Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2831 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 138, 139, 140, 141, 142
Autor Wiadomość
#2821 PostWysłany: 29 Sie 2025 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 3
Kilometry: 4 437
Cześć.
Za parę tygodni ruszam w podróż do Afryki, a dokładnie do Dżibuti, Somalilandu, Etiopii oraz Kenii i szukam odpowiedniego ubezpieczenia, które nie tylko będzie mieć rozsądną wysokość ubezpieczenia, ale też obejmować kraje, do których MSZ odradza podróże. Ważne też dla mnie jest by obejmowało to podróże 3 miesięczne i amatorskie treningi sportów walki.
Do tej pory korzystałem i sobie chwalę z Planety Młodych, z której korzystałem w Uzbekistanie, ale w przypadku powyższych krajów ona niestety ma wykluczenia...
Jak przeprowadziłem rekonesans za pomocą czatu gpt to jedyne, które spełnia moje wymagania jest ubezpieczanie Dr Waltera, ale totalnie nie znam tego ubezpieczyciela. Macie może z nim jakieś doświadczenia? A może Wy możecie coś mi doradzić na tym polu?
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#2822 PostWysłany: 29 Sie 2025 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Zerknij na Generali, jak kiedyś szukałem oni nie mieli wykluczeń na „odradzane” kraje.
 Profil Relacje PM off  

#2823 PostWysłany: 29 Sie 2025 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 3
Kilometry: 4 437
lukket napisał(a):
Zerknij na Generali, jak kiedyś szukałem oni nie mieli wykluczeń na „odradzane” kraje.

Niestety mają ograniczenie jednej podróży do 60dni :D
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#2824 PostWysłany: 21 Wrz 2025 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Aktualne kody zniżkowe na ubezpiecznia podróżne:
https://www.pepper.pl/promocje/ubezpiec ... rt-1116996
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2825 PostWysłany: 03 Lis 2025 10:06 
Awatar użytkownika

platynowy
kumkwat_kwiat napisał(a):
2 razy likwidowałem szkodę z Ergo Ubezpieczenia Podróży, wszystko zgodnie z OWU. Niestety w jednym wypadku trzeba było się trochę przepychać mailowo o pełne zwroty, ale chciałbym wierzyć, że wynika to tylko z nieuwagi i niewiedzy obsługi.
@kumkwiat_kwiat: czy ubezpieczałeś się u nich od tamtej pory?

Generalnie, na trust pilot widzę, że mają (jako Ergo Reiseversicherung AG) bardzo dobre opinie (4.6), ale gdy są negatywne wpisy, to bardzo wiele pochodzi z Polski, co może sugerować, że nasz krajowy oddział tej firmy może nie działa najlepiej. Ludzie piszą m. in. o długotrwałosci likwidacji szkód.
Różnica w cenie w porównaniu do polskich firm jest dość duża, przy jednocześnie wyższych sumach ubezpieczenia. Na wyjazd do Nowej Zelandii rozważam ich ofertę z sumą ubezpieczenia 1 mln EUR (składka niewiele ponad 200 pln), ale obawiam się nieco, czy nie będzie komplikacji komunikacyjnych (nie chodzi mi o kwestie językowe, tylko raczej o jałowe dyskusje).

Przy okazji pytanie do @terrop w sprawie niedawnego wpisu o ubezpieczeniu na wyjazd do USA.... Czy zdecydowałeś się na Ergo Ubezpieczenia Podróży? A może - czego oczywiście nie życzę - zgłosiłeś jakąś szkodę?
 Profil Relacje PM off  

#2826 PostWysłany: 03 Lis 2025 10:34 

Loty: 163
Kilometry: 320 365
złoty
@tropikey tak kupiłem to, jestem w trakcie podróży i mam nadzieję że nie będę musiał sprawdzać jak działają :). W moim przypadku byli tańsi 3 krotnie od konkurencji, więc zaryzykowałem, w razie czego mam też 2 ubezpieczenia z niższymi sumami do kart kredytowych.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#2827 PostWysłany: 03 Lis 2025 15:30 

niebieski
@tropikey
Tak nadal się u nich ubezpieczam. Głównie dlatego, że mają koszty rehabilitacji po powrocie do Polski.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#2828 PostWysłany: 07 Lis 2025 17:29 

Loty: 99
Kilometry: 167 459
niebieski
Kod:
STRACHY20

Kod na -20%, na ubezpieczenie podróżne w ERGO Ubezpieczenia Podróży: https://www.ergo-ubezpieczeniapodrozy.pl/

Właśnie skorzystałem na 2 miesiące w Tajlandii z 850k PLN leczenia za 371zł, uczciwa cena.

Ważny do 14 listopada.
 Profil Relacje PM off
airgreenland lubi ten post.
TIT uważa post za pomocny.

#2829 PostWysłany: 24 Lis 2025 11:38 

Mam pytanie, przeszukałem szukaj, ale dopytam czy korzystał ktoś z ubezpieczenia podróżnego z iko - moje podróże 24 (znam kwoty ubezpieczeń), tam też jest ubezpieczenie od rezygnacji z lotu. Obsługuje to mondial jak się dowiedziałem, ta sam infolinia. Ale czy warunki zwrotu w praktyce za niewykorzystany bilet są identyczne jak przy kredytówkach PKO BP (w moim przypadku było to zaświadczenie od ryanaira i L4). Jak jest przy tym ubezpieczeniu ktoś coś z autopsji?
 Profil Relacje PM off  

#2830 PostWysłany: 24 Lis 2025 19:20 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Czy ma ktoś aktualny kod zniżkowy do Uniqa?

#2831 PostWysłany: 24 Lis 2025 19:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@Sudoku TRAVEL20
Sudoku lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2831 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 138, 139, 140, 141, 142

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości