Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zeus napisał(a):
Noclegi -> noclegi,forum,772
Auta -> transport,forum,773
Sytuacja covid-owa na miejscu -> meksyk-i-czas-covid,774,154008

Bo znowu się zrobi bajżel jak w innych tematach i informacje się pogubią

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: TAPem do CanCUN
#81 PostWysłany: 16 Sty 2021 17:52 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Kothson- wyzej ze kupilem na bravofly.

tam po info o anulacji byla opcja akceptuj,zmien lot,zwrot

wybralem zmien i wpisalem sobie co mi pasuje :D na razie jest ze skontaktuja sie ze mna. Na zamiane AMS na BER nie licze- zbyt duza roznica w cenia,ale AMS i FRA byl w podobnej cenie.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 20 Sty 2021 00:13, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#82 PostWysłany: 16 Sty 2021 17:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@Kian to potrwa trochę z rodziną bravofly. Jak Ci się nie spieszy to czekać, chociaż oni odpisują z propozycją po 4-5 dniach.
W 2020 kupiłem koleżance krajówkę LIS do PDL i coś tam mocno mieszali, i lastminute wysyłał mi propozycje raz na 5 dni. Po telefonie na centrale TAP załatwiłem wsio.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 16 Sty 2021 18:06 

niebieski
Moge to zalatwic z Tap-em? Nie beda odyslac do bravo?

Jutro zadzwonie i pogadam.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 20 Sty 2021 00:17, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 16 Sty 2021 18:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z PDL mi się udało. Nic nie tracisz
 Profil Relacje PM off
Kian lubi ten post.

#85 PostWysłany: 19 Sty 2021 19:53 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
Z tego, co pokazuje GF, żeby zachować dotychczasową trasę, musieliby zmienić lot tak, że dojdzie jeszcze jeden dzień. A może zgodzą się na zmianę i przekierują nas dodatkowo np. przez ZRH?
No nic, zadzwonię, pogadam i zobaczymy, co zaoferują. Jak na razie, ta zmiana jest do przełknięcia :)

Załatwiłem sprawę bez dzwonienia. Wysłałem maila i po ok. 2 godzinach dostałem wiadomość, że zmienili zgodnie z moim życzeniem, czyli ze stopoverem w Lizbonie w drodze powrotnej. Nie próbowałem rozwiązania z dodatkową przesiadką w ZRH, bo doszliśmy ze współpasażerem, że wolimy spędzić dodatkowy dzień w Lizbonie. Ciekawe tylko, ile zmian czeka nas jeszcze do kwietnia (pomijając niespodzianki ze strony covida i rządzących)?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 19 Sty 2021 20:27 

platynowy
Na jakiego @ wysłałeś prośbę?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 19 Sty 2021 20:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Ponieważ mam u nich golda, wysłałem na gold@tapmilesandgo.com. Nie wiem, czy weryfikują, czy nadawca ma status.
Pamietam też, że całkiem sprawnie odpowiedzieli mi kiedyś na wiadomość wysłaną messengerem przez profil TAP na FB.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#88 PostWysłany: 19 Sty 2021 20:47 

niebieski
Cześć.

Miałem pierwotnie loty z Gatwick via Lisbona do Cancun na czerwiec dokładnie 15-22.6. Tak jak u przedmówców pozmieniali mi dni lotów.
Dzwoniąc na infolinie TAP ( portugalską) bezproblemowo zmieniłem na SYLWESTRA 2021/22. Dokładnie na 29.12.2021 - 6.1.2022. Eticket od razu na mail po zmianach.

Pozdrawiam.
2 ludzi lubi ten post.

#89 PostWysłany: 19 Sty 2021 21:42 

Zmienili mi datę powrotu.Nie wysłali jednak żadnego powiadomienia.Ktoś się orientuje do kiedy mam czas ne ewentualną akceptację,anulację.ewentualnie zmianę?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 20 Sty 2021 22:03 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
Ciekawe tylko, ile zmian czeka nas jeszcze do kwietnia (pomijając niespodzianki ze strony covida i rządzących)?

No to wykrakałem. Wczoraj załatwiłem zmianę, a dziś już znowu coś pokombinowali. Wylot z WAW o świcie, zamiast po południu, a w drodze powrotnej w ogóle LIS-WAW skasowali. Na razie odpuszczę kontaktowanie się z nimi, bo wygląda na to, że do kwietnia to będzie się tak dalej bujać.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 21 Sty 2021 00:07 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
Kian napisał(a):
Moge to zalatwic z Tap-em? Nie beda odyslac do bravo?

Jutro zadzwonie i pogadam.

@Kian jestes juz po rozmowie? Wlasnie namieszali w mojej rezerwacji ktora tez mam przez OTA. Udala Ci sie zmienic bezposrednio w TAP?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 21 Sty 2021 00:13 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie na jednej z rezerwacji, OTA (lastminute) najpierw wysłał zapytanie którą opcję wybieram, po czym nie czekali na moją odpowiedź i sami wybrali refund...
i tym samym jeden z paxów ma po frytkach:evil:

Ostatnio edytowany przez nick, 21 Sty 2021 00:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 21 Sty 2021 00:21 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
Ja dzis dostalam maila od mytrip z propozycja zmian. Wylot dzien pozniej a na powrocie 10h w Lizbonie zamiast 3h
Juz sobie sama znalazlam lepsze polaczenie tyko powrot musi byc 2 dni pozniej. Probowac bezposrednio w TAP? Czekam na @Kian, zobaczymy czy sie udalo :)
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 21 Sty 2021 09:24 
Awatar użytkownika

złoty
Widzę w rezerwacji, że zmieniono LIS-WAW w kwietniu, jak rezerwowałem przedwczoraj, to był wylot 9:20, a teraz jest 7:00. Żadnych powiadomień na mailu.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 21 Sty 2021 09:29 
Awatar użytkownika

platynowy
To zależy od dnia. Czasem jest też ten o 9:20, czasem o 19:55, a czasem 2 loty dziennie. Gdyby chociaż było pewne, że to już koniec zmian...
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 21 Sty 2021 09:55 

niebieski
Niegdzie nie dzwonilem.Czekam az sie usppokoja ze zmkanami. Zadzwonie za miesiac lub dwa. Dalem im tylko znac ze nie akceptuje tego co mi proponuja
 Profil Relacje PM off
TIT lubi ten post.

#97 PostWysłany: 21 Sty 2021 10:43 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Tap to ma chyba taki styl niepowiadamiania o zmianach.. mam lot w listopadzie, też godziny mi pozmieniali i oczywiście cisza.. na razie i tak z tym nic nie robię bo pewnie będą mieszać w tym kotle jeszcze mocno, ale ponad 7h w Lizbonie słabo mi na dzisiaj pasuje jako stopover.. przesunęli wylot z 15.20 na 12.55 co już wymaga wzięcia dodatkowego dnia urlopu a to mi się nie uśmiecha. Czekam dalej co jeszcze nawyprawiaja w rozkładzie...
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 21 Sty 2021 13:28 
Awatar użytkownika

złoty
Rezerwacje z 31.10 przesuneli na 30.10 (z niedzieli na sobote) Na plus na chwile obecna dzien wiecej w CUN

Edit:

Widze ze wogole ponownie nie mozna wyszukac polaczen OW na tej trasie w tych terminach. Znowu cos kombinuja, ciekawe czy da sie zmienic LIS-CUN na MUC-LIS-CUN Jak sie pojawia znowu polaczenia to bede do nich dzwonil. RT wchodzi wiec polaczenia sa, mozna ich od razu atakowac

Edit 2:

Wlasnie jestem po rozmowie z agentem i nie da sie zmienic miejsca wylotu / dolozyc segmentu do Lizbony za darmo. Sama taka operacja w tej taryfie kosztuje 240€ + rekalkulacja biletu po obecnej stawce. Zmiana za free terminu na tej samej trasie ciagle bez zmian.
ncn uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 27 Sty 2021 19:19 

Hej, mam pytanie, w połowie stycznia TAP wprowadził zmiany, które z jednej strony są mi na rękę bo lecę dwa dni wcześniej, z drugiej miałem lądować z powrotem do AMS w niedzielę o 13, a zmienili na 19, więc jest problem bo w poniedziałek jeden z naszych podróżników musi już iść do pracy, więc będzie straszna gonitwa w drodze do Polski samochodem. Pomyślałem, że na razie nie będę nic im pisał, bo jeszcze mogą coś zmienić do czerwca. Jednak dopiero dziś od MyTrip przez które kupowałem bilet dostałem maila o tych zmianach i jest tam napisane
" Prosimy o odpowiedź na tę wiadomość e-mail w ciągu 5 dni, która z powyższych opcji jest dla Ciebie odpowiednia, abyśmy mogli zarezerwować wybrany lot w zależności od dostępności i zaktualizować Twój bilet. W tym momencie jeszcze nic nie zarezerwowaliśmy. Jeśli nie potwierdzisz, NIE zaktualizujemy Twojego biletu i nie możemy zagwarantować, że odprawa przebiega sprawnie.

Należy pamiętać, że nie możemy zagwarantować ani potwierdzić żadnych miejsc do czasu ponownego wystawienia biletów, ponieważ dostępność na lotach może się szybko zmienić.

Pamiętaj, aby upewnić się, że każda wiza i paszport są ważne przez cały pobyt."

No i nie wiem co mam robić, bo teraz zauważyłem, że są powroty z Cancun do AMS dzień wcześniej, co byłoby dla nas lepszą opcją. Tylko nie wiem czy napisać to do MyTrip czy do MyTrip napisać, że jest wszystko ok, a spróbować bezpośrednio na Messenger napisać do TAP Portugal w celu zmiany lotu powrotnego na jeden dzień wcześniej.
Nie wiem też jak zrozumieć informację, że w przypadku braku odpowiedzi nie zaktualizują mojego biletu.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 27 Sty 2021 19:46 

srebrny
Dzwon do TAP i zmień na dzien, który Ci odpowiada z pominięciem pośrednika.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość