Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1879 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94
Autor Wiadomość
#1861 PostWysłany: 07 Sty 2026 01:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 538 600
Nazwa hotelu: Mercure Chengdu Chunxi Road Tianfu Squere

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade, późne wymeldowanie (16:00)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): ze zniżką subskrybenta Plusa (obecnie Explorera)

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel ma bardzo dobrą lokalizację, tuż przy placu Tianfu - oznacza to dobrą komunikację publiczną z (nowym) lotniskiem, oraz widok na plac, w tym megalomański pomnik Mao. O dziwo, co w Azji raczej się nie zdarza, hotel nie oferował ani welcome drinka, ani nie było wstawki w pokoju. O powitalnego drinka nawet nie pytałem, ale widziałem, że nie ma voucherów w apce. Staff mówi po angielsku bardzo słabo jeśli w ogóle. Pokoje są nowe, czyste, zadbane i ładnie urządone.

Inne uwagi: w tym mieście chyba kilkanaście Mercurów i niektóre są zlokalizowane blisko siebie. Nawet chińskie apki słabo ogarniają który jest który i obłsuga miała problem ze sformułowaniem z użyciem alfabetu łacińskiego nazwy hotelu tak, by Amapa wiedziała o którego Mercura chodzi. Można się zakręcić.

p.

Załączniki:
1000020283.jpg
1000020283.jpg [ 108.83 KiB | Obejrzany 2515 razy ]
7 ludzi lubi ten post.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#1862 PostWysłany: 08 Sty 2026 21:33 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Styles Sepang KLIA (Kuala Lumpur, Malezja)

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Superior, wstawka powitalna, drinki powitalne, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ + punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bliżej położony względem lotniska hotel accorowy (w porównaniu do recenzowanego już przeze mnie Movenpicka) - dojazd bezpłatnym shuttle busem, który kursuje do KLIA i KLIA 2 wg podanego na stronie hotelu rozkładu - warto sprawdzić, gdyż o ile rano jest dużo kursów (co godzinę) to potem i wieczorem już rzadziej. Alternatywny kurs z apki będzie kosztować ok. 25-30 RM, bo hotel w linii prostej jest wprawdzie blisko terminali ale dojazd jest na okrętkę więc kilometrów się nabija. Sam hotel bardzo solidny na Ibisa, w zasadzie taki Ibis "resortowy" - niska zabudowa, duży, bardzo fajny basen, nowoczesny i przyjemny design. Pokoje bez zarzutów: przestronny, funkcjonalny, wstawka (owoce + 3 napoje w lodówce + odręczny list). Vouchery na drinki powitalne w barze - można skorzystać do godz. 0:30 - do wyboru jakieś soki, lane piwo, kawa itp. ale gdy dotarłem było już bardzo późno i prawie zamykali, może wcześniej jest więcej opcji. Śniadanie jak na Ibisa fajne: kuchnia malajska i międzynarodowa : całkiem sporo dań na ciepło, jajka itp. na zamówienie, owoce, zimny bufet, ciastka i desery lokalne, dużo dodatków, sałata wystawiona w doniczkach itp. Bufet jest dostępny od 6:30 więc przy bardzo wczesnych wylotach można nie mieć okazji skorzystania.

Inne uwagi: Mimo że nie ma EL ten hotel jest lepszy IMO od Movenpicka - następnym razem wybiorę go w razie potrzeby nocowania koło KLIA

Załączniki:
IbisKLIA.jpg
IbisKLIA.jpg [ 119.94 KiB | Obejrzany 2384 razy ]
IbisKLIA2.jpg
IbisKLIA2.jpg [ 137.51 KiB | Obejrzany 2384 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1863 PostWysłany: 14 Sty 2026 17:56 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Mercure Santiago Centro

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Drink (wino, piwo, softy)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty i dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel tuż przy stacji metra, bodajże 4 przystanki od pierwszego\ostatniego stopu autobusu lotniskowego. Mała recepcja, wiec się korkuje. Pokój dość duży, dobrze utrzymany, ale unosi się nad nim design lat 90-tych. Łazienka też wykazuje swoje lata. Niby jest ekspres na kapsułki, ale nie ma czajnika. Niby jest dystrybutor do wody, ale nie ma naczynia by nalać. Fatalna izolacja akustyczna - słychać zarówno sąsiadów, jak i wszystko to, co dzieje się na korytarzu.
Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 462.6 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 338.81 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 272.27 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Ładny widok z okna na bibliotekę oraz boczny na Castillo Hildago. Dość blisko do Plaza del Armas.
Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 536.22 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Jest basen z widokiem, ale rozmiar to chusteczka do nosa. Wyprana w zbyt wysokiej temperaturze...
Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 496.84 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Przy basenie jest sympatyczny bar - czynny do 23:30.
Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 547.71 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Na zdjęciu barman, który schował się pod ławkę, by wypalić papierosa podczas spokojniejszego czasu.
Załącznik:
barman.jpg
barman.jpg [ 216.69 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Śniadanie dość kiepskie - mały wybór, kawa przelewowa słaba. Bułki wyglądały tak, jakby ktoś zapomniał je upiec - tylko wyjął je z zamrażarki... Chyba tylko sok pomarańczowy był warty swoich kalorii.
Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 296.01 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
305.jpg
305.jpg [ 164.04 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 420.56 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

A jajecznica niejedno śniadanie już odwiedziła, nie odważyłem się spróbować.
Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 492.81 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Czy polecił bym innym? Raczej nie, nie ma jakiś wielkich zalet, tylko jeśli byłby tani - dojazd z lotniska zajął mi godzinę (ale dojazd banalny, autobus lotniskowy plus metro).

Inne uwagi:Wydawało mi się, że Santiago - przynajmniej w centrum - to dość bezpieczne miasto. W miarę cywilizowane okolice, samotne kobiety na ulicy w nocy i pełno ludzi w kawiarnianych ogródkach po zmroku. Ale się mocno zdziwiłem wracając o 21 do hotelu i napotykając na masywną kratę przy drzwiach. I żadnego sposobu na jej otwarcie... Bo owszem, recepcja zwracała mi uwagę że nocą drugie drzwi wymagają otwarcia kartą - ale ani nie było mowy o kracie, ani nie dało się dotrzeć do czytnika przez nią. Na zdjęciu ochroniarz, który po jakimś czasie mnie wpuścił...
Załącznik:
noc.jpg
noc.jpg [ 426.07 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Nazwa hotelu:Pullman Santiago El Bosque

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:3 makaroniki oraz voucher na drinka (papierowy - soki, softy, piwo, wino, pisco sour).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie widziałem by był.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Dość solidny 5 gwiazdowy hotel. Pokój przestronny, z ładnym widokiem. Trochę dziwne, że chcąc się wymeldować szybko - trzeba wypełnić dodatkowy kwitek. W pokoju ekspres do kawy z dwiema kapsułkami. Każda kolejna 2 euro.
Z plusów, świetny pomysł pod prysznicem - sterowanie ( czyli kran) jest po drugiej stronie niż słuchawka/deszczownica. Czyli można poczekać aż się woda nagrzeje bez zbytniego moczenia. Ale z drugiej, klima nawet na najniższej prędkości jest bardzo głośna. Ze śniadania nie korzystałem.
Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 319.29 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 314.38 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 431.32 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 459.62 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

A i rano zrozumiałem dlaczego jest kwitek do szybkiego wymeldowania. Zwykłe było chyba najdłuższe z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia. Kilka kartek do wydruku, podpisy, tylko karta kredytowa do zapłacenia, telefon do ekipy sprzątającej. Dużo tego było.

Nie do powtórzenia dla mnie. Ani w okolicy nic ciekawego, ani hotel niczym nie zapadł w pamięć. A nawet jeśli w okolicy byłoby coś ciekawego, to są inne przybytki Accora w podobnej cenie.

Inne uwagi:Na najwyższym poziomie znajduje się kałuża udająca basen. Hotel znajduje się w wysokościowej, "biznesowej" dzielnicy. Tuż obok jest nowoczesny foodcourt. Z własnym wejściem do metra. Troche daleko od centrum.
Załącznik:
302.jpg
302.jpg [ 136.46 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Nazwa hotelu: Mercure Gdańsk Stare Miasto

Twój status w programie lojalnościowym:Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańsze (2 pokoje)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do apartamentu, voucher na drinka - wziąłem wino, prezent w postaci czekolady, kawy mielonej w małych słoiczkach oraz paczka z czekoladką, herbatą i miodem, część minibaru za darmo. Drugi pokój nie dostał nic.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Opisuję hotel po kilku latach, ponieważ przy wyższym w porównaniu z ostatnią wizytą statusie dostałem lepszy up, a zdjęć apartamentu jeszcze tutaj nie widziałem. Przy połączeniu dwóch pokoi robi się tutaj całkiem przestronne pomieszczenie, z dość sympatycznym wystrojem. Część dzienna wygodna, aczkolwiek kanapa ma tendencję do rozjeżdżania się jak się na niej siedzi. W sypialni duży wybór szkieł, solidne zaopatrzenie w kawę i herbatę - oraz kilka darmowych rzeczy z barku.
Z minusów, drzwi do łazienki opadają i trzeba je podnieść by zamknąć, klimatyzacja trochę głośna.
Bardzo solidne śniadanie, z dużą ilością lokalnych specjałów. Nawet był bigos. Plus kącik do dekorowania świątecznych pierniczków.
Hotel blisko starówki oraz dworca, obok małe centrum handlowe, dobra miejscówka na zwiedzanie. Jak dla mnie dobry wybór na turystyczną wizytę w Gdańsku.

Załącznik:
301.jpg
301.jpg [ 141.95 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
304.jpg
304.jpg [ 193.8 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
303.jpg
303.jpg [ 122.19 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
25.jpg
25.jpg [ 578.78 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 382.04 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
306.jpg
306.jpg [ 148.14 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
307.jpg
307.jpg [ 174.72 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
308.jpg
308.jpg [ 172.03 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
309.jpg
309.jpg [ 321.74 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
310.jpg
310.jpg [ 200.76 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
311.jpg
311.jpg [ 262.22 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
312.jpg
312.jpg [ 264.16 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
313.jpg
313.jpg [ 304.96 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
314.jpg
314.jpg [ 297.1 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Załącznik:
315.jpg
315.jpg [ 216.96 KiB | Obejrzany 2229 razy ]

Inne uwagi:Trzy razy podczas tego pobytu obie karty przestawały działać i trzeba było dostać nowe na recepcji. Przy moim poprzednim pobycie, też raz mi się to zdarzyło... Dziwne.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1864 PostWysłany: 01 Lut 2026 18:24 

Loty: 312
Kilometry: 554 974
srebrny
Nazwa hotelu: Angsana Velavaru

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: InOcean Pool Villa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink, Talerz owoców, Szampan i upgrade do największej willi na wodzie( Deluxe InOcean Two Bedroom Pool Villa) . Wczesny check in

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty i dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Najpierw opiszę dolot i upgrade:
Do hotelu mozna sie dostać tylko seplanem Który kosztuje 555 USD. Po przyjeździe na lotnisko czekała na mnie osoba z hotelu ktora za mnie załatwiała wszystkie sprawy od check in po nadanie bagażu. Następnie busem jazda na terminal z którego odlatują seaplane. W cenie salonik, viewtopic.php?p=1809694#p1809694 tu parę zdjęć jak to wygląda. W hotelu byłem juz o 9 rano około 10 dostałem klucze do willi. Rezerwacje mialem dwie , pierwsza na jedną noc w domku na wodzie a druga na dwie noce na wyspie. Po dostaniu upgradu zdecydowałem sie zostać jeszcze jedną noc na wodzie kosztowało mnie to dodatkowo 290 $ .

Hotel składa sie z głównej wyspy i oddzielnej części na którą można sie dostać tylko łodzią która kursuje co 30 minut z domkami na wodzie. Coś takiego raczej nie jest często spotykane na Malediwach.

Jedzenie: Zdecydowanie polecam jeść na wyspie, większy wybór. W restauracji ktora sie znajduje na wodzie byla karta dań i skromniejszy wybór szwedzkiego stołu. Jedzenie dobre ale nie rewelacyjne.

Willa na wodzie : wielki domek z dwoma sypialniami i salonem , sporym basenem, widok na zachód słońca. Cena za noc 8k więc totalny kosmos

Domek na plaży: prywatny basen na tyłach domku, dwa prysznice w tym jeden na zewnątrz. Dużo skromniej od tego co zastałem na wodzie.

Uwagi : Jak to w ALL bywa hotel nie widział u siebie ze 3/4 ceny zapłaciłem punktami w momencie robienia rezerwacji. Ogarnięcie tego zajęło im dwa dni:) A co najlepsze na konto wpadło tyle punktów jakbym płacił tylko gotówką:)

Nie ma co tu wiecej pisać zdjęcia mówią wszystkoImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#1865 PostWysłany: 04 Lut 2026 14:59 

srebrny
Nazwa hotelu: Pavillon Winter Luxor

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic Room (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Pokój na ostatnim piętrze, Welcome drink i Talerz owoców.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Hotel byl juz opisywany przez @Kalispell opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921&p=1692961&hilit=Luxor#p1692961 od siebie dodam parę zdjęć ogrodu, śniadania i jak wyglada budynek Sofitelu od środka. Welcome drink mozna wykorzystać w części pavillon jak i w historycznym Royal Bar w Sofitelu. ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1866 PostWysłany: 07 Lut 2026 19:55 

epikie napisał(a):
Nazwa hotelu: Ibis Styles Wrocław Centrum
Same pokoje przytulne, czyste nowe (szkoda że bez lodówki), a śniadania smaczne.

Pokoje nie są nowe, a lodówki a nawet szlafroki z kapciami są, ale w pokojach Premium, które też są większe. :)
 Profil Relacje PM off  

#1867 PostWysłany: 10 Lut 2026 11:14 

Loty: 348
Kilometry: 434 201
srebrny
Nazwa hotelu: Novotel Jeddah Tahlia Street
Twój status w programie lojalnościowym: gold.
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior room with king bed and sofa bed
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: soki, figi i orzeszki do pokoju.
Stawka za zarezerwowany pokoj: pełna
Czy w hotelu jest salonik: nie
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku: Nie dotyczy
Poziom zadowolenia z pobytu I ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym: Naprawdę świetny hotel w Jeddah, cenowo ze śniadaniem zapłaciłem taniej niż pobliski Ibis. Oczywiście zakładam, że po Jeddah poruszamy się samochodem bo hotel położony jest w sporej odległości od Al- Balad, Corniche czy Jeddah Waterfront, stosunkowo blisko jedynie biuro sixta, z którego usług korzystałem. Niedaleko sklepy i restauracje, spokojnie można pieszo. Nic nie odda opisu hotelu lepiej, jak zdjęcia, które dołączam- pokój, łazienka, basen na dachu, wstawka z racji statusu.. I jeszcze jedno, śniadanie naprawdę wyśmienite, spory wybór potraw, w tym lokalnych i do tego kucharz smaży omlety. Chętnie wrócę.ImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

#1868 PostWysłany: 11 Lut 2026 10:04 

srebrny
Nazwa hotelu: Sofitel London Gatwick

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic Room (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:
Pokój na ostatnim piętrze, Welcome drink, Talerz owoców i dostep do saloniku, śniadanie i darmowy minibar.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):
Wpadłem 5 minut przed zamknięciem więc skorzystałem tylko z dobrego Koniaka. Bardzo miła Polka pracująca w saloniku.

Hotel na transfer jak znalazł, czysty i pachnący, łóżko mega wygodne.

Jak to bywa w ALL pomimo 4 osob na recepcji 20 minut zajęło im ogarnięcie płatności punktami. ImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1869 PostWysłany: 25 Lut 2026 04:19 

HON fly4free
-- 17 Lut 2026 14:46 --

Nazwa hotelu: Mercure Okinawa Naha

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade "o 2 kategorie", zameldowanie o 11, wymeldowanie o 14, śniadania, wstęp do EL, wstawka powitalna: butelka Awamori, słodycze, origami + list, napoje powitalne

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $+punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Jak się okazało jest, choć nie jest to w pełni klasyczny EL tylko strefa uruchamiana w restauracji hotelowej

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Strefa w restauracji dostępna od 16 do 20:30; w ofercie kilka trunków alkoholowych i piwo, napoje bezalkoholowe, drobne przekąski słodkie / słone oraz jakaś zupa do przygotowania. Ogólnie nic rzucającego na kolana, ale miło, że taką formułę uruchomili - dobrze się sprawdza do posiedzenia w ciszy wieczorem i pracy albo sprawdzenia maili - praktycznie niemal nikogo tam nie było

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Typowy japoński dobrze prowadzony hotel: obsługa bardzo grzeczna i profesjonalna: bez problemu zameldowanie już o 11 i proaktywna propozycja wymeldowania poźniejszego dostosowanego do moich planów. Otrzymałem upa "o dwie kategorie" - trudno mi powiedzieć jaka jest różnica, bo pokoje w Japonii zwykle są mocno kompaktowe, ale w pokoju był ekspres do kawy, ładny widok, nie był nazbyt ciasny: więc pewnie to się składa na tę wyższą kategorię. Śniadania w formie bufetu - dość rozbudowany z lokalnymi i standardowymi opcjami, plus maszyna sama robiąca pankejki, lody itp. Lokalizacja bardzo dobra zaraz przy stacji monorail - do lotniska 5 przystanków i 12 minut, do ścisłego centrum 2 stacje. W pobliżu hotelu kilka sklepów i mniejszy Donki. Na minus brak siłowni

-- 25 Lut 2026 03:19 --

Nazwa hotelu: Mercure Chiang Mai

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Deluxe, wstawka w pokoju (owoce + list), drinki powitalne, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel już tu opisywany, więc nie będę się rozwodzić. Na plus: lokalizacja blisko centrum, bezpłatny parking koło hotelu, miła obsługa, niska cena. Hotel mocno przestarzały w stylu lat 90 i w zasadzie chyba nic się nie zmieniło od tamtego okresu. Czysto, ale widać zużycie wyposażenia, wystroju itp. Pokoje zupełny standard, ale przestronne. Hotel posiada nieduży basen. Śniadanie bufet - ale wyjątkowo jak na Tajlandię bezpłciowy - do tego stopnia, że na drugi dzień zrezygnowałem nawet ze schodzenia na śniadanie. Drinki powitalne dla platyny to: 3 koktajle alkoholowe lub bezalkoholowe do wyboru albo softy/kawa itp. Komu polecam? Na pewno jest to dobre miejsce do nabicia relatywnie tanim kosztem nocy statusowych, gdyż stawki są tu niskie - płaciłem ok. 130 zł za noc przy rezerwacji dzień przed przyjazdem. Łatwo zaparkować pod hotelem. Poza tym zero jakiegoś uroku czy czegokolwiek - pod tym względem w CM oczywiście jest sporo dużo lepszych hotelików butikowych itp.

Załączniki:
okinawa1.jpg
okinawa1.jpg [ 145.78 KiB | Obejrzany 1326 razy ]
Okinawa2.jpg
Okinawa2.jpg [ 228.49 KiB | Obejrzany 1326 razy ]
okinawa3.jpg
okinawa3.jpg [ 227.33 KiB | Obejrzany 1326 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1870 PostWysłany: 14 Mar 2026 23:15 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Hotel St Moritz Queenstown - MGallery Collection

Twój status w programie lojalnościowym:Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Guest room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade (patrz inne uwagi), śniadanie, późne wymeldowanie (znaczy się, była oferta w liście od managera - wychodziłem o 7 rano), turnover serwis, voucher na drinka (zdjęcie pokazuje co można zamówić - nie ma rozróżnienia na statusy).
Załącznik:
211.jpg
211.jpg [ 191.82 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Wejście do hotelu bardziej przypomina rampę załadunkową w markecie, ale w środku już widać te 5 gwiazdek.

Trochę trudno znaleźć pokój, bo korytarze są kręte, a do mojego musiałem dodatkowo pokonać schody. Ale pokój bardzo przyjemny, z jakimś tam widokiem na nabrzeże.

W łazience ciekawy jest prysznic, mam 180 cm wzrostu i na środku ukośnego sufitu miałem ze 3 centymetry zapasu, dla wyższych osób może to być pewien problem. A i pierwszy raz się spotkałem czymś takim jak "bedsocks" zamiast kapci, bo te drugie to wiele śmieci z plastiku - tylko że te skarpetki nie wyglądają na bawełnę...

Łóżko bardzo wygodne, więc po trudach dnia dobrze się spało, z jedną uwagą - w hotelu nie ma klimatyzacji, jest wentylacja, która chodzi głośno, a w pokoju nie ma żadnego sterowania.

Załącznik:
201.jpg
201.jpg [ 440.4 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
202.jpg
202.jpg [ 631.78 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
203.jpg
203.jpg [ 537.38 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
204.jpg
204.jpg [ 419.89 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
205.jpg
205.jpg [ 413.78 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
206.jpg
206.jpg [ 403.88 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
207.jpg
207.jpg [ 462.25 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
208.jpg
208.jpg [ 528.96 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Rano na śniadaniu widziałem największy Sajgon jaki zdarzyło mi się widzieć w hotelu o 6:30 rano, stąd kiepskie zdjęcia, z 90% miejsc o tej porze było zajętych (a o 6:30 zaczynają wpuszczać). Dwa autobusy emerytów ruszały do Milford... samo śniadanie rozczarowujące, niewielki wybór - pieczywo tylko tostowe. Można było zamówić dania z jajek (karteczką z numerem pokoju) a także lepsze kawy (za większość rzeczy dopłata 1 dolar, jak roślinne mleko czy podwójny shot - oczywiście kartka z numerem pokoju).

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 401.03 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
212.jpg
212.jpg [ 475.63 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 112.43 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
213.jpg
213.jpg [ 637.06 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
214.jpg
214.jpg [ 654.17 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Są też dostępne dwie średniej wielkości jacuzzi na zewnątrz, aczkolwiek nie wyglądają zbyt zachęcająco patrząc na okolicę.

Załącznik:
210.jpg
210.jpg [ 800.65 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

A i bardzo podobał mi się patent zakarty w pstryczku...
Załącznik:
209.jpg
209.jpg [ 514 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Z ciekawostek, miedzy 16:30 a 17:30 oraz 21 i 22 w barze są promocje i wino kosztuje mniej więcej tyle ile na mieście.

Inne uwagi:Dziwny ten hotel, jak zarezerwowałem pobyt jakieś dwa miesiące temu, to trzy dni później dostałem maila, że mają awarie wifi, ale jak tylko dostaną router z Auckland, to naprawią, max 3 dni. Co to miało wspólnego ze mną, nie wiem. Tydzień przed pobytem prosiłem o wcześniejsze zameldowanie - dostałem odpowiedź, że się postarają, ale niczego nie obiecują. Dwa dni przed pobytem dostałem też maila, że szanują mój status, ale upgrade nie dają i żebym o to nie prosił. Ok, nie prosiłem, więc nie wiem o co im chodziło. Przyjechałem o 10 i pokój nie był dostępny, spodziewałem się tego, zostawiłem plecak na przechowanie i poszedłem na szlak. Wracam 5 godzin później, a tu upgrade do apartamentu z dwoma sypialniami (największy w hotelu - inne apartamenty mają po jednej sypialni, aczkolwiek na innych piętrach ten typ apartamentu ma pewnie lepszy widok niż boczny na jezioro), a mój plecak już tam czeka. Co prawda w sypialni bez okien a nie głównej, ale to szczegół. A i po pobycie dostałem nockę na konto - ale zero punktów, musiałem się upominać...

Nazwa hotelu:Ibis Murcia

Twój status w programie lojalnościowym:Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Voucher na drinka - wino, małe piwo lub softy. Patrząc na zdjęcia pokoju, możliwe że dostałem upgrade do wyremontowanego piętra - bo na stronie jest bardziej "tradycyjny" Ibisowski design.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo fajnie odnowione piętro i pokój, tak troszkę nie po Ibisowemu. Aczkolwiek łazienka zgodna z normą. Jest ubogo, ale jak na tani nocleg, w sam raz. Odkąd mam jakiś status, dostawałem zawsze pokój z czajnikiem, więc teraz troszkę mnie to zaskoczyło, że nie ma, ale w końcu to tylko 2 gwiazdki.
Śniadanie od 6:30 do 10:30 lub 12(!) w weekend. Bardzo podstawowe produkty - jarzyn nie podają, jajecznicy też nie. Ekspres do kawy jeden, w dodatku pracujący w trybie bardzo powolnym, przez co robią się kolejki. Ale za to zaskakująco dobry sok pomarańczowy. Moim zdaniem, nawet jeśli to kosztuje tylko 8,5 euro, to lepiej pójść gdzieś na miasto - w Carrefourze obok jest też stoisko gdzie robią świeże kanapki.
Jakby ktoś przypadkiem trafił do Murcii, to jest to solidny wybór na niewysoką cenę.

Inne uwagi: O ile hotel jest jakieś 2km od starego miasta, to dość blisko znajduje się przystanek tramwajowy. Na ulicy pomiędzy tramwajami a hotelem można parkować w uczciwej cenie - w weekend były tam pustki. Po drugiej stronie ulicy - ale trzeba obejść cały, bo nie ma wejścia od tej strony - znajduje się duży market Carrefour.

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 138.1 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
215.jpg
215.jpg [ 357.69 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 131.48 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 272.65 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
216.jpg
216.jpg [ 614.45 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 220.82 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 251.65 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

A i spodobało mi się umieszczenie priorytetowej obsługi statusowców - między windą a schowkiem i nad koszem... Po lewej relikt, czyli automat telefoniczny...

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 154.28 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Nazwa hotelu:Maison Sofia. MGallery Collection

Twój status w programie lojalnościowym:Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior king

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do junior apartamentu, voucher na drinka (softy, lokalne piwo, wino z kartonu)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Dojazd z lotniska z jedną przesiadką w 40 minut. Hotel wygląda że był wybudowany jakiś czas temu, ale niedawno musiał być mocno remontowany. Pokój bardzo nowoczesny z osobną toaletą i otwarta łazienką. Bardzo fajna jest podgrzewana podłoga w części "łazienkowej".
Izolacja akustyczna słaba, rurami niosą się dźwięki spuszczanej wody w pokojach obok. Klimatyzacja głośna i dziwnie działa panel sterowania - minimalna temperatura 23,5 stopnia, a jakiekolwiek zmiany (np. włączenie) potrzebują z 10 min by się wykonały.

Z plusów, bardzo duże i bardzo wygodne łóżko i bardzo duży prysznic.

Wybrałem ten hotel bo kosztował tyle samo ile Novotel bliżej lotniska (w którym już byłem), a był tańszy od Ibisa lotniskowego. Ale wydaje mi się, że przy krótkich pobytach ten Novotel będzie dobrym pomysłem, a pobliski Mercure będzie lepszy do zwiedzania miasta.

Załącznik:
31.jpg
31.jpg [ 443.94 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
32.jpg
32.jpg [ 407.77 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
33.jpg
33.jpg [ 387.48 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Załącznik:
34.jpg
34.jpg [ 386.18 KiB | Obejrzany 1089 razy ]

Inne uwagi:Niby przy recepcji jest bar, ale nie widziałem tam nikogo - ale brudne naczynia sugerowały że czasem działa. Voucher realizowałem w restauracji w suterenie. Tam muzyka o głośności bardziej pasującej do klubu, oraz harmider ludzi, którzy próbują przy niej rozmawiać. Aczkolwiek o 22 przełączyli na zwykłą, cichszą, muzykę. A nie, przepraszam, jeden ze stolików miał własnego boomboxa(!).

Załącznik:
35.jpg
35.jpg [ 422.43 KiB | Obejrzany 1089 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#1871 PostWysłany: 17 Mar 2026 00:55 

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Kaiserhof Frankfurt Citi Center

Twój status w programie lojalnościowym: srebrny

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - pokój standardowy z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): - nie ma saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel starawy, ale czysty i zadbany, okolo 100 metrow od dworca glownego we Frankfurcie. najbardziej podobala mi sie lokalizacja, bo rano musialem dostac sie na lotnisko. raczej tanio, okolo 100 euro zaplacilem na noc, bez sniadania.

Inne uwagi: Uwaga - bardzo niebezpieczna okolica, mnostwo bezdomnych i narkomanow, nie polecam spacerow wieczorem, bylem na spacerze wieczorem po to zeby wyscie nie musieli. no i do blokowania pokoju dalem wlasna karte kredytowa a po przyjezdzie mialem zaplacic. i chcialem uzyc innej karty. ale co tam, hotel sam z siebie poprostu pobral kase z karty ktora podalem mimo ze mialem zaplacic przy zameldowaniu.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1872 PostWysłany: 01 Kwi 2026 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
niebieski
Nazwa hotelu: Sofitel Mumbai BKC

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: LUXURY ROOM, 1 King Size Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Bardzo solidny upgrade do PRESTIGE SUITE KING (wyżej już jest tylko Imperial). Duży apartament z dwoma sporymi pokojami, plus odrębna kuchnia.
Transfer z oraz na lotnisko (nie korzystałem), meeting room na 1h (nie korzystałem).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Standard

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): W hotelu byłem 5 nocy, z czego w saloniku 3 razy po około 1-2h. Bardzo dobry salonik z ciepłym (głównie) hinduskim jedzeniem, szeroki zestaw przekąsek, alkohole – pełen zestaw, po kilka rodzajów z danego gatunku (piwo, wino, mocne trunki). Alkohole podaje obsługa, ale robi to wyjątkowo sprawnie. Nic do zarzucenia, polecam.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony w biznesowej, czystej okolicy Bombaju, wszystko działa sprawnie, jest czystko, 2 razy dziennie obsługa w pokoju, codziennie kilka nowych butelek wody wstawianych do pokoju. Basen - szału nie ma, ale jest ok, typowo rekreacyjny

Inne uwagi: Hotel jest dosyć mocno oddalony od tej „turystycznej” części Bombaju. W zależności od pory dnia Uber jedzie 35-50 min (koszt 20-30 PLN)

Załączniki:
20260320_103445 (Copy).jpg
20260320_103445 (Copy).jpg [ 287.53 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260320_103428 (Copy).jpg
20260320_103428 (Copy).jpg [ 261.45 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_162154 (Copy).jpg
20260319_162154 (Copy).jpg [ 165.26 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_162034 (Copy).jpg
20260319_162034 (Copy).jpg [ 165.43 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_160015 (Copy).jpg
20260319_160015 (Copy).jpg [ 148.35 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_160004 (Copy).jpg
20260319_160004 (Copy).jpg [ 171.14 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_155444 (Copy).jpg
20260319_155444 (Copy).jpg [ 167.2 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_155005 (Copy).jpg
20260319_155005 (Copy).jpg [ 155.55 KiB | Obejrzany 867 razy ]
20260319_155003 (Copy).jpg
20260319_155003 (Copy).jpg [ 179.01 KiB | Obejrzany 867 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1873 PostWysłany: 05 Kwi 2026 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 1 339 584
niebieski
-- 05 Kwi 2026 18:44 --

Nazwa hotelu: Fairmont Peace Hotel, Szanghaj

Twój status w programie lojalnościowym: brak

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Deluxe King

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): 3 za 2, agent Virtuoso

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Jest, nie bylam

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?
:
Pobyt w tym hotelu, to troche jak atrakcja sama w sobie. Zarezerwowalam go przez agenta Virtuoso i tutaj bylo pozytywne zaskoczenie, bo byla promocja 3 noce w cenie 2, mimo, ze nie wdzialam takiej opcji w necie. Do tego standardowe przywileje rezerwacji przez agenta, sniadanie, ze niby upgrade pokoju i $100 na wydatki w hotelu.

Obsluga na bardzo wysokim poziomie, poczynajac od recepcji, wszyscy bardzo dobry angielski. Rozczarowujaco dostalam pokoj na 1 pietrze, ale pan wyjasnil mi, ze starali sie dac jak nablizej rogu budynku i jak wychyle sie z okna, to zobacze Bund i Pearl Tower. Lazienka luksusowo - marmurowa, zgodnie z oczekiwaniami, osobna garderoba, korytarz z serwisem herbacianym, ale nie dalo sie ukryc, ze glowna czesc pokoju byla mala. Faktycznie po otwarciu okna i wychyleniu sie, widzialam Bund i wieze. Pokoje na przodzie budynku z widokiem na rzeke to same suites i to takie po pare tysiecy funtow/dolarow za noc.

Image

Image

Image

Image

Sniadanie w glownej restauracji, powiem szczerze, ze 2 miesiace po pobycie juz kompletnie nie pamietam co bylo w ofercie, a nie mam zadnych zdjec. Duzo lepiej pamietam klub jazowy, bo jest to jedna z atrakcji w hotelu, Old Jazz Band jest w ksiedze rekordow Guinessa jako najstarszy zespol, ktory ciagle gra. Wstep do klubu kosztuje 470 RMB i w cenie sa drinki. Koktajle kosztuja okolo 120-130RMB, wiec mozna ze 3 wypic. Do drinkow przynosza orzeszki. Jesli chodzi o sam wystep zespolu, to zalezy czy ktos jest milosnikiem tego typu muzyki czy nie. Sklad zespolu sie zmienia i jest piosenkarka w okreslonych godzinach. Duzo osbo wpada, robi sobie zdjecia i wypada. Widzialam tez jakas szpanerke internetowa, ktora pozowala i pozowala przy barze, a potem nawet nie wypila swojego szampana, tylko wyszla.

Hotel ma swoje muzeum i o 15.00 jest oprowadzanie z przewodnikiem po angielsku. Muzeum to tak naprawde jeden pokoj ze zdjeciami i artykulami prasowymi. Bylam jedyna osoba, ktorap pojawila sie o 15.00, wiec mialam indywidualne oprowadzenie po mini muzeum i lobby.

Jest tez sklep na 1 pietrze z pamiatkami zwiazanymi z hotelem i ogolnymi chinskimi. Ceny na poziomie standardu hotelu. Silownia i SPA rowniez na 1 pietrze, ale nie bylam, brak czasu.

Lokalizacja jest super, zaraz przy Bund i przy glownej ulicy pieszo - sklepowej. Stacja metra Nanjing Road, zielona linia numer 2, jakies 5 minut na piechote, bezposredni dojazd z lotniska SHA. Praktycznie przez caly dzien ludzie robia sobie zdjecia przy wejsciu do hotelu. Ja mialam za kazdym razem karte do pokoju w reku, bo robili odsiew nie-gosci. Po drugiej stronie ulicy jest food court, mozna skoczyc na jakies szybki posilek. Ja praktycznie caly czas chodzilam na piechote wzdluz Bund i Nanjing Road. W weekend sa tam tlumy.

Mialam miec porownanie Fairmonta z Waldorfem i Ritzem, bo mialam wszystkie trzy zarezerwowane, ale niestety musialam skrocic swoj pobyt w Szanghaju i wrocic do domu, wiec nic z tego nie wyszlo. Waldorf tez mial promocje 3 za 2. Czy polecam ten hotel: tak jesli Cie na to stac za gotowke/punkty. Czy jest lepszy od konkurencji, nie zdazylam sprawdzic. Na pewno warto zarezerwowac przez agenta Virtuoso dla dodatkowych przywilei.

Wszystkie zdjecia z hotelu: https://photos.app.goo.gl/oAkj1FNM2JgNAywf8

-- 05 Kwi 2026 19:13 --

Nazwa hotelu: ibis Styles Ambassador Seoul Yongsan, Korea

Twój status w programie lojalnościowym: brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pelna, taniej na trip.com

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie wiem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?
Nieplanowany pobyt w Seulu, z powodu brzydkiej pogody gdzie indziej. Musialam znalezc jakis hotel i ten mial najlepsza cene do okolicy. Bylam w Seulu 3 razy wczesniej, ale ostatni raz w 2018 i zawsze zatrzymywalam sie w Conradzie w dzielnicy biznesowej. Obiecalam sobie, ze nastepnym razem zatrzymam sie blizej centrum. Cena na trip.com byla duzo nizsza niz Accorze.

Dojazd z lotniska Incheon pociagiem + metro. Mozna ekspresowym pociagiem albo zwyklym, oba jada do stacji glownej Seul. Stamtad dwa przystanki metrem do stacji Yongsan, wyjscie nr 3. Ze stacji jest kryta kladka do kompleksu hotelowego, bo miesci sie tam kilka roznych marek Accora. Przy rezerwacji zaznaczylam, ze chce miec widok na wieze Namsan i taki pokoj dostalam.

Ponownie pokoj z lazienka owarta na glowna czesc. Brak drzwi, zeby kompletnie zamknac lazienke, ale jest roleta, zeby oddzielic sie czesciowo od pokoju. Dosc przydatny dlugi blat. Szafa upchnieta w lazience, miedzy prysznicem, a blatem z umywalka. Poderzewam, ze wiele osob w ogole jej nie znajduje i trzyma rzeczy gdzies przy lozku. Ja ledwo upchnelam swoje graty i walizke do srodka.

Sniadania w hotelu nie bralam, bo kosztowalo chyba 44000 KRW, to za tyle, to mozna sie wyzywic przez caly dzien w Seulu. Na 2 pietrze jest sklep spozywczy otwarty 24/7, ktory ma rozne gotowe dania i mozna odgrzac je sobie w kuchence mikrofalowej i albo zjesc na miejscu przy stoliku, albo zabrac do pokoju. Jadlam tam dwa razy kolacje i kupilam bento box na sniadanie. Ceny rzedu 5000-6000 KRW.

Nad stacja Yongsan jest duze centrum handlowe, iPark Mall. polecam wizyte, ciekawe miejsce. Ja weszlam na chwile sprawdzic ceny w Five Guys i nie wyszlam stamtad przez 2.5 godziny.

Dobra baza wypadowa, od biedy mozna dojsc na piechote ze stacji glownej Seul, jak sie skoncza srodki na karcie T-Money i nie ma jak doladowac ;-) Pare stacji metra do kilku pobliskich atrakcji. Zatrzymalabym sie tam ponownie bez problemu. Wyslalam zdjecia znajomym, zatwardzialym fanom Accora, a oni na to, ze tez tam nocowali.

Image

Image

Widok nocny, okno niestety brudne.
Image

Widok o poranku.
Image

Bento box na sniadanie.
Image

Wszystkie zdjecia z 3 dni w Seulu: https://photos.app.goo.gl/Vr1jRPyM15eadGZv6

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 08 Kwi 2026 18:03, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1874 PostWysłany: 06 Kwi 2026 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Amsterdam City

Twój status w programie lojalnościowym: gold (w momecie pobytu)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój standardowy z łóżkiem queen-size

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, wstawka (czekoladki i domek-magnes, upgrade do pokoju VIP z łóżkiem queen-size z darmowym mini barem, propozycja późniejszego wymeldowania (do 15.00 - nie korzystaliśmy(

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? -----------

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -----------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Oferta Accora w Amsterdamie jest - mimo teoretycznie sporej liczby hoteli - raczej średnia, ale ten konkretny Novotel wyróżnia się na plus. Pokoje to novotelowy standard, z bardzo wygodnym łóżkiem i dużą łazienką, do tego bardzo dobre rozpoznanie statusu. Cena też okej - ok. 135 euro za noc w grudniu. Niech potwierdzeniem pozytywnej opinii będzie to, że mam w tym hotelu zrobione już kolejne dwie rezerwacje.

Inne uwagi: Niech Was nie przestraszy daleka odległość hotelu od centrum na mapie. W rzeczywistości hotel jest świetnie skomunikowany z centrum poprzez tramwaj nr 4 oraz metro. I do tego ma też równie dobre skomunikowanie z lotniskiem przez stację kolejową RAI. Więc podwójnie polecam!
2 ludzi lubi ten post.

#1875 PostWysłany: 07 Kwi 2026 07:49 

Loty: 328
Kilometry: 340 322
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Hotel Dortmund City

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój standardowy z podwójnym łóżkiem.

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Pokój privilege z podwójnym łóżkiem i kanapą.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna.

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie wiem, nikt nie proponował.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): ------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel rzut beretem od dworców kolejowego i autobusowego, praktycznie w tym samym budynku jest stacja kolejki/metra. Hotel zajmuje piętra od trzeciego do piątego, więc wjazd do niego wyłącznie zewnętrzną windą. Na powitanie otrzymaliśmy po jednej przekąsce/słodyczu do wyboru z wielkiego słoja, a potem dostaliśmy upgrade do pokoju privilege (podobno najlepszy w ofercie), który różni się od standardowego m.in. wielkością i dodatkowym korytarzem. Sam pokój w porządku, nie mam uwag, ale łazienka zdecydowanie za mała, a w niej wanno-prysznic. Sprzątanie na życzenie. Ze śniadań nie korzystaliśmy, więc o ofercie nie wypowiem się. Za to oferta Welcome Drink była uboga jak na stolicę piwa – do wyboru jeden spośród czterech trunków butelkowych, w tym dwa bezalkoholowe. Mimo, że sam budynek wydaje się na dość wiekowy, to ogólnie poleciłbym go na pobyt.

Inne uwagi: Chociaż hotel jest w centrum, to w okolicy pełno żulów i bezdomnych. Na szczęście nie byli natarczywi. Nie doczytałem małym drukiem w mailu rezerwacyjnym, ale w hotelu pobierana jest DODATKOWA opłata miejsko-turystyczna w wysokości 7,5%, czyli doszło do rachunku ponad 12 euro.

Załączniki:
06.jpg
06.jpg [ 219.71 KiB | Obejrzany 626 razy ]
05.jpg
05.jpg [ 221.67 KiB | Obejrzany 626 razy ]
04.jpg
04.jpg [ 201.23 KiB | Obejrzany 626 razy ]
03.jpg
03.jpg [ 214.15 KiB | Obejrzany 626 razy ]
02.jpg
02.jpg [ 213.39 KiB | Obejrzany 626 razy ]
01.jpg
01.jpg [ 223.13 KiB | Obejrzany 626 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1876 PostWysłany: 15 Kwi 2026 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
niebieski
Nazwa hotelu: Rixos Premium Dubrovnik

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Double Room with Garden View Partial Sea View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Executive Suite, Sea View, Balcony (status nie był podpięty pod rezerwację, początkowo otrzymałem standardowy pokój - zgodnie z rezerwacją. Po 2 dniach zmieniono go na Executive Suite)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Rezerwację robiłem via email (wiec może dlatego nie było podpiętej karty członkowskiej), natomiast udało się trochę zbić ze standardowej ceny.

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? N/A

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świetny hotel, zdecydowanie 5*. Pokoje bardzo ok, w szczególności te z widokiem na Adriatyk. Śniadania bardzo bogate, ale codziennie to samo, natomiast jest tak szeroki wybór, że nie jest nużąco. Jest basen wewnętrzny, jest zewnętrzny (na Wielkanoc nieczynny) i bezpośrednie zejście do Adriatyku (z czego skorzystałem). Śniadanie można zjeść na tarasie z super widokiem na Dubrownik. Hotel wart polecenia! Na śniadaniu dostępne jest prosecco i czasami champagne

Inne uwagi: W hotelu są dostępne m.in. za darmo stoły do bilarda i ping-ponga

Załączniki:
20260403_082808 (Copy).jpg
20260403_082808 (Copy).jpg [ 178.58 KiB | Obejrzany 497 razy ]
20260403_082751 (Copy).jpg
20260403_082751 (Copy).jpg [ 306.38 KiB | Obejrzany 497 razy ]
20260403_082644 (Copy).jpg
20260403_082644 (Copy).jpg [ 202.27 KiB | Obejrzany 497 razy ]
20260405_074635 (Copy).jpg
20260405_074635 (Copy).jpg [ 135.28 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260405_063354 (Copy).jpg
20260405_063354 (Copy).jpg [ 190.57 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_201021 (Copy).jpg
20260404_201021 (Copy).jpg [ 124.32 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_142850(1) (Copy).jpg
20260404_142850(1) (Copy).jpg [ 153.29 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_142850 (Copy).jpg
20260404_142850 (Copy).jpg [ 153.29 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_142506 (Copy).jpg
20260404_142506 (Copy).jpg [ 150.09 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_142428 (Copy).jpg
20260404_142428 (Copy).jpg [ 134.2 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_142411 (Copy).jpg
20260404_142411 (Copy).jpg [ 116.11 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_141932 (Copy).jpg
20260404_141932 (Copy).jpg [ 185.3 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_141918 (Copy).jpg
20260404_141918 (Copy).jpg [ 142.54 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_141908 (Copy).jpg
20260404_141908 (Copy).jpg [ 172.71 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260404_141836 (Copy).jpg
20260404_141836 (Copy).jpg [ 151.15 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_112757 (Copy).jpg
20260403_112757 (Copy).jpg [ 279.59 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_112255 (Copy).jpg
20260403_112255 (Copy).jpg [ 296.08 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_093723 (Copy).jpg
20260403_093723 (Copy).jpg [ 221.33 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_093220 (Copy).jpg
20260403_093220 (Copy).jpg [ 299.04 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_092949 (Copy).jpg
20260403_092949 (Copy).jpg [ 259.96 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_092904 (Copy).jpg
20260403_092904 (Copy).jpg [ 251.12 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_092820 (Copy).jpg
20260403_092820 (Copy).jpg [ 193.16 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_092733 (Copy).jpg
20260403_092733 (Copy).jpg [ 182.09 KiB | Obejrzany 507 razy ]
20260403_092724 (Copy).jpg
20260403_092724 (Copy).jpg [ 183.07 KiB | Obejrzany 507 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1877 PostWysłany: 14 Maj 2026 14:32 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Novotel Chiangmai Nimman Journeyhub

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju Executive, śniadanie, vouchery na drinki powitalne(nie korzystałem), wcześniejsze zameldowanie o 11, wstawka powitalna (dwie paczki suszonych bananów)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ (Red Rooms)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nowoczesny hotel w modnej części Chiang Mai, kilka kroków od Maya Mall, bardzo blisko do serca Nimman ze wszystkimi barami, knajpkami, zarazem w spokojnej lokalizacji nieco dalej od głównej drogi. Hotel oferuje jakieś darmowe shuttle do centrum handlowego itp - nie korzystałem. Obsługa bardzo sympatyczna. Pokój Executive przestronny, nowoczesny, te parterowe mają zarazem własny "ogródek". W pokoju ekspres do kawy. Nie bardzo mi się podobała łazienka bo ma charakter w pełni otwarty na pokój - warto to wziąć pod uwagę, bo może być dla kogoś krępujące. W hotelu basen na dachu - nieduży ale popływać można oraz podstawowa siłownia. Śniadanie w formie rozbudowanego bufetu - dla mnie w pełni wystarczające. Ogólnie polecam - cena nicka, ok. 130 zł, a jakość i lokalizacja dużo lepsza od nieco tańszego ale mocno przestarzałego Mercure.

Inne uwagi: Obok Novotela jest też Ibis

Załączniki:
novotelCM1.jpg
novotelCM1.jpg [ 150.2 KiB | Obejrzany 352 razy ]
novotelCM2.jpg
novotelCM2.jpg [ 226.79 KiB | Obejrzany 352 razy ]
novotelCM3.jpg
novotelCM3.jpg [ 215.89 KiB | Obejrzany 352 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Maciek737 uważa post za pomocny.

#1878 PostWysłany: 22 Maj 2026 11:12 

platynowy
Nazwa hotelu: Swissôtel Grand Shanghai

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Executive Suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wellcome drink, śniadanie w restauracji, wstawka w postaci owoców (standard w Chinach w większości sieci:), dostęp do saloniku

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): certyfikat + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Bardzo przyjemny z wysokim sufitem na kilka-kilkanaście metrów, zlokalizowany na 27 piętrze. W sumie ma dwa pietra a właściwie to drugie piętro to tak antresola, Z pięter 29 i 28 są specjalne schodki prowadzące do saloniku. Na kolacje dobry wybór, zarówno na ciepło jak i na zimno sałatki startery (krewetki), + dobra sekcja deserowa. Sekcja alkoholowa jak najbardziej ok, można się pobawić w małego brama kilu przyrządów do tego było. Brut Cuvve jest czerwone i białe wino również. Generalnie samoobsługa ale panie czasami biegają z bąblami co by podolewać tym którzy mają na to ochotę. W środku wieczorem jest kameralnie, ludzi nie wiele i czeto rotujących. Standardowa 2h kolacja. Rano śniadanie dostępne również, bardziej to lunach bo do restauracji wiadomo nie ma podjazdu. Generalnie salonik robi wrażenie, nie jest to może top tego wyjazdu, ale złego słowa raczej o nim można napisać.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Największy Suite w hotelu 110m2 i największy jaki mieliśmy podczas 2tyg pobytu w Chinach. Zlokalizowany na 29 ostanim piętrze. Ogromy pokój dzienny z sofa i dwoma fotelami. Duże biurko odseparowane od reszty umiejscowione w kącie, dodatkowy stolik z 4 krzesłami przy ala aneksie kuchennym z ogromnym expressem. Robi Suite swoim wymiarami naprawde bardzo duże wrażenie. Sypialnia połączona z łazienka, podwoje łózko obok dodatkowa leżanka. Łazienka częściowa przeszklona, z osobnym prysznicem i wanna ale obok siebie, dwa osobne zlewy. Masa jednorazówek pochowana w szafkach. Robi również bardzo dobre wyraźnie. Jeden WC tutaj, drugi osobny od strony salonu. Całość może najlepsze czasy ma już za sobą, ale i tak nadal robi piorunujące wrażeni swoim ogromem. Basen kryty w hotelu jest dostępny. Śniadanie jak to Azji obiado-kolacja, wszystkiego mnóstwo, wybór wszelaki, sekcji live cookig, pierożki , mięsko w takiej formie i owakiej, od wyboru do koloru, mnóstwo warzyw owoców deserów też w rożnej formie. Największe wrażenia robi na mnie jednak czekolada (chyba dedykowana dla hotelu), która jest tak luzem rzucona, zreszta bardzo dobra. Śniadanie bez zastrzeżeń. Wellcome drink to w Chinach wszędzie to samo wino biało/czerwone albo piwo ewentualnie softy, żadnych koktajli, z 12 różnych hoteli z różnych sieci%, które testowaliśmy w Chinach nie zaproponowali nigdy niczego innego, te karty WD wszędzie wygadają bardzo bardzo podobnie:)

Inne uwagi: Obok świątyni Jing'an Temple (50 CNY) do której można się udać prawie w klapkach. Bardzo dobry salonik, wyśmienite śniadanie, ogromy suite i bardzo dobrze certyfikat niweluje koszt tego apartamentu (bo z tym to bywa różnie). Także pełna rekomendacja

Załącznik:
01Swiss.jpg
01Swiss.jpg [ 775.43 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
02Swiss.jpg
02Swiss.jpg [ 729.76 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
03Swiss.jpg
03Swiss.jpg [ 754.71 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
04Swiss.jpg
04Swiss.jpg [ 675.01 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
05Swiss.jpg
05Swiss.jpg [ 614.89 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
06Swiss.jpg
06Swiss.jpg [ 939.63 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
07Swiss.jpg
07Swiss.jpg [ 892.57 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
08Swiss.jpg
08Swiss.jpg [ 878.72 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
09Swiss.jpg
09Swiss.jpg [ 804.81 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
10Swiss.jpg
10Swiss.jpg [ 962.19 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
11Swiss.jpg
11Swiss.jpg [ 901.46 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
12Swiss.jpg
12Swiss.jpg [ 966.33 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
13Swiss.jpg
13Swiss.jpg [ 809.43 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
14Swiss.jpg
14Swiss.jpg [ 790.39 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
15Swiss.jpg
15Swiss.jpg [ 806.13 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
16Swiss.jpg
16Swiss.jpg [ 943.3 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
17Swiss.jpg
17Swiss.jpg [ 684.68 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
18Swiss.jpg
18Swiss.jpg [ 701.89 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
19Swiss.jpg
19Swiss.jpg [ 797.67 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
20Swiss.jpg
20Swiss.jpg [ 731.84 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
21Swiss.jpg
21Swiss.jpg [ 716.16 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
22Swiss.jpg
22Swiss.jpg [ 835.77 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
23Swiss.jpg
23Swiss.jpg [ 887.43 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
24Swiss.jpg
24Swiss.jpg [ 883.55 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
25Swiss.jpg
25Swiss.jpg [ 946.48 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
26Swiss.jpg
26Swiss.jpg [ 648.7 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
27Swiss.jpg
27Swiss.jpg [ 930.14 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
28Swiss.jpg
28Swiss.jpg [ 935.13 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
29Swiss.jpg
29Swiss.jpg [ 977.44 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
30Swiss.jpg
30Swiss.jpg [ 869.08 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
31Swiss.jpg
31Swiss.jpg [ 878.78 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
32Swiss.jpg
32Swiss.jpg [ 916.36 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
33Swiss.jpg
33Swiss.jpg [ 939.08 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
34Swiss.jpg
34Swiss.jpg [ 958.73 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
35Swiss.jpg
35Swiss.jpg [ 979.66 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
36Swiss.jpg
36Swiss.jpg [ 980.68 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
37Swiss.jpg
37Swiss.jpg [ 934.73 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
38Swiss.jpg
38Swiss.jpg [ 828.63 KiB | Obejrzany 261 razy ]

Załącznik:
39Swiss.jpg
39Swiss.jpg [ 763.35 KiB | Obejrzany 261 razy ]
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1879 PostWysłany: 03 Cze 2026 16:54 
Awatar użytkownika

złoty
Napiszę tutaj, żeby łatwiej było znaleźć - hotel szeroko opisany, więc tylko to co nowe.

Nazwa hotelu:Novotel Warszawa Airport

Inne uwagi: Wreszcie skończyła się pandemia i znowu jest dostępny darmowy transfer na lotnisko, ale tylko w godzinach 6-10, po zarezerwowaniu.

Pojawiły się też automaty do check-inu. Nie testowałem, bo było pusto na recepcji, nie widziałam też by ktoś korzystał gdy byłem w okolicy recepcji
Image

Jest lista welcome drinków - taka sama dla wszystkich statusów. Obsługa nie jest elastyczna, pytałem o piwo butelkowe, usłyszałem twarde nie. W ramach rewanżu wybrałem zacne - smakowo - polskie wino (cennikowo droższe o naście złotych)
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1879 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość