Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:01 

Rejestracja: 10 Sie 2011
Posty: 55
Lecę do Bangkoku Turkish ze stopem w Stambule, potrzebna mi wiza turecka na te kilka godzin?
przylot i wylot z tego samego terminala (nr.1) Z góry dziękuję za pomoc ;)
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Abcn 10 Kwi 2018 17:45, edytowano w sumie 2 razy
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:04 

Rejestracja: 31 Sty 2013
Posty: 846
niebieski
dzikidzik napisał(a):
Witam! Lecę do bangkoku turkish ze stopem w stambule. potrzebna mi wiza turecka na te kilka godzin? przylot i wylot z tego samego terminala (nr.1) Z góry dziękuję za pomoc ;)


Jak nie chcesz opuszczać lotniska to nie potrzebujesz wizy.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:05 

Rejestracja: 03 Lut 2013
Posty: 459
Loty: 86
Kilometry: 126 541
Jesli nie opuscisz strefy tranzytowej, to niepotrzebna
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:07 

Rejestracja: 10 Sie 2011
Posty: 55
dziekuje za ekspresowa odpowiedz. ludzie na tym forum sa fantastyczni :D złapałem dobry deal, szybkie pytanko i wszystko jasne, żeby tak zawsze było w życiu ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:09 

Rejestracja: 31 Sty 2013
Posty: 846
niebieski
dzikidzik napisał(a):
dziekuje za ekspresowa odpowiedz. ludzie na tym forum sa fantastyczni :D złapałem dobry deal, szybkie pytanko i wszystko jasne, żeby tak zawsze było w życiu ;)


To teraz sie jeszcze pochwali co to za deal skoro masz juz bilety ? ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 14 Lut 2014 02:14 

Rejestracja: 10 Sie 2011
Posty: 55
hehe,
bhx -bkk rt ze stopem w stambule 476 funtów (expedia)
jest jeszcze za 459 (travelup) ale nie znam tej drugiej strony i waham sie.

doskonale wiem, ze 2400zl to nie jest jakis wypas ale z londynu mam po 400 (southern china z kosmicznym stopem w Chinach) a trzeba sie telepac 3h w jedna strone z bagazem a oszczednosc moze ze 20-30f. Wole doplacic te pare funtow i byc mniej zmeczony i wyluzowany przed urlopem jak i mniej zmeczony po.
_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Kwi 2018 17:42, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:41 

Rejestracja: 01 Cze 2014
Posty: 224
Witam, odświeżę watek, ale winnym zakresie.

Lece KLM z Amsterdamu do Stambułu (IST), tam mam stopover od 1 w nocy do 14 gdzie łapie lot Etihad do Abu Dhabi. Oba bilety są kupowane oddzielnie. Rozumiem, ze nią ma innej opcji na wyjście poza strefę tranzytową, aby odebrać bagaż i nadać na kolejny lot inną linią. Tym samym nie uniknę zakupu visy? Dobrze rozumuje? Nie korzystałem nigdy ze strefy tranzytowej przy zmienianiu przewoźnika.
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:45 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 5831
HON fly4free
Jeśli lecisz różnymi liniami i zamierzasz nadać bagaż to z dużym prawdopodobieństwem będziesz musiał wyjść ze strefy tranzytowej by go odebrać i nadać ponownie. Wprawdzie czasami agenci są w stanie nadać bagaż do końca trasy przy podróży różnymi liniami i na różnych biletach ale nie zawsze jest to możliwe / nie zawsze mają na to czas i ochotę.

Pamiętaj też że stanowiska Etihad mogą nie być dostępne zaraz po przylocie do IST a to będzie oznaczało konieczność oczekiwania by nadać ponownie bagaż.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:48 

Rejestracja: 01 Cze 2014
Posty: 224
No tutaj ciężko mówić o jednym agencie, bo bilety kupuje na dwóch różnych stronach:/ Ok dzięki za info.

Z tego co sprawdziłem taniej jest załatwić e-vise niż wklejkę do paszportu na lotnisku? Ktoś to sprawdzał ostatnio?
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:54 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 5377
Loty: 394
Kilometry: 804 443
Możesz kupić i na 40 różnych stronach :P
Wszystko zależy od humorui możliwości systemowych agenta (człowieka) który będzie zajmował się Twoją walizką. Osobiście bym Ci takiej walizki nie puścił bo to przy jakimkolwiek opóźnieniu robi problem :)
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:55 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 5831
HON fly4free
Miałem na myśli agenta KLM który będzie cie odprawiał na pierwszy lot i przyjmował bagaż.

Tak, e-visa jest trochę tańsza niż ta na lotnisku.
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 08 Mar 2016 23:56 

Rejestracja: 18 Lis 2015
Posty: 6
Tak, zdecydowanie kup przez internet.

-- 08 Mar 2016 23:56 --

Tak, zdecydowanie kup przez internet.
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 10 Kwi 2018 17:32 

Rejestracja: 25 Sie 2014
Posty: 3
a ja mam pytanie - mam lot z przesiadką w Stambule, 2 różnych przewoźników (UIA z Kijowa i TK do Delhi), czy jak oba bilety mam na jednej rezerwacji (kupowane przez pośrednika) to czy przy 1wszym locie będę mogła nadać bagaż na oba loty i przejść tranzytem bez konieczności nadawania bagażu 2 raz, a tym samym wykupowania wizy?

gdzieś wyczytałam, że zależy to od os. mnie odprawiającej, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nie było to uregulowane, że np. muszą nadać bagaż docelowo albo że nigdy tego nie robią na 2 różne linie? Ktoś coś może pomóc? :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 10 Kwi 2018 17:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 19028
Zależy od pracownika handlingu.

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 10 Kwi 2018 18:11 

Rejestracja: 25 Sie 2014
Posty: 3
Zeus napisał(a):
Zależy od pracownika handlingu.


no to nie wiem czy ryzykować bez e-wizy, bo na pewno nie mam wystarczająco czasu żeby wychodzić na miasto a trochę szkoda tych 20$ :D czy ktoś wie ile ewentualnie czasu zajmuje wyrobienie wizy na lotnisku, gdybym musiała jednak ponownie nadać bagaż?
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 10 Kwi 2018 19:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 19028
Maks 5 minut.


Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 12 Kwi 2019 15:35 

Rejestracja: 12 Kwi 2019
Posty: 2
Witam,

Znajoma leci z Pragi na Cypr Północny z przesiadką w Stambule.
Czy potrzebna wiza do Turcji podczas tej przesiadki?
Loty na jednym kodzie rezerwacyjnym, przesiadka trwa 3 h i 20 min; przylot z Pragi i wylot na Cypr z Terminal International

Będę wdzięczna za szybka odpowiedź
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 12 Kwi 2019 15:49 

Rejestracja: 18 Sie 2015
Posty: 3424
złoty
jeśli znajoma nie wyjdzie poza strefę tranzytową to nie musi mieć wizy
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 12 Kwi 2019 15:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Cze 2012
Posty: 617
srebrny
W tym wypadku wiza nie jest niezbędna.
_________________
Droit au but!

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 12 Kwi 2019 16:04 

Rejestracja: 12 Kwi 2019
Posty: 2
Dziękuję za szybkie odpowiedzi!
Bagaż ma zostać nadany docelowo więc rozumiem że w takim wypadku nie będzie potrzeba "wychodzenia" ze strefy tranzytowej :-)

Trochę się obawia bo w Stambule ma być otwarte lub jest już otworzone nowe lotnisko... Ktoś już leciał, jak to wygląda?
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group