Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Paź 2023 06:26 

Czy w Bangkoku jest jakaś wypożyczalnia która nie wymaga karty kredytowej? Oddanie auta w Krabi.
Debetowa karta oczywiscie jest i moze byc duza kaucja......W Krabi nie ma problemu ale to lokalna wypozyczalnia i z drugiej strony niz potrzebuje.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#22 PostWysłany: 06 Sty 2025 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Pytanie trochę na uboczu wypożyczania samochodu, bo auto wypożyczyć łatwo ale czasami już gdzieś zaparkować to graniczy z cudem, jak wygląda sprawa parkowania (dostępność miejsca) przy głównych atrakcjach. Głownie interesuje mnie Chiang Mai/Chiang Rai. ?

#23 PostWysłany: 06 Sty 2025 11:33 

niebieski
W Chiang Mai na starówce nie ma sensu używać samochodu. Bardzo słabo z miejscami parkingowymi, a wszędzie blisko i tuk tuk tani. Miałem samochód do jeżdżenia po okolicy, ale nie na zwiedzanie miasta.
W Chang Rai nie byłem, więc się nie wypowiem.
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 06 Sty 2025 15:58 
Awatar użytkownika

platynowy
@Dryblas Jeśli nie musisz podaruj sobie samochod w TH. Tam scooter is a name of the game. A jeśli nie jeździsz na jednośladzie to Grab itp apki. Tanio szybko i sprawnie. Można nawet na skuterku 1osobowo.
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 06 Sty 2025 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Problem mam z przyjaciółmi oni nie jednośladowi, ani rower ani skuter. więc cisną mnie o 4 koła :( a że na 6 osób się to rozkłada to cenowo spoko za tydzień mamy oferty na poziomie 1100 pln na 6 osób więc Chiang Mai i Chiang Rai objedziemy na luzie

#26 PostWysłany: 06 Sty 2025 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Jeśli chcecie się przemieszczać dalej niż kilkanaście km od miasta to zdecydowanie samochód będzie lepszym rozwiązaniem niż skuter (a jest dużo fajnych atrakcji w bliższej i dalszej okolicy więc jest gdzie jeździć jeśli ma się czas). Jeśli chcecie jechać między Chiang Mai i Chiang Rai to skuter już na pewno nie, to jest prawie 200 km.

W Chiang Mai wjeżdżać do samego centrum nie ma sensu, tam wszystko jest w zasięgu spaceru. Samochód może stać pod hotelem lub gdzieś poza centrum jeśli nie macie tam noclegu. Generalnie przy hotelach poza ścisłym centrum nie było problemu z parkowaniem na ulicy.
Byliśmy samochodem w świątyni Doi Suthep, tam też parkowanie wzdłuż drogi, ale z miejscem nie było problemu.

W Chiang Rai przy głównych atrakcjach (świątynie, statua Guan Yin) są parkingi i z miejscem nie ma problemu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Sty 2025 22:47 

niebieski
Chcę wynająć samochód na lotnisku BKK
1. Czy oprócz Hertz ktoś może polecić także inną wypożyczalnię?
2. Znalazłem niską cenę w Alamo, ale na Google Maps nie mają żadnych opini, dziwne. Nigdzie indziej też nie mogę znaleźć. Jakieś pomysły...?

(Z góry dziękuję za porady typu: weź skuter, Bolt, itp. :) )
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Mar 2025 20:01 

Parę groszy ode mnie w kwestii wypożyczenia samochodu: bierzcie tylko i wyłącznie pełne ubezpieczenie. Niby oczywiste, ale ostatnio miałem małe spotkanie z drzewem i bez tego musiałbym dopłacić naprawdę duże pieniądze za naprawę . Druga kwestia - trzymać papiery i dogadywać wszystko, każdy szczegół. Po kolizji wypożyczalnia próbowała mi wmówić, że miałem podstawowe ubezpieczenie pokazując dokument wypożyczenia innego Polaka. Na szczęście miałem screeny konwersacji i oryginał dokumentu, więc grzecznie oddali kaucję i się pożegnaliśmy.
Kolejna sprawa - koniecznie woźcie ze sobą międzynarodowe prawo jazdy. Na Phuket trafiłem na policyjną kontrolę i dostałem mandat w wysokości 1000 baht za brak prawka. Nie pomogły tłumaczenia, że zostało w hotelu i mogę przywieźć.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Kwi 2025 11:31 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Lokalna sieciówka z dobrymi ocenami - drivecarrental.com która obsługuje z tego co widzę większość lotnisk daje 15% rabatu za założenie u nich konta. 15 dni za przyjemne 800zl z podstawowym ubezpieczeniem. Skyscanerry i inne powyżej 1k.
2 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 08 Cze 2025 16:05 

niebieski
Bardzo miłe są te ceny - jednak mam problem z godzinami otwarcia.
Zarówno ww. wypożyczalnia jak i np. Hertz pokazują, że się otwierają o 7 lub 8 rano. I nie można założyć rezerwacji z oddaniem auta we wcześniejszych godzinach - a tak się składa, że wylot mam po godzinie 8:45 rano z Phuket do SHJ Air Arabia. Więc godzina 8 odpada całkowicie - a 7 rano (to pierwsza najwcześniejsza godzina zwrotu, którą system akceptuje w drivecarrental) to... no nie wiem: na styk? Bagażu rejestrowanego chyba (jeszcze się zastanawiam) nie będę miał - ale... no właśnie: co zrobić? Auto bym chciał wynająć, żeby trochę pojeździć po okolicy - co myślicie? :)
I przy okazji - mam wyrabiać międzynarodowe (i które?) prawo jazdy na okoliczność Tajlandii czy wystarczy polskie?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Cze 2025 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Genewska. Trzeba mieć.
A co do godzin otwarcia, to sam musisz zdecydować mając świadomość ryzyka. ;) Ja bym pewnie czekał o 6:50 pod wypożyczalnią.
sanchopan uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 08 Cze 2025 17:51 

niebieski
OK - to rozważę wszystkie za i przeciw.
Zasadniczo zacząłem się właśnie skłaniać ku rozwiązaniu, by nie wynajmować auta - do Patong i z powrotem taxi hotelowe nas (5 osób) zawiezie za 2x800 THB, do miasta Phuket to jakiś niby-autobus jeździ (auto-ciężarówko-bus) za 30 THB, to może nie warto się bawić w wynajem(?). ;)
Lepiej te pieniądze może przejeść na miejscu. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości