Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:16 

niebieski
Witam..Czy ktoś przerabiał ten temat?? Rezerwujemy kuszetkę na tytuowej trasie.Dochodzimy do ostatniego etapu gdzie pojawia się opcja odbioru biletów :evil:
1 Opcja odbiór w Bangkoku :shock: Tylko my ruszamy z Suratt do... :lol:
Kolejne opcje dostawa kurierem do wskazanego hotelu ale nie do końca wiemy o co chodzi :idea:
W dniu wyjazdu przypłyniemy promem z Ko Samui więc za bardzo te opcje nie wchodzą w grę :?
Nie da się odebrać biletu na stacji w Suratt :shock: :?:
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN
Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍 Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍
#2 PostWysłany: 19 Lis 2015 18:10 

niebieski
Tak wygląda rezerwacja :? Dla nas mało zrozumiałe,opcje odbioru biletów do Bangkoku w Bangkoku hmmm
Ktos może rezerwował już bilety kolejowe w Tajlandii? Nie ma możliwości odbioru na stacji w Surat?Może jakaś opcja drukowania biletów?

http://www.thailandtrainticket.com/book ... e=10:10:00
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lis 2015 19:03 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Przerabiałem trasę ale w drugą stronę.
Stwierdziłem po wszystkim ,że to bezsensowne przepłacanie i strata czasu.
Pamiętam,że pociąg nie był zgrany z promem i po przyjezdzie do Surat musiałem nocować i czekać na poranny prom.
Z kolei powrót to już był luksus.
Prom po kolei zbierał ludzi z Ko Samui ,Ko Phangan oraz Ko Tao a w porcie czekały bodajże 3 czy 4 autobusy, które zawoziły nas na Kao San Road.
Wszystko na jednym bilecie ( kupowałem bodajże w agencji obok portu na Ko Tao , cen nie pamietam tak do konca ale wychodziło mniej więcej tyle samo ile za pociag + prom ( dodatkowo placilem za nocleg).
Autobus jechał szybciej niż pociąg rzecz jasna .Wyjazd rano ok 9.00 przyjazd pod wieczór.
A posiłek dostalem i tu i tu.

#4 PostWysłany: 19 Lis 2015 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 250 316
Razem, sprobuj kupic na tej stronie
https://12go.asia/en/travel/suratthani/ ... 2015-11-25
oferuja odbior biletow na dworcu w Surat Thani za dodatkowa oplata 150 Bht.
 Profil Relacje PM off
Razem uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 19 Lis 2015 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie, kup bilety pooprzez agencje, która ma siedzibę w Surat, lub opcję odbioru na dworcu. ThailandTrainTicket to mały pośrednik z biuremw Bangkoku, jeżeli byłbyś na miejscu, ktoś za dodatkową opłatą dostarczyłby Ci bilety skuterem do hotelu. Pocztą lub kurierem nie wysyłają.

#6 PostWysłany: 19 Lis 2015 20:35 

niebieski
tak tak wiem że ThailandTrainTicket to pośrednik ale nie kumam czemu nie mogę w żaden sposób zrezerować biletu bezpośrednio na stronie tajlandzkich kolei :evil:
Znajduje konkretny dzień,znajduje konkretny pociąg i przechodzę dalej i mam wybór biletów i klas ale na tym koniec.Żadnych dalszych działań nie mogę wykonać :?
http://www.railway.co.th/Ticket/CheckPr ... nguage=eng
Dziwne... :evil: Nie rozumiem nic a nic ich systemu.Kupuje,płacę,odbieram na stacji z której rozpoczynam podróż i tyle :? to aż taki problem?
Chyba zostaje opcja zakupu u pośrednika w Surat
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lis 2015 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 250 316
Razem, nie możesz zarezerwować bezpośrednio ponieważ już od kilku lat nie ma niestety takiej opcji :evil: Pozostają tylko agencje lub osobiście na dworcu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Lis 2015 20:58 

niebieski
dzięki wszystkim :) rezerwuje u pośrednika...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Sty 2016 11:03 

niebieski
*zuza* napisał(a):
Razem, sprobuj kupic na tej stronie
https://12go.asia/en/travel/suratthani/ ... 2015-11-25
oferuja odbior biletow na dworcu w Surat Thani za dodatkowa oplata 150 Bht.

No niestety na tej stronie tego biura nie ma tego pociągu którym chcemy jechać
Wyjazd po 23 :evil: Na www.thailandtrainticket.com ten pociąg normalnie widnieje i można zakupić bilety
ale odbiór tylko w okolicach Bangkoku :( Ma ktoś jakieś pomysły gdzie mogę jeszcze te bilety kupić
by dostarczyli je na Ko Samui ewentualnie odebrać na dworcu w Surat Thani ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość