Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sposób na ciszę
#1 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Jakie macie sposoby na ciszę, gdy dziecko ryczy przez cały lot. Po ostanim 8-godzinnym turnee z takim bebikiem obok, myslalem ze oszaleje. Zatyczki do uszu i sluchawki douszne nie zdaly egzaminu. Myslalem o aktywnych sluchawkach, ale one sa wielkie i srednio mi sie takie rozwiazanie widzi. Jakies pomysly?

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
 Temat postu: Re: Sposób na ciszę
#2 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Zamiast 1x8h zrobić 3x3h. Wtedy mniejsze prawdopodobieństwo trafienia ;)

Ja bym chyba najpierw oszalał a potem sam spróbowałbym zająć się jakoś tym dzieckiem...
Ale nie tak jak Jules... ;)
Załącznik:
Screenshot 2015-02-23 20.20.43.jpg
Screenshot 2015-02-23 20.20.43.jpg [ 51.67 KiB | Obejrzany 2537 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:18 

1. Przeszkolić rodziców z zakresu technik wyrównywania ciśnienia w uszach dziecka (smoczek, lizak)
2. Stopery woskowe, formowane własnoręcznie - wówczas nawet strzału Jules'a nie usłyszysz
 PM off
namteH lubi ten post.

#4 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:19 

srebrny
a nie dalo sie przesiasc?

zawsze przy wyborze miejsc zwracam uwage na to zeby nie siedziec obok jakichś babies ' lozeczek czy koszykow, najczesciej to pierwszy rząd

Ostatnio edytowany przez Abcn, 21 Paź 2016 13:45, edytowano w sumie 1 raz
poprawki ortograficzno domyślne
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌flying duck‌
A mi ostatnio znajomi mówili, że gumowe lepsze niż woskowe (te co mam to chyba są woskowe (taka masa co się ja w rękach najpierw uplastycznia) i tak cienko działają).

#6 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:27 
Awatar użytkownika

srebrny
ibartek napisał(a):
a nie dalo sie przesiasc?

Seba nie napisal, ale moze dziecko bylo jego ;)
15 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:29 

@‌namteH‌
testowałem jedne i drugie - po gumowych bolą uszy, zaś z woskowymi spałem jak niemowlę, podczas gdy takowe darło japę tuż za moimi plecami.
 PM off
namteH lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ahahahaha

No w sumie od zlotu trochę czasu minęło :D
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Dobre słuchawki douszne robią robotę.
Tylko nie takie byleco co ledwie się ucha trzyma.
Najlepiej takie z różnymi zestawami końcówek, żeby sobie odpowiednio dobrać.

Same takie słuchawki dobrze dopasowane działają lepiej niż większość stoperów, a jak jeszcze odpalić z nich muzykę to Jules może Ci nad głową serią z kałacha pociągnąć,a i tak nie obudzi ;).
Nie powiem czy któreś polecam bardziej, bo tylko jedne testowałem, ale jestem super zadowolony:
Brainwavz Delta
kosztują od ok. 70-80zł w górę. Przynajmniej jak je kupowałem to tak było.

Tutaj znalazłem info o nich i paru innych rzeczach i generalnie to co polecane to mi się sprawdziło (słuchawki nauszne, DAC (wzmacniacz)):
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-slu ... przenosne/

Mamy jeszcze tańsze Philipsy (SHE3590) za ok. 30-40zł. Niezłe, też mają wymienne końcówki, ale dźwiękowo i jakością wykonania mocno ustępują tym Brainwavz.

Jeśli stopery, to polecam nieco droższe z dobrego sklepu BHP.
Mam gumowe, trójścienne i biją takie "apteczne" czy jakies UVEXy gąbkowe na głowę.
Trójścienne w sensie coś takiego:
\
\ \ \
========= [ucho]
/ / /
/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:48 
Awatar użytkownika

srebrny
1. Przy odprawie nie bylo wiadomo gdzie sa bebiki
2. Nie dalo sie przesiasc, bo wiecej wolnyhc miejsc nie bylo
3. Podzielenie lotu przez Atlantyk na 3x3 jest hmmm malo prawodpoodbne ;D
4. Dziecko moje nie bylo, tylko jakas wesola amerykanska rodzinka z dwojka bebikow. Jedno jeszcze jakos ogarnialo, drugie - istny dramat.

Tak wkur... mnie terroryzowanie 50 osob dookola przez jednego bebika, zwlaszcza ze potem musze isc prosto do pracy.

Potestuje te zatyczki, moze znajde jakies idealne, dzieki!

#11 PostWysłany: 21 Paź 2016 13:51 
Awatar użytkownika

złoty
Ja mam tyle wosku w uszach, ze krzyk dziecka mi nie przeszkadza. Zreszta kilka razy juz siegalem ponad fotelami po takiego rozwrzeszczanego bachora, zeby sie troszke z nim pobawic, jestem przemilym czlowiekiem, mawiaja, ale dziwne matki i ojcowie wybaluszali tylko na mnie oczy, cali czerwoni na gebach i chwile pozniej prosili stewardesse o mozliwosc przesiadki, co dziwne, byle dalej ode mnie...
Problem placzu wedruje do innych rzedow, a mi z tej nudy pozostaje zaczepianie pasazerow siedzacych obok :roll:
 Profil Relacje PM off
19 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 21 Paź 2016 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
To też może być metoda.
@‌jakwilk‌
Można mieć przy sobie jakieś cukierki, uśmiechać się ciągle do dzieciaka, puszczać mu oko i częstować cukierkami...
Może wtedy rodzice się zainteresują...

Albo zadziałać jak Brian w Family Guy:

Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#13 PostWysłany: 21 Paź 2016 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
jakwilk napisał(a):
Problem placzu wedruje do innych rzedow, a mi z tej nudy pozostaje zaczepianie pasazerow siedzacych obok :roll:

@‌jakwilk‌ Jak się przed Tobą bronić, skoro nie udostępniasz swoich planów na loty? :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Paź 2016 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Miejsca z dziecmi oznaczne nie są, ale sa strefy gdzie jest to bardziej prawdopodobne, np. piewszy rząd za grodzią, gdzie sa przewijaki, i typowo tam sadzane są matki z niemowlakami (minimum dwa kolejne rzędy mają problem).
Generalnie po wychowaniu kilku dzieci da się opanować umiejętność spania w takich warunkach ;-)

Zagłuszanie płaczu dzieci głośną muzyką ze szczelnych słuchawek, przy hałasie samolotowym, to chyba dobry przepis na ból głowy następnego dnia.
Aktywne niwelują głównie niższe tony i raczej te monotonne (stały szum silnika).

Mimo wszystko wolę chyba płaczące dzieci, niż trafić pomiędzy dwóch pokrzywdzonych metabolicznie Amerykanów ;-)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Lis 2016 09:51, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
pcefun lubi ten post.

#15 PostWysłany: 21 Paź 2016 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Polecam zarwac nocke przed lotem, strzelic kilka drinkow w saloniku, potem szybkich pare w samolocie i czlowiek spi jak dziecko (albo lepiej niz dziecko, bo te w koncu ciagle placza)

Ale powaznie zastanawiam sie nad wysuplaniem tej grubszej kwoty na aktywne sluchawki wygluszajace... Wtedy wszystkie halasy znikna.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#16 PostWysłany: 21 Paź 2016 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli masz na myśli słuchawki typu Bose QC to ewentualnie tylko te wielkie, zamknięte. Ja używam dousznych QC20, i tak jak bardzo dobrze radzą sobie hałasem samolotu i innymi monotonnymi (super kosi się w nich trawę !), tak normalnie można przez nie słyszeć głosy, zapowiedzi stewardes itp. Co jest zresztą bardzo wygodne, nie mniej, raczej nie działa na płaczące dzieci ;).

#17 PostWysłany: 21 Paź 2016 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Aktywne słuchawki nie wycinają pasma częstotliwości ludzkiego głosu, więc z płaczącym dzieckiem raczej sobie nie poradzą.
Edit: te duże też nie.

#18 PostWysłany: 21 Paź 2016 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Duże mimo wszystko dużo lepiej odcinają tło otoczenia. Ale dokładnie jak piszesz - głosy słychać w miarę normalnie.
Auto też nieciekawie się w takich słuchawkach prowadzi ;-)

#19 PostWysłany: 21 Paź 2016 16:41 
Awatar użytkownika

srebrny
BrunoJ napisał(a):
Miejsca z dziecmi oznaczne nie są, ale sa strefy gdzie jest to bardziej prawdopodobne, np. piewszy rząd za grodzią, gdzie sa przewijaki, i typowo tam sadzane są matki z niemowlakami (minimum dwa kolejne rzędy mają problem).

Niestety nie sprawdzilo sie, siedzialem idealnie w polowie "sektora", a bebiki na srodkowej 4ce :D Tak czy owak, jak widze sluchawki akttywne nie beda idealne. Nic szukam dalej, poza kupieniem biletu w BC.

#20 PostWysłany: 21 Paź 2016 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
MaPS napisał(a):
Aktywne słuchawki nie wycinają pasma częstotliwości ludzkiego głosu, więc z płaczącym dzieckiem raczej sobie nie poradzą.
Edit: te duże też nie.

Jestes pewny? Kumpel ma QC25 to jak siedzi w robocie do nas plecami mozna wolac i nie slyszy. Z drugiej strony jak gra muzyka w normalnych to tez mozna wolac. Musze od niego pozyczyc, zalozyc i sprowokowac jakiegos dzieciaka do placzu ;)

Mysle o Bose QC35 teraz. Myslalem o tanszych, innej firmy ale chyba nie ma sensu brac cos z nizszej polki. Czlowiek sie naoszczedzal na lotach i hotelach to mozna zaplacic :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 5 gości