Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Sie 2023 15:50 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Wygląda na to że inflacja na Dominikanę nie dotarła. Jak wspomniałem płaciliśmy 150 $ za stolicę RT. Nie mam aktualnego zdjęcia ale z grubsza wygląda tak samo.
 Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#42 PostWysłany: 18 Sie 2023 09:36 

niebieski
[quote="brzemia"]Nie wiem dlaczego sugerujecie start w innym miejscu niż USA. Przecież wszystko sugeruje żeby właśnie zaczynać z Florydy, szczególnie jeśli to pierwszy rejs poza Europą.
Dolot do Miami jest w miarę tani i osiągalny z Europy nawet bezpośrednio z PL. Jesli ktoś szuka tanio to z Berlina lub Frankfurtu z przesiadka np. w Atlancie.
Z samego Miami jest ogromny wybór rejsów i ceny są niskie. Nawet hotele są nastawione na rejsy i np oferują bezpłatny transfer na statek.

Teoretycznie tak, ale.... nie wszyscy mogą wjechać do USA. Jeżeli ktoś był ostatnio czasie na wczasach na Kubie albo nie daj Boże na fantastycznej wyprawie do Iranu (lub innych krajów z zakazanej listy) to raczej o wjeździe do Stanów i super rejsie może zapomnieć.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Sie 2023 09:37 

złoty
Bylem na Kubie i jakos problemów z wjazdem do USA nie mam

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 18 Sie 2023 12:02 

niebieski
A ja byłem dwa razy i nie wjechałem.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 18 Sie 2023 12:10 

złoty
Nie wpuścili ciebie do Usa z powodu wizyty na Kubie?

Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 18 Sie 2023 14:59 

niebieski
Tak.
A wybierającym się do USA warto wiedzieć:
https://www.fly4free.pl/kuba-usa-esta-p ... bezwizowy/
https://turystyka.rp.pl/zanim-wyjedzies ... na-egzamin
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 18 Sie 2023 15:37 

srebrny
Jedna istotna informacja dot. Kuby: aktualnie mało kto tam pływa i ze względu na zakaz i ryzyko sankcji, które wprowadził w 2019 roku Trump na początku swojej kadencji żaden z dużych operatorów prędko tam pływał nie będzie. Zakaz obejmuje co prawda tylko obywateli amerykańskich ale niech mi ktoś pokaże statek wycieczkowy na Karaibach, na którym nie ma Amerykanów...

Na szybko sprawdziłem, że w ciągu najbliższych kilku miesięcy w Havanie zatrzymuje się jedynie statek operatora Marella (dawny Thomson Cruises). Tych rejsów nie ma zresztą wiele. Marella to brytyjska firma powiązana z TUI UK. Rejsy z zatrzymaniem w Havanie zaczynają/kończą się na Jamajce. Zapewne są to rejsy tylko dla nie-obywateli USA.

Wcześniej na Kubę pływali praktycznie wszyscy duzi operatorzy.

Oczywiście na Kubę można również lecieć. Takie wakacje oferują chyba wszyscy polscy organizatorzy wyjazdów. I zapewne o "pamiątkę" z takiego wyjazdu w paszporcie i związane z tym późniejsze problemy z wjazdem do USA chodziło koledze @WuWa.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#48 PostWysłany: 18 Sie 2023 17:00 

niebieski
Dokładnie tak. 14 dniowa objazdówka po Kubie rok później tydzień leżenia i w papierach afera. Problem w tym, że nie było głośno o tym, że będą takie zmiany w przepisach. Dopiero po fakcie. Duża przykrość.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Sie 2023 17:02 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
brzemia napisał(a):
Bylem na Kubie i jakos problemów z wjazdem do USA nie mam

Również.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Sie 2023 17:12 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Jeśli się ma wizę lub o nią stara to Kuba czy Iran nie jest problemem. Gorzej z Esta niestety.

#51 PostWysłany: 25 Lis 2023 23:29 

Cześć, myślimy nad rejsem w okresie ferii zimowych na Śląsku w konfiguracji 2 os. dorosłe i dziecko 8 lat. Dysponujemy terminem od 27.01.24-3.02.24r. Destynacja raczej europejska ze względu na ilość dostępnych dni. Jestem zupełnie zielony w temacie. Podpowiedzcie gdzie szukać efektywnie. Może macie jakieś propozycje w tym okresie ? Pozdrawiam wszystkich
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 25 Lis 2023 23:39 

złoty
Poszukaj polskiego pośrednika i zadaj mu te pytanie. Dostaniesz wyczerpującą odpowiedz.
Wstępnie to masz do wyboru Karaiby albo Dubaj

Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#53 PostWysłany: 26 Lis 2023 12:47 

lesz napisał(a):
Cześć, myślimy nad rejsem w okresie ferii zimowych na Śląsku w konfiguracji 2 os. dorosłe i dziecko 8 lat. Dysponujemy terminem od 27.01.24-3.02.24r. Destynacja raczej europejska ze względu na ilość dostępnych dni. Jestem zupełnie zielony w temacie. Podpowiedzcie gdzie szukać efektywnie. Może macie jakieś propozycje w tym okresie ? Pozdrawiam wszystkich

Ja korzystam ze seascanner.com.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości