Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Maj 2016 14:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Dwa razy zetknąłem się z takim wałkiem. Laotańskie nominały są duże, a banknoty dość do siebie podobne. Jeśli ktoś wydaje wam resztę w postaci pokaźnego pliku banknotòw, to powinno obudzić waszą czujność. Niestety czasem trzeba rozmienić większy nominał, wtedy warto dobrze przeliczyć, co się dostaje.
W autobusie z VV coś mnie tchnęło, że jakoś mało kasy mi gościu w hostelu wydał. Wyglądało to +- tak, że miałem zapłacić bodaj 30 000 lak, dałem stòwkę, dostałem 4 x 5 tysi i pęczek banknotów, które udawały 50 000. W rzeczywistości było tam 20 tysięcy w banknotach po 2 tysiące, czy coś w ten deseń.
Za drugim razem w LP byłem już bardziej czujny i zrobić się nie dałem. Kantor, sprzedaż 40 GBP, czyli prawie 500 000 LAK. Dostaję baaaaaaardzo dużo banknotów. Głównie dwudziestki. Na pierwszy rzut oka wydaje się OK i do tego jeszcze fajnie, że w drobnych, nie będzie trzeba rozmieniać. Nie odchodząc od okienka zaczynam sobie rozkładać te banknoty na kupki, spokojnie liczyć... no nie zgadza się. To jeszcze raz. Ewidentnie brakuje 100 000 kipów, bo dwa zwitki składają się z piątek, a nie dwudziestek, są dwa razy grubsze i złudzenie matematyczne wytwarza się niemal idealne. Robią to tutaj po mistrzowsku.
No cóż, trzeci raz liczę i informuję, że mało tego sianka .Pani z kamienną twarzą przegląda pieniądze i daje mi brakującą stówkę. Tym razem znajduje się większy nominał, więc problemu z liczeniem nie mam.

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#2 PostWysłany: 27 Maj 2016 15:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
:arrow: wkrety-i-zakrety-czyli-jak-nie-zostac-oszukanym-w-podrozy,135,11992

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość