Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy/Trapani
#21 PostWysłany: 30 Maj 2013 15:04 

Loty: 157
Kilometry: 346 017
niebieski
ja smigam tutaj w niedziele

https://www.airbnb.pl/rooms/43992

jak wroce to ci powiem czy wsio okej :)
Tylko nie obrazilbym sie jakbys sie zarejestrowal przez moj link polecjaocy - ty zaoszczedzisz 82zł a mi wpadnie 10 :)
 Profil Relacje PM off  

To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo
Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎 Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎
#22 PostWysłany: 30 Maj 2013 22:53 

My spaliśmy tutaj: https://www.airbnb.pl/rooms/333433
Trochę daleko od centrum za to blisko do kolejki na Erice a także wiele tanich sklepów i pizzeri. Są 2 duże łożka, więc mogą spać 4 osoby. Wychodzi 10 euro za osobę za noc, co jak na Trapani jest ceną wprost rewelacyjną.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 24 Lut 2019 16:16, edytowano w sumie 1 raz
Nieaktualna lub błędna treść zawarta w poście - aktualizacja lub poprawa danych.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Cze 2013 21:44 

Która z w.w. miejscowości bardziej nadaje się na miejsce do noclegów na 7 dni?
Planuję 3/4 całodniowe wycieczki (erice, zingaro, favignana na dzień lub dwa)
Resztę dni planuję przeznaczyć na plażowanie i zastanawiam się czy z racji na mało atrakcyjną plażę w Trapani opłaca się te dwa dni dojeżdżać do San Vito Lo Capo lub Castelmare Del Golfo czy po prostu mieszkać w Castelmare i plażować na miejscu.
Kto był proszę o podzielenie się opinią.
Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Cze 2013 22:21 

Witam,
z racji tego, że byłem w zeszłym roku na Sycyli, proponuję spędzić 1-2 dni w Trapani na zwiedzaniu tego uroczego miasteczka a następnie przenieść się na Favigniane - jest obłędna. Następnie po kilku dniach relaksu pojechać do San vito la Capo, tam zaczyna się szlak do Rezerwatu Zingaro. Udanego wyjazdu.Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Cze 2013 14:05 

niebieski
Jak kolega wyżej.
Jeżeli już noclegi w jednym miejscu to wolałbym Trapani. Blisko we wszystkie wskazane przez Ciebie miejsca. Poza tym jest co zobaczyć. Ja w Castellamare nie widziałem nic ciekawego. Jedynie plaża, która była zaśmiecona i do pięt nie dorastała plaży w San Vito lo Capo.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 10 Cze 2013 14:35 

niebieski
Hej,

Nigdy nie byłem w Castelmare del Golfo. Jak byłem w Trapani spałem tutaj: https://www.airbnb.pl/rooms/500108

Gorąco polecam. Bardzo miła rodzina (Vito, jego małżonka oraz córka). Fajny apartament.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Cze 2013 14:39 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Jakieś 3 tygodnie temu wróciłem wróciłem z tych okolic.
Nocowałem w San Vito lo Capo i stąd robiłem sobie wycieczki (Trapani, Erice, Saliny między Trapani i Masalą, Zingaro).
Szczerze wybór oceniam jako bardzo dobry a zalety noclegów: szeroka baza noclegowa w różnych cenach i standardzie, piękna plaża, miejscowość ma charakter typowo wakacyjny, masa knajpek, sporo miejsc na wycieczki rowerowe, wycieczki morskie do Zingaro z nurkowaniem.
W Trapani z plażowaniem raczej może być kiepsko.
Między Trapani a San Vito jest jakieś 40km więc to nie strasznie dużo co umożliwia częste wypady (promy na wyspy również).
pozdrawiam

#28 PostWysłany: 11 Cze 2013 16:58 

Mieszkanie w Trapani. Apartament przeznaczony dla 4 osób. Możliwość wynajęcia apartamentu nawet na jedną noc. Dostępny jest całorocznie.
Cena za noc – 50euro. Cena obejmuje: gaz, prąd, wodę, sprzątanie, ręczniki, pościel, koce, śniadanie, wifi, tv.

Link do opisu po angielsku i włosku, oraz zdjęcia:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 073&type=3

W ofercie znajdują się również inne pokoje, apartamenty oraz wille.

easytrapani.com
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Cze 2013 17:13 

Jeśli chodzi o noclegi w Trapani to całkiem fajne jest bed and breakfast Al porto - piękny widok z okna, płacilismy 60 euro za 2 osoby. w ogóle w Trapani warto się zatrzymać choćby na jedną noc, a najlepiej skoczyć jeszcze do Erice - niesamowite miasteczko na skale, a ze wzgórza widać saliny w Trapani

W Palermo możemy polecić Casa del Cappuccino - bardzo mili ludzie, nasz pokój fajnie urządzony, śniadania lepsze niz w hotelu, no i ceny nie do przebicia mają, wyszło nam jakoś po mniej niż 20 euro

Samochodem rzeczywiście podrózuję się po Sycylii najlepiej, choć wiadomo, że lepiej jak więcej osób to koszty paliwa się rozkładają
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 11 Lip 2013 07:42 

Możecie polecić jakieś sensowne miejsce do mieszkania. Chcemy lecieć we wrześniu. Opcja trzy osoby - cztery noclegi - Trapani lub najblizsze okolice. Przeglądam stronki - ceny rozpoczynają się najczęściej od 25 E za nockę od osoby. To trochę dużo jak na nasz budget... Może ktoś testował coś rozsądnego. Dzieki za każdą podpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 11 Lip 2013 08:54 

niebieski
Niestety noclegi tak tam kosztują. Szukajcie na airbnb. Z linkiem polecającym, albo jeszcze lepiej z linkami polecającymi (jeżeli wszyscy się zarejestrują) powinno wyjść taniej.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Sie 2013 11:02 

Loty: 30
Kilometry: 37 264
http://pl.hotels.com/ho235396/residence ... ni-w-ochy/
My byliśmy 31.07.-4.08. 4 osoby, znalazlam fajna oferte placilismy 300 euro za 4 osoby ze śniadaniami. wyszlo mniej niz 20 euro na osobe. p
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Sie 2013 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
niebieski
Szybki tzn przylatuje w piatek pozno wieczorem, a wylatuje w niedziele popoludniu ;) Szukam noclegow i nie moge znalezc nic ponizej 70e za dwie noce. Czy moze ktos z was nocowal w jakims B&B i placil do 25e za noc? Czy tam w ogole nie ma typowych hosteli? Bede wdzieczna za informacje!

#34 PostWysłany: 07 Sie 2013 15:33 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
orchidea04 napisał(a):
Szybki tzn przylatuje w piatek pozno wieczorem, a wylatuje w niedziele popoludniu ;) Szukam noclegow i nie moge znalezc nic ponizej 70e za dwie noce. Czy moze ktos z was nocowal w jakims B&B i placil do 25e za noc? Czy tam w ogole nie ma typowych hosteli? Bede wdzieczna za informacje!

https://m.travelrepublic.co.uk/book/?bg ... 215e571771

60 funtow
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Sie 2013 15:47 
Awatar użytkownika

Z tym że to Valderice, a nie Trapani. To jakieś 8-9km od centrum miasta ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 07 Sie 2013 15:50 
Awatar użytkownika

niebieski
No tak, ale ja pytalam o max 50e na 2 noce ;)

#37 PostWysłany: 07 Sie 2013 16:39 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
orchidea04 napisał(a):
No tak, ale ja pytalam o max 50e na 2 noce ;)

Taka cena za osobe

http://www.hostelsclub.com/step015_advs ... 1&cat_12=1
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 08 Sie 2013 08:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Uff znalazlam ;) 25e za noc w B&B Bella Trapani. Teraz tylko bilet i czekam na pazdziernik :D

#39 PostWysłany: 22 Sie 2013 22:22 

pensjonat nazywa się Casa Cappuccino w Palermo
byłam na początku sierpnia, upał wtedy straszny, więc lepiej od września
pracuje tam Polka i Włoch - bardzo mili pomocni ludzie, doradzili nam fajne miejsca, znaleźli autobusy no i odpowiadali na setki naszych rożych dziwnych pytan :D
mają ceny polskie przy standardzie włoskim, bo jak szukałam na booking.com to noclegi w Palermo zaczynały się od 30euro za osobę, a tu płaciliśmy mniej niż 20 euro, z tego co mówili to działalnosc tylko sezonowa, więc warto skorzystać

pokój mieliśmy fajnie urządzony, duży i czysty, czekała na nas woda mineralna, mapka miasta, komputer, niby takie drobiazgi, ale po 8 godzinach podróży to było miłe zaskoczenie
ale są tylko 3 pokoje gościnne, więc przy cenach jakie mają miejsca szybko się rozchodzą, my się akurat wstrzeliliśmy w wolne dni po jakiejś odwołanej rezerwacji

tutaj jest fanpege, gdzies powinien być adres stronki też: https://www.facebook.com/CasaDelCappuccino
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 22 Sie 2013 22:42 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
http://lacasapalermo.wix.com/casadelcappuccino
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość