Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sztuczki policji
#1 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:57 

Chciałabym wspomnieć o niemiłej sytuacji jaka spotkała mnie i mojego towarzysza we Lwowie. Ku przestrodze. Jechaliśmy własnym samochodem na lotnisko. Pomyliliśmy drogę. Zatrzymała nas milicja do rutynowej kontroli, tak jak wielu innych. Dwa radiowozy, sześciu milicjantów. Dokumenty zgadzały się, stan samochodu również, bardzo przyjazna kontrola, do czasu. Kierowcę zaproszono do radiowozu i tam najpierw wmawiano mu, że mieliśmy niezapięte pasy. Było to kłamstwem. Potem podstawiono alkomat, na którym wyszło 0,3 promila, mimo, że kierowca był całkowicie trzeźwy. Na szczęście po naszych groźbach, że zadzwonimy gdzie trzeba i milicjant będzie miał wielkie kłopoty, oddali dokumenty i kazali jechać dalej.
Słyszeliśmy potem od polskiej Straży Granicznej, że nie są to rzadkie sytuacje.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
 Temat postu: sztuczki policji
#2 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:20 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
To jest niestety nagminna praktyka u milicjantów na Ukrainie, widząc pojazd na obcych blachach, zamiast numerów widzą tylko $$$$. Ukraińcy zaczynają sobie z tym radzić, wpisz w wyszykiwarkę Youtube.com GAI cyrylicą i zobaczysz nagrania jak sobie z tymi naciągaczami radzą. Jest to jednak problem całej Ukrainy i nie wiem czy sobie w ogóle z tym poradzą. Mimo wszystko polecam Lwów.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Sztuczki policji
#3 PostWysłany: 05 Sty 2015 00:40 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
Miałem bardzo zbliżone przygody - próby wmówienia, że jestem pod wpływem, dwa razy na (lub w okolicy) obwodnicy Lwowa. Udało się wybronić, ale od tamtej pory woziłem zawsze ze sobą własny alkomat.
z.
michcioj lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości