Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Snurkowanie
#1 PostWysłany: 17 Wrz 2019 13:08 

Loty: 111
Kilometry: 260 580
niebieski
Hyym. Kobieta zadała mi pytanie skądinąd chyba słuszne.

W wielu wycieczkach an Filipinach (chodź temat może dotyczy każdego kraju w Azji z rafami) organizator zapewnia sprzęt do snurkowania. Rozumiem maski, rurki i czasem płetwy.

A co z higieną? Gdzie te rurki wcześniej były? :roll: Czy są jakoś dezynfekowane? Wymieniane ustniki? Nie widziałem żeby w różnych relacjach był to dla kogoś problem, więc może go nie ma?

Coś mi się kojarzy film poranek kojota i szczoteczki w dupie:

Jak tu z taką rurką... a jak organizatorzy wycieczki nie przepadają za turystami? :oops:
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Snurkowanie
#2 PostWysłany: 17 Wrz 2019 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 209
Kilometry: 433 232
niebieski
Maska i fajka jest lekka i nie zajmuje wiele miejsca w bagażu. Wybierz coś niedrogiego w decathlonie, go sport lub martesie i nie będziesz sobie wyobrażać kto, co, jak i gdzie tą fajką robił
Na miejscu skorzystaj tylko z płetw jeśli nie chcesz kupować i wozić własnych. Chociaż ja wolę wozić całe abc swoje.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Wrz 2019 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 689 485
niebieski
Ja byłam raz zmuszona do użycia maski wypożyczonej, bo na morzu podczas wycieczki na snurkowanie moja własna maska się uszkodziła.
Ponieważ alternatywą było tylko to, że spędzę pół dnia na łodzi, musiałam jakoś sama siebie do tej wypożyczonej maski przekonać i wmówiłam sobie, że po pierwsze słona woda świetnie dezynfekuje a po drugie to tak jakby się całować z nieznajomym, albo kilkoma nieznajomymi ;)
Wtedy mi to pomogło ale w sposób zaplanowany wolałabym tego nie powtarzać. Więc również Cię zachęcam do zakupu własnej maski :)
 Relacje PM off
rafafi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 17 Wrz 2019 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 209
Kilometry: 433 232
niebieski
Mam nadzieję, że wieczorem przeprowadziłaś skrupulatną dezynfekcję jamy ustnej stosownymi roztworami ;)
 Relacje PM off
rafafi lubi ten post.

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości