Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Paź 2016 17:25 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
hej,

mnóstwo osób porusza się po Tajlandii skuterami, więc pomyślałam sobie, że w tym wątku można by wymieniać się informacjami na temat stanu dróg i dostępności różnych miejsc.

Np. pierwszy raz na Phangan nie wynajęliśmy od razu skutera, bo obawialiśmy się drogi do Mai Pen Rai w zatoce Than Sadet na wschodzie wyspy - przez co musieliśmy zapłacić duużo za ich taxi. Niepotrzebnie, droga nowa, gładka i dobra, dopiero ostatni kawałek w 2014 był jeszcze niewyłożony, trwały prace, ale dało się dojechać bez problemu na typowej "popierdółce"z małym silnikiem.

Teraz planujemy zatrzymać się jeszcze w Panburi i Haad Yuan, pierwsza droga na google maps wygląda dobrze, ale druga? czy ktoś był, wie? co z innymi plażami na wschodzie? Hat Nam Tok, Hat Yang, Hat Yao?

Na Samui zastanawia mnie dojazd do Magic Garden, czy ktoś jest w stanie coś o nim powiedzieć?
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹 Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹
Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥 Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥
#2 PostWysłany: 11 Paź 2016 18:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Ze skuterami wszyskto zależy od rozsądku, umiejętności i odwagi ;)
No i tego jaki skuter wypożyczysz - jak masz wybór to zawsze bierz na większych felgach.

Magic Garden na Samui - dojazd w miarę równą płytówką, do przejścia ok 50 metrów.

#3 PostWysłany: 11 Paź 2016 22:00 

pełna racja, wypożyczam max taki, na jakim mogę i umiem jeździć tu ;) ale są drogi na których bez większego motoru jest ciężko, np. od drogi do Mai Pen Rai było odbicie w lewo to świetnego baru w środku niczego, ale w połowie drogi odpuściłam tą eskapadę, więc i kiepskie drogi się zdarzają. Stąd pytanko o inne drogi na Phangan?

Za info o Magic Garden serdeczne dzięki! czyli powinno się udać :) w internetach straszyli tą drogą, ale to było info z 2012
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lis 2016 23:27 

niebieski
a jaki największy skuter można wziąć na prawo jazdy kat. B ? Wymagają międzynarodowe prawo jazdy?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2016 00:01 

Hej @‌totti‌ nie wiem jaki najwiekszy wypozycza (pewnie spory) (sama wypozyczam malenstwo Honde Zoomer X i go kooochaaaam chcialam nawet sobie tu kupic ale podobno nie robia ich na europe :( no ale ja mam niecale 160 stad moja milosc do tego modelu) ALE przy wypozyczaniu nikt o prawko miedzynarodowe ani zadne ogolnie nie pytal - nawet jak moj chlopak wypozyczal wieksze. Natomiast podobno w razie zatrzymania wypadku itp jak go nie masz to jest problem. Druga rzecz, ze nie obejmuje Cie wtedy ubezpieczenie.

A z tym ubezpieczeniem to osobiscie dostalam po wielu wielu pytaniach i niejasnych odpowiedziach w koncu taka interpretacje od World Nomads, ze ich ubezpieczenie pokrywa szkody powstale/wyrzadzone na skuterach i motorach do pojemnosci na jaka masz legalne uprawnienia w swoim kraju na posiadanej kategorii. O ile masz miedzynarodowe prawko oczywiscie i tam ta kategorie wpisana. I tego sie teraz z chlopakiem trzymamy bo oboje mamy tylko B
 Profil Relacje PM off
nick uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość