Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Sztokhom Skavsta
#261 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:50 

Zapytam o możliwości szybkiej przesiadki. Chciałbym polecieć z córką (dla niej to pierwszy lot w życiu), znalazłem niedrogie połączenie z Poznania, więc lot byłby tylko tam i powrót. Wg rozkładu lotu jest 30 minut od przylotu do wylotu. Jak znam życie to pewnie ten sam samolot którym przylecimy. Pytanie, czy się wyrobimy w te 30 minut? (odprawa oczywiście online załatwiona). Jakie podpowiedzi i sugestie odnośnie tego lotniska?
pozdrawiam
maksiu
 Profil Relacje PM off  

City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN
 Temat postu: Re: Sztokhom Skavsta
#262 PostWysłany: 04 Mar 2013 21:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Raczej nie ma szans. Wprawdzie to małe lotnisko, ale nie ma strefy tranzytowej, a oficjalnie powinieneś być na 30 minut już pod bramką, a Ty w tym czasie tak na naprawdę możesz dopiero wychodzić z samolotu, a gdzie jeszcze ponowna kontrola bezpieczeństwa ... Szkoda byłoby zostać na lotnisku i potem martwić się o powrót do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 444
niebieski
A próbował ktoś przejść trasę z lotniska do Nykoping na piechotę? Mamy spory zapas czasu i jest to teoretycznie wykonalne, ale nastraszył nas jeden osobnik ze szwedzkim obywatelstwem, że jak nie ma przy drodze chodnika to można spory mandat za spacer zapłacić.

#264 PostWysłany: 04 Mar 2013 23:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ustosunkuję się co do mandatów, bo nie wiem czy jest taki przepis, ale przejść się oczywiście da. Mijałem czasem nawet spore grupy osób chodzące tamtędy.
Trzymaj się tej trasy: https://mapy.google.pl/maps?saddr=Gener ... m&t=m&z=13

Można też próbować złapać stopa, żeby podwieźli kawałek - duże prawdopodobieństwo złapania samochodu z Polakami. :)

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 15 Mar 2013 18:15 

Jaki jest najtańszy sposób dostania się z lotniska do centrum Sztokholmu na tę chwilę? Lecimy ze znajomymi 12 kwietnia, nockę spędzimy na lotnisku, więc wchodzą w grę najwcześniejsze godziny Soboty - 13-go. Pozdrawiam!

#266 PostWysłany: 15 Mar 2013 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
jackieboy napisał(a):
Jaki jest najtańszy sposób dostania się z lotniska do centrum Sztokholmu na tę chwilę? Lecimy ze znajomymi 12 kwietnia, nockę spędzimy na lotnisku, więc wchodzą w grę najwcześniejsze godziny Soboty - 13-go. Pozdrawiam!

Wszystko masz opisane w temacie na 1 stronie.

#267 PostWysłany: 16 Mar 2013 23:39 

Przyjaciele,
jadę w następną sobotę na weekend do Sztokholmu. No, może nie do końca na weekend. Przylot w sobotę o 10, wylot w niedzielę o 7. Będę się transferował ze Sztokholmu na Skavstę pierwszym busem o 3.30 w nocy. Nie chcę brać noclegu, a to zostawia kilka godzin do zabicia. Macie jakieś sprawdzone pomysły na przebumelowanie nocy w Sztokholmie? Nie tylko jakię dobre puby, ale też na przykład miejscówki, w których można po prostu ten czas przesiedzieć (Wiem, że dworzec zamykają na noc)?

Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 17 Mar 2013 00:20 

Loty: 512
Kilometry: 1 115 352
srebrny
Adecksta napisał(a):
Przyjaciele,
jadę w następną sobotę na weekend do Sztokholmu. No, może nie do końca na weekend. Przylot w sobotę o 10, wylot w niedzielę o 7. Będę się transferował ze Sztokholmu na Skavstę pierwszym busem o 3.30 w nocy. Nie chcę brać noclegu, a to zostawia kilka godzin do zabicia. Macie jakieś sprawdzone pomysły na przebumelowanie nocy w Sztokholmie? Nie tylko jakię dobre puby, ale też na przykład miejscówki, w których można po prostu ten czas przesiedzieć (Wiem, że dworzec zamykają na noc)?

Dziękuję za pomoc.

byłam na takim wypadzie - brałyśmy nocleg w hostelu, ale można się obejść :) jak szłyśmy o 4 na autobus na mieście była masa ludzi, większość knajp czynna. Najlepiej pewnie gdzieś się ulokować w Mc Donaldzie lub czymś podobnym ;) jest tego masa w okolicy dworca:)

#269 PostWysłany: 17 Mar 2013 01:12 

Adecksta napisał(a):
Przyjaciele,

Dziękuję za pomoc.

Potwierdzam. Mac Donalds to dobra opcja (kojarzę taki "pod mostem" koło dworca). Można zamówić kawę bodajże za 12 koron i jeśli wcześniej się przyjdzie to można sobie wybrać miejsce, np. takie z wygodnym miękkim obiciem. Do tego darmowy internet i można przeczekać do 3-ciejo. Dospać w autobusie, na lotnisku i w samolocie. Można przeżyć.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 21 Mar 2013 13:04 

Wiem że może infantylne pytanie, ale mam problem z płatnością na stronie http://www.sj.se/start/startpage/index.form?l=en, mojego master carda mi nie przepycha ze wzgledu na secure payment a z tego co doczytałem nie ma możliwości zakupu biletu jeśli się nie ma konta w Szwecji :)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 24 Mar 2013 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 750 868
niebieski
Ja płaciłem kartą moneybookers mastercard prepaid i przeszło bez problemu. Najlepsze ceny są dokładnie przed 31 dniami przed podróżą :D

Inna sprawa że jest możliwość rezerwacji biletu na autobus 515 wraz z pociągiem (rozmawiałem w autobusie ze szwedka która wsiadała przede mną, miała taki sam bilet jak mój, z tym że miał jeszcze dopisek o tym autobusie 515). Mój bilet kosztował łącznie z autobusem 148 SEK, jej 108 SEK. Szkoda że jej chłopak rezerwował i nie dowiedziałem się gdzie. Szukałem na stronie przewoźnika, ale wersja po angielsku różni się od tej po szwedzku :(

Image
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 24 Mar 2013 11:46 
Awatar użytkownika

ja placilem debetowka z sync i wszystko poszlo bez problemu, na stronce sj.se wystraczy wybrac podroz z Skavsta flygplats do Stockholm C, i odrazu mamy autobus+pociag..
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 24 Mar 2013 22:14 

A ja bym chciała "ostrzec" podróżujących Flygbussarnami, przed wcześniejszymi odjazdami autobusów z centrum Sztokholmu. Można się zdziwić, więc polecam być dobre pare minut wcześniej : )
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 24 Mar 2013 23:13 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
dykas napisał(a):
A ja bym chciała "ostrzec" podróżujących Flygbussarnami, przed wcześniejszymi odjazdami autobusów z centrum Sztokholmu. Można się zdziwić, więc polecam być dobre pare minut wcześniej : )

Może wiecej szczegółów!?!
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 06 Kwi 2013 20:58 

Witam.Mam kilka pytań.
Czy są jeszcze jacyś inni przewoźnicy autokarowi na trasie do centrum Sztokholmu, czy zdany jestem tylko na Flygbussarna? Jeżeli są te jakieś inne autobusy do Sztokholmu to można kupić bilet u kierowcy? No i przede wszystkim jak z cenami?
Kiedyś ktoś coś pisał o autobusie Ryana, jak znam życie już nie jest aktualny, nie? Proszę o odpowiedź.Z góry dzięki, pozdrawiam. ;)
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 10 Kwi 2013 01:14 

witam, 18 maja lecę do stockholm-skavsta, po przeczytaniu 22 stron tego tematu mam kilka pytań.

1) z tego co widzę to ostatni bus (Flygbussarna) ze sztkholmu na lotnisko skavsta jest o 19, może ktoś to
potwierdzić, albo zaprzeczyć tej informacji, bo może źle sprawdzam; jeżeli źle sprawdzam, bardzo bym
prosił o podesłanie linka do poprawnego rozkładu :)

2) gdzie mogę znaleźć rozkład jazdy autobusów 515 i 715 z Nykoping na lotnisko skavsta, bo te podane we wcześniejszych postach są już nieaktualne

bardzo Was proszę o odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 10 Kwi 2013 01:40 

kwiatek2379 napisał(a):
1) z tego co widzę to ostatni bus (Flygbussarna) ze sztkholmu na lotnisko skavsta jest o 19, może ktoś to
potwierdzić, albo zaprzeczyć tej informacji, bo może źle sprawdzam; jeżeli źle sprawdzam, bardzo bym
prosił o podesłanie linka do poprawnego rozkładu :)

Zgadza się, ale zależy to też od dnia tygodnia. Rozkład znajdziesz na stronie Flygbussarny.

kwiatek2379 napisał(a):
2) gdzie mogę znaleźć rozkład jazdy autobusów 515 i 715 z Nykoping na lotnisko skavsta, bo te podane we wcześniejszych postach są już nieaktualne

Tu masz wszystkie aktualne rozkłady:
http://www.lanstrafiken.se/Sormland/Tid ... mber-2013/
(bezpośredni link do pdfa coś nie bangla)
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 10 Kwi 2013 09:49 

dzięki bardzo za odpowiedź ;) rozkład jazdy autokarów FLYBUSSARNY
sprawdzałem pod tym adresem http://www.flygbussarna.se/en/skavsta
chodzi mi o odjazd w sobotę ze sztokholmu na lotnisko, domyślam się, że
dobrze sprawdzałem, więc ostatni bus w sobotę jest o 19, a pierwszy w niedzielę
o 3:30, z poprzednich wpisów na forum wynikało, że jest jakiś po północy,
ale widocznie zmienili, pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 10 Kwi 2013 16:48 

715 przestało jeździć do Skavsty? Tak odczytałem na stronie rozkładu jazdy autobusów (http://www.lanstrafiken.se/Global/Lanst ... 131214.pdf) - nie widzę tu przystanku Skavsta flygplats; może ktoś kto był niedawno w sztokholmie to potwierdzić albo zaprzeczyć? ;)
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 10 Kwi 2013 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Bylem wczoraj w Nykoping. Spod dworca jezdzi tylko 515. Tak jak pisze poprzednik 715 juz chyba na lotnisko nie jezdzi.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość