Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2011 14:27 

Mam zapytanie,
Ostatnio w TV pojawiła się informacja (kolega mi o tym powiedział prawdopodobnie z Wiadomości) jakoby wprowadzenie podatku CO2 przez UE, spowoduje podrożenie biletów tanich linii lotniczych.
Wie ktoś coś o tym?
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#2 PostWysłany: 27 Gru 2011 14:31 

viewtopic.php?f=18&t=762&start=280

W artykułach;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2011 17:04 

Mowa tu o nowym roku, szczególnie o Wielkiej Brytanii a ja jakimś cudem za przelot do Londynu z Katowic na 13h zapłaciłem 69zł :lol:
Czy tego trochę nie podkoloryzowano, bo ja jakiś wielkich różnic w cen na nowy rok nie widzę :?:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Gru 2011 17:20 

Wszystko się okaże po nowym roku, ja tylko czekam aż wprowadzą opłatę dla każdego kto oddycha :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Gru 2011 17:26 

Poniekąd trzeba to zrozumieć, jedna sprawa to kryzys a druga to chęć bycia ekologicznym :geek:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Gru 2011 17:34 

No prosze Cię nie mów ze wierzysz że to dla dobra Ziemi :lol:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Gru 2011 18:07 

Sarkazm :D

P.S
Cytuj:
Zdaniem Komisji Europejskiej koszty dla podróżnych nie powinny być zauważalne. Nawet jeśli przewoźnik całość kosztów uczestnictwa w ETS uwzględni w cenie biletu, to na trasie z Europy do USA nie powinna ona wzrosnąć o więcej niż 2 euro. Jak zauważa Pieter Liese, niemiecki eurodeputowany, sprawozdawca nowych przepisów, to niewiele w porównaniu np. z nowym podatkiem federalnym w USA na wszystkie loty międzynarodowe w wysokości 16,3 dolara na pasażera. Bruksela argumentuje też, że dziś przewoźnicy nie płacą za emisję w ogóle, bo w przeciwieństwie do użytkowników dróg paliwo lotnicze nie jest obłożone podatkiem.

źródło: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706254 ... -USA-.html

Wyżej przytoczone jest 2 euro w przypadku trasy USA - UE, myślę więc ,że przy trasach wewnątrz wspólnoty tym bardziej powinny to być grosze :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Gru 2011 18:25 

promocyjne ceny biletow lotniczych nijak sie maja do prawdziwych kosztow w przelozeniu na 1 pasazera. dlatego tez nie oczekiwalbym razacej podwyzki cen, ewentualnie w promocjach bedzie ich po prostu mniej.

#9 PostWysłany: 09 Sty 2012 09:56 

gwzd napisał(a):
promocyjne ceny biletow lotniczych nijak sie maja do prawdziwych kosztow w przelozeniu na 1 pasazera. dlatego tez nie oczekiwalbym razacej podwyzki cen, ewentualnie w promocjach bedzie ich po prostu mniej.

podwyżki pewnie będą, ale raczej będą ukryte w kosztach. linie lotnicze tak zrobią, że tych 2-3 euro więcej i tak nie zauważymy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości