Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Lut 2020 14:17 

niebieski
krysteq napisał(a):
Minął rok i brak odpowiedzi, podbijam więc temat. Będę dopiero w październiku, więc moze do tego czasu ktoś będzie w Tangerze i opisze swoje aktualne doświadczenia z transportem z lotniska i na lotnisko.

https://goo.gl/maps/KAp25GjWiRe7KmfAA
 Profil Relacje PM off
krysteq lubi ten post.
krysteq uważa post za pomocny.

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#22 PostWysłany: 25 Wrz 2021 08:25 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Byłem w miniony czwartek na jednodniówce w Tangerze, w obie strony bardzo sprawnie udało mi się skorzystać z komunikacji miejskiej ALSA opisanym wyżej sposobem. Z lotniska spacer ok. 15-20 minut do dużego ronda z główną trasą. Mamy ładny chodnik po obu stronach jezdni, można śmiało iść. :) Największa trudność to przedostanie się potem na drugą stronę jezdni, by zlapac autobus 9A w strone miasta. Jezdza bardzo czesto, wiec nie trzeba sie martwic, jesli nam ucieknie. W drodze powrotnej jesli chcemy pozbyc sie ostatnich drobnych dirhamow, polecam kawiarnie Relais de l'aeroport na stacji Shell przy zjezdzie na lotnisko, ceny jak na miescie, a na lotnisku juz stawki w euro. Bilet na przejazd kupujemy placac gotowka u kierowcy, koszt biletu to 3,5 MAD (wejscie tylko przednimi drzwiami). Do miasta jechalem w porannym szczycie ok. 40 minut, z powrotem juz niecale 30 min. Jesli chcemy zasygnalizowac kierowcy, ze chcemy wysiasc na kolejnym przystanku pukamy w szybe drzwi wyjsciowych ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: TANGER - MAROKO
#23 PostWysłany: 12 Sie 2025 15:53 
Awatar użytkownika

złoty
correos napisał(a):
Taxi okolo 100-150 MAD zalezne od pory dnia.
150 miedzy 0.00-6.00
Taniej kursuja petit taxi

Najlepiej uzywajac aplikacji Idrive. Bardzo popularna w Maroku i dziala podobnie do ubera. Roznica polega na tym ze to ja wystawiam propozycje ceny jaka chce dac za dany odcinek a posiadajacy aplikacje albo ja akceptuja albo moga dac swoja propozycje. Z centrum Tangeru (Grand Socco) o 3 w nocy z niedzieli na poniedzialek na lotnisko pojechalem za 97 MAD
kostek966 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość