Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 28 Sty 2014 21:45 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
mcichecki napisał(a):
@hank Dzięki, czyli bilety trzeba kupić u kierowcy? Nie ma opcji pojechania na gapę tak jak w Goteborgu gdzie biletów nie można kupić przez internet i u kierowcy. 13SEK to żaden wydatek, ale tylko pytam :) A jak z przejściem się na piechotę? Niby 8km, ale przylatujemy w południe i żeby zabić czas można by się przejść. Od razu jak już piszę to zapytam o dojazd do Oxelosund, jest coś ciekawego do zobaczenia i jak w tym przypadku wygląda dojazd? Bo te bilety za 13SEK dla rozumiem, że są jednorazowe, a nie okresowe?

Edit

Albo w ogóle poprosiłbym o jakąś anglojęzyczną stronkę z rozkładem i wszystkimi informacjami, bo nic nie znalazłem.

Trasa z lotniska do miasta spokojnie do zrobienia pieszo, za każdym razem idę z buta lub łapię stopa. ;)

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#362 PostWysłany: 28 Sty 2014 22:06 

niebieski
@wawa_marcin Zapewne jest, ale to jedynie alternatywa. Będziemy w kilka osób, więc nie wiem czy każdemu będzie się chciało, więc prosiłbym o stronę z rozkładem autobusów.

#363 PostWysłany: 28 Sty 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
mcichecki*
szukanie nie boli ;)
http://www.sj.se/start/startpage/index.form?l=en

#364 PostWysłany: 28 Sty 2014 22:21 

niebieski
Skibek napisał(a):

Oczywiście, że szukanie nie boli, ale za dużo się naszukałem i chwilę przed ponownym wejściem na forum znalazłem tylko taką informację:

Cytuj:
The local bus to Nyköping and Oxelösund operates from 04.00 in the morning, until past midnight. Bus no 515 . You can buy your ticket at the Bus ticket office at Skavsta Airport (please note - no cash onboard the buses).

Poza tym to co podesłałeś to raczej nie jest lokalny autobus numer 515.

EDIT

Ok, kilka stron wcześniej znalazłem infomrację ze strony Länstrafiken:

Cytuj:
På stadstrafiken kostar biljetten för vuxen 26 kronor och för skolungdom 13 kronor. Biljetten är giltig för resa i 1 timme.

Doczytałem, że "skolungdom" obejmuje ludzi do 20 lat, więc się załapię, ale jeszcze raz poproszę o poinformowanie czy te autobusy jeżdżą nadal co 30 minut lub najlepiej podesłanie rozkładu jazdy.

#365 PostWysłany: 30 Sty 2014 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Jeżdżą co 30-60 minut, od 4 rano do północy.

#366 PostWysłany: 02 Lut 2014 10:35 

Loty: 67
Kilometry: 168 717
słuchajcie a jak to jest z autobusami do Sztokholmu z lotniska? od której się zaczynają wyjazdy? tez 4:00 i najpóźniejszy wyjeżdza o północy? też kursy są co godzinę?
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 02 Lut 2014 18:22 

Loty: 98
Kilometry: 147 525
Lecimy w środę z ekipą do NYO (łącznie 5 osób). Jak myślicie, jest sens wymieniać złotówki na korony? Będziemy tam raptem kilka godzin, wystarczy zwykła karta bankomatowa, debetowa na autobus 515 i drobne wydatki?
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 03 Lut 2014 01:10 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
blackpole napisał(a):
Lecimy w środę z ekipą do NYO (łącznie 5 osób). Jak myślicie, jest sens wymieniać złotówki na korony? Będziemy tam raptem kilka godzin, wystarczy zwykła karta bankomatowa, debetowa na autobus 515 i drobne wydatki?

Na autobus 515 wystarczy zwykła karta debetowa.
Ja tydzień temu miałem płaską debetówkę Visa Electron i płatność przeszła (26,30 PLN/2 osoby w jedną stronę)

Z tego co inni pisali w autobusie nie można płacić cashem.

W Skandynawii praktycznie wszędzie zapłacisz kartą, więc nie ma sensu kupować koron.

Fajne są kaczki nad rzeką - nam zeżarły prawie całe kanapki, które przygotowaliśmy na wyjazd :D
Weźcie bochen dodatkowy ze sobą, bo fajne są...

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Klebek lubi ten post.

#369 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:19 
Awatar użytkownika

Uwaga nie wszędzie akceptują karty Maestro w mieście.
Lepiej zabierać ze sobą VISA wszędzie bezproblemowo.

#370 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:36 
Awatar użytkownika

nie ma sensu brać ze sobą koron, wszędzie zaplaci się kartą debetową (my placilismy visą, bez problemu), w pubie za piwo czy w automacie za bilet
naprawdę przez caly weekendowy pobyt ani razu nie spotkalismy sie z potrzeba posiadania gotówki

:)

Image
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 16 Lut 2014 11:12 

Przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy zdarzają się sytuacje, gdy nie ma miejsc w autobusie do Sztokholmu?
Nie wiem, czy bilety kupować już teraz, czy np dopiero na kilka dni przed wyjazdem?
W sumie z tego co wyczytałem na stronie Flygbussarna są to bilety otwarte i przy zamawianiu nie wskazuje się konkretnego autobusu (np. o 14:15), ale wolałbym to potwierdzić.

#372 PostWysłany: 16 Lut 2014 11:26 
Awatar użytkownika

Zdarza się choć bardzo rzadko i to głównie w sezonie letnim.

#373 PostWysłany: 19 Lut 2014 15:12 

Cześć,
Trochę czasu zajmie mi przebrniecie 16 stron tematu ;) W skavscie i nykoping bylem juz 6 razy jednak nigdy nie próbowałem iść pieszo z nykoping na lotnisko. Ktoś próbował? W Szwecji wolno poruszać się poboczem gdy nie ma chodnika?
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 02 Mar 2014 13:49 
Awatar użytkownika

platynowy
totynoo napisał(a):
Cześć,
Trochę czasu zajmie mi przebrniecie 16 stron tematu ;) W skavscie i nykoping bylem juz 6 razy jednak nigdy nie próbowałem iść pieszo z nykoping na lotnisko. Ktoś próbował? W Szwecji wolno poruszać się poboczem gdy nie ma chodnika?

Nie wiem czy można (przepisy) ale na większości tej trasy nie ma chodnika i należałoby iść poboczem.

Jeżeli w dzień to nie ma problemu bo wielkiego ruchu nie ma, ale wieczorem/nocką wypada mieć jakiś porządny odblask lub latarkę.

Ja się wybieram za 2 tygodnie z Modlina - przylatuję 23:30, nocuję na lotnisku i rano zamierzam w ramach przebudzającego spaceru przejść się do Nykoping - zwykłym niemęczącym krokiem będzie to 1,5 godzinki. Z powrotem na lotnisko będę wracał autobusem.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 03 Mar 2014 09:22 

Loty: 474
Kilometry: 813 608
niebieski
Z tego co kojarzę, to chodnika nie ma od lotniska do pierwszego ronda, potem jest już ładny chodniczek aż do samego miasta. Od lotniska do ronda przy drodze są wąskie pobocza, chociaż jeśli padał wcześniej deszcz, to są one bezużyteczne. Na szczęście ruch na tym odcinku jest niewielki i można spokojnie wejść na drogę :-)

#376 PostWysłany: 17 Mar 2014 00:47 
Awatar użytkownika

platynowy
totynoo napisał(a):
Cześć,

Wczoraj byłem i szedłem z lotniska do miasta i z powrotem.

Stacja kolejowa w Nykoping-lotnisko Skavsta szedłem dokładnie 1:01

https://goo.gl/maps/SZ5Nj

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 17 Mar 2014 00:49 
Awatar użytkownika

platynowy
Runo-88 napisał(a):
Z tego co kojarzę, to chodnika nie ma od lotniska do pierwszego ronda, potem jest już ładny chodniczek aż do samego miasta. Od lotniska do ronda przy drodze są wąskie pobocza, chociaż jeśli padał wcześniej deszcz, to są one bezużyteczne. Na szczęście ruch na tym odcinku jest niewielki i można spokojnie wejść na drogę :-)

Odwrotnie :D

Od lotniska do pierwszego ronda jest szeroki chodnik

Potem od pierwszego ronda aż ok. 300-400 metrów za drugie rondo idzie się poboczem, potem odbijamy w prawo i obok idziemy spokojną dróżką po prawej mijając działki a potem po lewej cmentarz.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 15 Kwi 2014 14:16 

lotnisko jest wprawdzie małe, ale nie ma tam typowej strefy tranzytowej, więc po wyjściu z przylotu musisz biec do security

Jak nie będzie kolejki - to pewnie zdążysz
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 07 Maj 2014 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Jak to jest z biletami na sj.se? Gdzies w tym temacie widzialem opinie, ze dokladnie 31 dni przed wyjazdem jest najtaniej. Ale wcale po datach 6-8 czerwca nie widac takiego trendu.

Wiec jesli w jedna strone mam bilet w cenie 49 SEK, a w druga 105 SEK, to brac, czy raczej jeszcze cena spadnie? Data to koniec czerwca.

#380 PostWysłany: 27 Cze 2014 19:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czy na kolejach Szwedzkich sprawdzają dowody, przy użycie biletów kupionych przez neta?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 27 Cze 2014 21:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość