Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tossa de Mar
#1 PostWysłany: 26 Maj 2026 08:21 

Hej,
będziemy za tydzień w Tossie przez kilka dni.
Widzę, że mało aktualnych informacji na temat.
Czy ktoś korzystał z lokalnego transportu w ostatnim czasie? Chodzi mi może o dojazd do Blanes - ale może pokusimy się też o wypad do Barcelony. Bilety do Barcy widziałam, że w okolicach 45 euro/3 os w jedną stronę.
Myślałam też o wycieczce do Montserrat. Z lokalnego biura ceny są w granicach 90e/os. Idzie ogarnąć coś taniej na miejscu? Dawno nie byliśmy w tych rejonach, więc nie wiem jak to wygląda z lokalnymi biurami. Możemy też wypożyczyć samochód, ale nie wiem czy na jeden dzień na Montserrat się w ogóle opłaca.
Coś polecicie w okolicy jeszcze z atrakcji?
Chłopaki wolą plażowanie (na pokładzie syn lvl 8), ale ja wiem że po pierwszym dniu już mnie będzie nosić i za długo nie posiedzę w jednym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️ Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️
Greckie all inclusive 🌤️🍸👣 Tygodniowy wypoczynek za 1999 PLN Greckie all inclusive 🌤️🍸👣 Tygodniowy wypoczynek za 1999 PLN
 Temat postu: Re: Tossa de Mar
#2 PostWysłany: 26 Maj 2026 08:48 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem w zeszłym tygodniu z bazą w Malgrat. Auto na GRO to kilkadziesiąt złotych + ew. ubezpieczenie. Wg mnie daleko sensowniejsza opcja niż wspomniane wycieczki. Można np zaparkować na dole i wjechać kolejką linową lub się przejść. Albo jechać do końca. Kolejka R też fajno działa, ale chyba trzeba by dojechać z Tossy.

A i dopisek: niewielka doplata do auta za możliwość wjazdu do Francji otwiera opcję na jednodniową wycieczkę do Carcassonne - to być może w oczach syna będzie warte odpuszczenia plaży 😀

Temat postu: Re: Tossa de Mar
#3 PostWysłany: 26 Maj 2026 14:07 

niebieski
Z Tossa do Barcelony jeżdżą autobusy. Bezpośrednie lub z ewentualną przesiadką na pociąg. Kupowałem kiedyś bilety na dworcu autobusowym jak mi się samochód zepsuł.
Tylko lepiej rezerwować zawczasu, bo w lecie na ostatnią chwilę może być problem.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość