Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Posiadając przesiadkę na jednym bilecie to przesiadka jest gwarantowana (Turkish Airlines, Pegasus, Anadolu Jet)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sie 2014 17:19 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Właśnie dostałem wiadomość że nie ma odprawy internetowej, trzeba odprawić się z małym bagażem normalnie tak jak z nadawanym. Pewnie tak jak w Bourgas. 2 godziny przed wylotem!!!
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
 Temat postu: Re: sabiha odprawa
#2 PostWysłany: 15 Sie 2014 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Witam
Podpinam się pod temat.
Ile czasu potrzeba na przesiadkę w SAW . Przylatuje z Berlina w listopadzie Pegasusem i chce lecieć dalej krajówką do Konya lub Kayseri. Czy powyższa procedura z nadawaniem bagazu obejmuje tez loty krajowe po Turcji?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Gru 2015 02:40 

Witam serdecznie. W drodze powrotnej z Turcji mam 1h 5 min na przesiadkę na lotnisku Sabihy Gokcen (trasa Dalaman - Stambuł - Budapeszt). Pegasus, wszystko no jednym bilecie... Skoro Pegasusowa wyszukiwarka sama zaproponowała mi takie połączenie, to chyba istnieje realna szansa, że zdążę na samolot do Budapesztu... Jak to wygląda w praktyce? A co, jeśli nie zdążę? Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Gru 2015 02:48 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Miałem tam przesiadkę w zeszłym tygodniu - z tego co widziałem to pasażerowie Pegasusa mogli skorzystać z transfer desków i nie robić rundki przez paszporty, bagaże, check-in, security i paszporty. Niestety my musieliśmy (Turkish->Wizz)

Co do tego jak sie Pegasus zachowa w przypadku opoznienia to nie wiem.

e: jeszcze co do tego co mik111 napisał, bo pewnie tak samo jak my leciał Wizzem:
mik111 napisał(a):
Właśnie dostałem wiadomość że nie ma odprawy internetowej, trzeba odprawić się z małym bagażem normalnie tak jak z nadawanym. Pewnie tak jak w Bourgas. 2 godziny przed wylotem!!!

Między naszymi lotami było 7 godzin, na miasto nie mieliśmy ochoty wychodzić będąc wymęczeni po podróży. Chcieliśmy przejść przez odprawę, security i paszporty, i spokojnie czekać sobie na lot w airside/saloniku. Ale się niestety nie dało - Wizz otworzył stanowisko odpraw dopiero 2h przed lotem. Mieliśmy wątpliwą przyjemność koczować na twardej i zimnej podłodze w kącie hali odpraw. Na szczęście elegancko ten czas przespałem ;)
 Profil Relacje PM off
Tom K uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 26 Gru 2015 12:36 

Dzięki, zbyhu. :)
Ok, nie stresuję się na zapas, musi to być do zrobienia, skoro takie połączenie w ogóle jest. Będzie opóźnienie, to będę się martwić.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Cze 2016 10:53 

Witam serdecznie,

niedługo podróżuję z Tbilisi w Gruzji do Tel Avivu zahaczając o Lotnisko S. Gokcen w Stambule.

Z Tbilisi wylatuje o 4.30 i ląduje w Stambule o 5.50

O 7.20 z kolei wylatuje ze Stambułu mój samolot do Tel Avivu.

I stąd moje pytania: czy muszę mieć wizę do Turcji, czy na lotnisku jest strefa tranzytowa, wreszcie czy zdąże ze wszystkim? Nadmieniam, że 2 loty mam na jednym bilecie. I jeszcze jedno - czy nadając bagaż w Tbilisi nie muszę się o niego "martwić" i spokojnie dotrze on do Tel Avivu, mimo, że nadaję go w Gruzji i przesiadam się w Turcji? Przypominam, że 2 loty znajdują się na jednym bilecie.

Linia: Pegasus

Ostatnio edytowany przez wp93, 07 Cze 2016 11:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Cze 2016 11:07 

Jeśli to jest na jednym bilecie to na pewno nie musisz mieć wizy, a bagaż poleci do portu docelowego. Testowane.
 Profil Relacje PM off
wp93 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Maj 2018 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 434
Kilometry: 689 784
srebrny
Przy dwóch osobnych biletach również nie ma problemu z tranzytem - o ile lecimy z podręcznym. Dodatkowo, jeśli nie mamy karty pokładowej na kolejny lot, to wydrukują i odprawią nas przy okienku International Transfer.
Uwaga! W godzinach szczytu (rano i późnym popołudniem) do kontroli bezpieczeństwa, przed tranzytem, zdarzają się OGROMNE kolejki. Oczywiście obsługa wyłapuje osoby, które mają krótkie przesiadki, co dodatkowo wydłuża czas 'dla pozostałych'.

#9 PostWysłany: 15 Maj 2018 14:16 

niebieski
Za to poznym wieczorem okienko tranferowe moze byc puste i trzeba troche poczekac, zanim ktos sie zjawi i wydrukuje boarding.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2019 08:21 

pomóżcie!

Mam lot SFX - SAW - Bejrut

Pegasus - jeden bilet, bagaż wyłącznie podręczny.
Czas na przesiądkę 3 godziny.

Czy na lotnisku SAW wszystko odbędzie się w ramach tranzytu ? Czy muszę mieć wizę?

Dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lip 2019 08:31 

srebrny
@jakubbrz W ramach tranzytu,a więc bez wizy.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Lip 2019 08:52 

miriam napisał(a):
@jakubbrz W ramach tranzytu,a więc bez wizy.

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lip 2019 09:12 

Hej, lecę we wrzesniu Turkishem trase Bodrum-Istambul (S.Gokcen)- Berlin - przesiadka w godzinach porannych ok. 1:30h - wie ktoś może jak w chwili obecnej wygląda tam szybki transfer. Oczywiście wszystko na jednym bilecie.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Kwi 2023 10:27 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
hejka,
1h 55min na przesiadke na SAW, lot VIE - SAW a nastepnie SAW - ASR myslicie ze do zrobienia? Warto pomyslec o fast tracku? Osobne bilety niestety
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Kwi 2023 20:40 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Jak wylecisz o czasie z pierwszej destynacji to myślę że tak, też nie wiem jak ogólnie się tam odbywa po przylocie, ale kilka dni temu jak byłem to trzeba było czekać na autobusy aż podjada, później ludzie nim się zapakują też trochę może potrwać.

No i chyba może być potrzebne wyjście i ponowne przejście security - z tym nie mam pewności.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Maj 2023 12:50 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
Tylko informacyjnie - przesiadka udala sie bez problemu, SAW to wcale nie takie male lotnisko natomiast terminal na domestic jest malutki, wszystko sprawnie, jeszcze byl zapas czasu na kawke na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Lis 2023 12:28 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
Cześć wszystkim :)

Od razu uprzedzam - przejrzałem inne tematy i przeszukałem posty - nie znalazłem odpowiedzi na poniższe pytanie:

W przyszłym tygodniu lecę BER-SAW-MCT [Pegasus] na dwóch osobnych biletach. Odprawę online już zrobiłem i wydrukowałem karty

Lotnisko w BER znam dobrze i zakładam, że elektroniczne bilety [na telefonie lub wydrukowane] wystarczą. Co jednak na lotnisku w Stambule? Czy też wystarczy taki bilet, czy muszę podejść do odprawy z plecakiem, żeby wydrukowali BP?

Lecę tylko z bagażem podręcznym
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 685
Kilometry: 779 157
niebieski
Lot Kolonia - Istanbul Sabiha - Izmir na jednym bilecie Pegasusa

Lot z Kolonii opóźniony, straciłem przesiadkę ale już w Kolonii przed boardingiem na rezerwacji widziałem automatycznie zmieniony lot na późniejszy do Izmiru. Na lotnisku Sabiha przy bramce przylotów stal pracownik Pegasusa i rozdawał nowe karty pokładowe. Niestety transfer domestic zamknięty ( działał tylko international) więc kontrola paszportowa (1.5h kolejka) i ponowne security (na szczęście krótko).
Zeus lubi ten post.

#19 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 685
Kilometry: 779 157
niebieski
UPDATE: na locie powrotnym Izmir - Sabiha - Kolonia przy przejsciu transferowym stoi "bramkarz" i wpuszcza tylko na wybrane loty miedzynarodowe w ramach transferu (baaaaaardzo krótkie przesiadki). Moja 1h 30 min nie była wystarczająca i musiałem wyjść na miasto i wrócić przez kontrolę paszportową oraz security.
Zeus uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 23 Sty 2024 12:54 

Loty: 261
Kilometry: 354 792
niebieski
Jak wygląda sprawa przesiadki na lotach Pegasus z BER przez SAW do FRU - lot kupiony na jednej rezerwacji bezpośrednio na stronie linii lotniczej; czy gwarantują przesiadkę albo chociaż transfer? Lot tylko z bagażem podręcznym.

Ostatnio edytowany przez heide_berg, 23 Sty 2024 16:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość