Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Za nazywanie stewardów i stewek per kelnerzy (i analogicznie pilotów) post z automatu leci do kosza + ostrzeżenie. Trzymajmy jakiś poziom tej dyskusji...

(Za ironiczne nazwanie też)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 359 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:20 

monroe napisał(a):
To żart, prawda? No bo chyba nie załapałem :)

Żart, żart ;)
@gamera, masz podaną ustawę, w internecie możesz sobie wygooglać definicję, to o jakiej obronie racji piszesz? LOT nie jest przedsiębiorstwem państwowym, koniec i kropka. Udowodnij mi, że się mylę, zamiast snuć insynuacje.
 PM off
monroe lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#142 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
gamera napisał(a):
Anonymous napisał(a):
@gamera, tak jak napisałem - LOT nie jest spółką państwową. Jest tylko spółką z udziałem Skarbu Państwa.
Polecam ustawę z dnia 14 czerwca 1991 r. o przekształceniu własnościowym przedsiębiorstwa państwowego Polskie Linie Lotnicze „LOT”.
Czyli twór gdzie posady rozdają rządzący i zarząd niekoniecznie musi legitymować się dobrym przygotowaniem menadżerskim.
Widzę że dla obrony swojej "racji racjejszej" nawet promil udziałów jest wystarczającym orężem

A kto jest właścicielem TF Silesia?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 731
Kilometry: 1 034 928
HON fly4free
To ja też wezwany przez @michcioj, w uzupełnieniu tego co @boots napisal w sprawie posta @businesclass, który jest na forum od dawna i chyba łatwo zauważyć, że do jego postów należy podchodzić z duuuużym dystansem. Proponuję zajrzeć do relacji z Japonii czy przelotu firstem Lufthansy.
Może akurat praca była bardzo opłacalna że względu na to co zostawili pasażerowie (koty jakieś też zostawiali)?

el sueno de la razon produce monstruos
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:25 

@le_szek, nawet jak nie będzie Silesia w akcjonariacie i będziesz miał 100 proc. udział SP w LOT, to nadal LOT nie będzie przedsiębiorstwem państwowym. "Przedsiębiorstwo państwowe" to nie jest przypadkowy zbitek słowny, pod który podpada wszystko, co związane ze Skarbem Państwa. Wyszła ustawa, przekształcili i tak to wygląda. To określenie funkcjonuje potocznie, ale najczęściej jest stosowane błędnie.
 PM off  

#145 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Don_bartoss ma rację, tylko że z naszego punktu widzenia nic to nie zmienia. Państwo, czy Skarb Państwa, czy jakieś narodowe coś ma pełną kontrolę właścicielską nad spółką.

Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:33 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
A co niektórzy uważają, że to akcja opozycji, żeby odwrócić uwagę od wyników wyborów i w akcie zemsty, że się nie udało sprzedać LOT-u Lufthansie :shock:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ykryc.html

Ktoś im coś wszczepił zamiast mózgów?
meczko lubi ten post.

#147 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ta Pani mówi tylko po to, aby ją cytowali. Nie proponuję doszukiwać się sensu w jej wypowiedziach - to bezcelowe i odradzam cytowanie, bo takie działanie dają duże szanse na to, że zniknie na dobre lub przeniesie na łamy bardziej celebryckich wydawców.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#148 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:44 

Sudoku napisał(a):
A co niektórzy uważają, że to akcja opozycji,

Ktoś im coś wszczepił zamiast mózgów?

To co tam nagle robili " obrońcy" uciśnionych pracownikòw LOT ?
Była premier- lekarka z przychodni w Szydłowcu i były minister zdrowia, rodem ze Szczecina.
Przyleżli tam mediować czy podjudzać ?
 PM off  

#149 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice żarty sobie robisz? Przecież to standard, że w takich sytuacjach opozycja korzysta z okazji. Tak jak w czasie rządów PO-PSL posłowie z PiS chętnie przychodzili do protestujących.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:51 

Ja to rozumiem. To po co te gadki o wypranych mòzgach.
 PM off  

#151 PostWysłany: 23 Paź 2018 20:54 

srebrny
boots napisał(a):
@michcioj
Cytuj:
Swietna wypowiedz osoby znająca ta prace od podszewki. I co na to obrońcy personelu pokładowego ?

Branie pod uwagę opinii osoby lekceważącej swoje stanowisko pracy - a pomimo tego pracującej na nim dosyć długo i u różnych pracodawców - jest moim zdaniem kuriozalne i mało sensowne.

Dlaczego tak uważasz ? Poprostu opisał jak wyglada praca według niego, co w tym złego ? Nie zawsze się pracuje tam gdzie chce i za ile się chce. Czy jeżeli napisze jako było pracownik z doświadczenia ze zbieranie truskawek i praca na kasie w mcdonaldzie sa beznadziejne to co wtedy ? Powiesz ze to mało sensowne ?
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Lekceważącej? Pasażerom tak się podobało, że pytali, czy można mnie zamówić na 25go jak ich mama będzie lecieć :) Wyniki sprzedaży dzięki wrodzonej bajerze też miałem świetne. Po prostu nie gwiazdorzyłem. Teraz to co innego, ale teraz z zawodu jestem prezesem :) Wtedy byłem kelnerem, tylko że w śmiesznym mundurze. I wciąż się śmieję jak panna świeżo po szkoleniu czuje się ważniejsza niż kapitan, jakby już ze 2 jumbo jety ewakuowała :) :) A co znajdowałem w samolocie to mogę w przyszłym roku opowiedzieć, jak się przedawni ;)
3 ludzi lubi ten post.

#153 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Ja to rozumiem. To po co te gadki o wypranych mòzgach.

Bo Ogórkowej nie chodziło o to, że się ktoś z PO pojawił, tylko że cały strajk to akcja opozycji.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#154 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:15 

A skąd wiadomo, że tak nie jest? Kto inspirował organizatoròw ?
Jednak większość pracownikòw jest przeciw.
 PM off  

#155 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pewnie Islamiści na spółkę z Tuskiem

Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#156 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:21 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@BusinessClass
Cytuj:
A co znajdowałem w samolocie to mogę w przyszłym roku opowiedzieć, jak się przedawni

Mentalność i pewne cechy człowieka nie przedawniają się.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#157 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:26 

pabien napisał(a):
Pewnie Islamiści na spółkę z Tuskiem

Nie idźmy w tę stronę, bo to sparaliżuje całkiem ciekawą dyskusję. Od wczoraj zastanawiam się kto za tym stoi, własne przeczucia mógłbym tutaj przedstawić ein, zwei, ale póki nie ustalę gdzie liegt der Hund begraben to się wstrzymam :)
 PM off  

#158 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:36 

Cyrk robią i tyle. Towarzystwo niepoważne ,do wywalenia na bruk. A firma jeszcze z nimi chce rozmawiać i szansę powrotu daje.
Jakaś nawiedzona klęka i całuje prezesa LOT w rękę,
Sama tego nie wymyśliła.
To kto ich podjudza i daje instrukcje ?
 PM off  

#159 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:53 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
To kto ich podjudza i daje instrukcje ?

Zdradzieckie mordy, komuniści i złodzieje.
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#160 PostWysłany: 23 Paź 2018 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 267 136
I pewnie gorszy sort a może jakaś zakamuflowana opcja...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 359 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości