Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Lis 2024 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
niebieski
Hej
Mam do sprzedania bilet wstępu do Dolmhabacze , bilet w formie kodu QR ważny do 11 grudnia dla dwóch osób
26 $ za osobę
Chciałem wykorzystać dzisiaj lecz dziś okazji rocznicy śmierci pierwszego prezydenta Turcji wstęp wolny plus niestety duża część pałacu pozamykana
 Profil Relacje PM off  

Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳 Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳
Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍 Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍
#82 PostWysłany: 08 Cze 2025 13:25 

Gdzie najkorzystniej kupić aktualnie bilety do Topkapi?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 19 Sie 2025 18:55 
Awatar użytkownika

złoty
Muzeum Morskie już po 600 lir (ok. 57zł), wciąż nie znajduje się w pakiecie Istanbul Pass.

Bilet do Dolmhabacze zaczyna się od 1800 lir (ok. 170zł), znajduje się w pakiecie Istanbul Pass.

To ceny dla obcokrajowców, Turcy płacą ok. 1/10 tego.

#84 PostWysłany: 16 Paź 2025 23:11 

Czy ktoś wie jak jest z płatnością na miejscu? Topkapi w kasie trzeba płacić kartą w tureckich lirach. Nie ma możliwości użycia gotówki. Nie wiem ile lirów kupić, bo nie wiem ile będę płacić kartą. Ktoś mi powie jak jest z Hagią Sophią, Muzeum Archeologicznym czy innym muzeum? W lirach wychodzi taniej i nie chce kupować wstępów wcześniej w Internecie. Nie skończyłam jeszcze swojej listy życzeń w Stambule a już było 200 Euro za wstępy. Grubo za dużo. Pozmieniałam plan zwiedzania. Nie idę do Dolmabahce za 170zl. Po drugiej stronie Bosforu jest barokowy pałac za 60 zł i chcę jeszcze do Aynalıkavak Pavilion, to tez pałac ale za 21 zl. Cysternę Bazyliki też sobie wybiłam z głowy (30-35 Euro). W ogrodzie Topkapi jest cysterna ale niewielkie to pomieszczenie tyle, że taki sam styl architektury z kolumnami jak w drogiej Cysternie i bez dodatkowego biletu. Muzeum Sztuki Współczesnej 15 Euro. Zamieniłam na Pera Muzeum (26zl) i Tophane-İ Amire Culture and Art Center bezpłatnie. Ale mam więcej miejsc w planie. Chciałabym pójść do Pera Palace Hotel i zjeść ciasteczko. Ten hotel odbierał pasażerów Orient Express. Obłędne wnętrze na zdjęciach. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak często za wstęp na miejscu i w ogóle cokolwiek w Istambule trzeba płacić kartą?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 17 Paź 2025 02:07 

kobalt_x napisał(a):
Czy ktoś wie jak jest z płatnością na miejscu? Topkapi w kasie trzeba płacić kartą w tureckich lirach. Nie ma możliwości użycia gotówki.

Można cashem w tureckich lirach, jak i większość atrakcji Stambułu, nawet gdy ceny podawane w euro.

#86 PostWysłany: 24 Paź 2025 16:16 

Witam
orientuje się ktoś może czy można kupić bilety takie które nie uprawniają do ominięcia kolejki. Jakie są ceny takich biletów?
pozdro
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 24 Paź 2025 20:59 

Tak i cena zależy od atrakcji.

#88 PostWysłany: 26 Paź 2025 22:27 

Czy gdzieś w necie można sprawdzić ceny na takie bilety?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 29 Paź 2025 06:59 

Płaciłam w kasie na miejscu tydzień temu. Hagia Sophia 25 euro lub 1250 lirów (zawyżona cena w lirach). Kasjerka chciała mi wcisnąć podwójną cenę 50 euro i sprzedać dodatkowo bilet do muzeum z mozaikami Hagii Sophii. Twierdziła, że jeśli kupie bilet tylko do świątyni to wejdę na dwa balkony i prawie nic nie zobaczę. Nie prawda. Owszem turysta może tylko na pierwsze piętro ale można iść na około. Topkapi: 50 euro lub 2400 lirów, Muzeum Archeologiczne 15 euro lub ...1190 lirów! Cena podana tylko w euro i kartka "płatność tylko w lirach". Wkurzyłam się i dyskutowałam. Pani w kasie w końcu policzyła 737 lirów. Pałac Beylerbeyi 700 lirów ale czynna tylko połowa, bo harem w remoncie. Mimo to warto było zobaczyć. Twierdza Yedikule 250 lirów. Dla tubylców oczywiście ceny niższe. Kolejki niewielkie. Polecam mieszkanko sułtańskie Hunkar Kasri obok meczetu Yeni. W stylu Topkapi i bezpłatnie. Jest jeszcze tuż obok grobowiec sułtanki Hatice i Bazar Egipski, który jest przyjemniejszy i bardziej orientalny niż Grand Bazar.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości