Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 735 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 21 Sty 2016 21:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Maj 2012
Posty: 1623
Loty: 1
Kilometry: 122
platynowy
Najłatwiej (o ile zmiana lotu PRG-IST na dzień wcześniej nie wchodzi w grę) będzie pewnie poprosić o zmianę lotu IST-DAR na dzień następny. Powinien Ci wtedy przysługiwać hotel od TK bo będziesz miał dłuższą przesiadkę.
Drugą opcją będzie próba zmiany lotu PRG-IST na inną linię ze Star Alliance taka jak LOT lub Lufthansa.
Góra
 Relacje PM off  
 
#62 PostWysłany: 22 Sty 2016 03:15 

Rejestracja: 08 Wrz 2015
Posty: 83
Zgodnie z radą @kemota pojechałem na na Heathrow.Gość po konsultacjach stwierdził, że nie może mi zmienić miejsc wylotu na mojej rezerwacji. Stanęło na tym,ze z PRG wylecę dzień później o godzinach jak z pierwotnej rezerwacji. Ponieważ nie chciałem tracić dnia wakacji w DAR przebukowałem również powrót do PRG. Konsekwencje są takie, że jeden dzień dłużej jestem w PRG.Plus taki,że połażę po Pradze, minus, że muszę wykupić jeszcze jeden nocleg. Polskiego Busa przebukowałem bez problemu. Do kosza poszedł powrotny bilet Rajanerem PRG-STN + konieczność zakupu nowego. No i do zmiany jest check in w hotelu.
Już widzę minę mojej szefowej jak się dowie, że wrócę do pracy jeden dzień później.
Na pytanie dlaczego dopiero na 30 godzin przed wylotem informują o znaczącej zmianie godzin lotu oraz braku alternatywnych propozycji nie dostałem odpowiedzi.
Z TK zostałem wyleczony na przyszłość.
Pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#63 PostWysłany: 22 Sty 2016 06:10 

Rejestracja: 27 Mar 2014
Posty: 3498
złoty
Jesli nie zmienili Ci lotu wedle twoich oczekiwan, to lepiej bylo stawic sie na lotnisko i tam zalatwiac sprawe.
Duzo lepsze rozwiazania i wiecej mozliwosci zapewne by zaproponowali, albo szybki rerouting, albo zakwaterowanie na koszt linii, wiec nawet powrot moglby odbyc sie w pierwotnym terminie, bez potrzeby zakupu nowego dolotu.
Tak na przyszlosc dla potomnosci :)
Nie lecialem jeszcze TK, ale chyba za cos dostali- numero uno wsrod przewoznikow?!
Góra
 Relacje PM off  
 
#64 PostWysłany: 24 Sty 2016 16:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Paź 2014
Posty: 426
Loty: 134
Kilometry: 408 725
niebieski
Wylatuję jutro o godz.15 z Warszawy do Stambułu a następnie o godz.1 czasu tureckiego wylatuję ze Stambułu do Kuala Lumpur.
Zrobiłem przed chwilą check-in na lot do Stambułu ale nie mogę jeszcze zrobić check-in na lot ze Stambułu do Kuala Lumpur (pomimo, że mam jedną rezerwację na oba loty), ponieważ na stronie internetowej TK mogłem wybrać tylko najbliższy lot.
Kiedy będę mógł zrobić check-in na lot ze Stambułu do Kuala Lumpur? O godz.1 czasu tureckiego (czyli u nas o północy) czy też nie ma takiej możliwości?
I czy jest możliwość wyboru miejsc podczas check-in? Na lot z Warszawy do Stambułu zalogowałem się do systemu żeby zrobić check-in jak tylko ruszył ale już wszystkie miejsca w samolocie były zajęte i nie mogłem wybrać sobie miejsca... :-(

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Łukasz
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#65 PostWysłany: 24 Sty 2016 17:13 

Rejestracja: 08 Cze 2011
Posty: 101
Jeśli chodzi Ci tylko o wybór miejsc, to zrób nową rezerwację na stronie TK, sprawdź dostepne miejsca a następnie napisz maila na wawsales@thy.com z prośbą o przydział miejsca (możesz wybrać zarówno na wylot jak i na powrót). W mailu podaj numer biletu + nr rezerwacji.
Góra
 Relacje PM off
midnight_visitor uważa post za pomocny.
 
 
#66 PostWysłany: 18 Lut 2016 15:17 

Rejestracja: 11 Kwi 2012
Posty: 100
Witam, czy na lot rejsowy wogóle trzeba robić internetowy check-in? Nie wystarczy po prostu stawić się na lotnisku z e-biletem?
Góra
 Relacje PM off  
 
#67 PostWysłany: 18 Lut 2016 15:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Gru 2011
Posty: 4711
platynowy
nie trzeba, wystarczy
Góra
 Relacje PM off  
 
#68 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:06 

Rejestracja: 21 Gru 2014
Posty: 2141
Loty: 166
Kilometry: 352 872
HON fly4free
Nie trzeba, normalnie idziesz do check-in na lotnisku i nadajesz bagaż rejestrowany.
Jeśli chcesz wybrać sobie miejsca wcześniej, skontaktuj się mailowo lub telefonicznie z biurem TA jak opisano wcześniej.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.
 
 
#69 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:14 

Rejestracja: 11 Kwi 2012
Posty: 100
to po co w takim razie w ogóle jest web check-in? Pytam z ciekawości, można wydrukować kartę pokładową i jeśli nie ma się bagażu rejestrowanego przejść do gate'u? Bo właśnie nie zawsze tak jest. Ostatnio miałem nieciekawą sytuację, leciałem Dubaj-Manila tanimi liniami (Cebu), nie miałem bagażu rejestrowanego, więc zrobiłem web check-in, wydrukowałem kartę pokładową i jak w Europie przeszedłem przez kontrolę do gate'u bez pytań. A tam już podczas boardingu mi powiedzieli, że nawet jeśli nie mam bagażu to muszę się odprawić na desk'u (huh, ale beznadzieja z tymi angielskimi nazewnictwami:-P). Gdyby nie mega opóźnienie i ogólny wkur* wszystkich to pewnie bym musiał sporo zapłacić za wydrukowanie małej karty przy boardingu...

tak więc pytanie brzmi: po co jest web-check in na linie rejsowe poza Europą?
Góra
 Relacje PM off  
 
#70 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:17 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Cze 2014
Posty: 2437
platynowy
Wybierasz sobie miejsce, podajesz dane dokumentu podróżnego (skracasz wizytę przy desku).
Góra
 Relacje PM off  
 
#71 PostWysłany: 22 Lut 2016 16:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Kwi 2011
Posty: 446
Loty: 294
Kilometry: 510 804
niebieski
Hej,
Wiecie może czy jest opcja na wybór special meal przez neta? Nie mogę się jakoś doszukać, a po wcześniejszym locie Turkishem już wiem, że nie zawsze mają opcję wege...
_________________
http://www.liswplecaku.pl
O lotach, podróżach i innych dziwach
Góra
 Relacje PM off  
 
#72 PostWysłany: 22 Lut 2016 17:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Lis 2014
Posty: 682
Loty: 145
Kilometry: 238 175
niebieski
@Kasica88 mam podobny problem i z tego co się orientowałem to posiłków vege jest ok 5 rodzajów. Na minimum 24h przed odlotem należy wysłać email do linii, a najlepiej zrobić wcześniejszy booking miejsca (można na 100 dni przed odlotem) i od razu zamówić pożądany posiłek.
Góra
 Relacje PM off
Kasica88 lubi ten post.
 
 
#73 PostWysłany: 29 Lut 2016 21:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Gru 2011
Posty: 5598
Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Turkish Airlines chce latać do Koszyc: http://slovakaviation.sk/novinky/558-do ... h-airlines
_________________
Blbec je blbec a blbcem zůstane
Ja tu tylko sprzątam
Image
Góra
 Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.
 
 
#74 PostWysłany: 29 Lut 2016 22:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Lis 2014
Posty: 682
Loty: 145
Kilometry: 238 175
niebieski
Nie było zgody na przejęcie LOT-u przez TK, to Turkish wymiecie pasażerów LOT-owi.
Ciekawe, czy LOT-owscy, analitycy marzący o ogromnym hubie w WAW, zakładali takie posunięcia? I że przyjaciele Słowacy na loty do Azji wybiorą Turkish, a nie naszą rodzimą linię? No cóż, będą mieli nad czym myśleć rozbudowując siatkę połączeń o Bangkok czy Seul.
Góra
 Relacje PM off  
 
#75 PostWysłany: 29 Lut 2016 23:14 

Rejestracja: 26 Paź 2012
Posty: 2161
Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Na dalekich trasach LOT nie ma szans, ale lot z Koszyc do Londynu przez Stambul nie moze sie oplacic. Nie sadze, zeby samolot TK mogl zabierac pasazerow "w drodze" na zachod.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#76 PostWysłany: 05 Mar 2016 23:21 

Rejestracja: 22 Wrz 2015
Posty: 5
Czy na trasie Panama-Stambuł-Budapeszt wystarczy 1,5h na przesiadkę, czy bezpieczniej wybrać późniejszy lot?
Góra
 Relacje PM off  
 
#77 PostWysłany: 05 Mar 2016 23:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Maj 2012
Posty: 1623
Loty: 1
Kilometry: 122
platynowy
Na jednym bilecie przy rozkładowych lotach wystarczy spokojnie.
Góra
 Relacje PM off
Anna Gurbiel uważa post za pomocny.
 
 
#78 PostWysłany: 13 Mar 2016 18:02 

Rejestracja: 26 Paź 2012
Posty: 2161
Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Pytanie do osob korzystajacych z hotelu przy dluzszej przesiadce. Czy otrzymywaliscie rowniez voucher na obiad i sniadanie? Mam prawe 24 h przesiadke
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#79 PostWysłany: 13 Mar 2016 18:40 

Rejestracja: 25 Lis 2013
Posty: 1597
Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
@ansbach1 a gdzie wyczytałeś o voucherach o obiadach i śniadaniach ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#80 PostWysłany: 13 Mar 2016 19:05 
Moderator forum

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 1387
Jak najbardziej istnieją takie vouchery. Wczoraj para, która z nami wracała z Sao, dostała takowe w strefie tranzytowej lotniska.
Ale oni nie brali hotelu, przyżydzili na wizie. Jestem ciekaw, czy można być takim Januszem, że bierzesz hotel, a rano prosisz o voucher na śniadanie :lol:
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 735 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group