Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Maj 2015 16:39 

niebieski
Wiem, że w internecie jest sporo informacji na ten temat. Ale chciałbym świeżych i usystematyzowanych. Chcemy wybrać się tym miesiącu na jeden dzień do Berlina. Do tej pory wybieraliśmy PB a na miejscu kupowaliśmy bilet całodniowy dla 5os. Tym razem chcemy pojechać pociągiem, aby porównać te opcje. Tutaj szereg pytań:
a)które pociągi oferują bilety dla 5os grupy w rozsądnych cenach (godzina, relacja itp. )
b)czy ma znaczenie dzień tygodnia,
c)gdzie kupić bilet,
d)czy pociąg jedzie bezpośrednio do Berlina,
e)czy bilet obejmuje komunikację miejską (metro, kolejka, autobusy),
f)ile kosztuje bilet?
 Profil Relacje PM off  

Wreszcie coś z Radomia! ♥️😇 Cypr okołoweekendowo za 549 PLN (loty + hotel nad morzem ze śniadaniami) 🌊🍴 Wreszcie coś z Radomia! ♥️😇 Cypr okołoweekendowo za 549 PLN (loty + hotel nad morzem ze śniadaniami) 🌊🍴
Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍 Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍
#2 PostWysłany: 12 Maj 2015 16:49 

Strona DB zaprasza http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/price ... cket.shtml
 PM off
dyzio1 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Maj 2015 16:53 

niebieski
Jak dla mnie strona nie do końca daje mi czytelny obraz zorganizowania tego wyjazdu. Nie wiem np. który przystanek w Belinie wybrać jako miejsce docelowe. Ponadto ceny, które tu widzę są rzędu ponad 150euro. Jeśli ktoś może konkretnie odpowiedzieć na moje pytania, to b. proszę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Maj 2015 17:35 

Zbanowany
widac czytanie ze zrozumieniem kuleje.
bilet jest za 29 ļub 21€ i:
Cytuj:
Jest ważny w każdych pociągach miejskich wszystkich firm kolejowych, wszystkich środkach komunikacji połączonych (S-Bahn, U-Bahn, Tramwajach i Autobusach) i w prawie wszystkich autobusach liniowych w Bawarii.

nie wiem kto inny niz ty ma decydowac na ktorym przystanku wysiasc, centrum berlina ma wiele znaczen...

takze poswiec troche czasu na samodzielne doinformowanie... :roll:
 Profil Relacje PM off
olo lubi ten post.

#5 PostWysłany: 12 Maj 2015 18:43 

niebieski
Nie masz ochoty, nie pomagaj, nie dogryzaj, nie szkoda czasu na kąśliwe uwagi?

Jeśli ktoś korzystał z połączenia Szczecin - Berlin pociągiem, proszę o kontakt, bo mam kilka pytań :).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Maj 2015 18:52 

a) wszystkie bezpośrednie i te z przesiadką w angermunde
b) ma znaczenie jeżeli chodzi o ważność biletu. w tygodniu bilet ważny od 9.00 w weekendy od północy
c) w pociągu w automacie lub u konduktora, pewnie w kasie na dworcu w Szczecinie też się da ale nie sprawdzałem
d) są takie które jadą bezpośrednio a są takie które nie. zależy od połączenie jednak przesiadka w angermunde wyglada tak że musisz przejść tylko do innego pociągu który zwykle czeka albo jest po chwili od przyjazdu. nie jest to zbyt problematyczne
e) dzienny 28E nocny 21E

Generalnie bardzo polecam.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało. :)
 Profil Relacje PM off
01ERES lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Maj 2015 19:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to jeszcze ja się dopytam.
- w jakich godzinach działają bilety dzienne i nocne?
- czy automaty wydaja resztę?
- jeśli wydaja resztę to zawsze w gotówce czy np w postaci bonu, który musi być zrealizowany w kasie i gdzie są te kasy i jakich godzinach czynne?
- czy u konduktora płaci się tyle samo?
- konduktor mówi po polsku?
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 12 Maj 2015 19:21 

niebieski
można w kasie na dworcu lub w internecie(i sobie bilet wydrukować)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Maj 2015 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
- w jakich godzinach działają bilety dzienne i nocne?
bilet dzienny (tageskarte ważny do 3 w nocy), bilet krótki 3 stacje S-Bahnem, U-Bahnem lub do sześciu stacji autobusem lub tramwajem, pojedynczy bilet ważny przez dwie godziny w jednym kierunku
- czy automaty wydaja resztę?
wydają resztę , jest polskie menu
- jeśli wydaja resztę to zawsze w gotówce czy np w postaci bonu, który musi być zrealizowany w kasie i gdzie są te kasy i jakich godzinach czynne?
chyba w gotówce i bilonie, bilet można również kupić w "kioskach" DB (kupowałem, kiedy automat był zepsuty początkowa stacja Ahrensfelde)
- czy u konduktora płaci się tyle samo?
u konduktora płacisz w euro (tyle ile kosztuje), na pewno taniej niż w kasie PKP w Szczecinie
- konduktor mówi po polsku?
próbuje :)

Kilka razy zrobiłem sobie taki wypad do Berlina, a raz nawet Poczdam udało się na parę godzin zahaczyć :)
 Profil Relacje PM off

#10 PostWysłany: 12 Maj 2015 20:39 

Zbanowany
Ludzie, widzieliście kiedyś Internety? Ja chętnie pomogę, ale litości, jeśli przekleicie na f4f pół googla, to zniszczycie to forum. Ludzie utoną w steku informacji n.t. Smaku dorsza w Łebie w knajpie knajpie vs w North Fishu w Warszawie. A nie znajdą info o tym czy i gdzie w Iranie jest bezpiecznie/gdzie warto być (polecam swoją drogą odwiedziny Iranu, niezwykła przygoda).
w powyższym przypadku WSZYSTKO co podaliście w dalszych postach (poza @namteH) było do znalezienia na podstronach linku podanego w 2. poście. Nie wiem co sprawiało @dyzio1 trudność w znalezieniu tego info - no chyba że lenistwo...
 Profil Relacje PM off
zulu lubi ten post.

#11 PostWysłany: 26 Paź 2015 12:06 

Są 2 bilety Szczecin-Berlin jednorazowy za 10€ i dobowy za 20€. Czy można korzystać z komunikacji miejskiej w Berlinie przez cały dzień z biletem za 10€ ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:29 

srebrny
Jest to bilet na dojechanie do miejsca docelowego (mysle, ze max.90 minut po opuszczeniu pociagu), wiec troche mozesz pojezdzic, ale jesli bedziesz mial rano skasowany, a wieczorem kontrole miec bedziesz, to mandat nieunikniony.
 Profil Relacje PM off
morrex lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości