Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Treking Mt Kenia
#1 PostWysłany: 24 Lis 2024 19:19 

Loty: 97
Kilometry: 195 224
Witam,

Za dwa tygodnie wybieram sie do Kenii planuje zdobyc Mount Kenya. Czy ktos ma doswiadczenie w trekingu w Kenii.
Polecicie lokalne agencje organizujace takie wyjscia.
Lepiej jest to wszytsko w Nairobii zalatwic czy moze pojechac bezposrednio w okolice parku i tam zalatwic przewodnika?

Dzieki
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
 Temat postu: Re: Treking Mt Kenia
#2 PostWysłany: 24 Lis 2024 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nie zdobędziesz trekkingowo tego szczytu ;)
Trekkingowo to możesz zdobyć trzecią najwyższą górę Afryki.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Sty 2025 10:34 

Loty: 97
Kilometry: 195 224
Na Mt Kenyę poszedłem z polecaną mi agencją "LetsGoMtKenya", której właścicielem jest Charles. Okazał się świetnym gościem i przewodnikiem. Wszystko było super zorganizowane, byłem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Na koniec Charles pomógł mi jeszcze ogarnąć safari w Masai Mara i załatwił sporą zniżkę. Naprawdę polecam zarówno wyprawę na Mt Kenyę, jak i Charlesa oraz jego firmę. Jeśli ktoś się zastanawia, to warto!

Charles the mountain guide
WhatsApp +254721749426
Info@letsgomountkenya.com
https://www.letsgomountkenya.com
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Treking Mt Kenia
#4 PostWysłany: 04 Sty 2025 10:48 
Awatar użytkownika

złoty
Opowiedz coś o trasie i cenach? Ile dni trwał trekking i na jaką wysokość? Co prawda na szczyt się nie wejdzie ale chodzi mi po głowie ten masyw i później Uganda.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Wrz 2025 11:45 

-- 06 Wrz 2025 11:43 --

Również zdecydowałem się na wejście z wyżej polecanym gościem, a raczej z jego agencją, przewodnik będzie inny. Wyruszamy w poniedziałek, póki co przekazałem mu zaliczkę, mam nadzieję że to nie jest żaden scam.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania na szybko to mogę się jeszcze wywiedzieć różnych rzeczy.

Zdecydowałem się na wejście/ zejście trasami Sirimon i Chogoria, wybrałem najszybszy 4-dniowy trekking, wyruszamy z Nairobi w poniedziałek o 7:00, powrót w czwartek po południu. Uważam że to przesada, ale idzie ze mną przewodnik, tragarz i kucharz (chyba taki mają już standard, nie wykłócałem się też zbytnio że chcę mniejszą grupę). Koszt All-in (poza napojami alkoholowymi i napiwkami) to $650, można zapłacić w euro choć ich przelicznik nie jest bezkosztowy. Wg google powinno wyjść €555, zapłacę łącznie €565.

-- 06 Wrz 2025 11:45 --

Wejście jest na Point Lenana 4985m n.p.m. wyżej potrzeba już umiejętności wspinaczkowych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 06 Wrz 2025 12:51 
Awatar użytkownika

złoty
Możesz coś więcej o trasie napisać i wysokościach na jakich będziesz?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość