Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2981 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Anonymous napisał(a):
Chorwatom, a potem dowolnej reprezentacji narodowej (Senegal, Rosja, Argentyna, Brazylia, Japonia, nie Francji!).

Jest na tych mś reprezentacja z bardziej rozmaitą gamą narodowości niż Rosja? Nawet Brazylijczyka mają. A najbardziej jednolite to chyba Japonia, Hiszpania, Arabia i Islandia - czemu tej ostatniej w takim razie nie należało kibicować?
Naszej reprezentacji też nie należało dopingować skoro mamy Brazylijczyka i Niemca w składzie? Kurczę, zapomniałem i liczyłem na nich.

Ostatnio edytowany przez Pabloo, 27 Cze 2018 19:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#2982 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:18 

Pabloo napisał(a):
[...]czemu tej ostatniej w takim razie nie należy kibicować? Czy naszej reprezentacji też nie należało kibicować skoro mamy Brazylijczyka i Niemca w składzie?

Każdej reprezentacji narodowej należy kibicować w nierównej walce ze składami budowanymi jak kluby. Nie wymieniłem po prostu wszystkich. Cieszę się natomiast, że podzielasz mój punkt widzenia i bardzo rzeczowo podchodzisz do kwestii przynależności narodowych. Brawo, bo pewnie zdajesz sobie sprawę, że nie jest to w obecnych czasach powszechne. Cionek to Brazylijczyk, w końcu w czymś się zgadzamy (chodź do patologii za Smudy wciąż daleko)!
 PM off
pawelos lubi ten post.

#2983 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:19 

madej napisał(a):
@Żuber, dlaczego nie kupiłeś tam prepaida? 350 rubli za 15 GB i 100 smsów

Nie kupiłem, bo nie zamierzałem dzwonić ani specjalnie korzystać z neta. za kilka dosłownie min. prób połączenia się z google maps, policzyło 120 zł, jak widze na fakturze. Gdybym wiedział, że to aż takie koszty na pewno nie popełniłbym tego błędu. Ale czytałem o gościu który puszczał muzę z Youtuba całą noc, i dostał 19 000 zł, więc jakoś to przełknę :)
P.S. Moskwa faktycznie super i ludzie i atmosfera, szkoda że nie będzie już pewnie okazji żeby tam wrócić... No i szkoda rozczarowania naszą grą... ech...
 Profil Relacje PM off  

#2984 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Anonymous napisał(a):
Każdej reprezentacji narodowej należy kibicować w nierównej walce ze składami budowanymi jak kluby. Nie wymieniłem po prostu wszystkich. Cieszę się natomiast, że podzielasz mój punkt widzenia i bardzo rzeczowo podchodzisz do kwestii przynależności narodowych. Brawo, bo pewnie zdajesz sobie sprawę, że nie jest to w obecnych czasach powszechne.

Ale czemu Rosji pytam? Przecież jest to reprezentacja bardzo wielonarodowa.

Cytuj:
Cionek to Brazylijczyk, w końcu w czymś się zgadzamy (chodź do patologii za Smudy wciąż daleko)!

A Glik Niemiec, albo co najmniej Ślązak. I co z tym zrobić?

#2985 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:41 

Jeśli chodzi o internet to nie warto było kupować żadnej karty praktycznie wszędzie była darmowa sieć Wi-Fi w metrze autobusach pod większymi stacjami
 Profil Relacje PM off  

#2986 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:42 

@Pabloo, to jest jedno nazwisko, reszta to już detale. Poszczególne kraje Federacji nie mogą wystawić własnych reprezentacji. Nie pochwalam naturalizowania cudzoziemców.
Co do Glika to ważne, że mądrze wybrał. Jest ze Śląska, czyli z Polski. Ma nasze geny.
 PM off
pawelos lubi ten post.

#2987 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:47 

niebieski
pawelos napisał(a):
Wymowny tytuł dało ZDF 8-)

Czy tytuł "England is out!" po odpadnięciu Anglików nazwalibyśmy wymownym, bo raus w tej formie dokładnie tyle oznacza?
 Profil Relacje PM off  

#2988 PostWysłany: 27 Cze 2018 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Można to tłumaczyć w dwojaki sposób. Gdyby dziennikarze chcieli to użyliby innego słowa, które w swojej pierwotnej formie jest bardziej stonowane i nie kojarzy się w tym kontekście tak jak się kojarzy.

#2989 PostWysłany: 27 Cze 2018 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Image

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2990 PostWysłany: 28 Cze 2018 00:48 

Hej, mam pytanie z innej beczki. Mam 2 bilety na mecz o 3 miejsce w Petersburgu. Nie do końca wiem czy uda mi się dotrzeć. Czy ktoś z Was próbował lub słyszał o próbach odsprzedaży biletów pod stadionem? Czy naprawdę jest tak ciężko i niebezpiecznie odsprzedać bilety przed wejściem? Mam znajomego z Rosji, który mówi że może mi w tym pomóc, ale wiecie jak jest, trochę strach. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje co grozi i jak zazwyczaj się kończy próba odsprzedaży? Ciekawi mnie też ewentualną cena, czy w ogóle jest sens próbować. Jeden kosztował Mnie chyba 150$. Podpowiedź ie jeśli coś wiecie :)
 Profil Relacje PM off  

#2991 PostWysłany: 28 Cze 2018 05:34 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Moja podpowiedź:
- poćwicz czytanie
- następnie przeczytaj 3-4 ostatnie strony tego wątku
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#2992 PostWysłany: 28 Cze 2018 07:05 

Tak jak mój przedmówca napisał, zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj kawałek ostatniego wątku, a dowiesz się chociażby o tym, że można bilety wystawić na sprzedaż przez stronę FIFA bez pewności ich odsprzedaży (jeśli kupiłeś oficjalnie) albo tak jak ktoś wcześniej opisał, że przy próbie sprzedaży zgarnęli go agenci FSB i spędził cały prawie mecz na komisariacie. To jest po prostu loteria. Uda się nie uda. Tak jak często bywa w takich sprawach. Także powodzenia.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#2993 PostWysłany: 28 Cze 2018 07:11 
Awatar użytkownika

Loty: 349
Kilometry: 595 648
niebieski
W przypadku drużyny Niemiec miał miejsce tzw złoty wirus- obrońca tytułu tak jak w 2002, 2010 i 2014 kończy udział po fazie grupowej ;) No i potwierdziła się kolejna statystyka dotycząca porażki w pierwszym meczu grupowym. Do tej pory tylko 7 drużyn w historii MŚ wyszło z grupy przegrywając pierwszy mecz. Kolumbia ma szansę być 8 drużyną.
Mistrzostwa są naprawdę nietypowe. Rekord bramek samobójczych, rekordowa ilość rzutów karnych. No i ogromne męczarnie faworytów. Do fazy pucharowej wyjdzie w sumie 10 drużyn z Europy. Nigdy w historii nie wyszło więcej(taki sam wynik był w 94, 98 i 2006 roku) chociaż w pewnym momencie była szansa, że będzie ich 14 ;)
Myślę, że duży wpływ na wyniki ma właśnie samo zmęczenie sezonem co widać w drużynach, których zawodnicy grają bardzo dużo.
Przed mundialem faworytem dla mnie była Brazylia, ale już na samym turnieju strasznie męczą bułę więc obawiam się, że po drodze może im powinąć się noga.

#2994 PostWysłany: 28 Cze 2018 07:23 

W sprawie formalnej. W nagłówku tematu jest informacja: Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem UEFA.
Czy nie chodzi raczej o FIFA ?
 Profil Relacje PM off
Abcn uważa post za pomocny.

#2995 PostWysłany: 28 Cze 2018 10:42 
Moderator forum

Sardaukar , dzięki , poprawione.
przypuszczam że to pozostałość po Euro 2012 :D

eskie , a wiemy że nie zremisują ? ;)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#2996 PostWysłany: 28 Cze 2018 11:00 

Można do tej wyliczanki dorzucić jeszcze "klątwę" Pucharu Konfederacji:
https://sportowefakty.wp.pl/ms-2018/763 ... ezcow-niem

Legion1 napisał(a):
W przypadku drużyny Niemiec miał miejsce tzw złoty wirus- obrońca tytułu tak jak w 2002, 2010 i 2014 kończy udział po fazie grupowej ;) No i potwierdziła się kolejna statystyka dotycząca porażki w pierwszym meczu grupowym. Do tej pory tylko 7 drużyn w historii MŚ wyszło z grupy przegrywając pierwszy mecz. Kolumbia ma szansę być 8 drużyną.
Mistrzostwa są naprawdę nietypowe. Rekord bramek samobójczych, rekordowa ilość rzutów karnych. No i ogromne męczarnie faworytów. Do fazy pucharowej wyjdzie w sumie 10 drużyn z Europy. Nigdy w historii nie wyszło więcej(taki sam wynik był w 94, 98 i 2006 roku) chociaż w pewnym momencie była szansa, że będzie ich 14 ;)
Myślę, że duży wpływ na wyniki ma właśnie samo zmęczenie sezonem co widać w drużynach, których zawodnicy grają bardzo dużo.
Przed mundialem faworytem dla mnie była Brazylia, ale już na samym turnieju strasznie męczą bułę więc obawiam się, że po drodze może im powinąć się noga.
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.

#2997 PostWysłany: 28 Cze 2018 11:14 

HON fly4free
eskie napisał(a):
Image
niekoniecznie - mogą zremisować
chociaż nie... dla JPN będzie to "remis zwycięski", dający awans
 Profil Relacje PM off  

#2998 PostWysłany: 28 Cze 2018 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 559
Kilometry: 929 746
niebieski
Piwo nawet smakuje, na trybunach przemyka Tsubasa z Hondą, Rosjanie zdecydowanie za nami czyli to ten dzień. Dzień w którym zapunktujemy. Idę po popcorn. Będzie miazga!

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2999 PostWysłany: 28 Cze 2018 18:16 

A jednak. Okazało się że mecz w Wołogradzie był dla nas najprzyjemniejszy :) I wieczorem nasi mogą pić z Japończykami do woli!

Wysłane z mojego SM-N9208 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3000 PostWysłany: 28 Cze 2018 19:41 

niebieski
pawelos napisał(a):
Można to tłumaczyć w dwojaki sposób. Gdyby dziennikarze chcieli to użyliby innego słowa, które w swojej pierwotnej formie jest bardziej stonowane i nie kojarzy się w tym kontekście tak jak się kojarzy.

Serio, w tej formie raus to jak najbardziej normalne słowo, jeśli Tobie kojarzy się dwuznacznie to świadczy to raczej o Twojej słabej znajomości niemieckiego.
Poniżej artykuły z ostatniego tygodnia, wszystkie z Kickera.
Załącznik:
raus.jpg
raus.jpg [ 359.54 KiB | Obejrzany 5452 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość