Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Kwi 2013 21:08 

Kto by pomyślał że nawet na tym da się zarobić.
W każdym bądź razie, Ryanair zmienił system z ReCaptchy na SolveMedia, ten który do tej pory był wyłącznie na brytyjskiej wersji strony.
Po za faktem, że ten drugi system jest o wiele lepszy bo zamiast wpisywania jakiś losowych znaków trzeba przepisać jakieś proste zdanie po angielsku typu 'I love books' itp.
Oprócz tego od czasu do czasu pojawiają się chapty o tematyce reklamowej w zależności od tego różnych czynnikow.
Taki baner otrzymałem gdy szukalem lotu z Warszawy do Frankfurtu:
Image
Niczego chyba nie trzeba komentować :mrgreen:
Tak się zastanawiam co jeszcze Ryanair wymyśli i nie zdziwię się jak faktycznie wprowadzą płatne toalety xD
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 24 Kwi 2013 21:53 
Awatar użytkownika

byc moze to interes SolveMedia, co za problem byloby umiescic banner przez samego ryana.. zreszta co za roznica, przynajmniej da sie to przeczytac a nie trzeba zgadywac po 10 razy..
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2013 21:56 

Zbanowany
Szczerze - lepsze to niż zwykłe captcha, bo tamtych czasem się nie da odczytać i trzeba wpisywać po 5 razy, a tutaj przynajmniej wszystko wyraźnie. Jak dla mnie to mogą tam wszędzie dawać reklamy, byle bilety były tanie.

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2013 22:00 

p14c3k napisał(a):
byc moze to interes SolveMedia, co za problem byloby umiescic banner przez samego ryana

Na chapcie zarabia Ryanair: http://www.solvemedia.com/publishers/captcha-type-in
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Kwi 2013 22:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

I bardzo dobrze, tamtych wygibasów z captchy czasem nie można było odczytać. A tak to jeszcze FR sobie zarobi i może dzięki będzie choć w 1% mniej chętnie sięgać do naszych portfeli.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Kwi 2013 22:19 

I jeszcze ryb nie można jeść na pokładzie podczas lotu. Ja jadłem kupione smażone kalamary w pojemniku i tak waliło że obsługa zwróciła uwagę a podczs zbierania śmieci to dziewczyna odwracała głowę w drugą stronę.
 PM off  

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2013 23:28 

Loty: 94
Kilometry: 120 128
niebieski
Tak, tylko przez to grzebanie przy captcha przestalo działać odświeżanie cen z ryanair w programie azuon :(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Kwi 2013 12:44 

Zbanowany
oj to nie dobrze ;/ ... lipa trochę.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Kwi 2013 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Przecież to jest okrutne pranie mózgu. Wolę już wpisywać te pokręcone zbitki losowych literek...

A captchę można zawsze odświeżyć jak jest nieczytelna i dostaje się inną.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Kwi 2013 13:29 
Awatar użytkownika

srebrny
zbyhu napisał(a):
Przecież to jest okrutne pranie mózgu. Wolę już wpisywać te pokręcone zbitki losowych literek...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Kwi 2013 14:35 

niebieski
zbyhu napisał(a):

Guzik prawda!
Niby odświeżyłem i dostałem równie starą!

#12 PostWysłany: 25 Kwi 2013 18:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W starej można było wpisać tylko jedno słowo pochyłą czcionką. Teraz trzeba przepisać wszystkie słowa co zajmuje więcej czasu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Kwi 2013 19:01 
Awatar użytkownika

srebrny
skrzat napisał(a):
W starej można było wpisać tylko jedno słowo pochyłą czcionką. Teraz trzeba przepisać wszystkie słowa co zajmuje więcej czasu.

Od jakiegoś miesiąca, a nawet dwóch trzeba było wpisywać obydwa. A poza tym nie wiem czy tak więcej czasu, bo nie musisz się wpatrywać pół minuty, żeby coś rozkodować, albo 10 razy odświeżać nowe obrazki...

#14 PostWysłany: 25 Kwi 2013 19:20 

HON fly4free
Nieprawda, akurat sporo surfowałem po stronach Ryanair "w tych dniach przełomu" i do końca w starym captcha wystarczyło wpisanie koślawego słowa. Teraz jest niby łatwiej odczytać, ale Azuon nie działa (lekki zonk że autorzy nic z tym nie robią, w końcu dla niektórych jest to produkt płatny), a drugi minus że miałem w Azuonie podpięty pakiet automatycznego rozpoznawania captcha i... poszło się raczej "paść"
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Kwi 2013 20:24 

niebieski
zbyhu napisał(a):

Zdarzylo mi sie pracowac w roznych marketingach (sic!). Idea by robic reklame podczas autoryzowanego wpisu jest genialna! Natomiast Ty powinienes byc bardziej powsciagliwy(jako moderator)! A tak na marginiesie: pare razy lecialem FR i k... nie ma sie do czego doczepic!

#16 PostWysłany: 26 Kwi 2013 09:54 

HON fly4free
Od paru godzin jest nowa wersja Azuona, która wyświetla obrazki.... ale chyba tym razem "solve media" przechytrzyło autorów programu. Na stronie Ryanair czasem wyświetlają się też totalnie zniekształcone obrazki, odświeżenie zwykle pokazuje już ładny obrazek. Natomiast pod Azuonem, przynajmniej u mnie, wyświetla wyłącznie te zniekształcone. NIC się nie da z nich odczytać, to jest chyba świadomy kruczek solve media, które być może rozpoznaje jakoś, że obrazek ląduje nie wbudowany w stronę Ryanair i wysyła... frustrujące śmieci. Kompletnie nie do użytku :( Też tak macie?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Kwi 2013 10:15 
Awatar użytkownika

srebrny
na szczescie de-captcher sobie z tym radzi dobrze
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Kwi 2013 10:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
czytam i oczom nie wierze! 10 razy odświeżać obrazek żeby przeczytać?! może lepiej w końcu umyć ten monitor ale postawić go tak żeby światło odpowiednio padało?!

na dziesiątki czy setki tych wpisywań to może ze 3-4 razy musiałem raz albo 2 odświeżyć i to głównie bo miałem takie widzimisię.

no ale to ma pewien plus: kto tego nie przejdzie to nie poleci i potem nie trzeba będzie wyczytywać tych bzdur jak to ryanair kogoś okrutnie potraktował, jak stewka krzywo spojrzała, a pilot to pewnie spal cala drogę.

#19 PostWysłany: 26 Kwi 2013 11:16 

HON fly4free
@namteH
Zastanawiam się, po co to piszesz, bo poza "polaczkowatą złośliwością" (tu piję do pewnej powszechnej paskudnej przywary, a nie rodaków) nie widzę nic merytorycznego. Tobie wyświetlają się ładne obrazki w Azuonie? To się chłopie ciesz, wystaw buźkę na słońce, a nie wylewaj jadu. Mi w Azuonie wyświetlają się wyłącznie śmieci nie do odczytania. I nie tylko mi, sądząc z wpisów na FB Azuona.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 26 Kwi 2013 11:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
man4business napisał(a):
@namteH
Zastanawiam się, po co to piszesz, bo poza "polaczkowatą złośliwością" (tu piję do pewnej powszechnej paskudnej przywary, a nie rodaków) nie widzę nic merytorycznego. Tobie wyświetlają się ładne obrazki w Azuonie? To się chłopie ciesz, wystaw buźkę na słońce, a nie wylewaj jadu. Mi w Azuonie wyświetlają się wyłącznie śmieci nie do odczytania. I nie tylko mi, sądząc z wpisów na FB Azuona.

no właśnie chce sie cieszyć razem z Toba ale nie bardzo wiem czemu mi sie ładne a Tobie brzydkie wyświetlają. masz może jakaś teorie na ten temat?
gdzieś dziś czytałem, że obecni gimnazjaliści nie wiedza ile jest kontynentów i jak sie nazywają...i są dumni z tego i sie tym chwalą. ten watek jak nic przywodzi mi na myśl ten problem właśnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości