Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lis 2013 01:00 

Loty: 8
Kilometry: 13 400
Cześć,
14 grudnia (w sobote) o 14 ląduje w Bergamo, chciałbym się dostać w miarę szybko i tanio do Turynu z Bergamo lub Mediolanu. Z tego co znalazłem jeżdżą pociągi z Mediolanu w cenie 9 euro.

I oczywiście powrót, w okolicach 23 lub północy, ew tani nocleg i powrót rano.
Gdzie szukać tanich biletów? Bo 18 euro za dwie strony to całkiem sporo :(.

Ostatnio edytowany przez Kamil, 07 Maj 2014 15:11, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨
#2 PostWysłany: 06 Lis 2013 11:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
adamek35 napisał(a):
...Gdzie szukać tanich biletów? Bo 18 euro za dwie strony to całkiem sporo :(.

to stopem jedź!
biorąc pod uwagę, że teoretycznie najtańsze regionalne pociągi kosztują po 14euro w jedna stronę...
podobna trasa Krakow-Rzeszow kosztuje ok 15euro RT, marudo!

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Sie 2018 19:45, edytowano w sumie 1 raz
K R
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:01 

Marudo!

Jest jakaś możliwość bezpośrednio z Bergamo? Czy tylko Bergamo -> Mediolan, a potem Turyn?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2013 16:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
adamek35 napisał(a):
Marudo!

Jest jakaś możliwość bezpośrednio z Bergamo? Czy tylko Bergamo -> Mediolan, a potem Turyn?

taksówką albo busem(2x dziennie, ok 20euroOW)
od orio shuttle bus-milano centrale i potem pociąg to chyba tylko taksówka lepsza

#5 PostWysłany: 06 Lis 2013 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Ogólnie ja busem z Orio do Turynu bezpośrednio nie jechałem.
Bo raczej nie ma takiego połączenia, choć namteh mi tutaj w moją wiedzę wątpliwości wstawia.
Z Orio ja osobiście, rok temu,kiedy sam korzystałem, uznałem, że najszybciej i najtaniej to jednak będzie 5 euro bus z Orio do Milano Centralne, potem pociąg za ok. 11 euro do Turynu.
Z Malpensy sytuacja przedstawia się inaczej, ale i drożej. 20 euro bezpośrednio z Malpensa do turynu oczywiście - w jedną stronę,
taniej raczej nie będzie. Choć nie wiem czy bilety kolejowe nie kosztują ok. 9 euro z wcześniejszym zabukowaniem.
Wiadomo z Mediolanu do Turynu daleko nie jest ~ 170 km i kosztuje to ~10 euro, ale w Polsce pewnie cena na bilet normalny jest podobna ( za taką odległość) , wiec nie ma co narzekać, bo nawet Veloce Regionale, to pod względem polskiej kolei jednak JAKAŚ jakość jest.

#6 PostWysłany: 06 Lis 2013 20:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Robaku napisał(a):
Ogólnie ja busem z Orio do Turynu bezpośrednio nie jechałem.
Bo raczej nie ma takiego połączenia, choć namteh mi tutaj w moją wiedzę wątpliwości wstawia.
....

google wypluło że ponoć jakiś bus miał kursować 2 razy dziennie(czyli porównując z innymi kierunkami: prawie w ogóle) bezpośrednio ale nigdy się tym nie interesowałem ani na oczy widziałem. tak czy siak, taniej niż to co obaj mówimy nie będzie.

#7 PostWysłany: 06 Lis 2013 20:36 

W tamtym roku widziałem przed lotniskiem autobus jadący do Turynu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lis 2013 22:03 

niebieski
namteH napisał(a):
busem(2x dziennie, ok 20euroOW)

To chyba o Sadem tu chodzi:

http://www.sadem.it/media/82862/000040.pdf
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lis 2013 22:23 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Tak sie sklada, ze akurat dzisiaj wróciłem z meczu z Turynu. Z Bergamo dostalem sie tam przez Orio Shuttle+pociąg z Milano Centrale. Wydaje mi sie, ze jest to najtansza opcja, aczkolwiek na pewno nie najszybsza. Szczegolnie, jak na 20 min przed Turynem okazuje sie, ze pociag nie pojedzie dalej, bo ludzie leżą na torach :)

http://www.leggo.it/NEWS/ITALIA/torino_ ... 0571.shtml

W nocy, po 23 nie wrocisz transportem publicznym do Bergamo. Jezeli nie podrozujesz sam, to rozsadym moze byc wypozyczenie samochodu w BGY.

#10 PostWysłany: 06 Lis 2013 22:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Grzegorz40 napisał(a):
namteH napisał(a):
busem(2x dziennie, ok 20euroOW)

To chyba o Sadem tu chodzi:

http://www.sadem.it/media/82862/000040.pdf

dokładnie!

#11 PostWysłany: 05 Gru 2013 21:24 

Jest szansa na kupienie tych tanich biletów na miejscu na dworcu? Bo niestety biletów online w cenie 9 euro nie ma na interesująca mnie godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Gru 2013 22:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
adamek35 napisał(a):
Jest szansa na kupienie tych tanich biletów na miejscu na dworcu? Bo niestety biletów online w cenie 9 euro nie ma na interesująca mnie godzinę.

jakich biletów?

#13 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:37 

trenitalia.com były bilety milano - torino w cenie 9 euro w 1 stronę, teraz są po 19. Można kupić te tańsze np. na dworcu w dniu wyjazdu albo gdzieś indziej?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:45 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Nie sądzę, cena zwiększa się im bliżej do daty podróży. Mówią, że chytry traci dwa razy. Żeby nie zostawiać z niczym, przypominam sobie, że ktoś pisał o bezpośrednim autobusie z lotniska Orio Al Serio do Turynu. Jeździ 3 razy dziennie, koszt to 20 euro, ale w tej sytuacji i tak bardziej się to opłaca.

http://www.sadem.it/it/prodotti/collega ... serio.aspx
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Paź 2015 11:34 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Odświeżam temat. Dość spontanicznie kupiłem bilet lotniczy do Bergamo w celu dostania się do Turynu. Zamierzam skorzystać z Orio Shuttle bus za 5 euro do dworca w Mediolanie, a następnie pociąg do Turynu. Cena na dziś (podróż 31 X) waha się między 19 a 25 euro w jedną stronę. Sprzedaż biletów na pociągi regionalne startuje na tydzień przed datą odjazdu. Moje pytanie dotyczy ceny przejazdu regionalnym do Turynu w jedną stronę. Czy 14 euro jak było 2 lata temu to cena wciąż aktualna? Czy cena na przejazd regionalnym zmienia się czy jest stała? Dziękuję za pomoc

#16 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Joozek25 napisał(a):
... Moje pytanie dotyczy ceny przejazdu regionalnym do Turynu w jedną stronę. Czy 14 euro jak było 2 lata temu to cena wciąż aktualna? Czy cena na przejazd regionalnym zmienia się czy jest stała? Dziękuję za pomoc

To wszystko jest na stronie trenitalii dostępne 4F, tak samo jak ten temat i główny o pociągach w Italii.

#17 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:19 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Joozek25 napisał(a):
Odświeżam temat. Dość spontanicznie kupiłem bilet lotniczy do Bergamo w celu dostania się do Turynu. Zamierzam skorzystać z Orio Shuttle bus za 5 euro do dworca w Mediolanie, a następnie pociąg do Turynu. Cena na dziś (podróż 31 X) waha się między 19 a 25 euro w jedną stronę. Sprzedaż biletów na pociągi regionalne startuje na tydzień przed datą odjazdu. Moje pytanie dotyczy ceny przejazdu regionalnym do Turynu w jedną stronę. Czy 14 euro jak było 2 lata temu to cena wciąż aktualna? Czy cena na przejazd regionalnym zmienia się czy jest stała? Dziękuję za pomoc

Megabus z Mediolanu w tej dacie, w zależności od godziny kosztuje od 6 do 13 funtów, może to Ci pomoże.
 Profil Relacje PM off
Joozek25 lubi ten post.

#18 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Joozek25 napisał(a):

Żeby sprawdzić bilet na pociąg regionalny wystarczy, że sprawdzisz cenę np na przejazd jutro na tej trasie na trenitalia ;) Tylko pamiętaj o kasowaniu biletu na peronie w kasowniku, ja niestety ostatnio będąc właśnie w Turynie i spiesząc się na pociąg zapomniałem o tym i kosztowało mnie to dodatkowo 25 euro :(
Joozek25 lubi ten post.
Joozek25 uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:12 

niebieski
Regionale 12,45e
Ale po co Turyn? Nuda :) Do Genui megabusem jedź
 Profil Relacje PM off
Joozek25 lubi ten post.
Joozek25 uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:37 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Dzięki za pomoc! Dość późno się ogarnąłem z biletem lotniczym i teraz muszę przepłacać megabusa. Z Milanu do Turynu muszę jechać pociągiem, bo chcę zdążyć na derby, które startują o 18.00. Hostel mam w wiosce olimpijskiej koło stadionu Torino, a mecz jest na Juventusie w drugiej części miasta. W Genui będę dzień później (megabus aż 10 e) tam Genoa gra z Napoli. Nocą przejazd do Sieny (7euro), a potem jeszcze Florencja i odlot z Bolonii. Tak to jest kombinować tanie loty na ostatnią chwilę, przejazdy trochę mnie skrobną (koło 60 euro), ale termin akurat mi się zwolnił i mogę ruszyć w podróż. Czytam, że Turyn mało ciekawy, ale liczę, że jednak mnie urzeknie. Liznę trochę Genuę i Sienę (obydwa miasta ponoć piękne), a Florencję I Bolonię już znam, także tylko wizyta sentymentalna. W Italii jak w domu. Pozdrawiam!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości