Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 17 Lut 2024 18:27 

https://retrorental.es/
Wypożyczałem w styczniu. Clio z jakimś słabym silnikiem, ale w górach dał radę. Po drugie takim trudniej o pamiątkowe zdjęcie :D
Właściciele czekają na lotnisku, odbiór również z lotniska. Cena za tydzień 170 e, bez zabezpieczeń i kaucji.
 Profil Relacje PM off  

Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎 Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎
🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN 🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN
#442 PostWysłany: 17 Lut 2024 21:11 

niebieski
Skoro F126p wszędzie dawał radę z 5 osobami na pokładzie i bagażnikiem dachowym, to po co takie pisanie, że "słabe auto ale dało radę"? :lol:
IMHO nie wierzysz w siebie, bo auto da radę.
...chyba że kierowca nie umie lub się podda. :lol: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:19 

Maluchem też jeździłem, i dawał radę. Przyzwyczaiłem się jednak ostatnimi czasy do mocniejszych silników.
Poprzedniej zimy na Sycylii Hyunday I20 był słabszy i też dał radę.

W każdym razie mają nie tylko Clio, a wypożyczenie mogę porównać do tego z Gruzji. Wszystko na czas,
bezstresowo i bezproblemowo.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 20 Lut 2024 22:32 

niebieski
A może po prostu jeździłeś małym silnikiem z turbo, który - jeśli nie dasz po gazie - to nie jedzie, bo mocy ma mało?
Warto nie bać się wciskać prawego pedału przyśpieszenia. :D
 Profil Relacje PM off
seth11 lubi ten post.

#445 PostWysłany: 14 Kwi 2024 21:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Kalkulacja dla moich niewygórowanych wymagań (7 dni, standard/medium):

W przypadku polecanych tu wypożyczalni jest dość drogo:
- Cicar - 165 euro (???), najtańsza opcja
- Autoreisen - 85 euro (C) - full ubezpieczenie, brak blokady na karcie

W bliźniaczym wątku o Majorce polecany jest Record GO i na to też się zdecydowałem póki co:
- RecordGO - 64 euro za standard (EDMR), 68 euro za medium (CDMR) - full ubezpieczenie, brak blokady na karcie, płatność na miejscu
Do tego cena pewnie jeszcze spadnie z 10% podczas promocji

Inne opcje są bezzwrotne od 24 euro łącznie za 7 dni (mini) w Goldcarze, OK i Orlando przez pośredników, ale nie mam rocznego ubezpieczenia excess i nie rajcuje mnie wizja blokady 1000+ euro na karcie.

Dziwi mnie, że nikt tutaj nie testował Record GO, ale chętnie będę pierwszy w wątku
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 14 Kwi 2024 21:17 

złoty
Skoro obecnie za tydzień masz taką cenę to bierz.
Tyle, że nie jest tak bezproblemowo jak piszesz np

W momencie odbioru pojazdu Record go przekaże pojazd z pełnym zbiornikiem paliwa i obciąży zleceniobiorcę ilością paliwa znajdującego się w zbiorniku. W momencie zwrotu pojazdu Record Go sprawdza poziom paliwa w zbiorniku i zwraca kwotę odpowiadającą ilości paliwa w zbiorniku. Jeśli zleceniobiorca nie zwróci pojazdu z pełnym bakiem, Record go pobierze opłatę w wysokości 30 EUR za usługę tankowania.

Czyli tankowanie pod korek przy lotnisku, by mieć spokojną głowę.

Ja bym wybrał Autoreisen w tej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 15 Kwi 2024 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Ja testowałem Record GO przez pośrednika DoYouSpain. Bardzo pozytywne wrażenia.

Mimo że auto brane przez pośrednika to dostaliśmy samochód wyższej klasy (fiat 500 -> c3 aircross). Pytali o dodatkowe ubezpieczenie ale podziękowałem więc zablokowali 900EUR i dodatkowo 100EUR na paliwo (to już nie blokada tylko operacja a potem zwrot). Obsługa na miejscu bardzo sprawna a zwrot błyskawiczny. Oczywiście najpierw przy odbiorze kontrola wszystkich uszkodzeń i potem przy zwrocie także ale już bez wychodzenia z auta bo kontrola odbywa się przy wjeździe na parking (takie drive thru) dość pobieżna w dosłownie 10 sekund z kontrolą stanu paliwa. Samochód super mimo, że z zewnątrz poobijany.

Jedyny minus i to należy brać pod uwagę, to brak stanowiska na lotnisku więc trzeba odszukać busik na parkingu i zależnie od tego jak się trafi to do 20min oczekiwania i jakieś 10 minut jazdy do wypożyczalni. Powrót taki sam czyli może być oczekiwanie na busa. Nam odjechał z przed nosa i czekaliśmy ok 20 minut.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 15 Kwi 2024 12:54 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@manyaky sprawdź jeszcze PlusCar.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 15 Kwi 2024 13:12 

złoty
Co do Pluscar
Cenowo przeważnie są o te 10-20 euro tańsi na tydzień od Autoreisen.
Jednak stan techniczny samochodów w najtańszej opcji np sporo Dacii Sandero pozostawia wiele do życzenia i trzeba być na to gotowym np świecący się w momencie odbioru Check Engine, mocno poobijane i zarysowane karoserie mimo 73000 km itp

Ale też bym wybrał Pluscar zamiast Record Go.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 15 Kwi 2024 19:04 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
manyaky napisał(a):
Kalkulacja dla moich niewygórowanych wymagań (7 dni, standard/medium):

- Autoreisen - 85 euro (C) - full ubezpieczenie, brak blokady na karcie

[...]

Dziwi mnie, że nikt tutaj nie testował Record GO, ale chętnie będę pierwszy w wątku

Po pierwsze 85E jak za tydzień - to bardzo dawno nie widziana ekstra cena. Najtaniej kilka lat temu udało mi się wynająć za 60E tydzień w Autoreisen, ale ostatnio 110-130E to raczej standard.

Nikt nie testuje jakiś Record Go jak nie musi. Na wyspach kanaryjskich są co najmniej 3 sprawdzone firmy, które nie pobierają żadnych depozytów itp. dla 20E pozornej oszczędności nikt nie chce ryzykować.

1. Cicar - chyba najlepsze samochody - ale zawsze ciut droższa od pozostałych
2. Autoreisen - kompromis jeśli chodzi o cenę i samochody - nawet jak mają ponad 100 tyś. przebiegu to raczej sprawne.
3. Pluscar - zwykle z wyprzedzeniem wychodzi najtaniej - więc i autka częściej trafiają się wychłodzone.

Ps. nie dalej jak 3 tygodnie temu, braliśmy 2 auta z Pluscar za 112 euro tydzień (TFS) - Fiat Panda lub podobne - mi się trafiła Panda z 130 tyś. km przebiegu, kolega dostał Toyota Aigo z 30 tyś. km przebiegu - oba autka jeździły, klima działała, spełniły swoją funkcję. W przypadku aut bez depozytu nawet nie patrzę czy mocno czy mniej obite czy porysowane. Po prostu oddaje się kluczyki. Opony były w przyzwoitym stanie, hamulce tym razem nie piszczały.
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#451 PostWysłany: 06 Maj 2024 22:23 

Loty: 149
Kilometry: 304 277
niebieski
Brałem auto z autoreisen,cena za 5 dni to 73 euro (citroen c-elysee, 110k km na liczniku) wspina sie na górki jak kozica :) . Odbior bez problemowy, bez depozytu i karty kredytowej. Zwrot bede robił poza godzinami pracy biura wiec kluczyki tylko do skrzynki na lotnisku.

Cicar w naszym terminie wychodzil dużo drożej, obserwując auto na mieści widac ze Cicar/puls car ma trochę świeższe auta.

(trochę smutno sie oglądało oddających auta z goldcar, ktorzy musieli tlumaczyc każda rysę na aucie)
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 07 Maj 2024 00:07 

Polecam Autos Sansu w Las Palmas. Mała solidna wypożyczalnia. Brałem na 1 dzień przy porcie. Pełne ubezpieczenie, 2 foteliki, samochód z dostawą w dowolnej lokalizacji w LP i podłączenie telefonu do nawigacji Android Auto. Wszystko w cenie 35e.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 08 Maj 2024 16:20 

Witam,
Wybieram się na wyspę na początku czerwca. Będę wypożyczał auto.
Z tego co widzę polecacie wypożyczalnie :Cicar, Autoreisen, Pluscar.
Przy poprzednich wyjazdach spotkałem się z takimi zapisami w umowach jak wkład własny w przypadku kradzieży / uszkodzenia. (około 1.000 eur) czy w wyżej wymienionych wypożyczalniach też występują takie zapisy?
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 08 Maj 2024 16:32 

Zbanowany
8 razy brałem z AutoReisen i zawsze zadowolonie. Bez blokad, full insurance w cenie, bezproblemowy odbiór i zdanie. Zdecydowanie polecam. A tak BTW...jak znasz trochę espanol i potrafisz mile zagadać do pieknych pań ze stanowiska przy odbiorze to gwarantuję , ze dostaniesz zawsze samochód z wyższej półki niż zapłaciłeś :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.
radziu89 uważa post za pomocny.

#455 PostWysłany: 08 Maj 2024 17:08 

Nie została Ci może jakaś umowa z nimi żeby zobaczyć czy jest ta wzmianka o udziale własnym ??

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Maj 2024 22:12, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 08 Maj 2024 17:29 

Zbanowany
Pisałem , że masz full insurance zatem jaki wkład własny? :P Wskocz na ich stronę , wbij daty i...czytaj umowę. Strona w english , espańol lub po ruskomu. Wybierz język i wszystko będzie napisane i co ważne...to prawda :mrgreen: Sprawdzone. Nawet drugi driver jest gratis
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 14 Maj 2024 14:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Próbuję wlasnie zabookowac auto z AutoReisen z pół rocznym wyprzedzeniem i dostaje odmowę z powodu braku dostępności Cabrio. Korzystałem z ich usług wielokrotnie i zawsze brałem auto 1-3msc wczesniej, czy możliwe, że po prostu już teraz faktycznie wiedzą, że tego auta za pół roku nie będą mieli czy jednak jest szansa, że za jakiś czas jak ponownie zarezerwuje to w końcu zaakceptują?

#458 PostWysłany: 14 Maj 2024 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Pewnie to możliwe, kiedyś próbowałem zarezerwować cabrio i również dostałem odmowę ale było tylko kilka tygodni do wyjazdu, w przypadku innych rodzajów nadwozi nie było takiego problemu. Obecnie mam zarezerwowane cabrio na GC na koniec czerwca, ale rezerwowałem je z 8 miesięcznym wyprzedzeniem.

#459 PostWysłany: 12 Sie 2024 12:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobra, przetestował te rikord goł

Moja ocena jest 8/10, spokojnie można korzystać

Vehicle group EDMR - na stronie: Ford Fiesta, dostałem Citroen C3

Cena za tydzień 64,56 euro z pełnym ubezpieczeniem

Odbiór auta
Biuro znajduje się poza lotniskiem. Punkt spotkania jest pod marketem SPAR w hali przylotów. Stoi tam gość w czerwonej koszulce i z teczką Record Go. Jak nie stoi, to trzeba poczekać albo zadzwonić do biura.

Ja czekałem z nim 15 minut na innych pasażerów, ale nikt się nie zjawił, więc pojachalim do biura, które było 5-7 minut jazdy od lotniska.

Image

W biurze z 5 stanowisk wolnych, formalności zajęły 5 minut. Kluczyki do auta, opłata + 100 euro depozytu za paliwo i prośba o sprawdzenie, czy nie ma uszkodzeń... "aaaa..., pan ma ubezpieczenie, to nie musi pan sprawdzać".

Od odbioru bagażu do wejścia do auta minęło łącznie 30 minut.

Image

Auto
Na stronie Ford fiesta, dostałem Citroena C3. Nie negocjowałem i nie wiem czy można wybierać. Oficjalnie dostałem po prostu kluczyki.

Image

Auto świeże, nowe, przebieg 2,5k. Minus taki, że mega podstawowa wersja, bez niczego poza klimą. A na większe wycieczki przydadzą się zdecydowanie czujniki parkowania, asystent ruszania pod górę, czy Android Auto.

"Na mieście" widziałem sporo auto z Cicara z najtańszej opcji, które też nie miały czujników parkowania, więc w każdej wypożyczalni się zdarza.

Problemy
Podczas mojego pobytu auto zostało odholowane na parking policyjny. Nie z mojej winy, co przyznała policja mówiąc że nie muszę nic płacić.

Niemniej auto nie chciało się po holowaniu odpalić. Zadzwoniłem do Record Go assitance, które jest obsługiwane przez Allianz.

Od razu dwie opcje do wyboru: laweta i taksówka do biura Record go na bezpłatną wymianę auta albo assistance i próba odpalenia. Wybrałem assistance i pojawiło się po 30 minutach, ale już odjechałem, bo udało się odpalić (poinformowałem assistance, ale i tak przyjechali i dzwonili, gdzie jestem). Summa summarum wina leżała po mojej stronie, to nie był problem z autem.

Oddanie auta
Oddanie auta znajduje się za halą odbioru, na parkingu. Nie ma żadnego punktu oddania, jest tylko pracownik stojący na parkingu. Nie byłem w stanie w to uwierzyć, więc ominąłem czekającą tam kobitkę, która mi z tego powodu zrobiła ogromny wyrzut. Niemniej szybko zaspokoiłem sytuację, gdyż auto nie chciało mi się zatankować "pod korek" i brakowało jednej linii, więc musiałem być milutki :D

Spieszyłem się i nie zrobiłem żadnych zdjęć. Szkoda - zawsze zróbcie zdjęcia auta, VIN i poziomu paliwa.

Nic nie zostało sprawdzone pod kątem uszkodzeń. Pracownik sprawdził tylko VIN i paliwo, powiedział, że ok i można iść do biura po shuttle.

Oddanie auta to było 3 minuty. W biurze czekało już 3 osoby, shuttle pojawił się po 5 minutach i po kolejnych 3 minutach (w drugą stronę jest szybciej) byliśmy na lotnisku. Nie chcieli mi w biurze dać żadnego potwierdzenia, że oddałem auto w dobrym stanie.

Niestety nie mogłem doczekać się depozytu za paliwo. Paragony za paliwo gdzieś się zagubiły - musiałem je zostawić w aucie w pośpiechu.

Szykowałem się już na batalię z chargebackiem, wiedząc że pani na odbiorze była niezbyt zadowolona z mojej kultury osobistej, ale po 10 dniach wreszcie pojawił się zwrot na konto.

Podsumowanie
Mogę polecić wypożyczalnię. Była 25% tańsza od najtańszego dalej Autoreisen. Nie wiem, jak bez ubezpieczenia, ale z ubezpieczeniem bezproblemowo. Czas dojazdu do biura w porządku. Auta okej - ale jak ktoś potrzebuje na objazdówkę, to polecam wyższą klasę.

Róbcie foty na oddaniu auta i bierzcie paragony ze sobą. Obok biura jest stacja paliw z normalnymi cenami, tam można zatankować przed oddaniem.

Na drugi raz jak będę potrzebował auta to porównam ceny i jak Record Go będzie znowu najtańsze, to będę brał.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
radziu89 uważa post za pomocny.

#460 PostWysłany: 16 Wrz 2024 18:11 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Wiecie może co nie wchodzi w ubezpieczenie full w wypożyczalni PayLessCar.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości