Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sty 2016 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Witam,
proszę o pomoc osoby, które wiedzą jak można sprawdzić wypełnienie samolotu (rejsu, który się już odbył) i czy to jest możliwe?? Nie znalazłem takiej informacji na forum i nie wiem czy zamieściłem pytanie w dobrym dziale.

Po krótce opiszę sytuację po co mi ta informacja: 2 dni temu stawiliśmy się do odprawy na lot Air Canada AC1807 z San Jose SJO do Toronto YYZ.
Docelowo mieliśmy lecieć do Barcelony, a w Toronto mieliśmy długą przesiadkę - nockę i następnego dnia wypożyczenie auta i szybki trip nad Niagarę i samolot do Frankfurtu i dalej Barcelona.

Przy check-in poinformowano nas, że w związku z silnym wiatrem mają problem z "balansem samolotu" więc wszystkim, którzy lecą docelowo do Madrytu lub Barcelony (łącznie z nami ok 6 osób) zmienili lot na Iberię do Madrytu i dalej do Barcelony.

Sęk w tym, że mieliśmy zaklepany hotel i auto w Toronto, które nam przepadło. Cała akcja śmiedzi mi overbookingiem (pytałem o to ale mówili, że tak nie jest, że to kwestia bezpieczeństwa). Samolot do Toronto tak czy siak poleciał bez nas.

Chcę złożyć szybko reklamację ale dobrze by było posilić się informacją o wypełnieniu samolotu ale nie wiem jak to sprawdzić.

Z góry dzięki, pozdro!!!

Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN
Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵ Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵
#2 PostWysłany: 23 Sty 2016 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Podbijam temat.

#3 PostWysłany: 23 Sty 2016 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę ot, ale czy nie jest przypadkiem tak, że linia ma obowiązek dowieźć pasażera do portu docelowego, a stopovery nie są gwarantowane? Tutaj jest wątek, który może Cię zainteresować.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sty 2016 01:34 

Loty: 1023
Kilometry: 1 588 321
niebieski
Czy zaproponowali ci jakąś kaskę za pozostanie na lotnisku?
Wątpię czy obłożenie samolotu można sprawdzić z poziomu normalnego internauty..
Złóż reklamację (bo i tak masz zamiar złożyć) i zobacz co ci odpowiedzą. Być może informacja o rzeczywistej przyczynie niezabrania na pokład okaże się niepotrzebna. Natomiast jeżeli dojdzie do sprawy sądowej to prawnik na pewno uzyska taką informację od linii.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sty 2016 02:51 
Awatar użytkownika

niebieski
WaldekK napisał(a):
Trochę ot, ale czy nie jest przypadkiem tak, że linia ma obowiązek dowieźć pasażera do portu docelowego, a stopovery nie są gwarantowane? Tutaj jest wątek, który może Cię zainteresować.

Dzięki za pomocny link! Nie wiedziałem, że stopovery nie są gwarantowane.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości