Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2020 19:13 

Ktoś z Was wypożyczał auto na Bali? Niestety na motor/skuter nie mamy prawa jazdy.
 Profil Relacje PM off  

Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN
Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
#2 PostWysłany: 03 Sty 2020 19:26 

srebrny
Odpuść sobie, wypożycz auto z kierowcą.
 Profil Relacje PM off
yoshi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 13 Sty 2020 13:41 

Tylko wlasnie planujemy zeby objechac wyspe, nie ma sensu spac w jednym miejscu skoro dojazd jest tam problematyczny bo codziennie bedzie dojazd/powrot. Jednoczesnie kierowca w ten sposob to troche dziwne rozwiazanie i nie wiem czy ktos sie tam na to zgodzi zeby nas zabierac codziennie z innego rejonu wyspy bo planujemy tam 3-4 dni w sumie.

Jak to rozwiazaliscie w swoim przypadku?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Sty 2020 14:33 

srebrny
Codzienny dojazd i powrót autem z kierowcą to moim zdaniem jednak znacznie lepsze rozwiązanie, niż jazda samemu wynajętym autem.
 Profil Relacje PM off
xionc lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Sty 2024 16:46 

Hejo,

Czy ktoś miał przyjemność podróżować po Bali wynajętym samochodem?
Planujemy jechać z małym dzieckiem i jest wygodniej wtedy ogarniać po swojemu timing.

Jak się jeździ, podobnie jak w Tajlandii? Lepiej gorzej?
Mam doświadczenie z Gruzji I właśnie z Tajlandii, szczerze to nie było tam większych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2024 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Przyjemność to nie sądzę, żeby ktokolwiek miał. To nie ma najmniejszego sensu. Auto samo kosztuje tyle samo co z kierowcą, a po co się użerać z tamtejszym ruchem?
meczko lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Sty 2024 22:44 

Loty: 193
Kilometry: 430 530
Spędziłem trochę czasu na Bali i nie widziałem turystów wypożyczających auta, tylko motorki. Jeżdżenie autem to udręka z kilku względów: poza autostradą na południu wyspy, drogi są mega ciasne i jazda autem jest super niekomfortowa, musisz uważać na wszystkie przemykające skutery. Najlepiej zrobić gdzieś bazę, Ubud, Lovina, Kuta czy gdzie tam chcecie i stamtąd ogarniać wycieczki z kierowcą, który zna teren. Praktycznie w każdym hotelu/guesthousie można ogarnąć kogoś z autem ;) No ewentualnie można wypożyczyć skuterek, bez prawka trzeba uważać na kontrole policyjne w okolicy denpasar :P
Jeśli chodzi o auto z kierowcą mogę podrzucić namiar na chłopaka co dobrze ogarnia temat.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Sty 2024 07:40 

Jazda z małym dzieckiem jak moje wymaga częstego zatrzymywania się, improwizacji. Trudno zaplanować wyjazd czy przyjazd bo to zależy od drzemki I innych nieprzewidywalnych kwestii.
Przejechałem Gruzję wdłuż I wszerz, łącznie z miejscami gdzie docierali Sami Gruzini, jezdziłem po Azji w Tajlandii I Wietnamie. Nie straszne mi są wąskie drogi czy korki. Imo, nic gorszego niż w Gruzji mnie nie spotka.
Na dodatek zabieram swój fotelik, bo niejednokrotnie w Azji ich po prostu nie było. Jak masz kogoś z fotelikiem lepszym to chętnie to rozważę, w innym wypadku nie przekonują mnie Twoje argumenty.

@xionc - nie mają tu znaczenia aspekty finansowe, wskazałem czemu interesuje mnie taka opcja. Rozumiem, że poznałeś wszystkich podróżujących na Bali I wypowiadasz się w ich imieniu?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Sty 2024 12:25 

srebrny
Cytuj:
Jazda z małym dzieckiem jak moje wymaga częstego zatrzymywania się, improwizacji. Trudno zaplanować wyjazd czy przyjazd bo to zależy od drzemki I innych nieprzewidywalnych kwestii

Wynajmujesz auto z kierowcą z dnia na dzień, na cały dzień. Jedzie tam, gdzie chcesz i o której chcesz; staje jak tego zażądasz. Nie wygodniej tak?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Sty 2024 20:04 
Awatar użytkownika

niebieski
dudu napisał(a):
@xionc - nie mają tu znaczenia aspekty finansowe, wskazałem czemu interesuje mnie taka opcja. Rozumiem, że poznałeś wszystkich podróżujących na Bali I wypowiadasz się w ich imieniu?

Ty pytasz, ja odpowiadam. Byłem na miejscu. Jeździłem też po dziwnych krajach, na Bali to nie ma sensu. Jak już podjąłeś decyzję, to nie pytaj. Żaden z Twoich argumentów nie uzasadnia potrzeby posiadania wynajętego auta.

#11 PostWysłany: 29 Sty 2024 20:36 

niebieski
dudu napisał(a):
Hejo,

Czy ktoś miał przyjemność podróżować po Bali wynajętym samochodem?
Planujemy jechać z małym dzieckiem i jest wygodniej wtedy ogarniać po swojemu timing.

Jak się jeździ, podobnie jak w Tajlandii? Lepiej gorzej?
Mam doświadczenie z Gruzji I właśnie z Tajlandii, szczerze to nie było tam większych problemów.

Miałem auto na 4 dni, objazd całej wyspy, ale jeszcze bez dziecka. Daliśmy radę. Podobnie jak wszędzie w Azji, ciasnawo, po jednym pasie, czasem wariaci, nie gorzej niż w Egipcie czy LIbanie, może nieco podobnie jak w Birmie, Tajlandii, Laosie, Kambodży, Wietnamie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dudu uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 20 Kwi 2026 19:08 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Informacyjnie:

Wypożyczyłem auto na 10dni, jeżdziłem po wyspie busem na 9os. Ogólnie kultura jazdy jest całkiem spoko, kierowcy wyrozumiali, nikt się nie denerwuje nie trąbi jedyne trąbienie to skuterki podczas wyprzedzania dają info. Największym minusem są drogi, są bardzo wąskie i strome w szczególności w górach. Miałem spore problemy busem na podjazdach i przy mijankach na wąskich drogach. Przejechanie 50km to około 1,5h do 2h jazdy. Jeżdziłem autem na Sri Lance, Jordani i uważam, że tutaj było lepiej.
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość