Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lis 2022 18:21 

Na trasie WAW-IST-SIN-Auckland mamy 24-godzinny stopover w Singapurze z noclegiem na mieście. Do Singu lecimy tureckimi liniami , dalej Air New Zealand. Zastanawiamy się jak nadać bagaż rejestrowany, do Singapuru czy do miejsca docelowego? Mamy średnią ochotę wozić się do hotelu w Singu z bagażem; wystarczyłby podręczny. Co prawda możemy spróbować zostawić bagaż na lotnisku w jakiejś szafce ale pytanie czy można nadać bagaż do miejsca pośredniego? Brak bagażu skróciłby czas odprawy do Auckland.
Może ktoś ma doświadczenia w tej kwestii ?
CrisJ
 Profil Relacje PM off  

Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊 Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊
#2 PostWysłany: 07 Lis 2022 18:44 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Gdy będziesz odprawiać się na lot i odprawisz się do końca, na całą trasę to i bagaż będzie nadany do końca. Czy taka odprawa jest możliwa w Twoim przypadku - nie wiem, ale jest szansa, że linia Turkish to wie i można zadać im takie pytanie.
Zdarzało mi się nocować w mieście pośrednim bez odbierania bagażu, byłem odprawiony na całą trasę (miałem karty pokładowe na całą trasę i bagaż nadany został do celu podróży, zwany tradycyjnie, po polsku "destynacją" :mrgreen: ) ale miałem jeden bilet na całość (ten sam przwoźnik to był, ale to ma mniejsze znaczenie wg mnie) i pewnie dlatego było to możliwe. Nie napisałeś, jak to jest w Twoim przypadku, zatem: może się da, a może nie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Lis 2022 19:12 

Loty: 78
Kilometry: 205 963
Leciałem kiedyś TAP do SFO z WAW i informacja była na stronie TAP precyzyjna - bagaż przy stopover powyżej 24h należy odebrać. Ja na szczęcie miałem 23h 50min i nie musiałem. Myślę, że bezpośrednio należy się dowiedzieć u przewoźnika.
 Profil Relacje PM off
CrisJ uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 07 Lis 2022 19:41 

Zbanowany
niebieski
@CrisJ

Czy masz obie linie w jednej rezerwacji PNR ?

Jeśli tak, to w tranzycie w SIN do 24h bagaż rejestrowany poleci docelowo.

Jaki czas tranzytu masz dokładnie ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
CrisJ uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 07 Lis 2022 21:21 

Całość trasy jest na jednym bilecie, choć jest dwóch przewoźników.
Stopover w Singapurze to 25 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lis 2022 21:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W takim wypadku bagaż najprawdopodobniej trzeba będzie odebrać w IST i nadać ponownie na pozostałą część trasy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lis 2022 22:11 

Tego akurat nie rozumiem. Tranzyt w IST to 3 godziny. Z WAW do IST lecę TA, podobnie jak z IST do SIN. Przewoźnik zmienia się dopiero w SIN. Pytanie- kto decyduje o bagażu? Pierwszy przewoźnik czy lotnisko gdzie będzie stopover? Prawdopodobnie pierwsza linia lotnicza czyli TA.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lis 2022 22:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tfu, miałem na myśli SIN.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lis 2022 17:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Od kiedy TACA lata z WAW do IST?

CrisJ napisał(a):
Tego akurat nie rozumiem. Tranzyt w IST to 3 godziny. Z WAW do IST lecę TA, podobnie jak z IST do SIN. Przewoźnik zmienia się dopiero w SIN. Pytanie- kto decyduje o bagażu? Pierwszy przewoźnik czy lotnisko gdzie będzie stopover? Prawdopodobnie pierwsza linia lotnicza czyli TA.
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości