżania do kraju XYZ po to, żeby mieć tam drugą Polskę już nieco mniej.(...)
Od razu sobie pomyślałem o Anglikach na Malcie hehe.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 23 Wrz 2016 18:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Tych z Pembroke czy tych z Marsaxlokk? ;-) A już bardzo poważnie - znam tylko jedno państwo (co do tego też nie wszyscy muszą się zgodzić ;-) ), które szczególnie dba o swoich obywateli. Nie chciałabym na wakacjach mieć takiego poczucia bezpieczeństwa... Ani tworzyć okazji do - w najlepszym wypadku - specjalnego cennika czy równoległych pseudostandardów. Marketing zbyt grubymi nićmi szyty...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 26 Wrz 2016 07:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
singielka_1976 napisał(a):
correos napisał(a):
czy jest jakas nacja zywiaca do siebie nawzajem wieksza pogarde?

Piękna nadinterpretacja, która dość idealnie wpisuje się w nowy trend.
Proszę wytłumacz mi co jest złego w tym, że ktoś woli spędzać urlop z dala od naszych rodaków?
Albo z dala od dzieci? Albo z dala od singli? Albo z dala od zwierząt? Albo z dala od miasta/wsi, jeden woli góry inny morze.
Czy ktoś kto wybiera hotel dla rodzin z dziećmi albo dla par jest lepszym Polakiem? Bo naprawdę nie rozumiem.
Każdemu wg potrzeb i tyle.
Żyj i dać żyć innym.

ktokolwiek spedza swoj wolny czas inaczej niz my sami = cebulak, Janusz, Grazyna
ktokolwiek wplatal sie w kredyt CHF = frajer,
pobiera kase 500+ = dzieciorob, patologia
itd.

Nie mam nic do tego kto i gdzie spedza urlop, jego sprawa.
Ale zachwyty jak to pozbiera sie "Januszy i Grazyny" w jedno miejsce sa srednio na miejscu.
Nie wiem moze Ciebie to bawi.

Przypomnij mi prosze podczas swojej najdluzszej/najdalszej wyprawy bylas sama, czy zabralas sie z kilkoma bliskimi znaczy "Januszami/Grazynami"?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#66 PostWysłany: 27 Wrz 2016 16:33 

Dobry pomysł, zarówno biznesowo jak i "społecznie". Mimo tego, ci wiele osób sobie myśli, o spędzie Januszów i Grażyn itd. to okazuje się, że pilotaż w Kokkino Nero nie wypadł wcale źle, a ludzie chętnie brali udział w animacjach. Wydaje mi się, że najwięcej zyskają osoby, którym ciężko by było zorganizować sobie czas za granicą, a jeśli już, wiązałoby się to z ogromnym stresem. Poza tym jeśli ktoś jedzie na wypoczynek do kurortu i mówi o obcowaniu z prawdziwą, nieskazitelną kulturą, niech się jeszcze raz zastanowi nad swoimi słowami.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Wrz 2016 17:21 

Bez polskich znakow bo raz, ze pisze z iPada, dwa ze z Iranu i musze sie spieszyc zanim mi polaczenie zerwie.

Sam pomysl? Dla mnie super. Nie korzystam z tego rodzaju wypoczynku, ale gdybym chcial to wole spedzic wakacje w Turcji, Maroku czy innym Egipcie w towarzystwie swoich anizeli obcych. Dla mnie zawsze swoi > obcy.

Rada dla tych, ktorzy tak narzekaja na towarzystwo Polakow: przemyslcie jedno - moze czas najwyzszy przestac byc wrzodem?
W Iranie poznalem mase Rodakow, od samotnie podrozujacych, przez pary, rodzinne lub kolezenskie grupy kilkuosobowe, po jedna zorganizowana wycieczke. Nikt nie tlukl wazonow, butelek, ani nie rzucal k....mi w meczecie. Moglem spokojnie uprawiac joge na karimacie i popijac moje mrozone frappucino...

Z Polakami wzialem na spolke taksowke za miasto, bylem na polskim cmentarzu w Isfahanie, wypilem mase bezalkoholowego piwa w parkach i przeprowadzilem wiele ciekawych rozmow. Wakacje w polskiej strefie traktuje w kategoriach pobytu w dopiero co odrobaczonym sanatorium. Gdy najdzie mnie fantazja na ten rodzaj podrozowania, od tej opcji zaczne filtrowanie ofert.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#68 PostWysłany: 27 Wrz 2016 18:41 

@ Don_Bartoss
I co teraz forumowe lemingi mają o tym wszystkim sądzić ?
Do tej pory było w dobrym tonie narzekać na rodaków. Nie przyznaję się do tego nieokrzesanego motłochu, który nie potrafi się zachować w wielkim świecie itp, itd
A Ty to wszystko przewróciłeś do góry nogami. :twisted:

Jak żyć panie Bartku ? Jak żyć ? :D
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 28 Wrz 2016 17:21 

W czasie urlopu w Turcji poznałem starsze małżeństwo z Polski. Mieli problem, bo pan miał ograniczenie zdrowotne i nie mógł jeść o ile pamiętam glutenu. Nie znali angielskiego i gdy coś sobie kupili do jedzenia to wstydzili za każdym razem chodzić do opiekuna grupy po to żeby im przetłumaczył skład. Dlatego od czasu do czasu im tłumaczyłem co tam jest w konserwie. Z pewnością chętnie by pojechali do takiej strefy z Polakami.
Po co starsi ludzie mają się uczyć angielskiego? Dlatego, że chcą jechać na tydzień zagranicę?Nie dlatego nie znają angielskiego, że byli leniwi w szkole tylko w PRL obowiązywał język rosyjski i niemiecki, bo ZSRR i NRD to były bratnie kraje.
Wyśmiewanie takich ludzi, że nie znają języków, wyzywanie do Januszy i Grażyn, drwiny ze sposobu ubierania itd. Wszystko to jest żenujące.
Kolejny festiwal nienawiści w komentarzach pod artykułem. Na forum jest lepiej, bo moderatorzy pohamowali hejterskie zapędy, a tak byłoby to samo.
Gdy kiedyś @‌jacakatowice‌ nazwał towarzystwo po imieniu prostakami, oburzenia nie było końca, bo my możemy wyzywać i wyśmiewać wszystkich i wszystko ale prawdy o nas nie można powiedzieć.
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#70 PostWysłany: 28 Wrz 2016 17:35 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Starsze, czyli w jakim wieku?
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 28 Wrz 2016 17:46 

Higflyer napisał(a):
W czasie urlopu w Turcji poznałem starsze małżeństwo z Polski. Mieli problem, bo pan miał ograniczenie zdrowotne i nie mógł jeść o ile pamiętam glutenu. Nie znali angielskiego i gdy coś sobie kupili do jedzenia to wstydzili za każdym razem chodzić do opiekuna grupy po to żeby im przetłumaczył skład. Dlatego od czasu do czasu im tłumaczyłem co tam jest w konserwie. Z pewnością chętnie by pojechali do takiej strefy z Polakami.
Po corych. A czytanie komentarzy na SG jest stratą czasu. Tu taj na forum ludzie się jeszcze hamują. A tam ? Piszą co ślina na język przyniesie. starsi ludzie mają się uczyć angielskiego? Dlatego, że chcą jechać na tydzień zagranicę?Nie dlatego nie znają angielskiego, że byli leniwi w szkole tylko w PRL obowiązywał język rosyjski i niemiecki, bo ZSRR i NRD to były bratnie kraje.
Wyśmiewanie takich ludzi, że nie znają języków, wyzywanie do Januszy i Grażyn, drwiny ze sposobu ubierania itd. Wszystko to jest żenujące.
Kolejny festiwal nienawiści w komentarzach pod artykułem. Na forum jest lepiej, bo moderatorzy pohamowali hejterskie zapędy, a tak byłoby to samo.
Gdy kiedyś @‌jacakatowice‌ nazwał towarzystwo po imieniu prostakami, oburzenia nie było końca, bo my możemy wyzywać i wyśmiewać wszystkich i wszystko ale prawdy o nas nie można powiedzieć.

Za tych "prostaków" to ostrzeżenie dostałem. ;)
Nie pisałem o wszystkich. Tylko niektórych. Na forum jeszcze się ludzie hamują. Na SG walą co ślina na język przyniesie.
Same kozaki. 8-)
Mnie też w szkole nie uczyli angielskiego . Coś tam się sam nauczyłem. Tylko ruski [ do bólu] i francuski.[mało co zostało]
Może nie wiesz, ale na Śląsku niemiecki też był zakazany za komuny. Żeby nie było resentymentów "rewizjonistycznych". ;)
 PM off  

#72 PostWysłany: 28 Wrz 2016 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 243
Kilometry: 491 464
niebieski
widzę, że nawet post-turysta zabrał głos w sprawie :P

https://www.facebook.com/post.turysta/? ... ED&fref=nf
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 28 Wrz 2016 18:59 

Komentarze tam podobne do tych na SG.
Np jedna tak napisała...

Gosia Rybakowska Kraj, w którym w każdej szkole nauczany jest język angielski - bariera językowa.

Przypomnę: jest obowiązek szkolny, a szkoły są publiczne.

Chyba nie czytała tego co jest napisane powyżej. Uważa , że jak ją małolatę uczą angielskiego, to zawsze tak było.
Z historii "pała". Myślę że z innych przedmiotów ma podobnie.
 PM off  

#74 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Komentarze tam podobne do tych na SG. Np jedna tak napisała... [..] Chyba nie czytała tego co jest napisane powyżej. Uważa , że jak ją małolatę uczą angielskiego, to zawsze tak było. Z historii "pała". Myślę że z innych przedmiotów ma podobnie.

Jacek, jak Ciebie lubię, tak uważam że czasami ciutkę zbyt szybko wpadasz w szufladkowanie ludzi ;) . Denerwuje Ciebie, że ktoś uogólnia i rzuca banałami o polskich „Januszach i Grażynach”? A czym w takim razie jest Twoje stwierdzenie, że ta kobieta „z historii pała, myślę że z innych przedmiotów ma podobnie”? A może jednak historia i inne przedmioty jej szły całkiem nieźle... i dziewczyna/kobieta nie jest jakąś gimbazą? Z ciekawości zrobiłem mały research:

skończyłam studia filozoficzne, a także – co niektórych dziwi – w dziedzinie inżynierii oprogramowania. Zbieram materiały (i siły) do doktoratu, który buduję na gruncie ponowoczesności, posthumanizmu i wielu innych, tajemniczych spraw [...] Na co dzień pracuję w PR i reklamie, głównie jako analityczka i doradczyni ds. wizerunku. Od czasu do czasu pisuję do prasy

Ten, tego, ekhem, cóż.

Ad rem: czy „Polskie Strefy” się przyjmą? Okaże się w przyszłym sezonie, ludzie zagłosują portfelami. Peace 8-)
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#75 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:39 

Doktorat robi i takie rzeczy wypisuje.
"Jak ktoś może nie znać angielskiego ? Jak w każdej szkole uczą i to jest obowiązkowe"
To ją dyskwalifikuje nawet w gimnazjum. Brak podstawowej wiedzy.
Mnie te tytuły naukowe i pokończone fakultety nie ruszają. :D
Ostatnio zbyt łatwo je uzyskać. Przyjmowałem do pracy dziesiątki ludzi. Najpierw ogólna pogawędka o wszystkim, żeby rozpoznać co to za "ptaszek'.
A papiery zawsze oglądałem na końcu. I to było skuteczne.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#76 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że niezastosowanie znaków interpunkcyjnych zmienia sens wypowiedzi.

Anonymous napisał(a):
Kraj, w którym w każdej szkole nauczany jest język angielski - bariera językowa.

Przypomnę: jest obowiązek szkolny, a szkoły są publiczne.
Uważa , że jak ją małolatę uczą angielskiego, to zawsze tak było. Z historii "pała". Myślę że z innych przedmiotów ma podobnie.

Z historii pała jak najbardziej, skoro napisała o obowiązku szkolnym i obowiązkowym angielskim. W kraju, w którym był przymus nauczania innego języka przez wiele lat.

Kiedy odrzucisz cały kontekst i zacytujesz tylko te słowa wyrwane z kontekstu to można faktycznie odnieść wrażenie zaszufladkowania.
OradeaOrbea napisał(a):
„z historii pała, myślę że z innych przedmiotów ma podobnie”?

Swoja drogą budowanie tego doktoratu opartego na tych tajemniczych sprawach na „p” jakoś mnie nie przekonuje. Ale ja może za gópia jestem.

OradeaOrbea lubi ten post.

#77 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Higflyer napisał(a):
Po co starsi ludzie mają się uczyć angielskiego? Dlatego, że chcą jechać na tydzień zagranicę?Nie dlatego nie znają angielskiego, że byli leniwi w szkole tylko w PRL obowiązywał język rosyjski i niemiecki, bo ZSRR i NRD to były bratnie kraje.

światowcy z flaja którzy byli już w Bergamo, Alicante, Charleroi i pod Sztokholmem będą teraz wyśmiewali, bo oni mogą, bo oni są młodzi, wyszktałceni, światowi i tolreancyjni, a jakby ktoś z Polakami chciał spędzić urlop to burak i na pewno głosował na [tu każdy wstawia nazwę partii której nie lubi]

łomatko
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#78 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:54 
Awatar użytkownika

Loty: 386
Kilometry: 681 222
HON fly4free
Anonymous napisał(a):
@ Don_Bartoss
I co teraz forumowe lemingi mają o tym wszystkim sądzić ?
Do tej pory było w dobrym tonie narzekać na rodaków. Nie przyznaję się do tego nieokrzesanego motłochu, który nie potrafi się zachować w wielkim świecie itp, itd
A Ty to wszystko przewróciłeś do góry nogami. :twisted:

Jak żyć panie Bartku ? Jak żyć ? :D

Wiesz @‌jacakatowice‌, zaraz ktoś może podać przykład sytuacji, gdzie Polacy zachowali się właśnie jak nieokrzesany motłoch. Bo nie różnimy się pod tym względem od innych nacji; jedni umieją się zachować a inni nie. Podobnie jak Anglicy, Francuzi, Niemcy...Podczas podróży poznałem jedną i drugą wersję rodaków.

Co do polskich stref: jeśli ktoś lubi tak podróżować, to co mi do tego. Mimo wszystko wróżę sukces ;)
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#79 PostWysłany: 28 Wrz 2016 19:57 

gosiagosia napisał(a):
Swoja drogą budowanie tego doktoratu opartego na tych tajemniczych sprawach na „p” jakoś mnie nie przekonuje.

Przeciez wprost napisala, ze pisze o gender.
I teraz wszystko staje sie jasne :)
 PM off  

#80 PostWysłany: 28 Wrz 2016 20:05 

@ igore
To oczywiste , że ludzie są różni. Też spotykam takich, z którymi natychmiast chcę się zaprzyjaźnić. Albo takich , których wolę unikać. Polak, Rosjanin, Ukrainiec, Amerykanin. Bez różnicy. :D
Ale byli tu tacy, którzy wyśmiewali, bluzgali itp na takich, którzy ustawiają się w kolejce do odprawy. Że tacy niegramotni. A on, wielki pan podróżnik zna wszystkie patenty i podejdzie na końcu. I nawet to na blogu opisywał.
To samo z tymi zonami. Co mnie to obchodzi ? Nie korzystam z biur i tyle. Ale swojej mamy - emerytki nie wyślę samej w świat. Taka strefa to np dla niej idealna sprawa.
 PM off
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości