Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5008 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251  Następna
Autor Wiadomość
#4961 PostWysłany: 08 Lis 2025 08:10 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 402 030
niebieski
Z założenia to sie może i Curio różni od DT z praktyki w ogole :)zreszta w Curio spałem 2 noce temu, teraz jestem w DT. Wiec założenia sa zupełnie inaczej realozowane w tych dwoch hotelach ;) dlatego tworzenie tylu marek jest bez sensu.
A co do USA to moze jak spedze tam 100 nocy faktycznie trafie na miejsce gdzie status cos znaczy, jednakze uwazam, ze nie powinienem szukac czy czekac a miec to od razu od pierwszej nocy w DT czy innym Hiltonie. Czy nie takie sa założenia programu i statusu?

Tunezyjski urlop na Dżerbie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem za 1761 PLN Tunezyjski urlop na Dżerbie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem za 1761 PLN
Cypr na all inclusive 🏝️🍹 4* hotel z aquaparkiem i spa blisko plaży za 2209 PLN Cypr na all inclusive 🏝️🍹 4* hotel z aquaparkiem i spa blisko plaży za 2209 PLN
#4962 PostWysłany: 08 Lis 2025 22:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale ty teoretyzyjesz. Zejdz na ziemie z wymaganiami co do programow. Albo poczytaj jak to jest naprawdę w USA i nie tylko... tozsamosci DT i Curio nawet nie bede komentował.
I poczytaj dlaczego wszystkie duze sieci maja tyle brandow.... nie, nie po to aby bylo milo...

@pabien re: "..., ale co z tego? Nadal nie ma w tych hotelach nic nadzwyczajnego".
Jak to? A sniadania za free, ktore sa lepsze o sh...u w usa za $60?
 Profil Relacje PM off  

#4963 PostWysłany: 14 Lis 2025 21:40 

Zbanowany
Zastanawiam sie nad hotelem Curio w USA. czy mając golda z automatu bedzie przysługiwać śniadanie czyli mogę spokojnie zarezerwować pokój w najtańszej taryfie bez śniadań ? Jakie macie doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#4964 PostWysłany: 14 Lis 2025 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Śniadania w USA??
Tam to chyba co najwyżej śmieszny kredyt. Chyba że Curio ma inne zasady :)
 Profil Relacje PM off  

#4965 PostWysłany: 14 Lis 2025 21:54 

Zbanowany
To jak to realnie funkcjonuje za ten kredyt coś sie zamawia na coś konkretnego to starcza ? NO I Ewentualnie który brand Hiltona ma najbardziej przyzwoity poziom?
 Profil Relacje PM off  

#4966 PostWysłany: 14 Lis 2025 22:23 

srebrny
Wystarczy na jakąś połowę przyzwoitego śniadania z karty , albo na większą część jak weźmiesz bufet, ale bufet zazwyczaj jest bardzo słaby.
Jak celujesz w średnią półkę hoteli to flagowy Hilton ma najlepszy poziom.

#4967 PostWysłany: 14 Lis 2025 22:59 

W Stanach śniadania są do kitu. Niezależnie czy to hotel górnej półki Hiltona czy Hampton, ten sam shit. Wolę to wydać na obiad lub ewentualnie w sklepiku na ice tea:)
Jeżeli ktoś bierze kredyt F&B to polecam mały trik, róbcie rezerwację na dwie osoby, wtedy powinniście dostać podwójny kredyt. A podwójny kredyt raczej powinie starczyć na te liche śniadania.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
hiszpan uważa post za pomocny.

#4968 PostWysłany: 14 Lis 2025 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie zawsze sa do kitu bo sniadania z karty potrafia byc zdrowe i smaczne. Czesto zmiescisz sie w limicie dopłacisz pare $.
Kubraczek uważa post za pomocny.

#4969 PostWysłany: 14 Lis 2025 23:36 
Awatar użytkownika

platynowy
Raczej zadko. Glownie starcza na mafine i kawę
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4970 PostWysłany: 15 Lis 2025 01:43 

Zbanowany
dziabulek napisał(a):
Nie zawsze sa do kitu bo sniadania z karty potrafia byc zdrowe i smaczne. Czesto zmiescisz sie w limicie dopłacisz pare $.

Może dać przykład gdzie miałeś takie dobre śniadanie ? Może się też zasugeruje.

Ale z tym darmowym kuponem na śniadanie jakiekolwiek by nie było to nie ma problemu czy trzeba się jakoś przypominać przy check inie?
 Profil Relacje PM off
Bart23 lubi ten post.

#4971 PostWysłany: 15 Lis 2025 02:25 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie przywiązuj sie do tego co kolega napisał, chyba lekko przeszarzowal....
Ile za te grosze mozna w 5* hotelu w usa ?
https://www.hilton.com/en/hilton-honors/benefit-terms/Image
 Profil Relacje PM off  

#4972 PostWysłany: 15 Lis 2025 02:39 

Dla mnie to śniadania w US smakują wszędzie tak samo tylko w niektórych Hiltonach są podane na prawdziwym talerzu:) Od kilku lat już odpuściłem sobie hotelowe śniadania.
Czasami trzeba się przypomnieć przy Check In albo zapytać jak to działa. Zazwyczaj jest tak ze obciążają ci rachunek na pokój, i później to odliczają. Trzeba sprawdzać czy napewno zdjęli przy check out, mi się często zdarza że nie uznają tego kredytu , i później muszę dzwonić i pisać do nich. Raz przy dłuższym pobycie nazbierało mi się ponad 350$ , i musiałem to później odkręcać.
 Profil Relacje PM off  

#4973 PostWysłany: 15 Lis 2025 03:42 
Awatar użytkownika

niebieski
W czasie ostatniego pobytu w USA spalismy np w HGI gdzie za kazdym razem jadlem swietna granole z owocami. Za kazdym razem miesicila sie 100% w kredycie. W curio jadlem pyszne tosty z abokado. Tam chyba doplacałem do herbaty bo juz sie nie miesciło. Owszem sniadania te w cenie np w Hamptonach to żart, ale to co bywa w karcie potrafi byc smaczne. Ale cały system jest słaby i to loteria na co trafisz. Bo sa HGI gdzie np mozesz brac tylko bufet w ramach kredytu i ten bufet zwykle jest marny.
marek2011 lubi ten post.

#4974 PostWysłany: 15 Lis 2025 12:12 
Awatar użytkownika

platynowy
No niezly zart poczyniłes
Powyzsze vs to:
dziabulek napisał(a):

Rozumiem, ze ktoś może uznać 1szt granoli lub 1 tost za śniadanie...ale to jest raczej wersja "minimalistyczna" dopasowująca rzeczywistość do naciagenj tezy, ze smacznie i sie zmieści...
Porównaj to nawet do sniadan w Hamptonach w PL lub w naszym regionie. O niebo wyzszy poziom ponad regularne hiltony w usa.
Nie mówiąc już nic o śniadaniach w Azji.
Fajnie, ze tost czy granola smakowała. Ale od tego jest daleka droga do stwierdzenia ze ryczałt starczy. Lepiej jednak by było asbys byl precyzyjnym w wyrażeniu opini, bo ktoś kto pierwszy raz leci do usa jeszcze sie zasugeruje takim wpisem i potem będzie chodzil głodny, albo bedzie doplacal, albo będzie niezadowolony z jakosci. A zapewne wszytko powyzsze naraz.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4975 PostWysłany: 15 Lis 2025 15:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok to będę precyzyjny na prośbę @jaco027
jadąc do USA i mając w hotelu kredyt na jedzenie. Jeśli nie masz potrzeby zjedzenia pod korek, tylko wystarczy Ci śniadanie podobne do tego w domu czyli np owsianka z owocami i napój ciepły to kredyt Ci starczy. Ale jeśli spodziewasz się świetnego bufetu jak w hotelach w innych częściach świata to kredyt nie wystarczy.

Zresztą jak masz pytania to śmiało do @jaco027 on we wszystkich wpisach udowadnia, ze wszystko wie i wszędzie był:) skarb taki forumowicz.
2 ludzi lubi ten post.

#4976 PostWysłany: 15 Lis 2025 15:41 

Jak ktoś bywa w Stanach sporadycznie to rzeczywiście niektóre śniadania mogą się wydawać ok. Mi śniadań w USA się odechciewa, może dlatego, że spędzam średnio około 170-200 nocy w roku w hotelach w tym kraju.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#4977 PostWysłany: 15 Lis 2025 16:57 
Awatar użytkownika

platynowy
@dziabulek doceniam sarkazm...
Ale lepiej dopecyzowac niz wprowadzac w blad... nieprawdaz?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4978 PostWysłany: 15 Lis 2025 17:13 

Zbanowany
A jest jakaś reguła że w określonym brandzie zamawiasz danie z karty ? Np w Curio ? Wiem że bufety i generalnie śniadania to syf ale jeżeli gdzieś da sie zjesc na śniadanie cos w miare normalnego jak ten wspomniany tost z awokado to zawsze to jakaś wartosc dodana. Na zewnątrz nigdzie też sie nie zje nic normalniejszego...
 Profil Relacje PM off  

#4979 PostWysłany: 15 Lis 2025 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja jestem tam sporadycznie, ale to co tam nazywają śniadaniami to hmm, mocno odbiega im minus od tego co widzimy w Europie i Azji.

No ale raczej omijałem Hiltona, bo w 3 się zraziłem do tego kredytu i zwrotu z niego

@Bart23 nie zazdroszczę spędzania tam w hotelach tylu nocek
 Profil Relacje PM off  

#4980 PostWysłany: 15 Lis 2025 18:11 
Awatar użytkownika

niebieski
@Rybitwa tam nie ma zadnych stałych zasad. Loteria bo każdy hotel interpretuje to po swojemu wiec bywa to wkurzajace. Do tego sa hotele ktore w ogole nie maja sniadan tylko na ich terenie jest kilka knajp gdzie mozesz wydać kredyt... system jest taki. Tam gdzie sniadanie jest gwarantowane np Hampton, dostajesz to co juz opisywane bylo... tam gdzie kredyt to dowiesz sie na miejscu jak bedzie bo wszedzie jest inaczej. Co wiecej np mimo ze w Kanadzie niby zasady sa inne to np nad Niagara tez mielismy kredyt ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5008 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość