Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Trenitalia
#21 PostWysłany: 13 Lut 2017 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
około 2h, z tego co pamiętam okolo 60 - 75 min do Brescii, i potem z 40-45 minut tym autobusem miejskim nad Gardę bezposrednio.
W Brescii wysadzaja Ciebie na dworcu kolejowym, gdzie obok są busy miejskie i ciągle coś jeździ nad Garde w zależnosci gdzie dokładnie chcesz się dostać.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN
Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺 Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺
#22 PostWysłany: 23 Lut 2017 09:35 

niebieski
Czy ktoś przerabiał promocję 2 za 1? http://www.trenitalia.com/tcom-en/Offer ... 1-Carnival
Teoretycznie jest dzisiaj, ale za kija nie potrafię kupić na trasę Bologna-Florencja na 23.03, ciągle wyskakuje cena za "Base tickets" za 2 osoby czyli 54euro, a powinno 27euro. Ktoś coś?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Lut 2017 09:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@19elnino20 wez flixbusa za 40 PLN dwie osoby
Załącznik:
bbb.JPG
bbb.JPG [ 23.56 KiB | Obejrzany 3052 razy ]

Twoj pociag wyglada, ze jest ok np 2 os za 29,80
Załącznik:
aaa.JPG
aaa.JPG [ 22.72 KiB | Obejrzany 3056 razy ]
 Profil Relacje PM off
19elnino20 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 23 Lut 2017 10:22 

niebieski
Sprawdziłem dokładniej i na moją datę są bilety w taryfie "Cartafreccia Special" za 13,50e czyli za 2 bilety tyle co za 1 w cenie"Base". Flixbus odpada bo zależy mi być jak najwcześniej i najszybciej we Florencji. Tą promocje w Trenitalia chciałem przetestować tak dla sportu na przyszłość bo widzę że teraz dosyć często będzie, 28 luty, 8 marca i 19 marca.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Lut 2017 11:31 

Loty: 100
Kilometry: 229 990
@‌sawiet‌
a w jakim wieku dziecko? do 100cm wzrostu(autobusy)/4lat(pociągi) dzieci nie płacą za bilety.
My robiliśmy podobną wycieczkę 5-dniową z naszymi córkami w maju zeszłego roku (starsza wtedy miała jakieś 4,5 roku i 104cm wzrostu - nigdzie nie płaciliśmy za przejazdy)
Byliście już w Bergamo? ja polecam zostać tam na 1 dzień (my byliśmy już 2 razy), zwiedzić Citta Alta (VIP Bergamo Apartments mogę polecić z bookingu) - naprawdę urokliwe miasteczko (knajpkę na kolację też mogę polecić jakby co)
Z Bergamo jechaliśmy pociągiem do Peschiera del Garda (można za miejscówkę wybrać też Desenzano bo tam też pociąg się zatrzymuje), Z Peschiery autobusem zrobiliśmy sobie wycieczkę jednodniową do Werony, też autobusem pojechaliśmy na północ aż do Malcesine, byliśmy też w Lazise, wynajęliśmy motorówkę (nie trzeba mieć uprawnień do jakiejś tam mocy silnika) i popłynęliśmy do Sirmione.
W drodze powrotnej jakimś cudem pomyliliśmy pociągi i zamiast do Bergamo (z przystankiem 2h na zobaczenie Desenzano) wsiedliśmy do pociągu do Trentino (stał na torze z którego miał odejchać nasz pociąg i nasz był też już na tablicy wyświetlony nawet się dziwiłam że podstawili 15 minut przed czasem...:) Dzięki tej pomyłce zwiedziliśmy Brescię :)
my mieliśmy 2 razy kontrolę biletów w pociągu (oczywiście tym pomyłkowym też, ale bez żadnych konsekwencji:)
Bardzo polecam wypożyczyć sobie rowery nad jez. Garda!
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.
sawiet uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 23 Lut 2017 23:32 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Corka bedzie miala 8,5 roku w czasie wyjazdu, ale wzrostem to ze 140 cm bedzie - wyrosnieta dosyc jest :)
Mamy zarezerwowany apartament w Desenzano, wiec stamtad bedziemy planowac wszelkie wypady. Bergamo odwiedzimy na poczatku, bedziemy mieli na to pol dnia. Jeden dzien na Werone, a reszta to jakos w okolicach Gardy poprostu. Fajny pomysl z motorowka - jaki jest koszt wypozyczenia?

#27 PostWysłany: 01 Mar 2017 15:21 

Loty: 100
Kilometry: 229 990
@‌sawiet‌

kurcze nie pamiętam zbytnio ale coś chyba 50E za 2h? plus paliwo (podpływasz później z Panem do dystrybutora w porcie i płacisz po fakcie)
wrażenia starszej córy z trzymania kierownicy i prowadzenia łódki (jak nie było nic w pobliżu oczywiście) - bezcenne ! :)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.
sawiet uważa post za pomocny.

Temat postu: Brak biletów lipiec?
#28 PostWysłany: 29 Kwi 2018 23:08 

Witam

Chcę prosić Was o pomoc. Sprawa dotyczy biletów na pociąg 7 lipca z Neapolu do Foggi. Sprawdzałem wiele innych połączeń na pozostałych kierunkach i można je zakupić nawet na późniejsze terminy niż lipiec. Tutaj ostatnim dniem gdzie jest taka możliwość jest 8 czerwca 2018.

Podpowiedzcie proszę co jest przyczyną? Pojawią się później? Jeśli tak to kiedy można ich oczekiwać? Wszak to jedna z głównych linii na trasie Rzym -Neapol- Lecce.

Dziękuję
Robert
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Kwi 2018 08:31 

Połączenia między tymi miastami są realizowane pociągami regionalnymi - tak przynajmniej wskazuje mi wyszukiwarka. I stąd brak ich jeszcze w systemie rezerwacyjnym w interesującym Cię terminie.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Maj 2018 12:20 
Awatar użytkownika

Będę w Kalabrii do 13 czerwca, ale nie widzę w ogóle w rozkładzie po 9 czerwca pociągów regionalnych. Czy ktoś wie, jaka jest tego przyczyna?

#31 PostWysłany: 16 Maj 2018 14:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@hicarian zmiana rozkładu
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Maj 2018 15:27 
Awatar użytkownika

@dmirstek
Dzięki za odpowiedź. Czy ta zmiana rozkładu, jak to napisałeś definitywnie wykluczyła połączenia z rozkładu? Czy chodzi ci o to, że po prostu nie mają jeszcze rozkładu na ten okres?

#33 PostWysłany: 16 Maj 2018 15:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@hicarian zmiany mają to do siebie, że coś się zmienia, choć akurat we Włoszech rozkład jest w miarę stabilny (gorzej z jego wykonaniem).

Obecnie w system Trenitalii są wbite tylko połączenia długodystansowe po 9/06, regionalne też powinny się pojawić stosunkowo niedługo.

Mogę Ci doradzić tylko, żebyś spojrzał na połączenia z tego samego dnia tydzień wcześniej i do wstępnego planowania przyjął, że dalej będzie jeździć (względnie z kilkuminutową różnicą) - z dużą dozą prawdopodobieństwa tak się stanie, choć gwarancji nikt Ci nie da dopóki Trenitalia nie opublikuje nowego rozkładu.
 Profil Relacje PM off
hicarian lubi ten post.
hicarian uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 18 Cze 2019 09:20 

Witam,
pytanie do znawców "pociągów" w Itali
chcę zapytać czy jeśli kupię bilet „regionale” n.p na godzinę 15:40 a na niego nie zdążę to czy mogę
jechać następnym czy muszę go w kasie „przebukować” ?
czy mam 4h na rozpoczęcie podróży ? i nie muszę „przebukować”?
druga sprawa ,
jeśli kupię bilety „regionale” przez internet to nadal trzeba „uwierzytelniać” u kierownika pociągu
czy może nie?chodzi mi konkretnie o stacje w Lamezia Terme,
może ktoś się orjentuje jak to się tam konkretnie odbywa,
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Cze 2019 10:17 

Bilet na pociag regionalny jest wazny na dany dzien, ale liczy sie od momentu wlozenia go do aparatu i skasowania i wtedy jest wazny zdaje sie poltorej godziny, czyli powinien byc wazny na nastepny pociag, ale chodzi o bilety kupowane na stacji, jesli beda kupowane w barach etc i dostanie sie tylko kwit tego nie mozna wlozyc w celu skasowania i jest wazny tylko na godz i widniejacy przejazd, do kier pociagu nie ma po co sie zglaszac. Uwaga w zwiazku z tym, ze nie ma uczniow skonczyl sie rok szkolny u nas autobusy i pociagi kursuja duzo rzadziej .
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 18 Cze 2019 11:39 

bardzo dziękuję "Klaudio" za szybką odpowiedz,
chodziło mi o bilet kupiony przez internet,z Twojej odpowiedzi wynika że będzie
on "ważny" na konkretną godzinę,no bo nie będę miał jak go "skasować" ;)
myślę że nie będę sobie tym zaprzątał głowy i kupię bilety na dworcu,
jeszcze raz dzięki,
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Cze 2019 18:14 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
pociagi-w-italii,1407,60251&start=1360
post #1351

#38 PostWysłany: 19 Cze 2019 13:39 

no to by wyglądało że spoko można przez internet zakupić,
i jest kilka godzin ważny "od godziny" na którą zakupię,
a faktycznie nie trzeba "latać" po lotnisku,
widze także ze z lotniska w Lamezi można od razu kupić bilet "łączony" na autobus
na dworzec i pociąg do Tropei,
dzięki za informacje,
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Cze 2019 13:54 

złoty
Nie widzę większego sensu kupowania w tym przypadku biletu na pociąg regionalny przez internet, no chyba że poza zaoszczędzeniem 30 sekund przy automacie. Automaty są na każdej stacji, nie trzeba latać po lotnisku, w Lamezia Terme jest tych automatów podejrzewam kilka. Co do ważności - niektóre są ważne 4 h, a inne 75 min, nie wiem jak jest w tym przypadku...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość