Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 06 Gru 2016 00:31 

Dzięki za odpowiedź! :)
 Profil Relacje PM off  

🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍 🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍
Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu
#562 PostWysłany: 28 Gru 2016 19:12 

jest jeszcze mozliwosc wejsca na 2 pietro wiezy Eiffela schodami?
na moj termin pobytu nie ma juz dostepnych biletow na szczyt i gdzies w necie znalazlem info ze na 2 pietrze jest kiosk ktory oferuje mozliwosc zakupu o ile jest jeszcze miejsce na szczycie

#563 PostWysłany: 09 Sty 2017 00:32 

Witam,
Przeczytałam wszytkie posty dotyczące Paryża na forum . Odnalazłam wiele cennych i przydatnych porad ;) dziekuje . Miedzy 16-21 stycznia wybieram sie do Paryża , gdyby ktoś miał jakieś pyta w miarę możliwości chętnie pomogę
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 17 Sty 2017 21:23 

@‌Malinabellina‌ byłabym wdzięczna za jakąś relację jak tam teraz wygląda, czy jest w miarę bezpiecznie? Chciałabym polecieć do Paryża pod koniec marca ( 1 raz i do tego sama) i zastanawiam się czy to jest dobry pomysł.

Ostatnio edytowany przez michzak, 18 Sty 2017 09:17, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 17 Sty 2017 21:39 
Awatar użytkownika

srebrny
dobry a nawet bardzo dobry
ale kwiecień lepszy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 17 Sty 2017 23:34 

miss_jj napisał(a):
Malinabellina napisał(a):
Witam,
Przeczytałam wszytkie posty dotyczące Paryża na forum . Odnalazłam wiele cennych i przydatnych porad ;) dziekuje . Miedzy 16-21 stycznia wybieram sie do Paryża , gdyby ktoś miał jakieś pyta w miarę możliwości chętnie pomogę
Pozdrawiam

@‌Malinabellina‌ byłabym wdzięczna za jakąś relację jak tam teraz wygląda, czy jest w miarę bezpiecznie? Chciałabym polecieć do Paryża pod koniec marca ( 1 raz i do tego sama) i zastanawiam się czy to jest dobry pomysł.

Witam ,
Jesli chodzi o bezpieczeństwo to jak narazie nic specjalnego sie nie wydarzyło ani nie zbudzilo nic we mnie niepokoju . Chociaż bywałam często w niebezpiecznych miastach np w Neapolu wiec moze tez jestem przyzwyczajona do miedzy innymi multikultury . Jest duzo czarnoskórych sprzedawców którzy nagabują nawet po polsku :) ale wystarczy stanowczo odmówi i dają spokój . I tak jak przeczytałam tu na forum faktycznie rumuńskie kobiety zaczepiaja na ulicy do podpisania petycji w jakimś celu . Rowniez wystarczy odpowiedzieć ze nie mówi sie po angielsku i dają spokój . A czy jest sens jechać w marcu czy tez innego miesiąca Tobie odpowiem bo akurat mi sie pogoda udał jest słońce nie pada temperatura -2/2 w dzien wiec nie jest tragicznie aczykolwiek stwierdzam ze wiosna jak wszytkie kwitnie musi byc tam jeszcze piękniej :) ale za to kolejki wszędzie musza byc meeeega długie
Jesli ktoś byłby ciekawy prowadzę transmisje na snapchacie na bierząco :)
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 19 Sty 2017 22:07 
Awatar użytkownika

miss_jj napisał(a):

W chwili obecnej w Paryżu jest bezpiecznie tak jak w każdym innym mieście europy.
Poza faktem , że praktycznie na każdym kroku są kontrole bezpieczeństwa.Dotyczy to przede wszystkim atrakcji turystycznych oraz większości sklepów (Champ de Elysee) oraz centr handlowych ,czyli tam gdzie sporo luda;).Przygotuj się też na pełną odprawę dokumentów po przylocie.

Policja jest widoczna praktycznie na każdym kroku a czasami pojawiają się żołnierze.

Ja czułem się bezpiecznie nie ważne czy była to godzina 20 czy 23.Szczerze to bardziej bym czuł się niekomfortowo w Warszawie;))
Po mieszkańcach też strachu nie widać więc nie ma o czym gadać.
Jak w każdej stolicy trzeba uważać na portfele i torebki ale to nic nadzwyczajnego.

Nawet sprzedawcy z wieżami Eiffla nie sa już tak natarczywi jak kiedyś;)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 30 Sty 2017 16:05 

Malinabellina - wybieram się do Paryża za 2 tygodnie. Możesz polecić jakieś ciekawe atrakcje, których ciężko szukać w tradycyjnym przewodniku :) ? Co warto zobaczyc? Gdzie zjeść? Każda praktyczna wskazówka bezcenna :)
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 30 Sty 2017 16:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zrób co to ja, czyli zgub się w ulicach Montmartre i poszukaj knajpek z menu tylko po francusku.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#570 PostWysłany: 30 Sty 2017 16:15 

srebrny
a drugiego dnia tak samo, tylko w quartier latin
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 30 Sty 2017 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 722
Kilometry: 1 179 140
srebrny
Tylko że na Montmartre coraz trudniej się zgubić, w najmniejszej uliczce 90%, no może 80% przechodniów to turyści.
Zrób to co radzi @‌Zeus‌, tyle że w innej dzielnicy, np. w Le Marais.
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 30 Sty 2017 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌Tom_Bombadil‌ polecam Ci Rue Mouffetard - klimatyczną ulicę ze straganami i knajpkami. Spacer tam możesz połączyć z wizytą w Ogrodzie Luksemburskim i Panteonie - bo to te rewiry. Co prawda dawno tam nie byłam, ale jest to miejscówka mniej oczywista.
sko1czek napisał(a):
Zrób to co radzi @‌Zeus‌, tyle że w innej dzielnicy, np. w Le Marais.
Rzeczywiście w Żydowskiej trochę lepiej, niż na Montmartre. Mieszkałam w październiku w Le Marais, więc mogę coś powiedzieć. Również to, że niestety napotkałam miliony ludzi, inna sprawa, że pogoda dopisywała, ale jednak..turyści są wszędzie :roll:
paweł p lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#573 PostWysłany: 30 Sty 2017 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
no niestety, teraz jak się nie chce spotkać turystów trzeba jechać do Kima ;)
Trochę lepiej jest poza sezonem, ale pomimo tłumów Montmartre jest cudowny, podobnie zresztą jak Dzielnica Łacińska i Marais.

#574 PostWysłany: 03 Lut 2017 12:05 
Awatar użytkownika

srebrny
dzisiaj Luwr zamknięty, allahuakbar miał coś do ochroniarzy wiec dostał strzała
metro w sąsiedztwie tez zamknięte

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: LUWR/BILETY/WEJŚCIA
#575 PostWysłany: 16 Mar 2017 13:36 

Cześć ! Wybieram się z mamą do Paryża, wylatujemy jutro, zrobiłam jej prezent na urodziny i kupiłam wymarzone bilety :)Chodzi o to, że nie mam pojęcia jak najlepiej wejść do Luwru. Słyszałam, że wejście przez piramidę poprzedzone jest długą kolejką, ale podobno, jeżeli mam legitymację do 26 r życia to żeby wejść za darmo muszę wejść przez piramidę. Czy ktoś się może wypowiedzieć ? Czy tym innym wejściem, od strony metra, Richelieu można też wejść z dokumentem do 26 roku życia i kupić mamie bilet normalny ? Chciałam kupić bilet mamie przez internet ale wszystkie poranne godziny już sa :( czy żeby wejść za darmo potrzeba jeszcze jakiegoś biletu ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Mar 2017 13:47, edytowano w sumie 1 raz
Doklejam do niniejszego wątku , w którym może znajdziesz wskazówki Upraszam o umiar w dużych literach /czytelność tytułu / :-)
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 08 Paź 2017 16:54 

Czy ktoś kupił bilet przez stronę Luwru [ https://www.ticketlouvre.fr//louvre/b2c ... ode/MusWeb
]? One są na określoną godzinę, ale czy upoważniają do ominięcia kolejki? Czy muszę z tym biletem wejść przez główne wejście w piramidzie czy mogę innymi? [tam podobno mniejsze kolejki] Czy jest jakaś osobna kolejka dla posiadaczy takich biletów? [coś w stylu osobnej kolejki do Koloseum dla posiadaczy Roma Pass]. Wiem, że jest w Porte des Lions dla grup zorganizowanych. Bo jeśli kupię bilet, ale bez omijania kolejki to dopłata po 2euro za bilet za zakup online jest bez sensu......
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 08 Paź 2017 17:12 
Awatar użytkownika

srebrny
na tej stronie co dajesz linka jest wszystko wyjaśnione

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 10 Paź 2017 09:32 

niebieski
Witam
Ktoś się orientuje czy w poniedziałki są otwarte ogrody Wersalu ? Czytam, że pałac jest zamknięty w poniedziałki. Interesują mnie same ogrody - liczę na mniejsze kolejki :)
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 10 Paź 2017 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 106 123
Tak, pałac jest zamknięty, do ogrodów wchodzi się bocznym wejściem z lewej strony placu. Ludzi jest wtedy zdecydowanie mniej, nie ma w ogóle kolejki
 Profil Relacje PM off
Zdzislaw422 uważa post za pomocny.

#580 PostWysłany: 19 Paź 2017 22:23 
Awatar użytkownika

Jagoda666 napisał(a):
Czy ktoś kupił bilet przez stronę Luwru [ https://www.ticketlouvre.fr//louvre/b2c ... ode/MusWeb
]? One są na określoną godzinę, ale czy upoważniają do ominięcia kolejki? Czy muszę z tym biletem wejść przez główne wejście w piramidzie czy mogę innymi? [tam podobno mniejsze kolejki] Czy jest jakaś osobna kolejka dla posiadaczy takich biletów? [coś w stylu osobnej kolejki do Koloseum dla posiadaczy Roma Pass]. Wiem, że jest w Porte des Lions dla grup zorganizowanych. Bo jeśli kupię bilet, ale bez omijania kolejki to dopłata po 2euro za bilet za zakup online jest bez sensu......

Tak omijasz kolejkę do wejścia do Luwru, oraz do kas. Poza tym nie wchodź wejściem w piramidzie tylko bocznym w bramie. Tam też jest mniej osób (otworzyć torebkę każdy musi).

Blog pisany z Paryża: styl życia, francuskie przygody, emigracja oraz podróże: po Francji i nie tylko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość