Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lip 2012 20:21 

Rejestracja: 15 Lip 2012
Posty: 1
Witam ;)

Tak jak w temacie... nie potrafię nigdzie w sieci odnaleźć informacji czy jest możliwe w klasie ekonomicznej zamienić nazwisko pasażera, a jeśli tak to czy orientujecie się jakie są koszty? Gdzie powinienem się zwrócić by taką zamianę dokonać?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 16 Lip 2012 00:01 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 3193
srebrny
Praktycznie żadne linie lotnicze nie umożliwiają zmiany nazwiska na bilecie (wyjątek: Wizz, Ryan i kilka innych LCC).

Jeśli nie możesz lecieć to pozostaje Ci jedynie anulować bilet i powalczyć o zwrot opłat lotniskowych (jednak będzie to stosunkowo mała suma).
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 09 Lis 2013 19:16 

Rejestracja: 22 Maj 2012
Posty: 24
Dzien dobry,

Mam dwa pytania dotyczace Turkish Airlines(jeszcze nimi nie lecialem)

1). lepiej rezerwowac na ich stronie, czy u polskiego przedstawiciela (np. Empiktravel)? To wlasciwie ogolne pytanie, nie chodzi tylko o TA.

2) czy TA zapewnia kupony np. na jedzenie, jesli czas na przesiadke zajmuje 7h? Wiem o innych opcjach jak hotel/wycieczka po Stambule przy długiej przesiadce, ale mam na mysli tylko zwykle kupony na jedzenie/picie (wiem, ze w Emirates wystarcza 4h i dostaje sie kupon na posiłek)

Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 09 Lis 2013 19:30 

Rejestracja: 28 Kwi 2012
Posty: 312
niebieski
Bezpośrednio pewnie taniej, bo w zasadzie cena jest najważniejsza. Kuponów nie dają jeśli samolot odlatuje rozkładowo.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 09 Lis 2013 19:50 

Rejestracja: 22 Maj 2012
Posty: 24
Dziekuje za konkrety
Z moich obliczeń bezposrednio wychodzi trochę drożej (na Empiktravel jakieś 50-100zł taniej), ponieważ kurs euro jest ustalany wg banku (PkoBP), ale i tak wydaje mi sie, ze lepiej bezposrednio kupic na stronie TurkishAirlines, bo chyba wtedy jest lepiej w przypadku odwołania loty/zmian godzin itp, czy to moje jakies bledne wyobrazenia?
Czytalem, ze u posrednikow czasem bywaja problemy, czy może nie problemy, a po prostu gorsze warunki (np. 60dni na zwrot pieniedzy w Tripscie, brak mozliwosci zmiany na inny lot w przypadku odwolania itp). Czy nie myle niczego? :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 10 Lis 2013 12:47 

Rejestracja: 18 Lip 2011
Posty: 631
Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Cytuj:
Czytalem, ze u posrednikow czasem bywaja problemy, czy może nie problemy, a po prostu gorsze warunki (np. 60dni na zwrot pieniedzy w Tripscie, brak mozliwosci zmiany na inny lot w przypadku odwolania itp). Czy nie myle niczego?

dokładnie -było tu pare watków o tripsta czy braofly jak cos to cięzko u nich o zmiany a przewoźnik odsyła do pośrednika
zawsze lepiej kupowac bezposrednio na stronie przewożnika bo potem te 100zł ewentualnej róznicy może nas wiecej kosztowac
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 10 Lis 2013 13:06 

Rejestracja: 22 Maj 2012
Posty: 24
Dzięki wielkie.

Przy okazji, można dostać bilety Warszawa-Tokyo w cenie około 2130zł(€522) na marzec/kwiecień 2014, czyli wtedy kiedy kwitną wiśnie w Japonii. Cena nie powala, ale w porównaniu do Aeroflotu, który proponuje podobne ceny często, to może być miła odmiana w obsłudze, a dla ludzi nie z Warszawy godziny również są przyjaźniejsze (wylot 14:00, można dojechać z rana pociągiem do Wawy, a powrót 13:45, czyli można wrócić bez problemu do domu).
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Bilet Turkish Airlines
#8 PostWysłany: 25 Cze 2014 22:54 

Rejestracja: 25 Cze 2014
Posty: 1
Cześć,
mam pytanie, może ktoś mi pomoże.

Kupiłam bilet na lot pomiędzy dwoma miastami w Turcji u przewoźnika Turkish Airlines i nie wiem, czy wystarczy mieć przy sobie numer rezerwacji, czy trzeba mieć coś jeszcze. Nie dostałam na maila żadnego biletu z moim nazwiskiem.

Mam też pytanie co to bagażu, czy można kupić większą wagę, bo na bilecie mam max 15 kg.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 25 Cze 2014 23:15 

Rejestracja: 02 Cze 2014
Posty: 36
ilona.moonight napisał(a):
Cześć,
mam pytanie, może ktoś mi pomoże.

Kupiłam bilet na lot pomiędzy dwoma miastami w Turcji u przewoźnika Turkish Airlines i nie wiem, czy wystarczy mieć przy sobie numer rezerwacji, czy trzeba mieć coś jeszcze. Nie dostałam na maila żadnego biletu z moim nazwiskiem.

Mam też pytanie co to bagażu, czy można kupić większą wagę, bo na bilecie mam max 15 kg.

Zasdzwon i zapytaj czy mają twoj rezerwacja
Bagaz zawsze mozna kupic w ich strony
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 25 Cze 2014 23:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Sty 2014
Posty: 195
ilona.moonight napisał(a):
Cześć,
mam pytanie, może ktoś mi pomoże.

Kupiłam bilet na lot pomiędzy dwoma miastami w Turcji u przewoźnika Turkish Airlines i nie wiem, czy wystarczy mieć przy sobie numer rezerwacji, czy trzeba mieć coś jeszcze. Nie dostałam na maila żadnego biletu z moim nazwiskiem.

Mam też pytanie co to bagażu, czy można kupić większą wagę, bo na bilecie mam max 15 kg.





Piszesz, że nie dostałaś biletu- za chwilę, że na bilecie masz 15 kg bagażu???
Jeśli masz numer rezerwacji i prawdopodobnie swoje nazwisko wszystko sprawdzisz na stronie linii lotniczej.
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 01 Paź 2014 15:45 

Rejestracja: 22 Paź 2012
Posty: 16
Mamy 8 godzinny stopover w istambule. Czy turkish airlines daje w takich przypadkach darmowy posiłek dla oczekujących na nastepny lot?


Ostatnio edytowany przez Zeus, 25 Cze 2015 11:01, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tematu
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 01 Paź 2014 15:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1536
Loty: 126
Kilometry: 294 821
geomix napisał(a):
Mamy 8 godzinny stopover w istambule. Czy turkish airlines daje w takich przypadkach darmowy posiłek dla oczekujących na nastepny lot?

Możesz nawet załapać się na darmowe zwiedzanie z posiłkami, ale zależy czy twój postój wpasuje się w rozkład.
http://www.istanbulinhours.com/
_________________
http://openworld.net.pl/
https://www.facebook.com/OpenWorldTrip
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:11 

Rejestracja: 22 Paź 2012
Posty: 16
Niestety godziny wycieczki nie pokrywają się z naszym międzylądowaniem. Pytam się o ten posiłek, bo zdarzyło mi się taki dostać taki lecąc Saudia i nieobraziłbym się jakby Turkish też nas nakarmił:)
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:32 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 3893
złoty
TK nie daje się, zdaje się, żadnych posiłków tranzytowych.
Ceny na lotnisku w IST są generalnie wysokie, przy 8 h stopie warto rozważyć wykupienie wejścia do jednego z saloników biznesowych (do TK sie nie da, ale mozna do inych) - wszystkie saloniki są przyzwoicie zaopatrzone w jedzenie i napoje.
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1536
Loty: 126
Kilometry: 294 821
W jakich godzinach macie przesiadkę? Wiza przez internet to koszt 20 usd, do wytrzymania, a potem metro + tramwaj i jesteś w centrum objadając się kebabem i podziwiając miasto. Lepsze to niż 8 h na lotnisku.
_________________
http://openworld.net.pl/
https://www.facebook.com/OpenWorldTrip
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Paź 2011
Posty: 55
bonieq2, orientujesz się może czy lotnisko w Stambule jest ze strefą tranzytową, czy przechodzi się ponownie przez security?
pozdrav
R
_________________
Moje podróże

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1536
Loty: 126
Kilometry: 294 821
Adriatyk napisał(a):
bonieq2, orientujesz się może czy lotnisko w Stambule jest ze strefą tranzytową, czy przechodzi się ponownie przez security?
pozdrav
R

Niestety, zazwyczaj latałem przez Sabihę i zawsze opuszczałem lotnisko bo bardzo lubię Stambuł. Na Ataturku byłem raz i to tylko wylatując.
Wydaje mi się jednak, że jest strefa tranzytowa, ale warto poszukać tu: lotniska-ze-strefa-tranzytowa-bez-powtornego-security,227,8025&p=450712&hilit=lotniska+ze+stref%C4%85#p450712
_________________
http://openworld.net.pl/
https://www.facebook.com/OpenWorldTrip
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 02 Paź 2014 13:26 

Rejestracja: 18 Gru 2013
Posty: 41
Ataturk ma strefę tranzytową.
Zdecydowanie warto wykorzystać ten czas na rzut okiem na Istambuł. Taxi z lotniska do Hagia Sophia będzie kosztować 40-45 TL, taniej metrem jak napisał wyżej bonieq2.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 16 Sty 2015 20:30 

Rejestracja: 08 Paź 2013
Posty: 235
Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
Kupiłem bilety w ostatniej promocji Turkish Airlines PRG-IST-CMB przez stronę przewoźnika .Niestety nr rezerwacji nie znajduje się na wszelkich możliwych stronach z planami podróży czyli mytripandmore.com , virtuallythere.com i checkmytrip.com . Pierwszy raz z czymś takim się spotykam . Dodam ,że na stronie przewoźnika wszystko ładnie widać . Czy THY korzysta z Amadeusa ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 16 Sty 2015 21:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Gru 2011
Posty: 5600
Loty: 169
Kilometry: 241 913
HON fly4free
http://www.flyertalk.com/forum/turkish- ... k-use.html
_________________
Blbec je blbec a blbcem zůstane
Ja tu tylko sprzątam
Image
Góra
 Relacje PM off
savoj uważa post za pomocny.
 
 
 [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group