Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2017 01:18 

Czy ktos może mi napisać ile czasu zabiera przejście z domestic T1 do international T2 w Hanoi?

Potrzebuje też fajnej i dobrej restauracji na lotnisku
Dzięki

Ostatnio edytowany przez Abcn 25 Wrz 2017 12:01, edytowano w sumie 3 razy
poprawa tematu
 Profil Relacje PM off  

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#2 PostWysłany: 10 Maj 2017 17:11 

Loty: 7
Kilometry: 23 879
Joaska2009
Cześć! Późno odpisuję ale może komuś przyda się na przyszłość: transfer z T1 do T2 jest darmowy za pomocą busa, który odjeżdża co 15 minut, sam przejazd trwa ok. 10 minut.

PS.
Autobus pomarańczowy z centrum miasta na lotnisko podjeżdża tylko do terminala T1 (domestic - loty wewnątrz Wietnamu) aby przedostać się do T2 (loty międzynarodowe) należy skorzystać z darmowego autobusu, który zatrzymuje się na dole lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Wrz 2017 11:06 

Hej, mam do was pytanie odnośnie przesiadki na lotnisku w Hanoi. Przylatujemy Turkish airlines o 20.50 lokalnego czasu, mielismy kupiony lot VietJetAir o 23.10 do Da Naang, natomiast VietJet zmienil swoj rozkład lotów i przesunął nasz lot na 21.50.
Czy przesiadka na tym lotnisku w godzinę jest wykonalna (zakładając brak opóźnień ze strony Turkish)? Mamy wizę elektroniczną (wydrukowana) i tylko bagaż podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Wrz 2017 22:10 

Sroka.agnieszka

Hej, moim zdaniem niewykonalne nawet w Europie. Jeśli o 21.50 zaczyna się odprawa to może z jakimś dobrym zbiegiem okoliczności, na prędkości i opóźnieniu Vietjetair to się uda.
Zakładając, że samolot ląduje punktualnie to trzeba liczyć 10-20 min zanim wyjdziesz z samolotu, przejście i odprawa paszportowa to minimum drugie tyle, potem odbiór bagaży kolejne minuty, przejazd między terminali to jak @Nando pisał 10 min plus czekanie na autobus, a jeszcze trzeba odprawę zrobić i nadać bagaż w Vietjetair.
Jak widzisz dużo tego a czasu mało , no i te azjatyckie ruchy Wietnamczyków nie pomagają. Ja w Hanoi Vietjetair miałem opóźniony z dobrą godzinę ale na Twoim miejscu szukałbym alternatywy.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 24 Wrz 2017 21:19, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Hanoi - Przesiadka
#5 PostWysłany: 24 Wrz 2017 11:41 

No właśnie tak rozważam, bo tak naprawdę bagażu nie będziemy odbierać ani nadawać (jak pisałam tylko podręczny), więc zostaje jedynie kontrola paszportowa, przejście na drugi terminal i security tam (odprawę zrobimy online wcześniej). Pamiętasz może ile kontrola paszportowa zajmowała w Hanoi?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Wrz 2017 13:48 

Sroka.agnieszka napisał(a):
Pamiętasz może ile kontrola paszportowa zajmowała w Hanoi?

W Hanoi mieliśmy tylko lokalny lot, teraz w marcu będziemy lądować w Hanoi.
W 2015 w HCM pomimo, że mieliśmy wizy w paszportach z ambasady w Warszawie to na lotnisku coś im nie pasowało i nam nowe wystawili. Cała akcja trwała z dobrą godzinę - uroki Azji :)

Podtrzymam swoją opinię, że w godzinę się nie wyrobicie, pomimo braku bagażu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Wrz 2017 15:31 

niebieski
Szanse na powodzenie tej przesiadki są niewielkie. Rozejrzyj się za alternatywnym lotem teraz bo na lotniku może się okazać, że będzie to dużo bardziej bolesne finansowo.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Wrz 2017 11:54 

Dzięki wielkie za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Gru 2017 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 792 720
niebieski
Z autopsji z przed paru godzin;)

Vietjet air przebukowal mi lot z 20:00 na 17:15 na ostatnia chwile do da nang. Kolejnego lotu tego dnia juz nie bylo wiec chcieli przebukowac na jutro rano co nie bardzo mi pasowalo wiec utrzymalem rezerwacje z mysla ze bede klocil sie na lotnisku jak cos.

Rozkladowo przylot QR BKK-HAN jest o 16.15 ( podreczny oczywiscie ) :

* dotkniecie kolami ziemi 16:07
* otwarcie drzwi 16:15
* sprint do immigration ( zero kolejki ) , z evisa , w taki sposob ze 16:25 siedzialem w autobusie jadac na domestic terminal
* autobus wyjechal kolo 16:30 , jedzie slamazarnym tempem ok 5-7 min
* na domestic checkin juz zamkniety ale po podejsciu do okienka vj i przedstawieniu sytuacji z lotem ogarneli dosc szybko wolne okienko ( nie mialem checkin online, byloby prosciej )
* w ktorym sie przyczepili do wagi mojego podrecznego i jeszcze musialem latac po lotnisku aby zaplacic 15usd za rejestrowalny
* 16:49 przed security , mala kolejka( 16:55 boarding wg karty pokladowej )
* 16:55 pod gate ( akurat byl na przeciwko security ;d )
* 17:00 rozpoczal sie boarding

Przesiadka wykonalna ale sporo farta trzeba miec ;)

#10 PostWysłany: 03 Gru 2017 11:22 

Też właśnie sobie przypomniałam o swoim:
* Lądowanie ok 20.43
* Wyjście z samolotu ok 20.53
* Odprawa paszportowa (zero kolejki) - 4min na 2 osoby
* Sprint na domestic terminal - 10min
* Szukanie security check w stresie - 5min
* Security check (mała kolejka) - 5min

Ogólnie o 21.25 byliśmy już pod gate'em, wylot 21.50, więc nawet nie byliśmy na końcu kolejki.
Check-in mieliśmy online i tylko bagaż podręczny. Dużo stresu, ale w 25-30 min jest to do zrobienia.
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.

#11 PostWysłany: 12 Lut 2024 17:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Bardzo ciekawa opcja transit w HAN. Loty międzynarodowe można połączyć beż żadnego przechodzenia na landside ani bez immigration. Co ciekawe nawet jak jest nadawany bagaz to też przekierują na na następny lot międzynarodowy. Nie trzeba nic samemu taszczyć, odbierać, itp...
Właściwie w transfer desk'u na airside jeszcze przed immigration pojawiają się dedykowani agenci dla każdej lini na 2-3h przed nastepnym odlotem. Niektórzy już mają gotowe BP. A jak nie ma to trzeba z kwadrans poczekać i przyniosą wydrukowany z landside.
Potem szybko i sprawnie schodami ruchomymi po minimalnej kontroli papierów i ponownym security (płyny woda przechodzą beż problemu) już znowu na odlotach/airside i można się cieszyć np..... jednym z najlepszych saloników na PP.
Zdjęcie 1 tablicy z transfer desk. Na drugiej były pozostałe linie lotnicze. Wliczajac w to np. TK.Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 01 Lut 2025 21:21 

Loty: 66
Kilometry: 131 220
Cześć,

Mam przesiadkę 18h w SGN linie Vietnam Airlines. Trasa. DEL-SGN-PUS
Mam wizę do Wietnamu. Czy będzie problem z wyjsciem na miasto podczas przesiadki? Myślę, że bagaz bedzie nadany od razu do PUS.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Lut 2025 23:12 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Jeśli masz wizę to logiczne że będziesz mógł opuścić lotnisko.
Jak masz bilet na 1 tickecie to zapewne nie będziesz musiał rejestrowanego odbierać. Ale sprawdź sobie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 02 Lut 2025 16:28 

Loty: 66
Kilometry: 131 220
Zakładam że nadają bagaż standardowo to ostatniej destynacji, wiec walizki nie bede musial odbierac, a ja wyskocze sobie z podrecznym na caly dzien na miasto.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Mar 2025 23:30 

Czy wykonalne z bagażem rejestrowym? przylatuję do Hanoi z Amsterdamu o 18:00 do terminalu T2, a następnie mam lot z terminalu T1 do Hue o 19:50, czy dam radę zrobić taką przesiadkę? przeczytałem posty powyższe na ten temat, ale może ktoś ostatnio praktykował taki transfer i co powinienem zrobić, żeby to się udało?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Mar 2025 03:21 

niebieski
Jeżeli to coś pomoże to ostatnio dwa razy lądowałem na HAN, do odprawy paszportowej czekalem za kazdym razem ok pół godziny.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#17 PostWysłany: 24 Mar 2025 18:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Moim zdaniem będzie ciężko nadać bagaż.

Na takie akcje proponował bym minimum 3h.

#18 PostWysłany: 07 Lip 2025 16:02 
Awatar użytkownika

srebrny
jaco027 napisał(a):
Bardzo ciekawa opcja transit w HAN. Loty międzynarodowe można połączyć beż żadnego przechodzenia na landside ani bez immigration. Co ciekawe nawet jak jest nadawany bagaz to też przekierują na na następny lot międzynarodowy. Nie trzeba nic samemu taszczyć, odbierać, itp...
Właściwie w transfer desk'u na airside jeszcze przed immigration pojawiają się dedykowani agenci dla każdej lini na 2-3h przed nastepnym odlotem. Niektórzy już mają gotowe BP. A jak nie ma to trzeba z kwadrans poczekać i przyniosą wydrukowany z landside.
Potem szybko i sprawnie schodami ruchomymi po minimalnej kontroli papierów i ponownym security (płyny woda przechodzą beż problemu) już znowu na odlotach/airside i można się cieszyć np..... jednym z najlepszych saloników na PP.
Zdjęcie 1 tablicy z transfer desk. Na drugiej były pozostałe linie lotnicze. Wliczajac w to np. TK.Image

Czy ktoś może potwierdzic czy nadal tak jest? W swietle ostatniej dobrej oferty TK z Hanoi do Warszawy chciałbym tak wrócic z Azji do Polski. Planuje ostatnim samolotem danego dnia z Tajlandii dotrzec do Hanoi np Vietnam airlines, nocka w saloniku i pozniej TK rano nastepnego dnia juz do Warszawy. Czy na transfer desk dostane bilety na lot TK tak aby nie załatwiac wizy?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Sie 2025 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
-- Pon Sie 11, 2025 1:25 pm --

Od 15 sierpnia nie będziesz potrzebować wizy.

-- Pon Sie 11, 2025 1:29 pm --

nowy odkrywca napisał(a):
Czy wykonalne z bagażem rejestrowym? przylatuję do Hanoi z Amsterdamu o 18:00 do terminalu T2, a następnie mam lot z terminalu T1 do Hue o 19:50, czy dam radę zrobić taką przesiadkę? przeczytałem posty powyższe na ten temat, ale może ktoś ostatnio praktykował taki transfer i co powinienem zrobić, żeby to się udało?

To zależy, jak się zleci kilka samolotów to do kontroli dokumentów i 2h możesz postać. Pamiętaj też że musisz pojechać tym zielonym autobusikiem na inny terminal.

Więc to loteria i ja bym brał późniejszy lot krajowy.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 11 Sie 2025 15:42 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Potwierdzam, kontrola biletowa trwa długo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość