Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:05 

złoty
Ostatnio poszukiwałem noclegu na wyjazd około weekendowy do Londynu. Postawiłem sobie za cel znaleźć nocleg dla jednej osoby jak najtańszy ale godny (tj. minimum siódemka na Bookingu lub jej ekwiwalent) i z opcją zwrotu pieniędzy. Rozpoczęcie wycieczki od Luton. Oto co znalazłem.
1) Luton. "Thistle Express" w cenie 50 GBP za noc wydaje się mieć przyzwoitą relacją cena/jakość. Teoretycznie dobra opcja ale tylko na pierwszą noc. Codzienne dojazdy pociągiem do Londynu zjadłyby całą oszczędność na noclegu.
2) Borehamwood po trasie pociągu z Luton do Londynu, ale już w szóstej strefie komunikacyjnej Londynu. Tutaj koszty transportu spadają do akceptowalnych 15,60 GBP za cały dzień. Rozsądną opcją wydaje się być miejscowy Ibis za 66 GBP za noc. Ze znalezionych opinii gości wynika, że obiekt ma więcej plusów niż minusów.
3) Hostel w Londynie. Już sama myśl o tym wywołuje u mnie mdłości. Tutejsze obiekty tego typu są w ogóle nie warte swojej ceny i bardzo niskiej jakości w porównaniu do tych z np. Paryża. Łóżko w pokoju 4-6 osobowym który nie obraża swoim wyglądem kosztuje absurdalne 50-60 GBP za noc.
4) Airbnb w Londynie to morze badziewia. W miarę bezpieczne i akceptowalne oferty nie są tańsze od hotelu.
5) Kameralny hotelik w willi w Londynie. Znalazłem dwa: Imperial Guest House za 54 GBP za noc i Home2home za 40 GBP za noc. W każdym pokój to klitka bez łazienki ale mają dobre opinie od gości.
6) Hotel sieciowy w Londynie. Premier Inn ma kilka obiektów z cenami 50-60 BGP za noc. Niestety opinie co do czystości w nich są typu na dwoje babka wróżyła.
7) Na koniec moją uwagę przykuł hotel Travelodge przy stacji metra Dagenham East w piątej strefie komunikacyjnej za 50 GBP za jedną noc. Co nietypowe dla tej sieci klienci w komentarzach narzekają tylko jakość pracy recepcji.
Konkluzja. Na razie trzymam siódemkę. Może w międzyczasie Accor zapoda jakąś promocję. Do "królika z marchewką", z którego niektórzy wyciskają siódme poty jakoś nie mam szczęścia i cierpliwości :lol:.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
friend uważa post za pomocny.

Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️ Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️
Ponad 2500 odwołanych lotów w weekend i tysiące opóźnień, a to tylko początek! Nadchodzi lotniczy chaos za oceanem Ponad 2500 odwołanych lotów w weekend i tysiące opóźnień, a to tylko początek! Nadchodzi lotniczy chaos za oceanem
#342 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 318 977
platynowy
Można jeszcze sprawdzić na Justhooit. Tam chyba dają 5 funtów na 1. rezerwację.
Niektóre Travelodge mają dobre ceny w niedziele (również w wyższym sezonie). Np. Travelodge London Central City Road w niezłej lokalizacji.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 16 Paź 2024 13:08 

złoty
Suplement do moich ostatnich przemyśleń. "hub by Premier Inn London Spitalfields Brick Lane", który oferuje noclegi po 63 GBP za noc (zwrot do 28 dni przed pobytem), ma ocenę 4,5 na Google i znajduje się dwa kilometry pieszo od Twierdzy i Tower Bridge. Wady? Pokoje to klitki z bajerami i światełkami. Klienci w opiniach narzekają na klimatyzację. Ogólnie oferta tego hotelu wydaje się być warta rozważenia.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 05 Paź 2025 21:51 
Awatar użytkownika

złoty
KL_user napisał(a):
Ostatnio poszukiwałem noclegu na wyjazd około weekendowy do Londynu. Postawiłem sobie za cel znaleźć nocleg dla jednej osoby jak najtańszy ale godny (tj. minimum siódemka na Bookingu lub jej ekwiwalent) i z opcją zwrotu pieniędzy. Rozpoczęcie wycieczki od Luton. Oto co znalazłem.
1) Luton. "Thistle Express" w cenie 50 GBP za noc wydaje się mieć przyzwoitą relacją cena/jakość. Teoretycznie dobra opcja ale tylko na pierwszą noc. Codzienne dojazdy pociągiem do Londynu zjadłyby całą oszczędność na noclegu.
... .

Może przyda się innym. Polecam hotel Thistle Express w Luton. W cenie pokoju wliczone jest śniadanie, a koszt za nocleg jest taki sam dla jednej lub dwóch osób. Codziennie serwowane jest ciepłe śniadanie w stylu angielskim (jajka w formie jajecznicy), a do wyboru są również granola z jogurtem, owoce, naleśniki i słodkie wypieki. Wszystko w formie bufetu.

Pokoje są czyste, a łóżka wygodne. Przez całą dobę dostępny jest darmowy automat z kawą i herbatą – niestety kawa jest rozpuszczalna. Hotel znajduje się tuż przy galerii handlowej, zaledwie 5 minut spacerem od dworca kolejowego. Silne WiFi, sygnał łapie już na 100 m od hotelu.

Pociągi do Londynu kursują co 20–30 minut, zatrzymując się najpierw na stacji Blackfriars, a następnie na London Bridge. Przy zakupie z wyprzedzeniem bilet w jedną stronę kosztuje 6,5 funtów. Podróż trwa około 50 minut.

Z lotniska Luton (LTN) do hotelu można dojść pieszo w około 40 minut. Na miejscu znajduje się także stacja do zamawiania Ubera – koszt przejazdu na lotnisko wynosi od 6 do 13 funtów.
5 ludzi lubi ten post.

#345 PostWysłany: 24 Paź 2025 13:30 

złoty
@bim-bam Spanie w Luton jest dla mnie kontrowersyjne ze względu na kosztu dojazdów do Londynu. Albo trzeba kupować bilety na konkretną godzinę (bezzwrotne) albo stosować misterną inżynierię wachlowania kartami płatniczymi żeby skorzystać z dobrodziejstw taryfy miejskiej Londynu do stacji Luton Airport Parkway i płacić za daily cap tylko za pierwsze strefy.

Ja w nawiązaniu do moich wcześniejszych postów mogę powiedzieć, że zdecydowałem się spać w hub by Premier Inn London Spitalfields Brick Lane. Obiekt ten w pełni zaspokoił moje potrzeby i oczekiwania w relacji cena (ogólnie korzystna) / jakość (odpowiednia) / położenie (bardzo dobre).
 Profil Relacje PM off
friend lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość