Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Sie 2025 15:54 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
mi cudem udało się polecieć YVR-YYZ i zdążyć na LO, ale musiałam zabukowac dodatkowo hotel w YYZ. Zobaczymy czy oddadzą ;)

Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
#22 PostWysłany: 22 Sie 2025 16:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Chupacabra napisał(a):
@witekkowal @mucha jeśli was będą odbijać to na koniec zostaje Office des transports du Canada — Canadian Transportation Agency
Moze za 2-3 lata....
https://loyaltylobby.com/2025/07/28/can ... omplaints/
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Sie 2025 16:49 

HON fly4free
oskiboski napisał(a):
marek2011 napisał(a):
witekkowal napisał(a):
@jaco027, dzięki, czytałem ten materiał. Na razie podchodzę z umiarkowanym entuzjazmem bo na stronie AC pisali, że bilet musi być kupiony przez Air Canada a nie przez innego przewoźnika. Jak podawałem numery biletów to na szczęście nie odrzucało złożenia wniosku, więc zobaczymy co i jak. Oczywiście liczę na pozytywne zakończenie sprawy, bo 2 bilety OW do WAW nie były za tanie

Jeśli zarezerwowałeś bilet w LO (80) to niezależnie od tego, co stało się z odcinkiem AC, to LO miał obowiązek dowieźć cię do celu, czyli stosownie zmienić rezerwację na inne opcje. Więc możesz też potencjalnie skierować roszczenia do LO, skoro odmówili - jak rozumiem - zmiany.
No nie do końca tak jest. Odwołany ma 1 lot AC i dalej połączenie do WAW. I to stało się na ile dni do wylotu ? Dwa ? Chyba 2 dni wcześniej ogłosili ten strajk. Gdyby zaczynał z WAW i LO by skasował waw-yyz wtedy musiałby LO zapewnić lot do końca. Co innego gdyby to się wydarzyło na dwa trzy tygodnie przed rozpoczęciem podróży to wtedy LO zmienia czy inny przewoźnik który sprzedał bilet. AC/LH to osobny przypadek bo mają JV.

LO wystawił bilet, LO odpowiada za podróż, niezależnie ew. od przewoźnika obsługującego dany odcinek.
A sam strajk ogłosili 72h przed jego rozpoczęciem i wtedy AC rozpoczęła kasowanie swoich lotów. Nie był to CNL w ostatniej chwili (w dniu podróży czy poniżej doby od jej rozpoczęcia).
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Wrz 2025 19:50 

platynowy
Air Canada i strajki sprzed miesiąca. Najpierw odmowa
Załącznik:
ac1.png
ac1.png [ 39 KiB | Obejrzany 43 razy ]

A po stanowczym sprzeciwie że jednak tutaj ma zastosowanie EU261 (bo wylot z UE), zmiana zdania
Załącznik:
ac2.png
ac2.png [ 12.13 KiB | Obejrzany 55 razy ]

Ostatnio edytowany przez mucha 19 Wrz 2025 19:56, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#25 PostWysłany: 19 Wrz 2025 19:52 

niebieski
U mnie niestety był powrót do PL. Odcinek wewnątrz Kanady odwołany.
Póki co jak obiecali, to skontaktowali się z LO wewnętrznie i dostałem zwrot za niewykorzystany odcinek LO. Czekam na rozpatrzenie reklamacji o zwrot kosztów biletów, które sam sobie kupiłem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości