Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Kwi 2026 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
złoty
Uważam, ze przyda się dedykowany wątek dotyczący wymiany doświadczeń związanych z korzyścią dla osób o statusie Platinum i Diamond, tj. Free Suite Night Upgrade.

Za stroną:
https://all.accor.com/loyalty-program/c ... x.pl.shtml

Jak je uzyskać?
Otrzymujesz dwa Suite Night Upgrades, gdy osiągniesz 14 000 punktów statusu lub 60 nocy. Kiedy osiągniesz 18 000 punktów statusu, kolejne Suite Night Upgrade zostanie dodane do Twojego konta. Następnie otrzymasz jedno dodatkowe Suite Night Upgrade za każde 4 000 punktów statusu, które zdobędziesz (maksymalnie 12 rocznie).

Gdzie ich używać?
Swoje Suite Night Upgrades możesz używać w hotelach uczestniczących następujących marek Luxe i Premium: Raffles, Faena, Delano, Sofitel Legend, Fairmont, SLS, SO/, Sofitel, MGallery, 21c, Mondrian, Pullman, Swissôtel, Mövenpick, Grand Mercure. Poniżej znajdziesz listę wszystkich hoteli uczestniczących.
Dowiedz się więcej o tej korzyści

Lista polskich hoteli nie zachwyca:
Mövenpick Grand Hotel Wrocław
Rezydent Hotel Sopot - MGallery Collection
Sofitel Grand Sopot
Sofitel Warsaw Victoria
The Bridge Wroclaw - MGallery Collection

Brakuje tu choćby Mövenpick Karpacz

BTW. Nie wiem, czy te hotele w Polsce dają możliwość wykorzystania, bo po ponownym wpisaniu Polska nie wyświetla się żaden hotel + kilka losowych hotelu i dat nie pokazuje żadnej dostępności.

Dajcie znać, jeśli udało Wam się gdzieś skorzystać
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 25 Kwi 2026 16:58 

Loty: 545
Kilometry: 1 226 030
złoty
Korzystałam w Sofitel Melbourne on Collins i sofitel sydney Wentworth.

#3 PostWysłany: 25 Kwi 2026 17:44 
Awatar użytkownika

złoty
W linku umieszczonym w pierwotnym poście, na dole strony opisującej promocję, można sprawdzić hotele, w których można tenże upgrejd wykorzystać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Kwi 2026 17:52 

złoty
Ja korzystałem w Sofitelu Essaouira (teraz w remoncie) i Sofitel Waszyngton.

Niestety od niedawna nie można użyć punktów przy SNU.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Kwi 2026 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 646
Kilometry: 769 883
niebieski
W styczniu wykorzystałem 2 SNU na nocleg w Sofitel Grand Sopot. W hotelu poprosiłem o pobranie 6000 pkt a resztę zapłaciłem kartą.

#6 PostWysłany: 25 Kwi 2026 20:43 

złoty
I to jest ciekawe, czy hotele, które bezproblemowo pobierają opłatę punktami, dalej będą w stanie to zrobić przy SNU?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Kwi 2026 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
złoty
Jakie upgrade dostaliście przy SJU? Mile
Widziana jakaś opinia, czy warto w danym miejscu korzystać czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Kwi 2026 10:44 

złoty
@Darek M. Zasadniczo, zawsze widzisz to co jest do wybrania i za ile, podczas rezerwacji.
Poniżej dwa przykłady: Sofitel Warszawa w danym dniu można wybrać tylko Junior Suite a np. The Artisan Hotel Istanbul - MGallery Collection pozwala wybrać trzy różne apartamenty.

Pod ceną za pokój, widzisz również potencjalny zysk z tego upgrade'u.
Czy się opłaca, to oczywiście względne. W Sofitel'u Essaouira mieliśmy, dla rodziny 2+1 największą możliwą suitę i ogólnie to był jeden z fajniejszych hoteli Accor'a w jakich byłem. Przed wykonaniem rezerwacji zadzwoniłem do hotelu z zapytaniem jak rozwiązać sprawę nastoletniego dziecka, którego nie mogłem dodać do rezerwacji, bo nie dało jej się założyć dla trzech osób. Powiedzieli, że nie ma sprawy, bo w pokoju są dwie sofy i, że zapłacę na miejscu za dodatkowe śniadania i taksy.
Po przyjeździe dopłaty do śniadań ani dodatkowych tax nie chcieli, ale chwilę trwało aby zrozumieli co to jest SNU i, że nie muszę płacić całej stawki.

Ewidentnie przy użyciu SNU, w systemie jest widoczna pełna cena za nocleg i dany apartament. Tak też jest w potwierdzeniu rezerwacji, z tym, że poniżej widać ile trzeba dopłacić przy płatności w hotelu.

Sofitel Waszyngton wybrałem bo leciałem z kumplem i potrzebowaliśmy dwóch oddzielnych pokoji. Apartament Prestige wyszedł przy użyciu SNU @ 276,06$/noc i mieliśmy dwa osobne pokoje, czyli po 138,03$/osoba/noc. Co, przy centralnym położeniu hotelu oraz wyższej jakości w porównaniu do opcji trochę tańszych, wydało się optymalne. Wcześniej również potwierdziłem z hotelem, że można użyć rozkładanego łóżka, które było przygotowane i pościelone już podczas zameldowania. Obsługa na recepcji bardzo słaba.

Za oba pobyty otrzymałem punkty od pełnej wartości stawki za apartament, nie uwzględniającej SNU.

Załączniki:
Artisan.png
Artisan.png [ 381.02 KiB | Obejrzany 333 razy ]
Sofitel Warszawa.png
Sofitel Warszawa.png [ 153.87 KiB | Obejrzany 333 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Darek M. uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 26 Kwi 2026 16:57 

Darek M. napisał(a):
Jakie upgrade dostaliście przy SJU? Mile
Widziana jakaś opinia, czy warto w danym miejscu korzystać czy nie.
W Grand Hotelu w Sopocie up do "apartamentu" z widokiem na morze przy statusie platynowym.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Kwi 2026 12:26 

Status przy SNU nie ma żadnego znaczenia. Samemu się wybiera z tego co jest dostępne przy rezerwacji. Może to być kilka kategorii różnych apartamentów od junior do suite itp.
Nie mylmy SNU z możliwym upgrade to lepszego pokoju dla różnych statusów. A to już wolna amerynanka w każdym hotelu... Jedne dają tylko 1 poziom wyżej inne hotele dają nawet kilka poziomów wyżej :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Kwi 2026 16:16 

Wybrałem jakiś najtańszy widokiem na park, a dali mi up do tego z widokiem na morze, wprost mówiąc ze to ze względu na status.

Tak, upgrade to wolna amerykanka - zdarzał się pseudo update pt. wyzsze pietro albo up do apartamentu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Kwi 2026 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 578 265
Dzięki SNU dostałem pierwszy i jedyny raz w życiu klasyczny Apertament Prezydencki, akcja się działa w Fairmont Makati. Pierwotnie zarezerwowałem dzięki SNU jakiś apartament 80m2, ale dzięki statusowi podniesiono go jeszcze o poziom. Całość pamiętam wyszła coś ok. 1200 zł. za dwie doby ze śniadaniami, top salonikiem, itp. Był to początek 2022 roku.
Sam apartament miał ze 150 metrów, a sama łazienka była jak ze 3 ibisowe pokoje ;) dużo różnych guzików, panelów, samo rozszyfrowanie tego było nieco kłopotliwe.
Ogólnie wszystko wow. Jedyny minus to blokada na karcie - mają tam m.in. w minibarze jakieś drogie szampany, i zablokowali kwotę coś ok. 4000 zł.. Schodziła dwa tygodnie.
Konkluzja - zdecydowanie było warto i ogólnie świetne doświadczenie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość