Wikipost
Polecane/nie polecone restauracje

Makos Guba

[+] Pokaż
->Makos Guba - pozytywne opinie dotyczące zupy gulaszowej nie były chybione. Za 890 HUF zjedliśmy naprawdę pyszną zupę. Była gęsta i miała w sobie dobre, świeże składniki. Zdecydowanie warto, tym bardziej, że dużą porcję idzie się najeść.

-> Polecana na forum knajpa Makos Guba robi całkiem pozytywne wrażenie wyglądem oraz cenami - nie są wygórowane jak na budapesztańskie standardy.
Zupa gulaszowa kosztuje 890 forintów, jest podana dokładnie tak, jak na poprzednich zdjęciach z tematu. Smak bardzo dobry, do tego podana porcja chleba oraz ostra papryka. Polecić mogę również małe porcje słodkich naleśników.
-> Zupa gulaszowa w Mákos Guba
Zupa była po prostu przepyszna! Dodatki na początku także (pasta paprykowa z chlebem). Do tego kielich lokalnego Blauer Portugieser. Zupa 890 HUF, wino 290 HUF, serwis 116 HUF
-> Makos Guba - fajny klimat tej restauracji, obsługa bardzo miła, możliwość płatności kartą, zupa gulaszowa tam to mistrzostwo świata! Pokaźna porcja chleba do zupy jest gratis. Cena: 890 HUF za dużą, jest i mniejsza porcja ale zamówcie dużą i nie pożałujecie

Oktogon Bisztró

[+] Pokaż
od 8:00 do 10:00 menu śniadaniowe w tej samej formule all-you-can-eat. Co do jakości: skojarzenie z ukraińską Puzatą Chatą, na korzyść Puzatej, niestety (oprócz mięsa pieczonego na żądanie i słodkości). All you can eat 20zł wstęp.
-> Doskonałe mięsa z grilla i dużo Cena 1390 HUF
Godziny sobota i niedziela 8:00-0:00. Śniadania do 10

Retro Langos bufe

[+] Pokaż
-> smaczne langosze w dobrej cenie. Postawiliśmy na klasyk - ser i śmietana. Nie zawiedliśmy się. Cena - 580 HUF.
-> Co do Langosa, polecam Retro Büfé- lángos, dosłownie 15 metrów od wyjścia z stacji metra Arany János (niebieska linia) https://www.facebook.com/retrolangos/

Gelarto Rosa

[+] Pokaż
zent István tér 3 - lodziarnia koło bazyliki św. Stefana. Bardzo dobre lody w oryginalnych smakach, układane w rożku w kształt kwiatów. 800 HUF za duże (4 smaki). Zdecydowanie polecam.

Két Szerecsen

[+] Pokaż
-> przyjemnie miejsce na śniadanie, słonko wlewa się do środka przez duże szyby, dobre rozpoczęcie dnia. Mają wyśmienite, odpowiednio puszyste omlety i świeżutki sok pomarańczowy. Uwaga, napiwek jest doliczany automatycznie.

TiK-TaK Hummus Bár

[+] Pokaż
-> bardzo autentyczne miejsce. Właściciel robi wszystko samodzielnie, więc trochę to trwa, ale hummus pierwsza klasa.

Drum Cafe

[+] Pokaż
–> raczej na forum odradzają już, ze się zepsuło, kiedyś było lepiej. bardzo smaczne dania i całkiem miła obsługa. Właściwie nie miałbym się do czego przyczepić, gdyby nie fakt że do rachunku "z automatu" został doliczony napiwek 10%. Nie zrozumcie mnie źle. Sam zawsze staram się dać min. 10% napiwku (jeśli obyło się bez jakiś zgrzytów ze strony obsługi). Tym razem też wyliczyłem już dodatkową kwotę od tego co było na rachunku, po czym zauważyłem że obsługa mnie uprzedziła. Nie lubię sytuacji w której coś się na mnie wymusza, więc trochę popsuło to moją opinię o tym miejscu.
-> Drum Cafe - wielkie TAK. Dwa bardzo dobre desery, kawa, herbata i jedno piwo z bzu to 30 złotych. Smacznie i tanio
-> Drum cafe, smaki nie powalają, zupa gulaszowa, gulasz, langosz z serem, dwa piwa bzowe to 3500 forintow, obsługa średnia i raczej powolna. W Otogon bistro zdecydowanie lepiej i taniej.
->Bywam w Drum Cafe dość często i w ciągu ostatniego 1.5 roku dało się zauważyć spadek jakości potraw. Do tego automatycznie doliczaja 10% napiwku, komu to może przeszkadzać (ale chyba w karcie jest o tym mowa)
-> dzisiaj wróciłem z budapesztu i szczerze polecam Drum Cafe koło synagogi, bardzo dobre typowo węgierskie jedzenie
piwo 390 HUF za 0.5 l 6,5% langosze od 690 a gulasz chyba za 590
-> Update napiwku: doliczają już 12%

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 302 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: WĘGRY - Budapeszt
#21 PostWysłany: 19 Maj 2012 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
mrowka napisał(a):
Nie wiem czy to najlepsze miejsce, ale mam takie pytanie. Jakie tanie sklepy mozna znalezc w centrum miasta? Jakies dyskonty? Moze ktos poleci dobre wino i jakies lokalne smakolyki.

Z dobrych win polecam Nyakas Budai Irsai Olivier 2011 (http://nyakas.hu/en/wines/budai-irsai-oliver-2011.htm) - białe i wytrawne o bardzo orzeźwiającym smaku. Do kupienia w większości spożywczaków (także w całodobowych ABC) już za 1300-1500 HUF (czyli 20-22 PLN). Na tyle mi posmakowało że kupiłem 4 butelki i właśnie je pakuję do walizki (powrót do WAW już jutro) 8-)
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Barcelonie za jedyne 517 PLN 😮😎 W cenie loty i noc w hotelu Weekend w Barcelonie za jedyne 517 PLN 😮😎 W cenie loty i noc w hotelu
Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN
#22 PostWysłany: 20 Maj 2012 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
a i koniecznie spróbujcie lodów koło bazyliki św stefana - na rogu, naprzeciwko Starbucksa. Aktualnie chyba najlepsze lody jakie jadłem w życiu, a przy tym stosunkowo tanie i bardzo fotogeniczne :D
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Maj 2012 23:55 

niebieski
Cytuj:
Moze ktos poleci dobre wino i jakies lokalne smakolyki.

Tokaj Aszu - słodkie wino, im więcej gwiazdek tym lepiej
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Maj 2012 20:27 
Awatar użytkownika

Do kupienia są wersje z 3, 4, 5 i 6 "gwiazdkami" (po węgiersku nazywają się "puttonyos"). Tokaji Aszu z 6 jest bardzo słodki, porównałbym go z miodem 8-)
Niestety im więcej "gwiazdek" tym cena wyższa :(
W Polsce widziałem na razie tylko wersję z 3 - za ok. 50 zł ...

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 23 Paź 2016 23:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Maj 2012 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
wzieli napisał(a):
Cytuj:
Moze ktos poleci dobre wino i jakies lokalne smakolyki.

Tokaj Aszu - słodkie wino, im więcej gwiazdek tym lepiej

a ile kosztuje na węgrzech ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Maj 2012 21:21 
Awatar użytkownika

Tokaji Aszu 3 Puttonyos kupowałem po ok. 4500 HUF (czyli jakieś 65 PLN), 5 i 6 są znacznie droższe (6 widziałem za 11600 HUF) ...
Może z innej winnicy będą tańsze ale niewiele bo wysoka cena wynika z procesu produkcji tego typu Tokaju -> http://en.wikipedia.org/wiki/Tokaji#Typ ... okaji_wine (wpis pod Aszu).
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:44 

zdecydowanie polecam mała kawiarenkę tuz przy wejściu do kompleksu zamkowego w Budzie, wchodzi się po dość wysokich schodach już na terenie samego zamku,

pyszne i gorące latte, ciastka na słodko i na słono,
najbardziej polecam te słodkie z pomarańczowym wierzchem w postaci polewy, oraz większość słonych ciastek-przekąsek,
słodkie rolady przeciętne,

za ciastka z kawa dla 2 osób zapłaciliśmy około 18 zł w przeliczeniu, jak na pozostałe obecne tam knajpki mega tanio, a trochę cukru na start przed gonitwą w czasie zwiedzania zawsze
się przyda,

jeden minus brak toalety na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Lip 2012 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
dla mnie jak sie okazało ta kawiarenka stanie się już obowiązkową wizyta przy każdym pobycie w Budapeszcie - taka moja mała perełka -
Alexandra Bookstore Cafe
Address: Andrássy út 39., district VI., M3 (yellow) metro) Opera station
Open: Mon-Sun: 10.00-22.00

można wbić w google po zdjęcia -
kawiarenka piękna i w dodatku tania - gorąca czekolada to ok. 480 HUF, ciastka od 50 HUF - za regionalne slone ciasteczko do przesłodkiego ciasta czekoladowego za ok 500 HUF. Polecam ją choćby ze względu na klimat i no własnie - każdy przecież chciałby czasami załapać sie na troche luksusu. (po niskiej cenie), dodatkowo jeszcze codziennie od 18 do 20 w środku sali czas umila nam Pan grający na pianinie.
Wejscie do kawiarni z ulicy jest bardzo ... mylne i nie pozorne, tak naprawde jak sie okazuje wchodzimy do księgarni oraz sklepu z winami. Następnie wjezdzamy po schodach na 1 pietro i nie sposób już ominąc naszego celu. Na 2 piętrze jest dostępna również darmowa wystawa porcelany itp.

CO do jedzenia obiadowego - Wspominana Frici Papa - restauracja na pewno tania - i to jest wielki plus, nie należy spodziewać sie cudów na talerzu, ale spokojnie można sie najeść za ok 1300 HUF obiad + piwo.

Dla zainteresowanych jedzeniem troszke wyzszych lotów - polecam restaurację Paprika przy parku miejskim http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant ... apest.html
Ceny ok 2000 za dane obiadowe + 700 HUF piwo - nie najtaniej ale bardzo regionalnie.

i oczywiście z jakiejś budki musimy spróbować langosza - takie smarzone ciasto (placek) z czosnkiem i zółtym serem, czy gulaszu (zupa).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sie 2012 00:51 

Polecam Anker Klub na ulicy Ank niedaleko Bazyliki, przy wyjściu z metra Deak Ferenc ter.
Smaczny lunch (od pon. do pt w godz. 11.30 - 17.00 ) za 1250 forintów, składający się z przystawki, dania głównego i deseru.
Ja jadłam sałatkę caprese, pastę dnia oraz naleśniki.
Wodę nalewają za darmo do wielkich szklanek, soki około 450 ft.

Załączam zdj. aktualnego menu ( z 21.08.2012)

Załączniki:
P1170011.2.JPG
P1170011.2.JPG [ 35.56 KiB | Obejrzany 7682 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Sie 2012 00:59 

Ponadto dodaję kilka zdj. dań:
pasta dnia,
spinach and gorgonzola gnocchi,
apple pancake,

Annika napisał(a):
Polecam Anker Klub na ulicy Ank niedaleko Bazyliki, przy wyjściu z metra Deak Ferenc ter.
Smaczny lunch (od pon. do pt w godz. 11.30 - 17.00 ) za 1250 forintów, składający się z przystawki, dania głównego i deseru.

Załączniki:
P1170016 pancake.JPG
P1170016 pancake.JPG [ 89.97 KiB | Obejrzany 7680 razy ]
P1170015 gnochcci.JPG
P1170015 gnochcci.JPG [ 37.02 KiB | Obejrzany 7680 razy ]
P1170014 pasta.JPG
P1170014 pasta.JPG [ 43.14 KiB | Obejrzany 7680 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Sie 2012 01:08 

Plus jeszcze 3 zdj z Anker Klubu:
walnut and poppy seed hremzli,
caesar salad,
brownie.

W tej okolicy jest to najtańsze miejsce na zjedzenie obiadu :).

Annika napisał(a):
Ponadto dodaję kilka zdj. dań:
pasta dnia,
spinach and gorgonzola gnocchi,
apple pancake,

Annika napisał(a):

Załączniki:
P1170816 brownie.JPG
P1170816 brownie.JPG [ 33.48 KiB | Obejrzany 7954 razy ]
P1170815 caesar salad apetizer.JPG
P1170815 caesar salad apetizer.JPG [ 41.68 KiB | Obejrzany 7954 razy ]
P1170017 cake.JPG
P1170017 cake.JPG [ 37.24 KiB | Obejrzany 7954 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 01 Paź 2012 11:43 

Czy ktoś stołował się w okolicy lotniska (nie licząc centrum handlowego z Tesco) i poleci coś? Najlepiej z kuchnią lokalna, bedę wdzięczny za wskazówki ;)

#33 PostWysłany: 07 Paź 2012 21:48 

Wczoraj osobiście sprawdziłem temat stołowania się w okolicy lotniska. Centrum handlowe z Tesco to porażka, jest tam poza Burger Kingiem i McD bar szybkiej obsługi z kebabami i pizzą co tylko potwierdza że Budapeszt kebabem i pizzą mocny. Ale udało mi się znaleźć coś takiego: http://sarokhazpanzio.hu
Należy wysiąć z autobusu 200E przy CH i dojść z 15/20 min w kierunku centrum Budapesztu. Możliwe że bliżej jest jeszcze jeden przystanek, nie sprawdzałem. W restauracji tego pensjonatu nawet sporo lokalnych dań, wina. Za 2 daniowy obiad z lampką wina wyszło ok 20pln. A było naprawdę po węgiersku i smacznie!!

#34 PostWysłany: 08 Paź 2012 22:10 

niebieski
Ja polecam na śniadanie knajpkę http://www.cserpestejivo.hu/
Knajpka na ulicy Suto 2(mapa- http://tnij.org/spmb)
Smaczne świeże na ciepło i na zimno kanapki ,sandwiche,sałatki,jogurty,soki itp.Dobra kawa.Są też zestawy np. 2 paczki+napój (chyba 460ft),Kanapki +napój to 700ft.Sandwiche+napój 900ft.

Natomiast na obiad polecam restaurację w formie All inclusive Trofea Grill http://www.trofeagrill.com (jedzenie+napoje alkoholowe i bezalkoholowe)/

Jest to sieć 4 dobrych restauracji rozmieszczonych w różnych częściach Budapesztu http://tnij.org/spmj
Ja byłem w tej http://kiraly.trofeagrill.eu
Z formy All inclusive możecie korzystać przez 3 godz.
Cena w tygodniu niecałe 4000FT do godz 17.30.Po 17,30 cena wzrasta do 5500FT
Cena w weekend i święta to 5500FT przez cały dzień.

Płacisz przy wyjściu.
Na stoliku była reklama ale po węgiersku że coś po godz.21 kosztuje 1000ft.Myślę może to co zostało i już nie donoszą ale pewności nie mam.
All inclusive obejmuje dowolną ilość wszystkich posiłków,a jest ich od groma rozstawionych do samodzielnego nabierania.Nic nie brakuje,jak już coś się kończy to momentalnie jest donoszone i dokładane.Dodatkowo to grill który przygotowuje na waszych oczach kucharz.Z napoi również możecie korzystać do woli ale już je kelner przynosi do stolika.

Jedzenie:
Do wyboru z jedzenia jak już pisałem mnóstwo świeżych smacznych potraw.I z tego co zapamiętałem,a zapamiętałem mniejszą część:
-1 stół na zimno: sushi,kiełbasy,salami,szynki,sery,sałatka caprese,sałatka grecka(dobra)faszerowane pomidory.Owoce i warzywa banany,pomarańcze,orzechy łuskane,dynie łuskane i kilka rodzai zbóż do własnej kompozycji np. sałatki,oliwki...Kilka różnych kompilacji jak krem chrzanowy zawinięty w szynkę konserwową,jakieś serduszka z łososia czymś nadziewane itp + dużo innych produktów-(nie korzystałem z tego stołu)
-2 stół to zupy:-gulaszowa-pycha,rybna,brokułowa+inne
-3 stół na ciepło-mule w muszlach w sosie pomidorowym- bardzo dobre,pizza (pokrojona na trójkąty)-bardzo dobra, stiffado wołowe w sosie mięsno-(na mój smak żurawinowy lub na winie-pycha),kurczak(kilka kawałków mięsa ze skrzydełek)zapieczonych w cienkim cieście w kształcie jabłka z ogonkiem -dobre ale jakby mięsko nie wysmażone w środku :),schab w sosie Dijon(musztardowym)-dobre,nuggety,grillowane warzywa-pycha,gotowane warzywa-pycha,brokuły-dobre jak zawsze,szpinak z czymś zółtym(ale dobry),puree z marchewki,mini marchewki-dobre jak zawsze,ryż biały-pycha,frytki,ziemniaki+inne potrawy mięsne i wegetariańskie(nie pamiętam)
-4 stół to desery:dużo ciastek,ciasteczek,kremów-Nie zwracałem uwagi i nie jadłem
-5 to lada z grillem za którą stoi kucharz.Masz do wyboru kilka rodzai mięsa i filetów rybnych.Wszystko pocięte na kawałkach tak na oko po 80g.Mówisz co chcesz i ile kawałków kucharzowi a on kładzie to na płytę gilową i grilluje.Czekasz ok.5 minut.Każde mięso było w jakiejś marynacie ale bardziej zmiękczającej mięso niż smakowej.Wziąłem stek wołowy,schab i chyba indyka. Stek okazał się być krwisty także lepiej mu powiedzieć jak chce się wysmażony.Ja nie lubię krwistego ale już nie chciało mi się ponownie zamawiać-zostawiłem nie zjedzony.Schab i indyk smaczne,nie wysuszone co chyba powodowała ta marynata.

Napoje-
Napoje jak wyżej pisałem przynosi po zamówieniu u niego kelner.Kelner cały czas jest obecny w swoim rejonie.Zjesz i momentalnie zabiera puste talerze/szkło. Nie czekałem dłużej jak 3-5min na nowy napój.
Do wyboru masz:Piwo z beczki-pyszne,"szampana"czyli wino musujące.Oryginalne Sowietskoje Igristoje(uważam że jest najlepsze z wszystkich win musujących)Jak przystało na szampana :lol:otrzymujesz oczywiście całą butelkę i to w wiaderku z lodem!!!
Wina białe i czerwone.W butelkach i karafkach.
Coca-cola,fanta sprite,mineralna....dostajesz nie z automatu ani nie z peta tylko a w szklanych butelkach 0,2l !!! Gdzie tak dają?!!!Nie wiem jak z sokami,ale pewnie też. Kawy różne rodzaje.Espresso-bardzo dobre.
Jest też karta alkoholi wysokoprocentowych które już trzeba płacić.

Do Trofea Grill trafiłem przypadkowo.Widziałem wcześniej na paru ulotkach reklamę jako restauracje The Best w Budapeszcie,ale nie zagłębiałem się w foldery,ulotki.
Ogólnie restauracja na wysokim poziomie.Takie 4* europejskie.Ja byłem w restauracji na Kiraly utca .Obok metra Deak Ter.Lokal duży ok. 200-300 miejsc.Byłem o godz.15 to praktycznie wszystkie stoliki zajęte,ale stopniowo się zwalniały.
Dodam jeszcze ciekawostkę.Na jednej sali ktoś odprawiał urodziny tak na 20 osób.Na mojej sali w ciągu godziny były urodziny przy 4 stołach(4-6 osób) w tym jedno dziecka.Kelnerzy przynosili całe torty z zapaloną świeczką po czy z głośników puszczali głośne węgierskie sto lat a postronni ludzie wraz z kelnerami bili brawo.
Co do stronki www to uważam że mają niedopracowaną mają ją nie aktualizowaną bo nie wszystkie potrawy są na stronce wypisane i odwrotnie.Nie widziałem makaronów a na stronie mają w menu.Na stronie nie ma grilla a w knajpie jest.
Uważam że jakość/cena jest rewelacyjna.Jeżeli będę następnym razem to na 100% tam się pojawię.

Ostatnio edytowany przez Roben 08 Paź 2012 23:25, edytowano w sumie 13 razy
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Paź 2012 22:57 

po raz kolejny jedliśmy tu: :)
http://www.etterem.hu/3414
Pozsonyi Kisvendéglő
Radnoti Miklos utca 38 (na samym rogu).

Trafiliśmy wiosną zupełnie przypadkiem i po raz kolejny tam wróciłam.
Gospoda/knajpka z drewnianymi stołami i obrusami w kratę, bardzo swojsko i przyjemnie
(żadne tam fikuśne fiku miku) - wielu Węgrów - szczególnie w weekendy; całymi rodzinami.
Niedaleko parlamentu, tuż koło wyspy Małgorzaty. Jeszcze 2 dni temu były stoły na zewnątrz.
Na pewno nie dla tych, którzy dbają o linię - gulasze (zupa lub potrawka); mięsa, krokieciki z ziemniaków, smażony ser w panierce, naleśniki, etc.
Ciężko - ale dobrze, smacznie - tradycyjnie i węgiersko :) Porcje głównych dań są duże - starczy na cały dzień.
Uwaga - każdy dodatek jest płatny oddzielnie (typu krokieciki, placki, ziemniaki, sałatka).
Za 3 obiady (mięso/lub ser w panierce + dodatek) + 3 piwa zapłaciliśmy ok 6800 HUF.
Wg mnie węgierska kuchnia jest bardzo smaczna - ale nie każdemu przypadnie do gustu. Deserów nie braliśmy - ale ogólnie z tego co jedliśmy na Węgrzech, to tradycyjne desery są bardziej w stylu wiedeńskim (historia zobowiązuje :) )
Nie jest może mega super tanio - ale jeśli ktoś chce spróbować tradycyjnej kuchni w lokalnej restauracji w przyzwoitej cenie to warto.

Tu mapka - pod B:

Załącznik:
Radnoti 38.png
Radnoti 38.png [ 238.99 KiB | Obejrzany 7276 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 25 Paź 2012 20:48 
Awatar użytkownika

Ostatnio w gazetce pokładowej Wizzaira zauważyłem reklamę wspomnianej powyżej restauracji Trofea Grill http://www.trofeagrill.com i trochę mnie to zainteresowało. Myślałem żeby zabrać tam swoją drugą połowę i popróbować lokalnych dań.
Opis Robena i ich strona robi wrażenie, tylko czy jest się w stanie to wszystko przejeść, czy lepiej iść gdzieś indziej za mniejszą cenę, i ew. gdzie żeby popróbować lokalnych dań i alko.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 25 Paź 2012 21:19 

niebieski
Cytuj:
Myślałem żeby zabrać tam swoją drugą połowę i popróbować lokalnych dań.

Wszystko zależy od tego co chcesz i jak chcesz to spożyć...

Lokalne dania to polecam Market - piwko lokalne, winko lokalne, gulasz lokalny, kiełbasa lokalna. Co zadziwiające wszystko bardzo poprawne w smaku i w doskonałej cenie. No ale to nie jest lokal i do posiedzenia się zbytnio nie nadaje ;)

Dobre jedzenie -zadziwiająco dobre - to jadłem w Hunyadi Kisvendéglő. Lokal/gospoda słabo wygląda - bodajże 5 stolików, kelnerzy niekumaci, ale jedzenie super.

Zawsze od biedy można się przejść Vaci Utca - tanio nie będzie, ale duży wybór lokali, jedzenie ok i porcje dość duże.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 27 Paź 2012 15:43 
Awatar użytkownika

Pisząc Market masz na myśli to:
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mark ... udapest%29, czy po prostu jakiś "supermarket"?

W BUD będę na początku grudnia na 2 noce, trochę krótko, żeby wszystko ogarnąć a jeszcze takie fajne miejsce jak powyżej :D

Na pewno będę chciał odwiedzić jakąś knajpkę, myślałem o tej Trofeagrill z racji różnorodności dań ale nie wiem czy jest sens wydawać ok. 160 pln za 2 osoby czy iść gdzieś indziej.
Ile może kosztować jakiś dobry obiad + kawa/deser + piwo/wino dla 2 osób? Bo tu widzę, że ceny są różne?
W LCJ można się zamknąć w kwocie 150 pln lub nawet 100 pln w jakiejś "sieciówce" czy w BUD jest podobnie, czy ceny są jak to w stolicy wyższe?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Paź 2012 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 122 565
Jeśli wybierasz się na początku października, zajrzyj na jarmark bożonarodzeniowy. Może nie będzie supertanio, ale lokalnie na pewno.

#40 PostWysłany: 28 Paź 2012 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Do kiedy ten jarmark bo ja jadę 01-04.11?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 302 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości