Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Opinie/Recenzje lotów UIA
ukraine-international-airlines-opinie-recenzje-uwagi,226,36850&p=753404&hilit=jfk#p753404
https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... 67-300738/

Pytania dot. Jakości - negatywnych opinii będą kasowane.

Po zakupie biletu (nawet Low-Cost) można zmienić numer paszportu za darmo, dzwoniąc do biura UIA, mailem, facebookem lub PW do UIA

Miles and segments are not credited for tickets purchased for Low-cost fares.

Czyli w taryfie Low Cost nie można sobie zrobić statusu za ilość lotów

Oferta LOW COST linii lotniczych UIA. Ceny, warunki

oferta-low-cost-linii-lotniczych-uia-ceny-warunki,226,121339

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#1381 PostWysłany: 05 Lis 2019 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Jak chcesz możesz wyjść. Jak nie chcesz, to nie;-)
Do tranzytu na lewo, do miasta na prawo;-)

Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍 Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍
#1382 PostWysłany: 05 Lis 2019 11:57 

Czy jeśli mam na jednym bilecie BKK-KBP-WAW i lecę z bagażem rejestrowanym to czy dam radę nadać w BKK bagaż tylko do Kijowa i tam opuścić ostatni lot KBP--WAW? Stop w Kijowie między lotami wynosi około 7h.
 Profil Relacje PM off  

#1383 PostWysłany: 05 Lis 2019 13:46 
Awatar użytkownika

Proszę o pomoc. Rezerwowalam bilety UIA z WAW do BKK przez OTA BudgetAir. Najpierw w rezerwacji zmieniono lot KBP - WAW na dzień później teraz anulowali cała rezerwacje bez pytania i dostałam takiego maila z BudgetAir, cyt: " Twoja rezerwacja została anulowana. Linia lotnicza nie zapewniła innych połączeń, więc pozostaje tylko zażądać pelnego zwrotu kosztów. Rozpoczęliśmy procedurę zwrotu pieniędzy." Napiszcie czy ktoś z Was ma podobną sytuację. Nie mogę skontaktować się ani z UIA przez messengera ani przez maila, ani telefon żeby przebukowac loty. Dostaliśmy właśnie wiadomość od UIA, że agent powinien był przebukowac loty, a on anulował wszystko. Co możemy zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#1384 PostWysłany: 05 Lis 2019 13:58 

@jezabel
Przeczytaj mój post 2 strony wcześniej, opisałem dokładnie rozwiązanie identycznej sprawy.
 Profil Relacje PM off  

#1385 PostWysłany: 05 Lis 2019 14:02 
Awatar użytkownika

Mam identyczną sytuację. Też z Budgetair. Z tym, że ja nie kontaktowałem sie z nikim i grzecznie czekam na zwrot pieniędzy. Może jednak robię błąd i powinienem walczyć o przebukowanie?
 Profil Relacje PM off  

#1386 PostWysłany: 05 Lis 2019 14:15 

srebrny
Tak jak pozostali pisali polecam sprawdzanie na checkmytrip, bo UIA chyba pisze o anulacji a jednocześnie rezerwuje kolejne loty.
Ja mam Izmir na czerwiec - 4 maile z anulowaniem 4 odcinków, a na CMT pokazuje ładnie zmienione loty. Chyba trzeba napisać do nich po prostu czy się je akceptuje, czy też nie. Ale mogliby o tym napisać w mailu. :)
 Profil Relacje PM off  

#1387 PostWysłany: 05 Lis 2019 14:26 
Awatar użytkownika

jarak10, podaj proszę maila polskiego BudgetAir. Mam zakupione bilety Bangkok- Mandalay (Air Asia) i Mandalay - Bangkok (Thai Airways). Dolotu przepadną jak nie przebukuje..
 Profil Relacje PM off  

#1388 PostWysłany: 05 Lis 2019 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Misiatek napisał(a):
Tak jak pozostali pisali polecam sprawdzanie na checkmytrip, bo UIA chyba pisze o anulacji a jednocześnie rezerwuje kolejne loty.
Ja mam Izmir na czerwiec - 4 maile z anulowaniem 4 odcinków, a na CMT pokazuje ładnie zmienione loty. Chyba trzeba napisać do nich po prostu czy się je akceptuje, czy też nie. Ale mogliby o tym napisać w mailu. :)

Wg mnie nie musisz pisać, loty mają status Confirmed. Natomiast musisz napisać, jeśli chcesz zmienić loty na inne dni. Ja napisałam. Wszystko bezproblemowo przebukowali, tak jak chciałam i wysłali mi nowe potwierdzenia.

#1389 PostWysłany: 05 Lis 2019 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 106 123
Dokładnie. Też 1 listopada dostałam informację o anulowaniu lotów ze Stambułu do Kijowa i z Kijowa do Warszawy. Weszłam na rezerwację na stronie UIA, tam się pokazywała informacja, że nie mogę zmienić lotów on line i żeby wysłać zapytanie w formularzu. Dwa dni później (w niedzielę) skontaktowało się ze mną UIA, żeby potwierdzić zmienione koty, które widziałam wcześniej w CheckMyTrip. Bez problemu pozmieniali mi loty zgodnie z moją prośbą, ze Stambułu dzień później, bo nie chciałam wylatywać o 6.00 rano, a z Kijowa na jeszcze kolejny dzień.
 Profil Relacje PM off  

#1390 PostWysłany: 05 Lis 2019 15:06 
Awatar użytkownika

Status na Checkmytrip UNKNOWN. UIA napisało, że "w sprawie zmiany rezerwacji i wystawienia nowych biletów prosimy o kontakt z biurem podróży, gdzie bilety były opłacone. W przypadku nie zaakceptowania zaproponowanej zmiany przysługuje Państwu pełen zwrot za bilety". Problem w tym, że nikt nie zaproponował żadnej alternatywy. Jak wymusić na OTA przebukowanie, a nie zwrot kasy? Nie odpisują na maile wysłali tylko rano maila ze anulowali i tyle. Czy da się coś zrobić czy już "po zawodach"?
 Profil Relacje PM off  

#1391 PostWysłany: 05 Lis 2019 15:23 

Oni odpisują na maile ale po około dobie wiec się uzbrój w cierpliwość. Natomiast na moim przykładzie nie radzę już pisać do budgetair bo to bez sensu, oni Ci nic innego nie wymyśla poza zwrotem. U mnie tez nie zaproponowali żadnej alternatywy na anulowany wylot i gdybym nie przycisnął sprawy to pewnie bym musiał zaakceptować zwrot kasy.

Jedynym rozwiązaniem to skontaktuj się z POLSKIM biurem UIA, do mnie oddzwonili i wszystko załatwiliśmy - mimo ze podobno nie było wolnych miejsc na wylot dzień później. Dodam ze każdy kontakt UIA poza polskim mnie informował jak Ciebie, ze oni nic nie mogą zrobić i proszę się kontaktować z wystawca biletu (a na prawdę próbowałem pisać przez 3 dni po kilka razy dziennie na ich facebookach)

Po tym jak agent UIA zmieni twoja rezerwacje na inne dni, będziesz już widział zmianę na checkmytrip i przyjdzie Ci wtedy mail od budgetair (automat) ze twoja trasa została zmieniona i czy akceptujesz zmianę (guzik do wciśnięcia). Po potwierdzeniu po jakiejś godzinie, może dwóch dostaniesz od nich kolejnego maila z wystawionymi już nowymi biletami.. powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#1392 PostWysłany: 05 Lis 2019 15:55 
Awatar użytkownika

Dziękuję bardzo za pomoc @jarak10. Budgetair wyklarowało swoją pozycję, dla nich sprawa jest zamknięta. Anulowali definitywnie. Możemy jedynie kupić nowy lot. Ale cały czas mailuję z babeczką z polskiego oddziału UIA i wysłałam w tej chwili błagalnego maila. Ona moją jedyną nadzieją.. Podpowiedz jakich argumentów użyłeś?
 Profil Relacje PM off  

#1393 PostWysłany: 05 Lis 2019 16:56 
Awatar użytkownika

Sytuacja zgoła beznadziejna, babka z polskiego oddziału UIA wysłała mi już maila ze zmienionymi lotami i miałam zaakceptować, po czym zobaczyła że jest status refund wprowadzony przez BudgetAir i nie mogła zmienić rezerwacji. Kazała pisać do OTA o cofnięcie statusu refund. Napisałam maile do BudgetAir..
 Profil Relacje PM off  

#1394 PostWysłany: 05 Lis 2019 17:13 

Kurczę to faktycznie beznadziejna sytuacja. Może jakoś twardo postaw sytuacje, że masz porezerwowane loty, hotele i nie ma opcji żebyś się zgodził na refund..

Ale współczuje. Dziwne ze od razu u Ciebie przyjęli takie podejście. U mnie normalnie poinformowali o anulacji i ze będą próbować z UIA załatwić zastępcze loty.

Ja jasno im napisałem w pierwszym mailu ze jestem po rozmowie z UIA i nie ma problemu z darmowym zmienianiem lotów, ale jako wystawca biletu musicie to zaakceptować i bardzo o to proszę.
 Profil Relacje PM off  

#1395 PostWysłany: 05 Lis 2019 17:25 
Awatar użytkownika

Budgetair twierdzi że nie mogą cofnąć statusu refund. Że mam zaakceptować zaistniałą sytuację i kupić nowy bilet. Mam mailowe potwierdzenia, że UIA wyraziło chęć zmiany lotów i podali do akceptacji nowe daty. BudgetAir twierdzi, że UIA nie zaproponowało alternatywnych tras. Dziwne, bo mi na maila podali alternatywę i chcieli zamienić, ale nie mogli bo był status"refund". Budgetair ewidentnie działa na szkodę klienta i kłamie w żywe oczy. Mają siedzibę w Holandii obejmuje ich prawo UE. Chyba pozostaje mi tylko droga sądowa...
 Profil Relacje PM off  

#1396 PostWysłany: 05 Lis 2019 19:48 

Pewnie się posiłkują tym, że na początku nie proponowali nic... i to że dopiero teraz już może nic nie znaczy bo oni już zrobili ten refund.

Współczuję, nie pozostaje Ci chyba nic tylko jeszcze się trochę pokłócić, wytłumaczyć że drugie tyle masz zainwestowane w hotele itp. i prosisz ich o cofnięcie tego refund bądź znalezienie innego połączenia w ramach twojej płatności. Nic innego już do głowy nie przychodzi..

ja już mam nauczkę ze nigdy więcej nie będę chciał oszczędzić 150 zł od biletu bo przez to OTA same problemy............ Gdyby to od UIA zależało to sam widzisz że już po pierwszym kontakcie na FB miałbyś nowe bilety :/ istny cyrk... Aż się boję wyobrazić załatwiania formalności jakby np kilka godzin przed lotem został anulowany albo przesunięty... Przecież do nich nawet zadzwonić nie można. porażka
 Profil Relacje PM off  

#1397 PostWysłany: 05 Lis 2019 20:20 
Awatar użytkownika

-- 05 Lis 2019 19:02 --

U mnie sytuacja wyglądała tak. 1-go listopada otrzymałem takiego oto maila:

-- 05 Lis 2019 19:20 --

Następny mail od Budgetair to:

Załącznik:
2019-11-05_190526.png
2019-11-05_190526.png [ 10.97 KiB | Obejrzany 773 razy ]

Tak więc grzecznie czekam na zwrot pieniędzy ale po lekturze wątku postanawiam powalczyć o przebukowanie lotu, w końcu 3000 PLN za lot do Bangkoku i z powrotem dla dwóch osób to rarytas. Ale odpowiedź jaką otrzymałem rozwiała wszelkie złudzenia. Jak się okazuje Budgetair zakończył sprawę jeszcze w niedzielę, 3-go listopada. I tyle z mojej pierwszej przygody z OTA.

Załącznik:
2019-11-05_191008.png
2019-11-05_191008.png [ 11.56 KiB | Obejrzany 773 razy ]

Przepraszam za chaos, dopiero zacząłem się orientować co i jak na forum.
Tak, że u mnie wygląda to tak. W sierpniu zapłaciłem za 2 bilety z WAW do BKK i z powrotem 3000 zł. Po zmianie siatki lotów przez UIA, Budgetair po prostu w moim imieniu zwrócił się do UIA o zwrot pieniędzy i ten zwrot już po dwóch dniach otrzymał. Na dobrą sprawę nie miałem nawet czasu, żeby coś zrobić. Wszelkie próby zrobienia czegokolwiek w tym momencie są bezcelowe, ponieważ sprawa została zamknięta już 3-go listopada. Pozostało kupić nowe bilety za 4000 zł? 5000 zł?

Kolega jarak10 miał chyba jednak inną trochę sytuację, bo dostał wiadomość, że ma loty zmienione, a nie całkowicie anulowane jak ja i jezabel. Nam anulowanie lotów i żadanie refundacji zamknęło drogę do jakichkolwiek manewrów, tak myślę.

Załączniki:
2019-11-05_185934.png
2019-11-05_185934.png [ 11.18 KiB | Obejrzany 798 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1398 PostWysłany: 05 Lis 2019 20:25 

Wiesz co ja miałem inną o tyle, że dzięki temu że na F4F dowiedziałem się o zmianie tych połączeń - to ja ich uprzedziłem. Napisałem do Budget maila, z informacją ze UIA zmieniło połączenia i chciałbym przełożyć te loty. Napisałem do nich bez jakiejkolwiek informacji od nich! Natomiast widziałem już na stornie UIA że jeden lot mam przełożony a drugi całkowicie anulowany (tak jak wy).

Pierwszy mail jaki dostałem w odpowiedzi to: ..faktycznie sprawdziliśmy że masz anulowany lot. Czy masz na oku jakieś wybrane połączenie czy mamy sami się zapytać o alternatywę?
I tak już poszło dalej. Wydaje mi się, że w waszym przypadku faktycznie nie poinformowano was o anulacji, a z racji ze UIA z automatu nie przełożyła wszystkich lotów tylko część po prostu anulowała, to Budget po prostu zrobiło anulację i refundy..

BO ja również miałem anulowany! co więcej dostałem odp od Budget, że zapytali UIA i niestety nie ma miejsc na lot dzień później. Pewnie gdybym wtedy nie wziął tej sprawy w swoje ręce to po kolejnym dniu dostałbym od nich informację ze w związku z tym anulują mi całą rezerwację i zwrot.. mieliście chyba pecha po prostu
 Profil Relacje PM off  

#1399 PostWysłany: 05 Lis 2019 20:36 
Awatar użytkownika

-- 05 Lis 2019 19:33 --

@Mariush70 dostałam identycznego maila, tylko dzisiaj rano. Byłam już dogadana z UIA na zmianę dat (wylot dzień wcześniej, przylot dzień później). BudgetAir jak mantrę powtarza, że nic się nie da zrobić, bo wysłano o refund (przecież OTA ma obowiązek zaproponować alternatywny lot). UIA twierdzi, że gdyby OTA zwróciło się do nich z prośba zmienili by bez problemu datę lotów WAW-BKK, BKK-WAW. Pozostaje jedynie sąd i odszkodowanie za różnice w zakupionych lotach, dodatkowych noclegach itp itd, bo w tych samych datach w których już mamy urlopy i ten pierwotny lot UIA nie da się już zakupić biletu w tej cenie (ja kupiłam za 1473 zł 3 szt biletów) :-(

-- 05 Lis 2019 19:36 --

Wiesz @jarak10 ja tez czytałam artykuł F4F i nic nie wzbudziło mojego niepokoju, bo miałam dalej widoczna cała rezerwacje, a tylko zamieniony segment powrotny KBP-WAW z niedzieli wieczór na poniedziałek rano. Cała rezerwacja wygładała OK i nie wykonywałam żadnych ruchów, bo mysłałam że na tym zmiany się skończą..
 Profil Relacje PM off  

#1400 PostWysłany: 05 Lis 2019 20:39 
Awatar użytkownika

@jarak10 Tak jak mówisz, pech i niewiedza. Z drugiej strony pracowałem cały długi weekend więc zanim się zorientowałem co i jak to już była musztarda po obiedzie. Refund już był załatwiony w niedzielę wieczorem, czyli po dwóch dniach od pierwszego powiadomienia. No cóż, frycowe trzeba zapłacić. Człowiek się uczy całe życie.

@jezabel Jak widzisz, bardzo szybko otrzymali w moim przypadku refund od UIA. I sprawa zamknięta. Jak widzisz powtarzają jak mantrę, że linia nie zaproponowała żadnej alternatywy ale czy naprawdę? Poszli po linii najmniejszego oporu i wzięli refund. A że ja jestem 1000 albo 2000 w plecy? Co to ich obchodzi. Chyba to był jednak mój pierwszy i ostatni raz z OTA. Tobie tym bardziej współczuję, że linia poszła Ci na rękę i mogłaś mieć wszystko dograne gdyby nie ośli upór Budgetair.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości