Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Sty 2026 19:17 

niebieski
Nie rozumiem jak mogłeś kliknąć "zwrot" i tyle.
Jak sie nie da przez www zmienic lotu to wbijasz na czat.

Ok nerwowa sytuacja ale zaakceptowanie zwrotu niestety zamyka ( a na pewno utrudnia) sprawę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty
#22 PostWysłany: 09 Sty 2026 09:09 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
niebieski
Dobrze też robić screenshoty w takich sytuacjach
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Sty 2026 14:01 

złoty
luc4s napisał(a):
jedyną aktywną opcją był zwrot za anulowany lot i ten zwrot dostałem.
Na własną rękę kupiłem lot następnego dnia też Ryanairem. Zapłaciłem za niego ok 400 EUR więcej za 3 osoby. Doszedł do tego jeszcze koszt noclegu, transportu na miejscu i jedzenia. erpliwość, chodzi o prawie 500EUR.

Jak online nie da się przebukować to się uderza na czat, dzwoni na infolinię albo jedzie na lotnisko do okienka. Ryanair pozwala na dowolny rebooking (byle kraj wylotu i przylotu się zgadzał), zdarzało mi się że nawet bukowali loty z przesiadką (swoje oczywiście).
Moim zdaniem wnioskiem o zwrot zamknąłeś sobie drogę do jakiegokolowiek dodatkowego zwrotu kosztów.

A jeśli chodzi o kwestię autora posta z 2018 roku czyli strajk pracowników, to zmienili już podejście o czym pisałem kilka lat temu w tym wątku.

#24 PostWysłany: 13 Sty 2026 03:29 

Loty: 184
Kilometry: 410 619
srebrny
Jesteś @mucha pewien że przebukowanie lotu tylko w zakresie danego Państwa ?
Kiedyś wylądowałem w Dublinie i miałem lot do Lodyndynu - nie poleciałem bo lotnisko w DUB pod śniegiem.

Przebukowałem bilet na Oslo kolejnego dnia - Gdzie Norwegia a Gdzie UK :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Sty 2026 08:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Myślę, że słowo-klucz to "kiedyś".

#26 PostWysłany: 13 Sty 2026 12:50 

złoty
@szpaczny takie mają oficjalne wewnętrzne instrukcje. Jeśli ktoś (albo sam system) pozwoli na więcej to tak jak wszędzie - są wyjątki od reguły. No i zdrowy rozsądek, anulowany lot z BTS to przypuszczalnie bezproblemowe przebukowanie na VIE, itp.
szpaczny lubi ten post.

#27 PostWysłany: 13 Sty 2026 19:41 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
mucha napisał(a):
luc4s napisał(a):
jedyną aktywną opcją był zwrot za anulowany lot i ten zwrot dostałem.
Na własną rękę kupiłem lot następnego dnia też Ryanairem. Zapłaciłem za niego ok 400 EUR więcej za 3 osoby. Doszedł do tego jeszcze koszt noclegu, transportu na miejscu i jedzenia. erpliwość, chodzi o prawie 500EUR.

Jak online nie da się przebukować to się uderza na czat, dzwoni na infolinię albo jedzie na lotnisko do okienka. Ryanair pozwala na dowolny rebooking (byle kraj wylotu i przylotu się zgadzał), zdarzało mi się że nawet bukowali loty z przesiadką (swoje oczywiście).
Moim zdaniem wnioskiem o zwrot zamknąłeś sobie drogę do jakiegokolowiek dodatkowego zwrotu kosztów.

A jeśli chodzi o kwestię autora posta z 2018 roku czyli strajk pracowników, to zmienili już podejście o czym pisałem kilka lat temu w tym wątku.

Byłem na lotnisku, 200 osób bralo udział w wyścigu, kto pierwszy kupi lot na następny dzień, a w samolocie zostalo 15 miejsc. Kolejny lot za 5 dni. Po 5 min już miejsc nie bylo. Co by mi chat dał, jakby już miejsc nie bylo? I skoro ja byłem w stanie kupić lot, to dlaczego opcja w aplikacji była nieaktywna? Odpowiedź jest prosta, bo lepiej sprzedać ten lot za 5x więcej.

#28 PostWysłany: 13 Sty 2026 21:34 

niebieski
Tego nigdy nie robi sie w aplikacji. Zawsze w takim przypadku odsyłają na www.
A co by czat zrobił? Nie zostawiliby cie na lodzie tzn osoba po drugiej stronie musiałaby znalezc sposob aby sprowadzic cie na ich koszt do kraju, chocby z przesiadką.
Walczysz o 500 euro na 3 osoby. Zakładam że straty jakie byscie ponieśli w wyniku nieplanowego kiblowania we Włoszech dodatkowe 5 dni byłyby większe niż ta kwota. Jeśli tak to dobrze zrobiłeś że sie wyrwałeś stamtad na własną rękę.
Niestety miałeś pecha znalezc sie w sytuacji kryzysowej jaką jest paraliż lotniska i tyle. Pogódż sie z tym.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Sty 2026 23:23 

srebrny
@luc4s
Rozumiem Twoją sytuację i wybór w tamtym momencie. Zrobiłeś pewnie wszystko dobrze poza klikaniem „zwrot”. Gdybyś kupił sobie nowy bilet nie zwracając starego to mógłbyś dochodzić o refundacje tej kwoty. Klikając przycisk „zwrot” pierwotnego biletu rozwiązałeś umowę z przewoźnikiem, a on wypełnił zobowiązanie, czyli zwrócił kasę za pierwotny bilet. Raczej nie ma co dochodzić dlaczego w apce nie było innego wyboru. Może był overbooking? Wtedy takiej opcji nie było, koniec. Nie rozwiązując umowy z przewoźnikiem miałbyś prawo dochodzić zwrotu za nowy bilet opłacony gotówką, a nie przez zmianę rezerwacji w apce, www, w okienku itd.
 Profil Relacje PM off
mucha lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość