Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 16 Lis 2022 07:32 

złoty
kostek966 napisał(a):
Czy na bilecie 72h można jechać z lotniska proponuję sprawdzić w warunkach biletu na stronie internetowej
Też nie można. Podczas jego kupowania trzeba dokupić lotniskową dopłatę jedno lub dwuprzejazdową.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

Poleć tam, gdzie pustynia spotyka się z oceanem 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2906 PLN 🔥😍 Poleć tam, gdzie pustynia spotyka się z oceanem 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2906 PLN 🔥😍
SZTOS 🔥 Bezpośrednie loty na Maderę za 476 PLN ❗😲 SZTOS 🔥 Bezpośrednie loty na Maderę za 476 PLN ❗😲
#122 PostWysłany: 04 Maj 2023 12:46 

niebieski
Czy kupując dwa pojedyńcze bilety w aplikacji można je aktywować w tym samym czasie aby skorzystały dwie osoby? Ew. czy można je kupić w automatach na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 24 Lip 2024 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
niebieski
Odwiedziłem Wenecję w ostatni weekend. Po przylocie śpieszyło mi się na pociąg więc skorzystałem z bezpośredniego autobusu (ATVO) który jechał chyba nie całe 15 minut. Koszt takiego autobusu, tak samo jak wszystkich innych z tego co mi wiadomo, to 10EUR OW i chyba 18EUR RT.

W drodze powrotnej miałem więcej czasu więc wybrałem podróż łódką. Koszt OW to 15EUR (chyba 27EUR RT). Zależenie od miejsca gdzie wsiądziecie podróż trwa 1-1,5h. Fajna opcja żeby zobaczyć miasto z perspektywy wody i kawałek laguny.
3 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 20 Paź 2025 12:15 

Odświeżenie tematu: tak jak wcześniej wspomniano w wątku, dla podróżujących do/z lotniska VCE i centrum Wenecji najtańszą opcją jest przejście około 800m pieszo z lotniska na przystanek Tessera, Via Triestina i stamtąd autobus nr 5. Bilet 1,5 EUR, a za przyjemność jazdy z/do samego lotniska bilet kosztuje 10 EUR (dopłata za jeden przystanek).

Dla tych, którzy mają lot rano (np. 6:15 do WAW) to można ryzykować i ruszyć autobusem nr 5 o 04:33 z Piazzale Roma, ale on zatrzymuje się na kilkunastu przystankach po drodze i dodatkowo z dojściem jednego przystanku na pieszo jest się po 5:00 na lotnisku, pytanie ile zajmie kontrola bezpieczeństwa. Można też za dopłatą (10 EUR) dojechać już bezpośrednio pod terminal i zaoszczędzić trochę czasu z dojściem z jednego przystanku.

Alternatywą, ale za 10 EUR jest bezpośredni bus operatora ATVO o 4:20 również z Piazzale Roma. Wg rozkładu jedzie on 20 minut, ale w rzeczywistości przy znikomym ruchu drogowym o tej porze jest się o 4:35 na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości