Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 26 Cze 2024 12:55 

srebrny
No ale przecież jest tak, jak cię zapewniali - możesz zrezygnować z tej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty
#122 PostWysłany: 26 Cze 2024 12:57 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
niebieski
Jak masz nagranie to pewnie masz też nazwisko konsultantów którzy Ci powiedzieli że możesz zrezygnować. Zadzwoń raz jeszcze i poproś o przełączenie do konkretnej osoby i może tak coś ugrasz.

#123 PostWysłany: 26 Cze 2024 18:58 

HON fly4free
Poza tym anulować lot zawsze można, nawet bez żadnej zmiany. Tyle że zgodnie z warunkami taryfy.
Pytanie czy w tych rozmowach ci potwierdzali że w razie anulacji dostaniesz pełny refund.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#124 PostWysłany: 27 Cze 2024 09:48 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
To ja mam pytanie natury technicznej. Jak nagrywacie rozmowy? Bo w starych telefonach była opcja włączenia nagrywania i już. A kiedyś próbowałem coś takiego odszukać, bo właśnie planowałem zadzwonić na infolinię i spodziewając się "mataczenia" z ich strony chciałem nagrać rozmowę.
Sorki za pewnie lamerskie dla wielu pytanie, ale stary dziad już jestem.

#125 PostWysłany: 23 Sie 2025 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 334
Kilometry: 846 953
niebieski
Latałem FRancą już wiele razy , lecz z czymś takim spotykam się po raz pierwszy.

Zakupiłem w kwietniu lot CPH-KRK na dość odległy termin ( luty ) na godzinę 18:35.

Od ponad miesiąca lot w rozkładzie Ryanair widnieje ale o godzinie 7:50 rano , brak jakiegokolwiek maila o zmianie , nic. Jest do dolot pod deal CPH-MNL i oczywiście mi nie pasuje , myślałem , że po prostu anuluje lot i ogarne sobie go via DY albo jeszcze inaczej no ale Ryanair ma chyba inne zdanie.

Czat Ryanaira do tej pory twierdził że dostane maila minimum 6 miesięcy przed wylotem , ta data już minęła , maila oczywiście brak. Polecili mi więc zgłoszenie przez formularz na stronie , co oczywiście zrobiłem , i gdzie odpowiedzi o dziwo przychodzą po kilku godzinach lecz Ryanair kompletnie wypina się na temat , zamkneli go konkludując , że jak lot mi się nie podoba to moge zgłosić zażalenie do rzecznika praw pasażera.

Ktoś miał podobną sytuację ? Na chwile obecną chyba zostaje mi Chargeback.

#126 PostWysłany: 23 Sie 2025 11:33 

srebrny
Na chwilę obecną to nie ma podstaw do procedury CB.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#127 PostWysłany: 23 Sie 2025 11:33 

platynowy
Dostaniesz maila na ok 80-90 dni przed planowaną datą wylotu
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 08 Mar 2026 18:09 

złoty
Lot Latam PNT-PMC opóźniony o 6h. Dostępne były 3 miejsca w wcześniejszym PNT-SCL-PMC, ale jako że lotnisko obsługuje zewnętrzna firma to podobno nie mają możliwości zmian. Na infolinii nie widzą żadnego wolnego miejsca na PNT-SCL i radzą wszystko załatwiać na lotnisku, a tu tłumaczą się małym lotniskiem i żadnego wsparcia nie zapewniają, ani wi-fi, ani jedzenia.

Na stronie widzę tylko odszkodowanie za overbooking, więc pewnie na żadne odszkodowanie nie ma co liczyć?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 08 Mar 2026 20:48 

złoty
Tak dokładnie.

Polecam pisać do LATAM na FB, zawsze mi tam pomagali od ręki.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość