Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2961 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:56 

był ktoś w Kaliningradzie gdanskim PKS-em? W jedną stronę dostałem bilet na e-podroznik a z powrotem gorzej bo dzien po meczu to wszystko wykupione na rano i na e-podroznik i na ruskiej stronce http://avtovokzal39.ru/av-kaliningrad.html tez wykupione online

Dzwonie dzisiaj na PKS Gdansk na informacje mowi mi kobieta ze z powrotem kupie w kasach na dworcu w Kaliningradzie.
Panowie jak tam było na tych poprzednich 3 meczach podstawiał PKS Gdansk autobusów tyle ile było zapotrzebowania aż do bólu czy Ci bez biletu musieli czekac na nastepne kursy ?? Ktoś tam widziałem cos skrobnął o tym na poprzednich stronach wątku
Zapotrzebowanie chyba bedzie teraz rekordowe bo z tego co mi wiadomo cała Anglia i cała Belgia nocuje w Elblagu i Gdansku a nie w Kainingradzie i na te dwa kursy o 6.00 i 7.30 rano z Kaliningradu dzien po meczu napinka bedzie
 Profil Relacje PM off  

Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
#2962 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jest temat dot. MŚ w Królewcu/Kaliningradzie i opisane co i jak.
 Profil Relacje PM off  

#2963 PostWysłany: 26 Cze 2018 15:03 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ostatnie normalne mistrzostwa za nami. Za 4 lata będziemy mogli popatrzeć w oczy Arabkom (i to tyle jeśli chodzi o to na co będzie można sobie popatrzeć), a za 8 lat czekają nas mecze z Fidżi i Republiką Końca Świata.

Jest nadzieja, że wreszcie doczekamy się dobrej gry na tle przeciwnika, a może nawet zwycięstw.
Jeśli się zakwalifikujemy oczywiście.

#2964 PostWysłany: 26 Cze 2018 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Bezwzględnie najlepsza organizacja, Russkije może trochę zastaw się, a postaw się, ale trzeba im oddać, że wszystko jest MEGA uporządkowane niczym w regulaminie, a poza tym mega bezpiecznie itp. Ja niby tylko Kaliningrad bo magnatem finansowym nie jestem ale chyba moge się wypowiedzieć : ) Organizacja i kobiety - właśnie to co najbardziej rzuciło mi się w oczy
i po tym co czytam, a pisza osoby co były głębiej w Rosji to w Kaliningradzie było to samo :) choć akurat sam Kaliningrad to jak dla mnie szkoda komentować.
Oczywiście, że takie imprezy są piękne i bez naszej drużyny,
ale ileż piękniej by było jakby po spotkaniach, rozmowach, zdjeciach w centrach miast, przed stadionem, na stadionie dołożyć do tego jeszcze fajne wyniki? ehhh
 Profil Relacje PM off  

#2965 PostWysłany: 26 Cze 2018 19:52 

niebieski
Wróciłem.
Z jednej strony to gdyby nie obecność naszych na mistrzostwach to pewnie bym nie pojechał (a cieszę się, że pojechałem bo zobaczyłem kawałek Rosji i poczułem klimat mundialu) ale z drugiej strony chyba kończę z tym.
Od 2006 roku i słynnego meczu z Ekwadorem zaliczyłem 11 meczów reprezentacji na wielkich turniejach i bilans jest:
1 zwycięstwo (z Kostaryką o honor czyli tyle warte co zeszłoroczny śnieg), 4 remisy ( z czego tylko ten z Niemcami w 2016 przyzwoity)
i 6 wpier...i bo porażkami tego nazwać nie można. Wystarczy już tego wstydu i upokorzeń.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2966 PostWysłany: 27 Cze 2018 08:21 

4 dni w Moskwie i rachunek za tel wyższy o 500 pln. Nie wiem kiedy zjadl mnie ten roaming, bo bardzo mało rozmawiałem, i neta praktycznie nie łapałem.
 Profil Relacje PM off  

#2967 PostWysłany: 27 Cze 2018 10:48 

Wróciłem również po 6 dniach spędzonych w Moskwie, praktycznie nic dodać nic ująć do postu poniżej.

Mieszkałem w Ramienskoje (dojazd 45 minut ekspresem Sputnik) u rodziny - ludzi poznanych przez znajomych w Polsce (więc pewne obawy były) i mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach - serce by oddali - aż czasami się mi głupio robiło ile oni dla nas robią :oops: Moskwa przepiękna i żałować tylko, że jeszcze paru dni nie udało się zostać.

Ktoś pisał o "ulicy z girlandami" - to Nikolskaya - tam atmosfera była kozacka :D

yesterxxx napisał(a):
Podróżniczo , wyjazd to rewelacja:
• Super pogoda;
• Piekne zabytki;
• Cudowne kobiety;
• Wspaniali ludzie poznani przed Fanzona, bo trzeba bylo sie dopic przed tym bezprocentowym sikiem w fanzonie;
• Godziny smiechu z Rosjanami, Kolumbijczykami, Meksykanami, Peruwianczykami;
• Znosne ceny, jak u nas w miastach na rynku ( we Francji za piwo 11 euro placilem czasem)
• Zyc nie umierac.

Organizacja wg mnie duzo lepsza niz we Francji. Czysto I bezpiecznie. Darmowy transport. Super kontakt z miejscowymi, ktorzy dali nam np butle wodki na otarcie lez. We Francji lokalni chcieli nas zlupic kilka razy :)

Zdecydowanie , Moskwa - miejsce do powrotu.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Cze 2018 11:51, edytowano w sumie 1 raz
Cytat
 Profil Relacje PM off  

#2968 PostWysłany: 27 Cze 2018 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
ja sam sobie współczuje, że zaplanowałem tylko 3 dniowy pobyt ale i tak sie ciesze. Udało nam się z hostelem za który zapłacił booking, 10 minut do placu czerwonego, może nie było za czysto ale za to picie wódki z meksykiem i peru o 4 rano wynagradza ;) Atmosfera nieziemska, organizacja i ceny również spoko. Myślałem, że ludzie z kiełbasami i kanapkami na granicy to żart ale chyba jednak nie. W centrum moskwy widzielismy polaków, którzy narzekali na ceny jedzenia. Kiedy spojrzałem na menu to ~18 zł za burgera albo ~24 za pizze to nie wiem czego ludzie oczekiwali przyjedzając do Moskwy.
Mistrzostwa mistrzostwami ale w Rosji nie musi byc tak kolorowo zawsze. Bezpańskie psy, bezdomni i agresywni ruscy być moze wrócą na ulice po mundialu.
@Żuber, dlaczego nie kupiłeś tam prepaida? 350 rubli za 15 GB i 100 smsów

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Cze 2018 11:48, edytowano w sumie 1 raz
Jak to jest że raz używasz dużej litery a raz nie ? (Mógłbyś edytować? i na przyszłość też taka prośba)
 Profil Relacje PM off  

#2969 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:19 

niebieski
Żuber napisał(a):
i neta praktycznie nie łapałem.

Wydaje mi się, że kluczowe może być to czy praktycznie nie łapałeś, czy na 100% nie połączyłeś się ani na moment.

Bo np. w Playu stawka za interntet w Rosji to 43 zł / 1 MB.
Czyli tysiąc czterysta razy drożej niż w UE.
Kupując rosyjski starter Tele2 otrzymujesz 12GB w cenie 500kB przez roaming, więc gra jest warta świeczki...
 Profil Relacje PM off  

#2970 PostWysłany: 27 Cze 2018 12:28 

twardy1987 napisał(a):
Ktoś pisał o "ulicy z girlandami" - to Nikolskaya - tam atmosfera była kozacka :D

Największego szoku doznałem, gdy z tej kozackiej ulicy wszedłem w podwórko za jedną z bram.
Na deptaku głośno, radośnie, hałas i kolory. Pijani kibice z całego świata bawią się korzystając z mundialu. Przy ulicy drogie knajpy, sklepy i bary z hamburgerami.
A tuż obok, w bramie, maleńka stara cerkiew. 3 kobiety w chustach na głowach i paru brodatych mnichów wyśpiewuje modlitwy. Mrok, zakurzone ikony i zapach dymu ze świeczek zapalanych przez nielicznych wiernych.
Oba światy piękne i ciekawe. Koegzystują obok siebie, choć wszystko je różni.

Wysłane z mojego SM-N9208 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2971 PostWysłany: 27 Cze 2018 13:26 

niebieski
Podpisuje się pod tym wszystkim, co tu zostało napisane odnośnie Moskwy, MEGA pozytywne wrażenia. Ludzie, którzy tu piszą ze komuś tam coś współczują, że tak daleko odpisuje: współczuje wam oglądania meczy na kanapie przed TV.
Dla was to jest tylko mecz, tam na miejscu atmosfera wyrywa z butów, mimo ze mecz zakończył się katastrofą to po wyjściu ze stadionu atmosfera się udziela i szybko mija smutek, spotkanie z ludźmi z całego świata, integracja i cała otoczka to jest nie do opisania. Na koniec meczu z Senegalem kibic z Argentyny poprosił mnie o wymianę koszulek, oczywiście wymieniłem sie :D
Przypomniał mi się klimat Euro 2012 jak tańczyliśmy taniec Zorby z Grekami na starówce w Warszawie.
Gdybym wybrał się bez biletu nie żałowałbym (i nie pisze tego ze względu na wynik). Cenowo też nie wiem skąd te historie ze jest drogo.
Kebab na deptaku Arbat kosztował za 9zł i był świetny. Burgery czy jakieś makarony to koszt około 24-26zł , piwo w multitapach od 12zł , czyli da się nie brać kanapek.
Oczywiste ze jak ktoś ma ochotę wypić piwo w ogródku przy pl. Czerwonym to musi liczyć się ze za zwykłego Lager`a zapłaci 28zł.

Słyszałem historie o pewnym Rosjaninie, który stał pod stadionem i chciał oddać za free bilet na mecz.
W ten sposób chciał odwdzięczyć za to że ,gdy przyjechał do nas na Euro2012 i szukał biletu na mecz Polska Rosja został obdarowany biletem od kogoś z naszych.

Chętnie wrócę do Moskwy co by mieć porównanie na ile Moskwa była odpicowana.
Szkoda ze byliśmy tylko 3 dni, ahh i te kobiety

Ostatnio edytowany przez luke_ro 27 Cze 2018 15:15, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
dibindi90 lubi ten post.

#2972 PostWysłany: 27 Cze 2018 13:48 

niebieski
Widok Rosjanek, Peruwianek i Meksykanek w Moskwie wynagrodził kilkukrotnie te żałosne 90 minut na stadionie 8-)
aragonix uważa post za pomocny.

#2973 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:13 

Rosjanka do mnie rano pisała z pytaniem, jakie mam marzenia co do tego Mundialu po tym jak Polska odpadła.

...

Po tym co zrobili Niemcy będę musiał znaleźć jakieś nowe ;)
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2974 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Na tym Mundialu, już nic piękniejszego się nie wydarzy.

eskie lubi ten post.

#2975 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:29 

A mi szkoda Niemców. Komu teraz kibicować? Chamskim Chorwatom? Nie grającym niczego ciekawego Brazylijczykom, lub Francuzom? Nażelowanym fuksiarzom Portugalczykom? Może Rosjanom jeszcze lub Szwedom jeszcze warto.

Wysłane z mojego SM-N9208 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2976 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:32 

Chorwatom, a potem dowolnej reprezentacji narodowej (Senegal, Rosja, Argentyna, Brazylia, Japonia, nie Francji!).
 PM off  

#2977 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:43 

HON fly4free
anth napisał(a):
A mi szkoda Niemców. Komu teraz kibicować?
Kolumbii
Belgii
Szwajcarii
Serbii
+ Urugwajowi

Ostatnio edytowany przez pemat, 27 Cze 2018 18:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2978 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Po tym co się dzisiaj wydarzyło ja bym, nie przekreślał jeszcze do końca Serbów.

#2979 PostWysłany: 27 Cze 2018 18:46 

pemat napisał(a):
Kolumbii
Belgii
Szwajcarii
Serbii
+ Urugwajowi

Po moich poprawkach :)

A słówko na dzisiaj do nauczenia dla wszystkich to "Schadenfreude" :)
 PM off
pawelos lubi ten post.

#2980 PostWysłany: 27 Cze 2018 19:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Wymowny tytuł dało ZDF 8-)

Załączniki:
Deutschland ist raus.jpg
Deutschland ist raus.jpg [ 183.58 KiB | Obejrzany 904 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość